|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
7.11.2006 8:57:57   
Lari
Pozdravljene punce!

Tudi jaz se vam po zeloooooooooooo dolgem času javljam, čeprav vas redno berem. Ampak sem bolj lena za pisanje. Skratka prva stvar je, da je moj rok poroda 20.04., namesto 15.04.. Po zadnji mestruaciji bi moral biti 15.04., ampak je bil otroček na prvem uz-ju za en teden manjši, na nuhalni svetlini pa je bil rok poroda spet 14.04.,ampak se je moja ginekologinja odločila, da pustiva datum poroda 20.04., tako da se premaknem malo nižje na seznam.

SIcer pri meni zaenkrat vse ok. Doma imam živahno, že skoraj dvoletnico, ki pa na žalost noče razumeti, da nosim otročka in je ne smem nenehno dvigovat. Ampak upam, da bo počasi začenjala razumet, ker vem,da bi dobro, da jo preveč nosim okrog. Je moj lubica namreč in me ne spusti niti za sekundo.

Ko sem bila na nuhalni so bili rezultati zelo dobri, tudi izvidi od krvi in urina so bili ok, zato me je naročila šele čez dva meseca, to pride 13.12.. Ampak meni to ni preveč všeč, ker sem mnenja, da je potrebno nosečnice bolj vestno spremljati. Ker v enem mesecu se lahko veliko spremeni. Je pa rekla, če bi bilo karkoli pa kar naj pridem.

Brcike čutim že cca 14 dni in občutek je fenomenalen. Sem že pozabila kako je to lep občutek. Imam pa nenormalen izcedek, ki me tako srbi, da se bi lahko do krvi spraskala. Pomagam si z LCA jogurtom, ampak sem preveč površna, zato pa bolj slabo pomaga.

Zredila sem se cca 4-5 kg, kar je v primerjavi s prvo nosečnostjo zelo dobro. TUdi slabosti v tej nosečnosti skoraj ni bilo, prvič sem pa redno bruhala vsak  dan, poleg slabosti, ki so trajale do cca 7. meseca. Tako da se res odlično počutim. TUdi trebušček je že ogromen, tako kot je bil tudi v prvi nosečnosti. V službi sem morala še pred nuhalno povedat, ker se mi je že zelo poznalo, zdaj imam pa tak trebuh, kot da sem v 6. ali 7. mesecu.

Joj, kako sem se razpisala. Upam,da se kmalu spet beremo, pa pobožajte trebuščke.

LP, lari

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 426
7.11.2006 10:23:11   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image  - 06.09.1995, 2. user posted image  - 24.07.1998, 3. user posted image  - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_ 
16.04. - anonimna M (2.user posted image , 1. user posted image )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
30.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - ?.11.2004)
30.04. - deja777 (1.user posted image )

Trenutno nas je 41 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 6user posted image , 2 pa ostajajo še uganke(? - julij11, *metuljčica*).

Anonimna T in M javita se, da vnesem vajini pravi imeni!

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

Brunette_ dobrodošla med nami. Prosim javi kje boš rodila in če je to tvoj prvi otrok.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 427
7.11.2006 13:11:09   
a&m
Ojla vsem skupaj,

tudi jaz se po dolgem času javljam.

Trebušček se tudi meni kar pozna, zredila sem se tam 3-4 kg, nuhalna je bila v redu.Naslednji pregled imam 30.11 in upam, da se bo takrat tudi že spol lepo videl.Me res zanima kaj nosim v trebuščku????user posted image
PDP je prestavljen za en dan user posted image  in sicer na 15.04 , rodila bom v Ljubljani.

Izrazitih brcik še ne čutim, sem pa že večkrat nekaj začutila.

Tudi jaz se trudim, da ne bi preveč dvigala Aljaža, vendar vedno mi vedno ne uspe.

Razpoloženje je pa čisto nosečniško -malo dobre , malo slabo volje........

