|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   laparaskopija
2.6.2006 18:37:05   
muki
Pozdravljene,

vem da ste se že kar veliko pogovarjale na to temo, vendar nikjer nisem zasledila, da bi katera pisala o kakšnih težavah po lpsc.
Zame je danes - 1 teden po tem posegu - vse skupaj bolj boleče kot je bilo takoj po operaciji. Hodim še vedno kot stara mama, ker se še vedno ne morem čisto zravnat, poleg tega imam pa oromen trebuh, kot da bi bila v 5. mesecu nosečnosti.  Največje težave so pri kosilu, kajti po njem me dobesedno vrže. Nagaja mi pritisk, ker imam enkrat previsokega zgornjega, drugič pa spodnjega, medtem ko je drugi ok. Pred tem sem bila zdrava kot riba in nisem imela nikakršnih težev.
Ok morda sem še slabotna po ogromni izgubi krvi, kajti lpsc so mi naredili zaradi razpoke na jajcevodu in krvavitve v trebušno votlino in je šlo "glih za glih". Vse skupaj je izgledalo tako kot pri Urgenci.
Naročili so mi da se moram 1 teden po odpustu zglasiti pri osebnem zdravniku, da mi poberejo šive, čez 3 tedne pa pri ginekologu.

Vprašanje za tiste, ki ste takšen poseg že imele, ali ste imele po operaciji kakšne težave in po kolikih dneh ste se že normalno gibale in hodile?

LP, muki
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: laparaskopija
2.6.2006 19:05:34   
saša80
sama sem imela kar dolgo okrevanje po laparoskopiji,  več kot  8 dni  sem še čutla bolečine na mestu kjer so bili šivi.. šive so mi pobrali 10 dan. zame je bila kar težka operacija to, najhuje mi je bilo zbujanje iz narkoze , pa potem  ležanje na intenzivni negi, ko sem komaj  vstala in šla na wc..potem  ko sem bila doma je bilo stanje iz dneva v dan bolše, vendar še vedno boleče...

upam, da sem ti kaj pomagala

lp saša

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.6.2006 20:51:58   
PBJ
Ravno pred tremi leti sem dala skozi laparoskopsko operacijo in moram reč, da je bilo kar boleče. Me ni kaj dosti manj bolelo, kot po CR. 14 dni po op. pa je bilo že precej bolje. Po laparoskopiji sem imela nek čuden pritisk v prsnem košu, zaradi plina, po CR pa user posted image  bolečine v križu, verjetno zaradi lokalne anestezije.

Če se zelo slabo počutiš, stopi do ginekologa, ker bi človek pričakoval, da bo iz dneva v dan bolje, ne pa slabše. Sploh, če si krvavela v trebušno votlino.
En teden po posegu sem se že kar nekaj bolje počutila, kolikor se spomnim.

Pa čim prejšnje okrevanje.

< Sporočilo je popravil PBJ -- 2.6.2006 20:52:38 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.6.2006 19:32:05   
naja78
muki:tudi sama sem letos imela lpsc in hsc in moram rečt,da nisem imela slabih izkušenj.

trebuh valda boli normalno,sploh ker ti ga napolnijo s plinom in to se počasi resorbira-izgublja.lahko  traja tudi več tednov.pri tebi je verjetno šlo še za čiščenje abdominalne votline,kar pa pusti daljše okrevanje.

pritisk ti nagaja zaradi anestezije-narkoze.eni jo pač dobro prenašamo eni ne.

svetujem ti da stopiš do G in poveš za svoje težave.

srečno.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.6.2006 10:04:16   
kapica
Jaz sem imela operacijo dva tedna nazaj, mogoce se kaksen dan vec. In sicer je res tako da je iz dneva v dan boljse, mene so sivi tudi precej boleli, trebuscek je bil taksen kot zogica. Sive so mi pobrali po sestih dnehuser posted image , se mi je zdelo zelo hitro, ampak so se lepo zacelili.

