Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 27.4.2011 9:30:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bony Zanima me kako je z preživnino za otroka in če jo dobim tudi jaz dokler ne dobim zaposlitve in kako bo z delitvijo premoženja. Ja, partner je dolžan preživljati nepreskrbljenega bivšega partnerja, to je tebe. Poglej zakon o družinskih razmerjih. Premoženje-deli se, kar sta ustvarila skupaj. Če je hiša pravno v lasti staršev, se ne more deliti nič, razen če nimate vseh vlaganj dokumentiranih. V nasprotnem primeru je vse samo stvar dogovora in zdravega razuma. Na tvojem mestu bi pristopila praktično-ti itak ostaneš v stanovanju, on pa ne plačuje preživnine za tebe. Pravno to ni najbolj ekzaktno, se mi pa zdi praktično. On se ne bo zapenjal, koliko ceglov je njegovih (itak jih ne moreš odnesti), ti pa boš motivirana, da čimprej najdeš delo. Če greš do odvetnika, pa bo najbrž rekel drugače.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 28.4.2011 16:59:32
|
|
|
|
bony
|
Se strinjam s tabo, ker resnično mi ni v interesu da mi plačuje kar koli razen kar je za otroka. Kar si je prinesel naj odnese in tako bo najbolje. Hvala za nasvet in odgovor.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 28.4.2011 19:59:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenkost . Je pa tako - če se pogovarjata dva razumna, je vse mogoče. Dogovoriš preživnino in stike z otrokom, ostalo pa, če ni ega, se da najti rešitve (kot že zgoraj napisano). Če se bosta zapenjala, je to že za odvetnika (in primerno praznjenje denarnice). V skupnem interesu vama je dogovor, kjer se sicer lahko zgodi, da bo nekdo dobil nekaj manj kot mu pripada po črti zakona - a še vedno bo izguba, sploh skupna, bistveno manjša kot če plačujeta odvetnika za vsako vejico.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 29.4.2011 15:30:12
|
|
|
|
zvezdica_1
|
ne vem no... kar se tiče stikov in preživnine za otroka je boljše, da uredita pravno formalno po vsaki možni vejici.... ostalo pa se zmenita sama.... pa še to: partner te je sicer dolžan preživljati, a zakon pravi tudi, da je koristnik preživnine dolžan sprejeti VSAKO delo-ne samo tistih za njegovo izobrazbo ali 2 stopnji nižjo...
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 30.4.2011 21:08:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica_1 ne vem no... kar se tiče stikov in preživnine za otroka je boljše, da uredita pravno formalno po vsaki možni vejici.... Preživnino in stike itak moraš urediti pisno, tak je že postopek sam. Običajno je to vsak drugi vikend in enkrat ali dvakrat na teden. Je pa na dolgi rok praktično, da si pustiš toliko odprto pot, da se lahko tudi sproti dogovorjaš, ker to vsakemu lahko bistveno olajša vsakodnevno življenje. Vendar, spet, to zahteva dva razumna in odgovorna človeka, ki se v osnovi držita dogovor in opcije "dogovor" ne izkoriščata.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 8:59:54
|
|
|
|
bony
|
Hvala za vse nasvete..... sicer pa je itak situacija iz dneva v dan bolj čudna. Jaz ostajam istih načel on pa menja razpoloženje tako kot piha veter. Mislim da se bom morala poslužiti kakšnega pravnega naseveta in tako rešit situacijo da bo najbolje za otroka v prvi vrsti potem pa tudi zame. Ehhh... kako življenje vedno poskrbi da mi ni dolgcajt
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 9:07:40
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bony Se strinjam s tabo, ker resnično mi ni v interesu da mi plačuje kar koli razen kar je za otroka. Kar si je prinesel naj odnese in tako bo najbolje. Hvala za nasvet in odgovor. res je najboljše sporazumna ločitev. določita in napišeta, kaj bo kdo imel, uverita pri notarju. Ker če ni sporazumna, se pa res deli dobesedno vse na pol
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 9:11:15
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bony Zanima me kako je z preživnino za otroka in če jo dobim tudi jaz dokler ne dobim zaposlitve in kako bo z delitvijo premoženja. preživnino dobiš v vsakem primeru. Samo morata jo urediti pisno na sodišču. Določita jo sicer lahko sporazumno, vendar glej, da ti ne bo kasneje žal, ker boš težko spreminjala
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 11:16:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za vse nasvete..... sicer pa je itak situacija iz dneva v dan bolj čudna. Jaz ostajam istih načel on pa menja razpoloženje tako kot piha veter. Mislim da se bom morala poslužiti kakšnega pravnega naseveta in tako rešit situacijo da bo najbolje za otroka v prvi vrsti potem pa tudi zame. V tem primeru bo verjetno tako res najbolje. Če lahko, naj ti pomagajo starši, vsaj z moralno podporo.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 11:47:57
|
|
|
|
pelin
|
Tudi jaz sem mnenja, da bi bilo najbolje, da vse skupaj uredita po uradni poti....Oprosti ampak iz partnerjevega vidika se tudi jaz ne bi kar tako izselila iz stanovanja, ki sem ga pomagala opremljati z denarjem pridobljenim ob poroki (pa čeprav je stanovanje od tvojih starih staršev...), plačevati preživnino za otroka in povrhu vsega še zate (oprosti to bi mi bilo pa tako izpod časti, da raje stradam, pa čeprav to stokrat piše v zakoniku....če bi bila zdrava, bi pač napela vse svoje moči in našla službo, pa čeprav ne ravno idealno). Seveda o dogovoru o plačevanju preživnine za otroka ni dileme... Ne vem sicer kakšno je realno stanje in vzroki za nastanek le tega...opiram se le na tisto kar si zapisala. Nikakor ti ne očitam, vendar bi rada povdarila to, da razumem tudi tvojega zdaj kmalu bodočega partnerja...Življenje gre res naprej , vendar se ga težko gradi, če niso stare zadeve urejene...Prav zaradi tega je po moje najbolje, da se obrneš na strokovno uradno pomoč, ki bo stvar nepristransko uredila...
