|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PCT - pregled
18.7.2006 14:05:40   
lučka 25
Pozdravljene!
Že nekaj časa  imama napotnico za PCT, a sem morala kar dolgo čakati, da pride user posted image  in bom lahko nato opravila PCT. Ginekolog mi je rekel, da naj pridem 12 oz. 13 dan ciklusa, ampak to pride ravno na soboto oz. nedeljo. Glede na moje cikluse, ki se giblejo od večinoma 31-49 dni (samo 2x 29 dni), ali je narobe, če grem na 14 dan opravljati PCT. Me je pa kar malo strah, saj je to moj prvi pregled glede problemov z zanositvijo.
Če je mogoče katera opravljala ta test, ali je bolje če ga opraviš zjutraj oz. dopoldan ali popoldan? Res je, da je meni ginekolg rekel, da naj pridem zjutraj (malo v šali je rekel, da naj ob 5h vstanem, se malo prebudim, naj imava spolne odnose, nato pa naj bom okoli 9h tam in naj se ne oziram, ali bo on delal ali ne, tisti ki bo takrat tam naj mi to opravi). Zanima me tudi, če vse rezultate izveš takoj, ali moraš čakati? Kajti meni je rekel, da potem naj pa pridem čez 1 mesec na kontrolo.
Kakašne izkušnje pa imate ve? Hvala že v naprej za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PCT - pregled
19.7.2006 13:49:34   
lučka 25
Še enkrat lep pozdrav!
Ne vem ali sem neučakana ali res ni obene, ki bi mi lahko odgovorila.
Kot kaže se je moj strah, da meni pa nobeden ne bo odgovoril na vprašanje uresničila. user posted image
Pa lep dan, dopust vam želim.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.7.2006 14:01:22   
Anonimen
Oprosti moji nevednosti, ampak a mi lahk poveš kaj je to PCT. Kar neki časa že listam po forumu in nič podobnega nisem zasledila. Mal razloži, mogoče bo pa potem znala katera razložit.

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.7.2006 14:16:16   
lučka 25
Pri obrazložitvah preiskav na tem forumu piše takole:

Post coitaini test (PCT): Opravlja se, kadar z drugimi preiskavami ne ugotovimo vzroka neplodnosti, sam osnovni izvid pregleda semena (spermiogram) pa nakazuje moznost slabse gibljivosti spermijev. Poteka tako, da se ima na dolocen dan menstmalnega ciklusa -obicajno deseti do dvanajsti spolni odnos v jutranjih urah. Partnerka se deset minut po odnosu lezi na hrbtu (da se vecina izliva zadrzi v noznici) in se tri do najvec sest ur kasneje javi na pregled. Pred pregledom se ne sme umivati. Odvzame se bris iz noznice in vzorec iz maternicne votline. Izvid je gotov takoj in nam veliko pove o sposobnosti spermijev za prodiranje v maternico.

Res, da tukaj piše da naj bi bil pregled v jutranjih urah, ampak nekatere so že pisale na drugih forumih, da so ga opravile popoldan, celo po 6 urah??
Kljub temu, da tu vse piše pa me zanimajo izkušnje tistih, ki so to že opravile. Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.7.2006 14:34:04   
Anonimen
No vidiš, če napišeš po domače. Jaz sem to že dala skoz. Nisem pa imela tako stroge procedure, ker bi se drgač dobr spomnila. No sem malo polistala po zapiskih in naletela na tole. Pozno zvečer sva imela spolne odnose in na drug dan sva šla na UZ (ob 12.00). Pregled je bil na 12 dan ciklusa, ki pri meni traja 31 dni. Tega dneva se po moje moraš držat, ker edino v času ovulacije je sluz zadosti redka, da spermiji lahk priplavajo not, kasneje je že gosta in jih ne prepusti.
G je vzel bris in ugotovu, da od mojega vojaki lepo priplavajo do potrebenga mesta. Na podlagi tega se je odločil, da greva na epruvetko oz. IVF ali ICSI. Če ne bi priplavali, bi sledil drug postopek, kjer ti z določeno inekcijo vbrizgajo vojake v maternico. Rezultate sva izvedela takoj, še ko sem bila jaz na mizi. Ampak to je bilo samoplačniško in tam poteka vse zelo, zelo hitro.
upam, da ti je to kaj pomagalo

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.7.2006 14:47:23   
lučka 25
Hvala za odgovor oz. informacijo. Mi je malo bolj razjasnilo vse skupaj. Bom pa vseeno poklicala ali šla vprašat k zdravniku ali sestro (namreč živim čisto bilizu, čez cesto in ni mi odročno), kaj naj naredim glede dneva, saj prideta 12 in 13 dan na soboto in nedeljo, ali naj pregled opravim v petek - 11 dan ali ponedeljek - 14 dan (glede na dolžino mojih ciklusov, ki so v večini 33-43 (občasno 31-49 dni).
Še enkrat najlepša hvala za odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2006 8:13:11   
manca
MIŠEK1, povej mi,kam sta  šla na pregled samoplačniško? Kolikšna je čakalna doba ponavadi? Kakšne so pa kaj cene?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2006 8:17:05   
Anonimen
ti Z.S pošljem

(odgovor članu manca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2006 8:37:03   
manca
hvala. Čakam na tvoje ZSuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?