|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 13:46:19   
puncica
Ker kot sem že povedala s glupim iskalnikom nič ne najdem, še enkrat sprašujem.

Kako hudiča spečeš polnjene lignje na "žaru" (delala sem v ponvi na plinu), da niso kot ene gumiceuser posted image   Hočem preverjen recept, ker sem jih delala v nedeljo, lepo vse upoštevala:
1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi)
2. zelo vroča ponev
3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani

Sem brala na kulinariki da bi naj bila ponev tako vroča da če nad njo v višini 15 cm držiš roko, je ne moreš držat več kot 3 sek. pol pa nisem vedla al naj dam noter olje al ne in sem ponev le namazala z olivnim oljem in kaj se je zgodilo, ponev sem valda pustila da se je ful razgrela, ampak po moje manj, ker se mi je začel že vse smodit in pol dam gor lignje in kaj se zgodi, tam ko so se držal ponve so valda postal rjavi bol kot ne črni, drugje pa po moje še surovi in pol jst to cmarim tam ene 10 min ampak to ni bilo to. Bili so gumjasti, pa še tele rjavine so me motile.

A bi mogla dat več olja gor al kaj?user posted image
a bi mogl bit čist brez oljauser posted image
a bi mogla bit ponev manj vročauser posted image


KAKO HUDIČA NAREDITE TELE GLUPE LIGNJE !!! JA derem se ker sem blazno jezna ker mi ko se le pripravim ne rata tako kot bi bilo treba pa če še tolk stvari in nasvetov upoštevam.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 13:49:09   
Volga
Pojma nimam, pri nas jih tastar dela, jih pa tudi ne jem, tako da ne vem, ali so gumice ali je užitno. Samo on vem, da jih z vinom zalije, pa malo duši, morda je v tem kakšna fora?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 14:14:03   
puncica
hm možno da je res v tem fora kaka voda al pa vino, da se morjo mal pokuhat al kaj.user posted image Ne vem če se jih bom kaj hitro spet lotila delatuser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 14:22:46   
Dadi
Seveda lignje moraš pokuhat, ko jih popečeš....če ne so res gumice...Mal vinčka daš, pa mal z vodo še zaliješ, velik petršilja in česna in to kuhaš, dokler niso mehki- ni treba prav dolgo.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 14:25:47   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: puncica


1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi)
2. zelo vroča ponev
3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani




Evo, te nasvete sem tudi jaz upoštovela, pa smo žvečili žvečilne namesto lignjev. Zdaj jih pa dam lepo v ponvo, brez da bi jih pobrisala in jih tak dolgo denstam, dokler cela voda ne izhlapi. In to traja tudi do 20 minut. Ko voda izpari jih lepo popečem na vsaki strani do rjave barve, potem pa zalijem z vinčkom in počakam da vinček izpari. Dodam nasesekljan česen in petršilj pomešan v olivno olje in limonin sok in to je to.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 14:47:46   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: puncica


1. da se jih obriše do suhega (da se pol ne kuhajo v vodi)
2. zelo vroča ponev
3. ne pečeš več kot 5 min na vsaki strani




Evo, te nasvete sem tudi jaz upoštovela, pa smo žvečili žvečilne namesto lignjev. Zdaj jih pa dam lepo v ponvo, brez da bi jih pobrisala in jih tak dolgo denstam, dokler cela voda ne izhlapi. In to traja tudi do 20 minut. Ko voda izpari jih lepo popečem na vsaki strani do rjave barve, potem pa zalijem z vinčkom in počakam da vinček izpari. Dodam nasesekljan česen in petršilj pomešan v olivno olje in limonin sok in to je to.