Lep pozdrav vsem skupaj  :))))))user posted image

(anonimna M)

1.user posted image  Aljaž , 04.12.2004

Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

Jeff Keller

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 428
7.11.2006 18:53:27   
Anonimen
lep pozdrav.tudi jaz veselo čakam in berem čveke.PDP imam 3.4.2007 tako da sem vaša.
Deja 777,pazi se izcedek je lahko lažni alarm lahko pa pomeni da boš preostanek nosečnosti preležala in to dobesedno!men se je splačalo,naš sonček Rok je včeraj upihnil prvo svečko.Jaz sem prvič krvavela čisto na samem začetku,potem pa v 14 in 19t.3krat sem ležala v bolnišnici,nisem imela nobenih krčev,nobenih bolečin.Nočem te strašiti vendar pojdi na pregled.Upam da bo vse v redu;držim pesti zate ina za vse ostale nosečke.Lepo se imejte in pazite nase in na user posted image .
pa pa

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 429
7.11.2006 19:54:29   
gaja*
Jooooj, da ne povem, kaj se mi je ravno naredilo user posted image user posted image user posted image ... Ravno sem tipkala post, pa sem bila že nekje proti koncu in je na vratih pozvonilo... Seveda nisem poslala takoj, ker pač nisem končala, pa sem kr pustila računalnik prižgan in na pol napisan post. Ker je prišel moj fotr mal pokukat na obisk, sva se zaklepetala in zdaj ko je odšel, natipkam do konca in hočem poslat... Pa ni več šlo, je čas potekel in se je vse zbrisalo user posted image user posted image user posted image grrrr, grrrrr, grrrrrr

No, pa začnimo od začetkauser posted image user posted image user posted image
Res ste bile bolj pridne pri pisanju kot jaz user posted image user posted image , čeprav še vedno premalo!! Res smo bolj slabe pisateljice, me aprilčice... Zgleda, da smo kr precej delovne... user posted image user posted image user posted image
Jaz sem boljši, no počutim se bolje. Mojega bruhanja se otresam ko user posted image križa in upam, da mi bo uspelo!! Tu pa tam me še pritisne na user posted image , ampak bom rekla, da to ni (v primerjavi s prej) omembe vrednouser posted image Najbolj pogosto me zatišči v trebuhu proti večeru, tako da zadnje dneve (ker nisem bruhala) kar uživam. Prej mi je to moje user posted image pobralo vso energijo in dobro voljo, zdaj pa se mi že zdi, da pride kak dan, ko se skoz počutim ko rožica user posted image user posted image

Nastopila sem 17t, občutka, da sem user posted image pa še vedno nimam. Še vedno ne vem, a moje občasno "dogajanje" v bušiju dela prebava, al je že to to... Želim si že, da bi bilo to že premikanje in brcanje mojega user posted image , ampak sem taaako neučakana.. Verjela oz. prepričana v to pa itak da verjetno ne bom, dokler me user posted image ne bo ornk treščil po trebuhu user posted image user posted image

Še vedno imam -4 kg od ZM, tako da še zmerom spravim na rit iste hlače kot prej, vse mi je še dejansko prav... Bušči se mi je začel že res mičkeno delat, samo vsi ki že vejo, da sem user posted image , pravijo, da se mi še nič ne pozna. Jooj, jaz imam pa že tak občutek, da imam taki mali, ampak pravi nos. bušči... user posted image user posted image
Morem pa povedat, da me pri hlačah zelo motijo razni gumbi, zadrge in neelastični material. S kavbojkami sem že skoraj obupala, ker me zelo tiščijo, z ostalimi hlačami sem si pa še kar uredu user posted image user posted image Najboljš je pač v trenerki user posted image user posted image
Včasih, ko kdo reče, da se mi poznajo minus kile, sem tako jezna, da mi kr pri ušesih ven piha!! Grrrrr user posted image user posted image Takrat se še bolj izprsim in nastavljam, da bi zagledali moj trebušči, pa zgleda še brez uspehauser posted image user posted image Da bi pa prej kdo opazil, da sem zgubila kako kilo pa ne user posted image user posted image
No, za lušte (ker vse pišete in pravite da že pridno nosite nove hlače), tudi jaz dobim jutri svoje prve nos. hlače user posted image user posted image user posted image Sej so čisto iste ko navadne, sam okrog pasu ni "pasa" ampak tisto visoko zašito blago... (jeeeeej, da bom malo važna) user posted image user posted image user posted image user posted image
Eh, sej bo. Bom še dolgo pol nosila bušija za sabouser posted image user posted image Pač zdaj bi bila vesela, da bi se mi vsaj tak kaj poznalo, ko še mali user posted image ne brca... Tak nimam še takega pravega filinga da sem user posted image , ko se še ne tak kaj "dogaja" user posted image user posted image

