|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   laboratorijski (napačen) izvid
14.12.2011 12:18:01   
nana13
Pozdrav!

Ker ne vem kam točno bi spadala ta tema, sem jo objavila kar tukaj...
Prejšnji teden je bil moj sin (1 leto) napoten v laboratorij na krvne preiskave. Ko je prišel izvid, je pisalo da ima povišan kalij. Njegova zdravnica nam je napisala še eno napotnico za iste preiskave, vendar za v drug laboratorij. Zaradi prvotnega izvida je ostal v bolnici na opazovanju. Ko so prišli rezultati, je bil kalij ok. V roku 2 dni so ga 6 krat zabodli z iglo za odvzem krvi. BREZVEZE!!!

V tem času sem se pozanimala kaj bi se zgodilo, če njegova zdravnica ne bi zahtevala ponovnega odvzema krvi. Na podlagi prvih rezultatov bi mu nižali kalij in verjetno s tem povzročili zastoj srca, posledično smrt.
Od osebe z dolgoletnimi (25 let) izkušnjami v laboratoriju sem izvedela, da se že na vzorcu krvi vidi, da ni pravi in da bodo rezultati napačni. In bili so napačni! Kako si lahko dovolijo izdati tak izvid? Pa prav za otroka, ki spada v rizično skupino ljudi, kjer je treba biti še posebej pozoren.
S tem nam je bila povzročena nepotrebna sekirancija, nervoza in strah, nepotrebno maltretiranje malčka in vsi dodatni stroški.

Zanima me vaše mnenje... kaj bi storile na mojem mestu? Bi pisale pritožbo? Kaj lahko naredim jaz, ker enostavno ne morem preko take šlamparije?!!!! Ima katera podobne izkušnje in kako ste to rešile?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: laboratorijski (napačen) izvid
14.12.2011 12:28:54   
Star_a
Poglej nič ni bilo brezveze,tebi se zdaj zdi da je brezveze,ker je izvid ok.Tvoja zdravnica je prav naredila,ko je zahtevala ponoven odvzem,da se je prepričala .
je čisto vseeno in brezpredmetno razpravljat da bi mu na podlagi prvega odvzema zniževali kalij in povzročili zastoj srca,KER TO NI NAREDILA!!!!!
delala je strokovno!
že na vzorcu krvi se vidi da ni pravi in da bodo izvidi napačni-ta pa je malo bosa.

HB da imaš takšno zdravnico ,ki je še enkrat preverila!!Več bi moglo biti takšnih.

zame to ni šlamparija.
napake se pa vedno dogajajo ,pomembno je pa samo to, da se preveri še enkrat,kar pa je tudi naredila.Lahko bi ga komot zdravila,pa ga NI.

< Sporočilo je popravil Star_a -- 14.12.2011 12:30:00 >

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2011 12:43:48   
nana13
Brezveze, ...ker vseh detajlov res nisem pisala. No, saj ni pomembno.
HB da je zdravnica napisala še eno napotnico, sej ona je vse prav nardila.

Delaš mogoče v laboratoriju, da lahko rečeš, da je ta "malo bosa"?
Če prebereš še enkart, sm to izvedela od izkušene laboratorijske delavke.

Ne vem,če bi isto razmišljala, če bi imela svojega  otroka v takem položaju. V bolnici... ti pa ne bi vedla kaj se dogaja z njim, če je bil dan prej ko rožca. Ali pač?

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2011 13:00:50   
FORZA
Tale tema me je kar pogrela. Kako bi reagirala jas, verjetno tko kot nana13. Seveda se napake dogajajo, vendar je treba spregovoriti o tem. Če bi vsi bili tiho, bi se te napake, še kar naprej dogajale. Jas bi spregovorila NA GLAS, da ne bi prišlo več do česa takega, sploh pa v zdravstvu.