Tudi nam ratajo tako.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 15:32:54   
Muca Copatarica
Soli jih čisto na koncu, preden jih daš na krožnik.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 15:38:14   
želva
skrivnost je v tem: lignje daš najprej zmrznit, pol so pa mehki

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 16:16:34   
Lunca1
Se strinjam z želvo, sveži lignji bodo prej gumice, kot če so odmrznjeni.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
30.4.2008 20:05:33   
Kaliope
gumijasti postanejo, če jih predolgo pečeš.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
1.5.2008 11:59:07   
puncica
Ok, še malo podatkov:
1. lignji so bili zmrznjeni ne sveži user posted image
2. pekli se po moje niso predolgo, ne vem a je 5 min na vsaki strani predolgo?user posted image
3. solila jih sploh nič nisem user posted image

Pol sem vse delala po pravilih ampak so še vedno gumiceuser posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
1.5.2008 12:07:30   
Hope2
Mi smo že obupali nad mehkimi kalamari. Pač imamo skoz gumice, če pa hočemo mehke pa gremo v oštarijo.

Pojemo jih veliko, vsaj 1x na 2 tedna. Zato smo probali že vse od zamrznitve, do tolčenja, do namakanja v jogurtu, v mleku, do peke v vroči masti na hitro, do peke z zalivanjem, dušenjem, nesoljenjem..... ma ni da ni. Edino kar je, res jih ne smeš pustiti predolgo pečti, ker so potem že gumijasti podplatiuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
1.5.2008 17:17:09   
Kaliope
ne vem no, pri nama jih dela moj dragi, pa še nikoli niso bili gumjasti in jih jema zelo veliko ... vedno jih pred pečenjem "popivna", ker že itak sami spuščajo vodo, da jih na vroče olivno olje (seveda zelo pazi, da se ne prižge), nikoli jih ne soli (saj so že sami po sebi slani), peče jih 10 min, vmes pa odtaka vodo, ki jo spouščajo ...
naredi pa jih ne sto načinov: pečene, polnjene, v moki, v rižoti, z jajčko in moko ... in vedno mu uspejo, da so ful okusni. (ga moram malo pohvalit ;) )

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
1.5.2008 17:45:33   
puncica
Ah mogoče smo pa mi prezahtevni user posted image bo že, nekaj časa jih verjetno ne bomo več jedli, bomo pa še poskusili.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Kaliope)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
2.5.2008 13:06:28   
metuljcek27
Z lignji je tako...
Čim večkrat so zamrznjeni tem mehkejši bodo in moraš tudi vedet kakšne kategorije so...Če so na izgled veliki,lepi itd bodo sigurno tudi trdi...
Včasih je bolje kupit sveže tiste majhne,naše slovenske,če jih dobiš in potem zamrzneš sama...
Ne vem od kod prihajaš ampak po mojih info. vozijo kombiji delmarja po celi sloveniji tako,da če imaš šanso vzami od njih...Ali pa kupi zamrznjane kalamare v refuzi,dobijo se kot v neki kocki,jih odmrzneš in porcioniraš in nato spet zamrzneš,pa kvaliteto pazi...Mislim,da so po nekih kategorijah...Kar vprašaj sej ti povedo...Izogibaj pa se tistih v zmrznjenih v skrinjah v velikih trg.centrih,ker so iz vsepovsod,katastrofa in znajo tudi precej bit dragi,pa stari...Priprava je pa stvar okusa,v roku 15-20 min pa morajo bit sigurno mehki drugače niso tapravi...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lignji - kako hudiča ne bomo jedl gumic??
2.5.2008 23:13:32   
massylou
Hmnja..., sem kar nekaj izvedela o lignjih, ki jih tudi sama obožujem. Je pa tudi to res, da ligenj ne bo nikoli tak, da bi se kar topil v ustih, kot mlad pečen piščanček ali kuhana ribica, ker je ligenj mehkužec. Ti so pa žilavi. Do neke mere že, ampak...

Jaz jih kupujem sveže v leklerku, pa so vedno dokaj mehki. Tam imajo itak vse ribe ful na nivoju.

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...
Ta živila so nevarna za otroke, mlajše od ...
video
Pri nekaterih živilih velja biti previden, ko gre za mlajšega otroka, saj predstavlja tveganje za zadušitev. Preverite, ...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?