Pregled imam čez 13 dni in spet kooomaj čakam. Mene pa spol tako matra, da kr neprestano razmišljam o tem, le kaj bova dobila user posted image user posted image Sicer nimam ne vem kake želje, pa tudi ne želim si dečka nič bolj kot deklice (in obratno), pač, firbec... Čeprav imam občutek, da bom jaz pri svojemu G na UZ bolj slabo videla, a je med majhnimi nogicami še *** ali ne... Se mi zdi, da so slike vedno bolj meglene, ko gledam na UZuser posted image user posted image user posted image Pa tudi to bo, če ne zdaj, pa če 5 mesecev ziheruser posted image user posted image

Tako, ne vem o čem sem še prej pisala, pa sem že napisala še kaj, samo se ne spomnim... Saj vseeno... Pa drugič..

Aja, sem se še spomnila... Lilka, vidva z možem že hodita v materinsko?? Kam pa? Zanima me zato, ker sva bolj iz istega konca...

Tako, zdaj pa res pod tuš...

LP vsem aprilčicam in vašim user posted image ,
gaja*

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 430
7.11.2006 23:11:28   
wallery
OJ !
Ja še sem med vami samo bolj poredko.
Pri nas je novo samo to da sedaj v 17t čutim brcikeuser posted image user posted image user posted image  in da mi trebuh raste,povrnil se mi je tudi apetit,mi je G. zabičala da moram več jesti trenutno sem se zredila + 2kg drugače sem pa še na -3,5kg kot pred user posted image
Pa user posted image  bo.
papa

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 431
8.11.2006 21:02:42   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
03.04. - mary10 (2.user posted image , 1. user posted image - 6.11.2005)
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image - 06.09.1995, 2. user posted image - 24.07.1998, 3. user posted image - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image )
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_
15.04. - a&m, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 4.12.2004 )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
30.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - ?.11.2004)
30.04. - deja777 (1.user posted image )

Trenutno nas je 42 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 7user posted image , 2 pa ostajajo še uganke(? - julij11, *metuljčica*).

Anonimna T javi se, da vnesem tvoje pravo ime!

Prosim, da mi še vse tiste, ki še niste sporočile kraja, kjer boste rodile le tega sporočite, da bo seznam čim bolj popoln. Hkrati vabim še tiste, ki niste javile datumov rojstva vaših "odraslih" otrok, da mi tudi te datume sporočite, da jih vnesem v tabelo.

Brunette_ dobrodošla med nami. Prosim javi kje boš rodila in če je to tvoj prvi otrok.

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 432
8.11.2006 21:29:28   
katja pv
Mary10 dobrodošla med nami!

Tanchy - glede kopanja v bazenu se ne sekiraj. Voda mora biti nekje pod 30 C, zato da se ne pregreje oziroma v toplejši vodi moraš biti le kratek čas. Glede tamponov pa Pušenjak na svojem forumu odgovarja, da so čisto brez veze, saj bi se bakterije v vsakem primeru naselile na ustje in jih tudi tampon ne zaustavi. Sama sem se v prvi nosečnosti kopala v toplicah (Radenci in Ptuj) vse do konca, pa tudi sedaj z user posted image hodiva na plavanje dojenčkov in tamponov sploh ne uporabljam. Glede glivic pa je tako, da so prisotni v tistih bazenih, kjer bolj slabo pregledujejo količino klora in količino obiskovalcev bazena. Če si izbereta kakšne manj obljudene oziroma termin, ko niso tako zasedene je možnost okužbe minimalna.

lilka - mogoče ti pa tvoj G ne more povedati spola, ker se je prevečkrat zmotil in ne zna najbolje prebrati UZ zapisa, lahko pa je tudi otrok tako obrnjen, da se spol ne vidi.