Danes se dogaja veliko šlamparije. Naj napišem moj primer. Sin si je poškodoval gleženj (zlom gležnja) pri športni. Učitelj mu ni verjel in ga je poslal na klop, nakar je sin nekako s pomočjo prijateljev šel po stopnicah (48 stopnic) do tajnice in jo prosil naj pokliče starše. Koliko si je poškodoval gleženj ko je šel po stopnicah (se sprašujem). Če bi učitelj takoj reagiral mogoče ne bi blo tko hudo. ŠLAMPARIJA? ja v mojem primeru učitelja in v tvojem nana13 laborantke.

Zdravnica v tvojem primeru je zelo dobro ravnala.

Seveda se me mamice ponavadi ko pride do česa takšnega pomirimo nekako (pozabimo kaj je bilo) samo da je z otrokom vse uredu. Malo se vprašajte, če takih napak ne bi bilo se kaj takšnega ne bi zgodilo. Zato ja bi spregovorila ne bi bila tiho. In tudi v mojem primeru sem sprva rekla ok pač je blo tko, vendar ne morem nekako spregledati napake, ki jo je storil učitelj in da po tolikih letih svojega dela na šoli ni takoj ukrepal, ko se je to zgodilo.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2011 13:07:09   
marjetka
Najprej me veseli, da je s sinom vse v o.k.,
mislim, da je tvoja reakcija morda malo pretirana. Na podlagi enega izvida nebi šli v zniževanje vrednosti kalija, saj po mojih izkušnjah. Tudi našemu so pri 2 mesecih ugotovili povišane vrednosti jeternih encimov (za 3x) in naj povem, da so še isti dan ponovili krvne preiskave in potem še naslednji dan in ker so vrednosti ostale povišane, so ga napotili na dodatne preiskave. Kasneje so mu uvedli tudi zdravljenje, vendar pa sem opazila, da so pri otrocih izjemno previdni(morda sem imela samo takšno izkušnjio) in opravijo vrsto preiskav, ki jih kot odrasel nebi bil deležen. No sedaj je z njim vse v redu, vendar pa če pogledam za nazaj, mi niti ena preiskava ni bila odveč, saj sem samo želela, da ugotovijo, kaj je z njim narobe.
Tudi jaz menim, da tu ni bila opravljena nobena napaka, saj so storili vse, da izključijo morebitno napako analize vzorca v laboratoriju.

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2011 13:24:51   
Klemy82
Enim ni nikoli prav. Jaz osebno imam raje, da mi otroka 10x prešpikajo pa da ugotovijo, da je vse ok. Se mi zdravniki včasih res smilijo, če ne naredi vsega, je popljuvan in vlačen po forumih pa sodiščih, če naredi vse in še več, da bi se prepričal v diagnozo, pa spet enim ni prav. Bodi vesela, da z otrokom nič ni. In za v bodoče, v kolikor se ti bo še kdaj zdelo, da dela zdravnik kaj brez zveze tvojemu otroku, si kot otrokov skrbnik lahko privoščiš tudi to, da na lastno odgovornost preiskavo zavrneš.

Jst.