V sluzbo ze hodim, ampak nic tezkega ne smem dvigniti. Namrec zadnji teden, ali recimo zadnjih pet dni imam taksne slabosti, vseeno al zjutraj al zvecer, kar naprej me zelodec muci. Tam kjer so bili sivi me veckrat spika, ceprav je ze lepo zaceljeno.  Trebuh me v glavnem muci kot bi imela M, ampak desetkrat bolj kot do sedaj. Napihnjena, jajcniki me bolijo, spikajo, v glavnem zelo neprijetno. Jaz si to predstavljam kot normalno, vsaj upam, da je prva M po operaciji malo tezja oz. boleca, da se tam pac vse spet v normalo postavi.

Ti imas danes obisk pri zdravniku, ti bojo sigurno povedali kako in kaj. Upam da bo cimprej bolje, pac cimvec pocivaj, ce se da.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2006 8:26:43   
petraps
Pozdravljene!Od moje prve laparo je preteklo polnih šest let, od druge pa pet in pol let in sedaj čakam  na tretjo, ki bo v mesecu juliju.Imela sem težave, ki so precej hitro minile, šivi so mi sami po 10 dneh odpadli.Po enem mesecu sem šla na pregled kjer so  ugotovili, da je potrebna še ena operacija ( to je bilo semtembra 2000).Po tem sem bila dvakrat na vaporizaciji, jemala sem klomifen vendar rezultata ni bilo.Oba sva dala skozi vse preiskave in sedaj sledi laparo in nato še oploditev.Lp

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2006 13:20:44   
delfinčica
Muki, jaz sicer laparoskopije nisem imela, sem pa imela isto težavo kot ti s krvavitvijo v trebušno votlino. Operativni poseg pri meni je il kar "klasičen", ker niso vedeli, kaj se dogaja in so me po domače povedano, kar odprli in pogledali. Mislim, da je tvoje daljše okrevanje posledica vzroka, zaradi česar so ti delali laparoskopijo. Jaz sem po svoji operaciji okrevala tam približno 4 tedne. Hujšega ni bilo, le grozno napet trebuh sem imela, stalne vrtoglavice (posledica ogromne izgube krvi, bila tudi na transfuziji) in bolečine prvi teden. Potem sem pa veliko počivala in začela s kratkimi sprehodi.

(odgovor članu petraps)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2006 16:51:57   
muki
Pozdravljene punce,

najprej se vam zahvaljujem za odgovore. Moje stanje je že malo boljše, kot je bilo, čeprav se še pojavljajo občasno težave, najslabša je ta napihnjenost in velik trebuh. Sem pa dobila tetko M, tako da zdaj vem da je bila tudi ona delno kriva za klavrno počutje.
Zdravnik se mi je malo nasmejal, ko sem mu omenila da imam takšen občutek kot da bi mi kdo v trebuhu napihnil balon in ga potem pozabil spustiti. Rekel mi je da se mi mora po takšnem posegu uredit peristaltika, ki še ne deluje čisto ok in da je to to. In pa seveda počitek.

Me pa zanima, ker pri G še nisem bila jo še nisem mogla vprašat, ampak po kolikem času po operaciji je potem pametno delat kaj na pikici?
Sicer mi piše da spolne odnose odsvetujejo 4 - 6 tednov ampak po moje je verjetno potrebno še kar več časa.

Delfinčica, kako pa si ti poskrbela zase, vsaj kar se prehrane tiče, da si si popravila kri?

Še enkrat hvala za odgovore, so me vsaj malo potolažili in mi pomagali razumeti kaj se z mano dogaja.

Lep sončen dan vam želim,

Muki

(odgovor članu delfinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2006 16:59:49   
muki

Petraps,

upam  in držim pesti, da vama bo uspelo!user posted image

(odgovor članu petraps)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.6.2006 8:07:58   
petraps
Živio Muki ! Sedaj spet sije sonce in sem veliko boljše volje.Upam, da se počutiš bolje.Midva sva počakala dva meseca, vendar je veliko odvisno od počutja.Meni je bilo hudo pri prvi laparo,ker so me gledali mladi bodoči zdravniki(si predstavljaš).Lp, Petrauser posted image

(odgovor članu muki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?