Lari - glede srbenja ti priporočam obisk G, ki ti bo po vsej verjetnosti predpisal Canesten kremo. Naravni proizvodi so učinkoviti le do določene mere, bakterij ki ti po vsej verjetnosti povzročajo vnetje in posledično srbenje pa ne odpravijo v celoti, krema jih. Meni se je isto zgodilo v 1. nosečnosti in se je s kremo odlično pozdravilo. V prvi vrsti pa mora G oceniti za kaj gre!!

Danes sem imela pregled pri G. Poslušala sem otročkovo srce. 1. decembra imam pa morfologijo. Upam, da bo lahko takrat bolje videla spol. Še vedno imava z možem krizo pri izbiri fantovskega imena.
Do sedaj sem se zredila za 3 kg. Glede na 1.user posted image je to 1 kg manj za isto obdobje. Upam, da se bom res uspela bolj zdravo prehranjevati. Danes sem se ravno gledala v ogledalo in je buši že kar konkreten - sploh tam kjer salo dol visi user posted image . Telovadba kliče, moja lena duša pa user posted image , ker je lena in se ji nič ne da - še riti s stola ne bi dvignila če ne bi bilo potrebno.
Sina, ki ima sedaj cca 12,5 kg še vedno kar precej nosim, se pa trudim, da ga uspavam sede ali pa se uležem poleg njega dokler ne zaspi, tako se izognem hoji in zibanju z otrokom v naročju.

Še naprej pridno pišite in pobožajte svoje bušije.

Katja

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 433
10.11.2006 8:44:16   
zalbi
Helou user posted image !

Tudi jaz se vam javljam po dveh dneh. Bila sem doma, ker sem imela na pregledu zelo nizek pristisk - preutrujenost, pa še neki črevesni krčki so se mi pojavili, tako da sem dva dni malo počivala. Danes se počutim vredu!

Gaja* - ko sem prebirala tvoje pisanje je tako kot bi jaz pisala, tudi jaz imam še -3kg od začetka nosečnosti, oz. zdaj imam spet enako kil kot pred dvema mesecema.
Tudi kar se hlač tiče imam enake probleme, gumbi tiščijo, nosečniške pa še dol lezeje, ker ni trebuščka.

A ni v materinsko priporočljivo it v 7 mesecu?

Sem v 18t - pa mislim da že čutim brcike, nisem še čist prepričanam ampak je en tak zanimiv občutek.

Lepo se mejte, vsaka s svojim user posted image !

zalbiuser posted image

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 434
10.11.2006 10:39:47   
Tanchy
Spet jaz....

Najprej se vam zahvaljujem, ker ste mi tako lepo obrazložile (Katja in ostale) glede kopanja v nosečnosti in bom verjetno zdaj res malo šla. Tudi sama sem mnenja, da lahko glivice dobiš (če že jih) kadarkoli in ne samo v nosečnosti.

Včeraj sem bila pri G na pregledu in sem spet videla našega user posted image . Je bil tako živahen, da je  imela G kar male težave, malo je bil na glavi, potem se je obrnil, in spet na glavo, ... user posted image
In tako sem veselo izvedela da bo user posted image ! user posted image user posted image user posted image

Katja: Tudi pri nama je težko z imeni - za punčko se jih je kar nekaj našlo, ampak najti res primernega za fantka user posted image Ampak bomo že našli, imamo še kar nekaj časa...

Zalbi: Jaz sem glede Šole za starše včeraj G vprašala in mi je rekla, da pred januarjem sploh ni primerno it. Seveda, ker lahko veliko pozabišuser posted image . Sama bom verjetno šla šele v začetku marca in je baje tudi zelo primeren termin (PDP imam 20. aprila 2007).

Se kaj tipkamo in lepo crkljajte user posted image v user posted image !