(odgovor članu marjetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2011 13:44:02   
Najaa
Sej zato je pa dala še enkrat kri pogledat, da bo ziher. Tebi kot mami je pa morala povedat oz. dat izvid, ker ima pravico do tega, drugače verjemi, da ti raje ne bi povedala dokler ne bi še en izvid pokazal isto. Ko se je moja tamala hčerka rodila nedonošena, so ji naredili en test, ki je bil lažno pozitiven (ena vseživljenjska bolezen) in mi je dr. povedala, ker mi je morala in me tudi pomirila, da čez 3 dni bodo naredili ponovno in naj se ne sekiram. Se zgodi in tudi sama raje vidim, da naredijo kakšno preiskavo več in da je vse ok.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.12.2011 13:31:28   
poli*
Laborantka ima prav! Res se že na vzorcu krvi vidi ali je bil pravilno odvzet, ali ne.
Naj na kratko opišem: pred odvzemom krvi nam zatisnejo manšeto nad mestom odvzema (nadlaket) in če se po vbodu ne odtisne pravočasno oz. dovolj hitro pride do hemolize krvi (zažeta žila je ozka in kri "šprica" peko nje, zato se celice poškodujejo). Pravilen odvzem krvi je pomemben predvsem pri meritvah vrednosti kalija v krvi.
Namreč, hemolizirana kri ima visoke vrednosti kalija.
To je dejstvo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.12.2011 14:39:52   
ronja
Po pravici povedano, jaz bi bila verjetno vesela, da imam tako fajn pediatra, da je še 1x preveril. Vedno je boljše, da naredijo paniko za nič kot pa obratno. Ni prijetno, ampak če bi bila jaz na zdravnikovem mestu, bi isto naredila. laboranti pa se tudi kdaj zmotijo. Ni to prav, je pa dejstvo.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2011 20:13:51   
mika
če njegova zdravnica ne bi zahtevala ponovnega odvzema krvi. Na podlagi prvih rezultatov bi mu nižali kalij in verjetno s tem povzročili zastoj srca, posledično smrt.

S čim pa se ti obremenjuješ? Z nečim česar z zdravnica ni naredila??? A se ti ne zdi, da je zdravnica dala ponovit test ravno zato, ker je svoje delo opravljala dosledno? In ne boš našla zdravnika, ki bi se lotil zdravljenja, ki lahko bolnikovo življenje resno ogrozi, brez da bi preiskavo potrdil.

A veš česa se je za bat pri zdravnikih? Tega, da NE ukrepajo, ko prosiš, pa razlagaš, pa dopoveduješ, pa te arogantno zavrne in pošlje bolnika domov. Resno ga pa začnejo obravnavat šele takrat, ko ga v roku nekaj ur, rešilec drugič pripelje na urgenco. Tega se je za bat!

Jeziš se na laborantko. Zakaj se pa ne jeziš na to osebo, ki je videla in vedela, da vzorec ni bil pravilno odvzet, pa ni ukrepala?

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.12.2011 20:30:54   
eva1
Lej niti pri odraslem nebi na podlagi enega izvida vrat na nos zbijali kalij(ki povzroči motje srca-in v redkih primerih zastoj in smrt), kaj šele pri otroku! Hemolizo ponavadi laboratorij sporoči in iz te krvi se ne dela testov , pač vzamemo še 1x kri(včasih tudi večkrat), da je kri ok!
Kaj je šlo pri vas narobe bog si ga vedi, dejstvo pa je da je zdravnik naredil vse kar je v njegovi moči, se 100% prepračal kaj je na stvari in bodi vesela da je vse ok..pa kaj če so ga 6x zbodli, samo da ni hujšega! ma vedno se najdete ljudje ki iz muhe naredite slona in iščete vsepovsod samo slabo...bodi vesela da je vse ok in pozabi na naljubi dogodek(ali pa daj v javnost in pritožbo, če se ti zdi da je kdorkoli naredil kaj narobe!)!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2011 21:08:45   
ronja
Se strinjam z Miko, da ti recimo zafrčkajo otroka s pljučnico, pa mu ostane ali kaj podobnega...

Ronja je bila kot novorojenčica tudi 8 dni na ab v žilo (na glavi), kar ziher ni glih prijetno, čeprav je bila v bistvu čisto zdrava, samo po rojstvu je čudno reagirala - ampak čisto razumem zdravnico, da se je tako odločila, ker prvi testi so kazali zelo drugače (visoki vnetnostni faktorji). POtem nadaljni so bili vsi negativn (vsi brisi in kultura krvi in tudi mala je bila ok), ampak ukrepat morajo takoj, potem je pa treba kuro ab do konca speljat. Tako da sem se jaz jezila samo dokler mi je niso gor dali, ker bi jo sama opazovala ko sokolica, ampak jih tudi tu štekam, da pač hočejo bit ziher, pa met vse kar ni normalno, rajši na IE. In hvalabogu, da je tako. Včasih se morajo hitro odločat in jaz sem vesela, da imamo tako zdravstvo, da ni vprašanje, ali bo otrok dobil nekaj, kar rabi ali ne... pa imam precej vse prej kot lepih izkušenj z zdravniki, ampak tole se mi zdi pa ok izvedeno. motimo se pa vsi... Fajn je, da ob kakih sumljivih rezultatih preverijo - in to navadno vsaj dobri zdravniki naredijo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.12.2011 23:54:20   
nana13
Hvala za vaša mnenja!
In še enkrat napišem... hvala bogu za tako dohtarco!!!!  Nimam nič proti njej. Niti najmanj!!! Matra me šlamparija v laboratoriju.

