|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev in deljenje premoženja-preživnina
26.4.2011 15:29:23   
bony
Sem mama 19 mesečne deklice in z možem bova začela ločitveni postopek. Zanima me če ima kdo že izkušnje in kako to poteka.

Živiva v stanovanji ki je last mojih starih staršev, sva ga pa delno preuredila in sicer predvsem z denarjem ki sva ga dobila ob poroki. Skupaj sva kupila tudi avto, ki pa je na lizing in ta še ni odplačan. V petih letih kar sva bila skupaj sem bila sama brez dohodka eno leto on pa približno 7 mesecev. Iz obnove stanovanja nama je ostal še dolg do njegovih staršev v višini cca500 EUR.

Trenutno sem brezposelna on pa je zaposlen.

Zanima me kako je z preživnino za otroka in če jo dobim tudi jaz dokler ne dobim zaposlitve in kako bo z delitvijo premoženja.

hvala vsem za odgovor
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina
27.4.2011 9:30:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bony

Zanima me kako je z preživnino za otroka in če jo dobim tudi jaz dokler ne dobim zaposlitve in kako bo z delitvijo premoženja.

Ja, partner je dolžan preživljati nepreskrbljenega bivšega partnerja, to je tebe. Poglej zakon o družinskih razmerjih.

Premoženje-deli se, kar sta ustvarila skupaj. Če je hiša pravno v lasti staršev, se ne more deliti nič, razen če nimate vseh vlaganj dokumentiranih. V nasprotnem primeru je vse samo stvar dogovora in zdravega razuma.

Na tvojem mestu bi pristopila praktično-ti itak ostaneš v stanovanju, on pa ne plačuje preživnine za tebe. Pravno to ni najbolj ekzaktno, se mi pa zdi praktično. On se ne bo zapenjal, koliko ceglov je njegovih (itak jih ne moreš odnesti), ti pa boš motivirana, da čimprej najdeš delo. Če greš do odvetnika, pa bo najbrž rekel drugače.

(odgovor članu bony)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2011 16:59:32   
bony
Se strinjam s tabo, ker resnično mi ni v interesu da mi plačuje kar koli razen kar je za otroka. Kar si je prinesel naj odnese in tako bo najbolje.

Hvala za nasvet in odgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2011 19:59:03   
Anonimen
Malenkost user posted image .
Je pa tako - če se pogovarjata dva razumna, je vse mogoče. Dogovoriš preživnino in stike z otrokom, ostalo pa, če ni ega, se da najti rešitve (kot že zgoraj napisano). Če se bosta zapenjala, je to že za odvetnika (in primerno praznjenje denarnice). V skupnem interesu vama je dogovor, kjer se sicer lahko zgodi, da bo nekdo dobil nekaj manj kot mu pripada po črti zakona - a še vedno bo izguba, sploh skupna, bistveno manjša kot če plačujeta odvetnika za vsako vejico.

(odgovor članu bony)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2011 15:30:12   
zvezdica_1
ne vem no... kar se tiče stikov in preživnine za otroka je boljše, da uredita pravno formalno po vsaki možni vejici....
ostalo pa se zmenita sama....
pa še to: partner te je sicer dolžan preživljati, a zakon pravi tudi, da je koristnik preživnine dolžan sprejeti VSAKO delo-ne samo tistih za njegovo izobrazbo ali 2 stopnji nižjo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2011 21:08:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1

ne vem no... kar se tiče stikov in preživnine za otroka je boljše, da uredita pravno formalno po vsaki možni vejici....

Preživnino in stike itak moraš urediti pisno, tak je že postopek sam. Običajno je to vsak drugi vikend in enkrat ali dvakrat na teden.
Je pa na dolgi rok praktično, da si pustiš toliko odprto pot, da se lahko tudi sproti dogovorjaš, ker to vsakemu lahko bistveno olajša vsakodnevno življenje. Vendar, spet, to zahteva dva razumna in odgovorna človeka, ki se v osnovi držita dogovor in opcije "dogovor" ne izkoriščata.

(odgovor članu zvezdica_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.5.2011 8:59:54   
bony
Hvala za vse nasvete..... sicer pa je itak situacija iz dneva v dan bolj čudna. Jaz ostajam istih načel on pa menja razpoloženje tako kot piha veter. Mislim da se bom morala poslužiti kakšnega pravnega naseveta in tako rešit situacijo da bo najbolje za otroka v prvi vrsti potem pa tudi zame.

Ehhh...  kako življenje vedno poskrbi da mi ni dolgcajt

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.5.2011 9:07:40   
arabela*

Se strinjam s tabo, ker resnično mi ni v interesu da mi plačuje kar koli razen kar je za otroka. Kar si je prinesel naj odnese in tako bo najbolje.

Hvala za nasvet in odgovor.

res je najboljše sporazumna ločitev. določita in napišeta, kaj bo kdo imel, uverita pri notarju. Ker če ni sporazumna, se pa res deli dobesedno vse na poluser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.5.2011 9:11:15   
arabela*

preživnino dobiš v vsakem primeru. Samo morata jo urediti pisno na sodišču. Določita jo sicer lahko sporazumno, vendar glej, da ti ne bo kasneje žal, ker boš težko spreminjala user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.5.2011 11:16:28   
Anonimen
Hvala za vse nasvete..... sicer pa je itak situacija iz dneva v dan bolj čudna. Jaz ostajam istih načel on pa menja razpoloženje tako kot piha veter. Mislim da se bom morala poslužiti kakšnega pravnega naseveta in tako rešit situacijo da bo najbolje za otroka v prvi vrsti potem pa tudi zame.

V tem primeru bo verjetno tako res najbolje.
Če lahko, naj ti pomagajo starši, vsaj z moralno podporo.