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 435
10.11.2006 12:07:27   
lilka
Evo mene iz seminarja, ste kar pridno pisale, lepo pozdravljam vse, ki se že dolgo niste oglasile.
Jaz sem bila včeraj na pregledu pri G. ugotovila, da sem malo shujšalauser posted image (pa ne bruham), tako da sem zdaj na nuli s težo, pa sem noseča 16T in 6 dni, tako da mi sestra reče ,da sem zelo pridna, ker mam že tako dovolj kg in ni fajn, da bi se redila. Pritisk imam vredu, otekam ne in tudi G. je rekel, da je vse v najlepšem redu.
Čez 4 tedne imam ultrazvok, ko sem vprašala, če lahko mož pride se je zmrdoval, potem pa rekel, da ja, če bo tihouser posted image , tak je moj G., sem se že navadila, spola ne pove nikomur, jaz ga sploh vprašati ne mislim. Pa naslednjič moram prej dati kri in popiti tisto glukozo, zaradi pregleda nosečniškega diabetesa, to moj G. naredi čisto vsaki nosečnici.
No včeraj smo imeli v okviru starševske šole(pri nas namreč priporočajo, da greš čim prej in meni je všeč, je pa to stvar vsake ženske kako se odloči) ogled porodnišnice, kaj naj vam rečem, soba za rojevanje mi precej grozno delujeuser posted image (podobno kot naša stara mesarija so ploščice na zidih in na tleh) porodni oddelek pa je zelo zelo lep, so ga pred kratkim prebarvali.

Toliko za enkrat od mene, sem natresla dosti novičk.......

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 436
10.11.2006 12:51:28   
BarbaraE
Jaz sem bila pa včeraj čisto hin. Sem že resno začela razmišljati, ali že slučajno razsaja gripa. Vse me je bolelo - mišice, kosti, vroče in mrzlo mi je bilo. Skratka grozno. Komaj sem prišla iz službe, pa še cepljenje sva imeli s princesko. No, ko sva prišli domov pa sem šla jaz direkt v posteljo, tamala je pa zraven mene mojo denarnico preučevala (kadar to počne, je blažen mir user posted image ).  In tako sem celo popoldne preležala pa en lekadol vzela in danes je hb bolje.

Gibe sem tudi jaz začutila - no, bolj žgečkanje je čutiti. user posted image  

Imam pa vpr. za vse, ki boste zopet mamice - ali boste šle spet v materinsko šolo?

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 437
10.11.2006 13:41:04   
Mimi*
Barbara,res je kriza,če zboliš sploh v nosečnosti.Še najhujše od vsega se mi pa zdi to,da ne moreš v miru počivati,ko bi se otrok kar naprej igral!
Tudi jaz sem bila nekej časa nazaj dva dni čist boga z vročino,glavobolom pa brez varstva za tamalo.Sem komaj čakala na večer,da je šla spatuser posted image

V materinsko pa ne bom šla še enkrat,ker se mi zdi,da sem še dost pametna od prvičuser posted image
Pa tko težko mi je bilo tam sedeti dve uri!Vse me je bolelo.
Sicer pa potem itak patronažne sestre vse še enkrat povejo,ko pridejo na domuser posted image
Kaj me čaka pri samem porodu se pa še hudičevo dobro spomnim....ni bilo lahko ampak bom brez problema še enkrat zdržalauser posted image   Kot da bi imela izbiro,a...hihi

Malega knedeljčka pa res že čutim,čeprav se mi zdi to zelo zgodaj.Najlepši občutek,čez kakih 14 dni bo pa še bolš,ko bo že zares fajn brcaluser posted image user posted image

Lilka,tebi pa res zavidam tvojo kilažo!Jaz se s svojo ne bom hvalila.
Sem na začetku nosečnosti sklenila,da se ne bom toliko zredila,kot v 1.user posted image ,pa mi ne uspeva najbolje!No,sploh mi ne uspeva!!user posted image

Se tolažim,da bom spet nazaj taka,kot sem bila(1.user posted image mi je uspelo kar hitro).

user posted image  ,vreme je super,želim vam lep vikend!
Pa zdrave ostante oz. bodteuser posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 438
10.11.2006 13:44:42   
Anonimen
Mimi* prav lepo te je brati - kar podoživljam najin april pred skoraj 3.leti user posted image ,

pa ne pozabi mi male pripeljat pokazat, saj veš kje me najdeš user posted image

(odgovor članu Mimi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 439
10.11.2006 14:05:40   
Mimi*
Tassy,pridem v kratkemuser posted image
Sploh,če bo ostala doma,bom imela časa več kot dovolj.

Predvidevam,da je tvoj turnus tak,kot se oglašaš tu na RR;)
Se pravi,ta teden si popoldanuser posted image
Imam prav?