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 11:53:18
|
|
|
|
water lily
|
Sporazumna ločitev bo dražja kot "tožba". Notarji so zlatarji . Drugače pa deli se del ki sta ga ustvarila skupaj. In pravično je da se. Saj vsak od vaju ve koliko je prispeval. Vsedita se in se dogovorita. Za otroka pa isto, najboljše da se sama zmenita in to ko bosta klicala na CSD tudi povesta, kako sta se dogovorila.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 19:45:57
|
|
|
|
bony
|
Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet. Jaz zase NOČEM preživnine zanimalo me je če jo mora plačati zgolj zaradi tega da se na to pripravim in če obstaja možnost se bi ji odpovedala ker jaz nočem niti centa. Vsekakor ga tudi jaz zastopim po eni strani po drugi mi je pa podlo da mi odnese jedilno mizo in klimo (edino grelno telo v stanovanju) in tako pusti svojega otroka v mrazu. Jaz upam da se dogovoriva, ker sem tudi sama veliko vložila ne samo v stanovanje ampak tudi v njegovo izobraževanje. Tistega pa mi ne more vrniti. Jaz bom načeloma pri delitvi premoženja prevzela dolg ki je nastal iz obnove stanovanja in seveda vse kar je v stanovanju ''skupnega'' in on dobi avto in tisti avto ki ga je prinesel v skupnost bom pa od njega zahtevala vračitev bonusa pri avtomobilskem zavarovanju, saj če si jaz kupim avto oz ga dobim bom ta bonus potrebovala in sedaj sem ga jaz dala za naš oz njegov nov avto. Mislim da je tako pošteno, saj smo si lahko določene stvari privoščili prav zato ker nama ni bilo potrebno plačevati najemnine in da ne omenim da so dostikrat tudi stroške krili moji stari starši, ker je moj dragi večino denarja ki ga je zaslužil ko je delal porabil za cigarete in telefon (tudi pa 500 EUR na mesec za mobi) tako da mislim da sem še kar predobra.
|
|
|
|
RE: ločitev in deljenje premoženja-preživnina 1.5.2011 20:50:41
|
|
|
|
pelin
|
Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet. IZVIRNO SPOROČILO: bony Pelin vem da ne veš vseh dejstev, kot naprimer da je bilo 90% poročnih daril moje žlahte, ker imam pač veliko družino in polno radodarnih tet. Jaz zase NOČEM preživnine zanimalo me je če jo mora plačati zgolj zaradi tega da se na to pripravim in če obstaja možnost se bi ji odpovedala ker jaz nočem niti centa. Vsekakor ga tudi jaz zastopim po eni strani po drugi mi je pa podlo da mi odnese jedilno mizo in klimo (edino grelno telo v stanovanju) in tako pusti svojega otroka v mrazu. Jaz upam da se dogovoriva, ker sem tudi sama veliko vložila ne samo v stanovanje ampak tudi v njegovo izobraževanje. Tistega pa mi ne more vrniti. Jaz bom načeloma pri delitvi premoženja prevzela dolg ki je nastal iz obnove stanovanja in seveda vse kar je v stanovanju ''skupnega'' in on dobi avto in tisti avto ki ga je prinesel v skupnost bom pa od njega zahtevala vračitev bonusa pri avtomobilskem zavarovanju, saj če si jaz kupim avto oz ga dobim bom ta bonus potrebovala in sedaj sem ga jaz dala za naš oz njegov nov avto. Mislim da je tako pošteno, saj smo si lahko določene stvari privoščili prav zato ker nama ni bilo potrebno plačevati najemnine in da ne omenim da so dostikrat tudi stroške krili moji stari starši, ker je moj dragi večino denarja ki ga je zaslužil ko je delal porabil za cigarete in telefon (tudi pa 500 EUR na mesec za mobi) tako da mislim da sem še kar predobra. Takšno razmišljanje je pa res....žalostno.... Eh, sama sem tako bedasto ponosna in bi bila v takem primeru po moje tako neumna, da bi bilo vse skupaj najbrž v škodo otroka...Mogoče v resnici sploh ne gledaš tako napačno in si sama res ne znam dobro predstavljati nastale situacije...Kakor koli že...resnično ti iz srca želim, da bi se zadeva razpletla čimboljše oz. čimbolj prijazno otroku...
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?