(odgovor članu bony)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.5.2011 11:47:57   
pelin
Tudi jaz sem mnenja, da bi bilo najbolje, da vse skupaj uredita po uradni poti....Oprosti ampak iz partnerjevega vidika se tudi jaz ne bi kar tako izselila iz stanovanja, ki sem ga pomagala opremljati z denarjem pridobljenim ob poroki (pa čeprav je stanovanje od tvojih starih staršev...), plačevati preživnino za otroka in povrhu vsega še zate (oprosti to bi mi bilo pa tako izpod časti, da raje stradam, pa čeprav to stokrat piše v zakoniku....če bi bila zdrava, bi pač napela vse svoje moči in našla službo, pa čeprav ne ravno idealno).
Seveda o dogovoru o  plačevanju preživnine za otroka ni dileme...
Ne vem sicer kakšno je realno stanje in vzroki za nastanek le tega...opiram se le na tisto kar si zapisala. Nikakor ti ne očitam, vendar bi rada povdarila to, da razumem tudi tvojega zdaj kmalu bodočega partnerja...Življenje gre res naprej , vendar se ga težko gradi, če niso stare zadeve urejene...Prav zaradi tega je po moje najbolje, da se obrneš na strokovno uradno pomoč, ki bo stvar nepristransko uredila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.5.2011 11:53:18   
water lily
Sporazumna ločitev bo dražja kot "tožba". Notarji so zlatarjiuser posted image .
Drugače pa deli se del ki sta ga ustvarila skupaj. In pravično je da se. Saj vsak od vaju ve koliko je prispeval. Vsedita se in se dogovorita. Za otroka pa isto, najboljše da se sama zmenita in to ko bosta klicala na CSD tudi povesta, kako sta se dogovorila.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.5.2011 19:45:57   
bony
Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet. Jaz zase NOČEM preživnine zanimalo me je če jo mora plačati zgolj zaradi tega da se na to pripravim in če obstaja možnost se bi ji odpovedala ker jaz nočem niti centa. Vsekakor ga tudi jaz zastopim po eni strani po drugi mi je pa podlo da mi odnese jedilno mizo in klimo (edino grelno telo v stanovanju) in tako pusti svojega otroka v mrazu.

Jaz upam da se dogovoriva, ker sem tudi sama veliko vložila ne samo v stanovanje ampak tudi v njegovo izobraževanje. Tistega pa mi ne more vrniti. Jaz bom načeloma pri delitvi premoženja prevzela dolg ki je nastal iz obnove stanovanja in seveda vse kar je v stanovanju ''skupnega'' in on dobi avto in tisti avto ki ga je prinesel v skupnost bom pa od njega zahtevala vračitev bonusa pri avtomobilskem zavarovanju, saj če si jaz kupim avto oz ga dobim bom ta bonus potrebovala in sedaj sem ga jaz dala za naš oz njegov nov avto. Mislim da je tako pošteno, saj smo si lahko določene stvari privoščili prav zato ker nama ni bilo potrebno plačevati najemnine in da ne omenim da so dostikrat tudi stroške krili moji stari starši, ker je moj dragi večino denarja ki ga je zaslužil ko je delal porabil za cigarete in telefon (tudi pa 500 EUR na mesec za mobi) tako da mislim da sem še kar predobra.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.5.2011 20:50:41   
pelin
Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet.

Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet. Jaz zase NOČEM preživnine zanimalo me je če jo mora plačati zgolj zaradi tega da se na to pripravim in če obstaja možnost se bi ji odpovedala ker jaz nočem niti centa. Vsekakor ga tudi jaz zastopim po eni strani po drugi mi je pa podlo da mi odnese jedilno mizo in klimo (edino grelno telo v stanovanju) in tako pusti svojega otroka v mrazu.

Jaz upam da se dogovoriva, ker sem tudi sama veliko vložila ne samo v stanovanje ampak tudi v njegovo izobraževanje. Tistega pa mi ne more vrniti. Jaz bom načeloma pri delitvi premoženja prevzela dolg ki je nastal iz obnove stanovanja in seveda vse kar je v stanovanju ''skupnega'' in on dobi avto in tisti avto ki ga je prinesel v skupnost bom pa od njega zahtevala vračitev bonusa pri avtomobilskem zavarovanju, saj če si jaz kupim avto oz ga dobim bom ta bonus potrebovala in sedaj sem ga jaz dala za naš oz njegov nov avto. Mislim da je tako pošteno, saj smo si lahko določene stvari privoščili prav zato ker nama ni bilo potrebno plačevati najemnine in da ne omenim da so dostikrat tudi stroške krili moji stari starši, ker je moj dragi večino denarja ki ga je zaslužil ko je delal porabil za cigarete in telefon (tudi pa 500 EUR na mesec za mobi) tako da mislim da sem še kar predobra.

Takšno razmišljanje je pa res....žalostno.... user posted image Eh, sama sem tako bedasto ponosna in bi bila v takem primeru po moje tako neumna, da bi bilo vse skupaj najbrž v škodo otroka...Mogoče v resnici sploh ne gledaš tako napačno in si sama res ne znam dobro predstavljati nastale situacije...Kakor koli že...resnično ti iz srca želim, da bi se zadeva razpletla čimboljše  oz. čimbolj prijazno otroku...

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.5.2011 11:23:27   
PapuaNG
Samo v opombo-pri ločitvi se deli samo skupno premoženje-to je premoženje, ki sta ga zakonca ustvarila z delom v času trajanja zakonske zveze. Poročna darila so posebno premoženje vsakega posameznega zakonca-kako si jih bosta razdelila, je odvisno od dogovora med vama.

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?