3 leta nazaj je bilo pa sploh pestro.Vseh 9 mesecev se je vse vrtelo okrog nosečnosti.
Kar je čisto normalno za prvo nosečnostuser posted image

Zdaj pa sploh komaj  ne čakam,da rodim.Kar lepo počasi naj raste dete malo.
Do aprila bo še malo "miru",pol pa spet akcija!
Saj bo super,ko bo ,mudi se mi pa ničuser posted image

Zaenkrat me pa tamala še polno zaposluje.

Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 440
10.11.2006 16:29:04   
smotka lonib
BarbaraE! Jaz sem bila prvič, drugič v materinski šoli in tudi zdaj tretjič grem. Pa ne grem zato, ker bi kaj pozabila ampak zaradi družbe. Pri vseh nosečnostih sem bila zmeraj na bolniški zaradi težav med nosečnostjo, tako kot sedaj. zato mi bo kar pasalo iti v šolo.
Me zanima a ima katera težave s krčnimi žilami? Jaz si moram obe noge povezovati z elastičnim povojem, ker me drugače ful bolijo.

Lep pozdrav vsem user posted image !

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 441
10.11.2006 19:18:06   
hariba
Evo, pa se vam po dolgem času še jaz javljam. Hm ker je najstarejši zbolel in bom na bolniški se vam v naslednjih dneh morda pogosteje javim. Če seveda ne bo mulc okupiral pc za igranje igric user posted image . Trebuh mi lepo raste, hm pa rit tudi, čeprav le v trebuhu brca user posted image . Imam namreč kar naenkrat ful apetit. No pa upam, da tudi tokrat izgubim po porodu vse odvečne kg. Ja jaz bom tudi hodila tokrat vmaterinsko šolo, da vidim kasj je novega po 11 letih. Tja sem namreč hodila 1995, pri naslednjih dveh nosečnostih pa ne. Zdaj pa imam novega partnerja, pa moram še njega z določenimi osnovami seznanituser posted image . A bodo vaši user posted image  poleg pri porodu? Moj bo, ima željo.
Ker sem zelo radovedne narave prava baba pač me pa zanima koliko ste kaj stare, da vidim, če sem med old user posted image timerkami. Jaz sem stara 33 let.
No zdaj me pa tamlajši naganja iz pc, da gre na net igrice igratuser posted image .
Želim vam prijeten vikend in čim več brcanja v trebuščkih. Občutek je fantastičen.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 442
11.11.2006 20:09:20   
smotka lonib
Hariba! Jaz sem bla aprila stara 33 let, počutim pa se kot da jih imam 28. Moj je bil prvi prvih dveh porodih prisoten tko,  da bo tud zdej. Meni je bil ful v oporo, pa tudi proti ni imel nič (skup tud ni padel user posted image user posted image  tko kot se dogaja nekaterim moškim). Jaz sem bila v materinski leta 1995 in 2000. Šdej bom šla pa šele januarja.

Lep pozdrav!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 443
12.11.2006 7:23:49   
hariba
Jaz pa šele februarja, ko bom koristila že dopust, sedaj še nimam časa. Pa itak je pri nas za december že vse zasedeno, se je hotela kolegica naročit in ni šlo.
Vsem aprilčicam želim lepo nedeljo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 444
13.11.2006 1:20:46   
katja pv
lonib tudi jaz sem bila aprila stara 33. Sedaj smo že 3 iste starosti.

Jaz imam probleme z nespečnostjo. Zaspim skupaj z malim, ko ga dajem spat, potem pa se čez 3 ure zbudim in ne morem nazaj zaspati. Sedaj pa visim na RR-ju. Se bom sedaj kar odpravila spat. Ura bo še prehitro 6, ko bo mali navihanček skočil pokoncu in hotel mleko pa hrano pa risanko, pa jaz se moram narihtat za službo user posted image .