Poli vam je napisala točno to kar vam jaz nisem znala pravilno razložit!!!!!!  Če to ni šlamparija, ne vem kaj je.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.12.2011 23:58:20   
nana13
Jeziš se na laborantko. Zakaj se pa ne jeziš na to osebo, ki je videla in vedela, da vzorec ni bil pravilno odvzet, pa ni ukrepala?

Ne razumem ravno kaj me sprašuješ. Kdo pa je kriv kot laborantka?  Sej se nisem jezila na nobenega drugega, ker drugega krivca pač ni. Če si pa mislila na osebo, ki sem jo omenila, da ima izkušnje na tem področju...se pa na to osebo nikakor ne morem jeziti, ker dela v drugem laboratoriju, v drugem kraju.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.12.2011 13:46:38   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: nana13

Ne razumem ravno kaj me sprašuješ. Kdo pa je kriv kot laborantka?  Sej se nisem jezila na nobenega drugega, ker drugega krivca pač ni. Če si pa mislila na osebo, ki sem jo omenila, da ima izkušnje na tem področju...se pa na to osebo nikakor ne morem jeziti, ker dela v drugem laboratoriju, v drugem kraju.

Predvidevala sem, da je ta oseba bila zraven, glede nato, da je s takšno gotovostjo trdila, da je bil vzorec nepravilno odvzet.

Glede nato, kako je poli opisala da mora potekat odvzem krvi, k temu pa še dodamo odvzem krvi iz žile enoletnemu otroku, se mi še vedno zdi neverjetno, da se takole jeziš na laborantko. Pri tako majhnem otroku je očitno normalno za pričakovat, da bo prišlo do nepravilno odvzetega vzorca. To je najbrž predvidevala tvoja znanka, tako tudi zdravnica.

A je sine bil pri miru in ni nič jokal, ko mu je jemala kri?

Res ne razumem tvoje jeze. Verjamem, da ti ni vseeno, da so otroka pikali. Tud men pade mrak na oči, če mora hčerka it na odvzem krvi iz žile, ker naredi cel halo.

Krivit laborantko in si namislit cel scenarij, kaj bi bilo, če bi, je pa.... user posted image

Od takšnega razmišljana se ti lepega dne lahko ''odpelje''

< Sporočilo je popravil mika -- 17.12.2011 13:52:16 >

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2011 14:34:24   
benika
Naj na kratko opišem: pred odvzemom krvi nam zatisnejo manšeto nad mestom odvzema (nadlaket) in če se po vbodu ne odtisne pravočasno oz. dovolj hitro pride do hemolize krvi (zažeta žila je ozka in kri "šprica" peko nje, zato se celice poškodujejo). Pravilen odvzem krvi je pomemben predvsem pri meritvah vrednosti kalija v krvi.
To je dejstvo.

Mah ne vem, kolk to ravno pribito drži. Z mojimi žilami imajo težave še tako izkušene sestre, saj so skoraj nevidne, težko jih je otipat in jemanje krvi je prava loterija. Včasih odvzem traja par minut in še nikoli (pa sem bila v tem letu prešpikana vsaj 100x) ni nihče dejal, da vzorec krvi ni ustrezen.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2011 19:03:25   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: benika

To je dejstvo.