O obisku materinske šole še razmišljam. Nagibam se k temu da bom šla, čeprav sem bila že 2005. Mož bo pa definitivno zraven pri porodu. Je bil že prvič in mi je bil v veliko uteho in podporo. Saj konec koncev ne rabi čisto nič delat, razen da te drži za roko. Meni je bilo to čisto dovolj. Pa njemu je bilo silno všeč, ko je sina dobil tako v roke in ga je lahko občudoval medtem ko so mene šivali.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 445
13.11.2006 9:01:18   
BarbaraE
Jaz pa sem bila aprila stara 30 let. Možek bo šel zraven k porodu. V materinsko pa ne verjamem, da bom šla. No, lahko si pa še premislim. user posted image  

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 446
13.11.2006 9:17:06   
lilka
Pa sej še niste stare punceuser posted image , jaz sem 29 in bom imela prvega, tako, da pri tadrugem bom tudi tam nekje 33.
Ja moj tudi želi biti zraven pri porodu in pridno hodi z mano v materinsko šolo, pa na ogled porodnišnice je tudi šel in nasploh se zelo zanima za vse, priden možek jeuser posted image . No sej zato jaz že zdaj hodim v šolo za starše, ko lahko še sedim, ne da bi me vse bolelouser posted image , pa prijateljica tudi hodi, pa je tudi že drugič noseča, tako da pač različno, kakor kateri paše a ne mamice.
Mimi* nič mi zavidat, sej me bo še razgnalo, jaz sem že nasploh bolj močna mam konf. 44-46, tako da itak nebi blo fajn da me preveč razžene, se pa malo tudi pazim, za zdej mi še ratuje.Glavno da si potem dol spravilauser posted image , mene to še čaka.

Tako toliko za zdej, držite se punce!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 447
13.11.2006 12:01:42   
Mimi*
Lilka,če si pa že sedaj močnejše postave,je pa res bolš,da tam nekje tudi ostanešuser posted image
Moja prijateljica ima tudi pribl. take mere in je v 1.user posted image  še pod svojo težo prišla iz porodnišnice!Sedaj je 2.user posted image  in izgleda,da bo isto.Ona pravi,da ima itak dosti zaloge in da organizem to ve,pa se ne zredi veliko...haha ,sem se nasmejala.

Jaz sem pa nekje v povprečju in rada jem,pa se v nosečnosti komaj brzdam.Mene bo na koncu res razneslouser posted image

Stara sem pa 30.Meni se zdi tako visoka številkauser posted image
Počutim se najmanj pet let mlajša!

Punce,ki ste 2.user posted image  al pa večkrat noseče,kako je s tem potrdilom o obiskovanju materinske šole za očeta,da je lahko pri porodu?
Sem slišala,da naj bi nekako po dveh letih to zapadlo.

Kako pa dokazuješ,da je bil pri enem porodu že zraven,a mogoče sploh ni treba?!Važno,da plačauser posted image

Moj dragi je dosti službeno odsoten in sem mu že zabičala,da aprila ne sme nikamor daleč,če me slučajno kaj prej primeuser posted image

Če bi mogla biti brez njega v porodni,bi mi bilo pa res težkouser posted image
Sploh pa zdej drugič,ker vem,kaj me čakauser posted image

Imejte se lepouser posted image

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 448
13.11.2006 13:52:08   
Tanchy
Živjo,

jaz sem stara 23 let in pričakujem 1.user posted image . Sem zelo vesela, da nama je s fantom kar kmalu ratalo user posted image user posted image user posted image . Drugače pa mislim, da je vsaka toliko stara kolikor se počuti. Tako, da za user posted image ni nikoli prepozno, upam pa, da bova midva pri mojih 30 imela morda še enega ali dva. Odvisno kako bo naneslo user posted image . Tudi moj hoče biti pri porodu definitivno zraven, saj komaj čaka, da vidi najinega user posted image . Tega nikaor noče zamuditi.

Ali morate tudi ve jesti železo ali kaj drugega?

Lepo se imejte s svojimi user posted image !!!

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 449
13.11.2006 20:53:02   
hariba
Ne železa mi na srečo ni treba jemati, nikoli mi ga ni primankovalo, čeprav pojem zelo malo mesa. Zdaj se prisilim, da vsaj enkrat na teden pojem malo govedine. No edino po prvem porodu mi je padel na 80, zato sem pa dobila transfuzijo.
zbujam se pa ponoči, zato, ker me začenja stalno tiščati na wcuser posted image .
Klinike je konec, zdaj grem pa mularijo spat nagnat.

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?