Mah ne vem, kolk to ravno pribito drži. Z mojimi žilami imajo težave še tako izkušene sestre, saj so skoraj nevidne, težko jih je otipat in jemanje krvi je prava loterija. Včasih odvzem traja par minut in še nikoli (pa sem bila v tem letu prešpikana vsaj 100_x_) ni nihče dejal, da vzorec krvi ni ustrezen.

Se pravi, da so nas na faksu narobe učili user posted image .
Napačen oz. hemoliziran vzorec je svetlo rdeče barve (pravilen vzorec je temno rdeče barve).
Saj vem, včasih odvzem traja tudi več minut, ampak če je odvzet na pravi način je ok, ane.

Naj še dodam:
Benika- pri tebi se bo težko zgodil napačen vzorec, ker težko dobijo žilo in ponavadi teče kri zelo počasi v epruveto (in pri tem ponavadi odtiska in ponovno zatiska manšeto), zato se ne morejo celice poškodovati in razpasti.to je to user posted image

< Sporočilo je popravil poli* -- 17.12.2011 19:13:33 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2011 20:44:11   
benika
A tako je potem. No, hvala za razlago user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.12.2011 15:54:19   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: nana13
Od osebe z dolgoletnimi (25 let) izkušnjami v laboratoriju sem izvedela, da se že na vzorcu krvi vidi, da ni pravi in da bodo rezultati napačni. In bili so napačni! Kako si lahko dovolijo izdati tak izvid? Pa prav za otroka, ki spada v rizično skupino ljudi, kjer je treba biti še posebej pozoren.
S tem nam je bila povzročena nepotrebna sekirancija, nervoza in strah, nepotrebno maltretiranje malčka in vsi dodatni stroški.

Zanima me vaše mnenje... kaj bi storile na mojem mestu? Bi pisale pritožbo? Kaj lahko naredim jaz, ker enostavno ne morem preko take šlamparije?!!!! Ima katera podobne izkušnje in kako ste to rešile?

lp

Naša Javna uprava je nezmotljiva in nihče nima pravice dvomiti v njo! Poleg tega je še premalo plačana, ima premalo dopusta in premalo benefits! Bi jim pa povečal delavnik, glede na to da je RR vse delavne dni dopoldan poln....

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu nana13)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.12.2011 10:17:31   
ronja
Colt, jao, no! VSI delamo napake! Tudi privat dohtarji! Tudi direktorji v privat firmah (tajkuni večinoma niso bili glih v državnih)... Tudi čistilke v privat podjetjih! In, ja, seveda tudi dohtarji in laboranti in ostali, ne glede na to, kdo je njihov delodajalec.
Ti lahko na svojem primeru dokažem! Mene je privat dermatolog (ki ima tudi koncesijo) prepričeval, da sem mela sredi trebuha nekaj nalepljeno in imam alergijo, pa se tega sama očitno ne spomnim (mislim, če si nekaj tja nalepiš tudi ne pozabiš zlepa!), bil je pa herpes zoster. Zdravnice v JU so pa recimo takoj pravilno diagnosticirale zadevo - čeprav to ni bilo njihovo področje. tako da - c'mon, no! Dvomim, da je laborantka slabo vzela kri zato, ker se ji je mudilo na rruser posted image .

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.12.2011 11:33:45   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Colt
Naša Javna uprava je nezmotljiva in nihče nima pravice dvomiti v njo! ....

Z javno upravo imajo probleme vsi, tako američani, kot nemci zato slovenci nismo nobena posebnost.

Je pa danes moderno za vse krize obdolžiti državno upravo, čeprav je jasno, da je krizo povzročil finančni sektor s popolno malomarnostjo. Tako kot v vseh velikih podjetjih (Petro, Mercator, Telekom, NLB,.. )so tudi v javni upravi ljudje, ki res samo hodijo v službo, a teh ni večina. Večina zaposlenih javne uprave še kako dela.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.12.2011 11:34:06 >

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.12.2011 12:06:35   
mika
(tajkuni večinoma niso bili glih v državnih)..

TAjkuni so nastali ravno v podjetjih kjer je država imela svoj delež. Ampak zato niso krivi delavci, ki so tam zaposleni, pač pa politična elita. Poglej Tovšakovo...zdaj dela za avstijce, ne vem al pri sstrabagu al alpine bau...pri enem od teh dveh. In ti se dobro zavedajo, da ima za seboj močno politično ozadje.
Me pa zanima ali bo pri javnih razpisih za dela, na katera se bo podjetje s Tovšakovo prijavilo, tudi veljalo, da ne smejo imeti zaposlen vodilni kader(predvidevam,da ona ni ravno nek referent), ki je v zadnjih 2 eh letih imel kakršnokoli poslovodsko funkcijo ali bil kot lastnik/solastnik v podjetju, ki je šlo v stečaj ali prisilko.

Ronja z ostalim delom se strinjam ;)

Colt v tem primeru nimaš prav.

< Sporočilo je popravil mika -- 19.12.2011 12:08:55 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
19.12.2011 14:00:18   
ronja
TAjkuni so nastali ravno v podjetjih kjer je država imela svoj delež.
Ja, samo oni sami niso bili JU, torej zaposleni od države - kolikor vem (lahko pa da se motim, res se ne spoznam na to, če se - prosim, da me popravite).

Je pa neumno "obesit" človeka, ker je naredil napako, ki ni imela usodnih posledic, ker so jo pravočasno opazili in odpravili. Ko da smo vsi tako zelo nezmotlijvi. Pa si mislim svoje o dohtarjih, vem, da če bi sama tako delala poizkuse, bi me šef nekam poslal... ampak vseeno - zmotit ali napačno vzet 1 vzorec mamo pa vsi - sploh pri težavnejših pacientih... Ni to fajn, ni "prav", ampak se zgodi, pa če si še tako pazljiv. Pa tudi nismo vsi vsak dan 100%, ker to pač ni mogoče.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.12.2011 14:08:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mika
...ali bo pri javnih razpisih za dela, na katera se bo podjetje s Tovšakovo prijavilo, tudi veljalo, ...

Velja že sedaj. npr. tudi za Adria airways že velja.

Je pa problem vpogled v evidenco. Ukinjena podjetja po dveh letih brišejo iz evidenc in potem je samo še na podlagi "spomina" kdo je bil kdaj v katerem propadlem podjetju vodilni, nadzorni, lastnik,...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.12.2011 20:32:02   
mika
TAjkuni so nastali ravno v podjetjih kjer je država imela svoj delež.
Ja, samo oni sami niso bili JU, torej zaposleni od države - kolikor vem (lahko pa da se motim, res se ne spoznam na to, če se - prosim, da me popravite).

Te popravljam user posted image nastavljeni so iz določene politične stranke, tiste, ki je trenutno med vplivnimi. In tajkunski prevzemi so se začeli s kreditiranjem bank na osnovi njihovega imena oz. političnega vpliva. Zraven se je prisesala cela čreda ljudi, ki so od tega imeli koristi.

navedla bom primer Preventa. Ta je financiral LDS v času Drnovškove vlade. Kupil je(poleg ostalih podj.) ne vem koliko gradbenih podjetij kjer so bili nastavljeni direktorji, ki so bili člani LDS. Kaj se je zgodilo? Ko je padla LDS, so padli direktorji in skoraj pokopali podjetja. Funkcionirali so lahko tako dolgo, dokler jih Je LDS podpirala s projekti. Ko je temu bilo konec, so bila podjetja na robu propada in so prvotni lastniki nazaj odkupili svoj delež.

Kje je danes Prevent in kje LDS? Pa to je samo en primer.

Je pa res, da ena reva v laboratoriju, ki je naredila napako, nima s temi nobene veze.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?