Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 16.11.2004 19:39:03
|
|
|
|
jen
|
Živjo! že dva dni imam zelo veliko časa otrdel trebuh. ni boleče je pa neprijetno. bojim se, da bo ta moj trebuh dojenčka kar zadušil. tudi če počivam ni dosti boljš. mislim, da to niso pravi popadki, ker ne morem določit en ritem poleg tega pa mislim, da so pravi popadki boleči. malči brca kolikortoliko reno, vendar zelo nežno izgleda, da mu zmanjkuje prostora. poleg tega imam že nekaj dni prozoren izcedek, ki pa nima nobenih krvavkastih nitk. a se čep izloči naenkrat ali lahko traja to dalj časa. prejšnjo sredo sem imela vaginalni pregled, ki je pokazal, da sem še vedno zaprta in da nimam vnetja. a mislite, da je sluz normalna? poleg tega me zanima, če je kateri plodovnica iztekala postopoma in dalj časa. imam namreč strah, da je ne bi spregledala in s tem škodovala mojemu mucku. kako pa kaj ostale decembrke? jest že kar precej pričakujem :) lepo se imejte in že vnaprej hvala za odgovor. lp jen in :duda: (36t 6/7 )
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 16.11.2004 19:58:47
|
|
|
|
Nataska
|
Helo Jen! Jaz sem bila glih zaradi teh čudnih krčev, otrdevanja, slabših gibov 2 dni v bolnici. Sem glih danes prišla domov. Pa ni bilo nič. So me celo pregledali, na ctg je kazalo popadke, tudi do 80, sam to bojda niso tisti tapravi. Mi je blo kar malo na bed, ko sem takoj letela tja. Sam kaj če je to zame prvič, pa ne vem kako in kaj. Čutim neke, kao popadke že 3,4 dni, sam ful neenakomerno. Tk kot krči pri menstruaciji. So rekli da ko bodo tisti tapravi, da bom čutila, pa da bo to ful večja bolečina in pogosto. Pa tudi glede izcedka, če ga ni veliko, ni nobene panike. Meni so rekli, da sicer lahko voda odteka počasi, samo večini odteka v večjih količinah. Kot ena sluz. Tk da se nič ne sekiraj. Je to vse normalno. Drugače pa tudi jaz že komaj čakam da bo - rok mam 17.12. Nataška 35 t
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 16.11.2004 20:02:22
|
|
|
|
jen
|
nataška hvala ti. kako naj pa vemo, saj smo prvič noseče :). jest mam pa rok 9.12.2004 in KOMAJ ČAKAM. u bistvu ne poroda, ker me ga je "malo" strah, ampak dojenčka čeprav tud za njega včasih skrbim, da ga ne bom polomila. :) bomo že. hvala za odgovor in uživaj lp jen
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 16.11.2004 20:32:52
|
|
|
|
malika
|
Ja prav imaš pikici zmanjkuje prostora in zato je tudi bolj nežna. Otrdevanje trebuha tik pred zdajci pa je znak, da se nekaj počasi začenja :bravo: . Čep se lahko izloči hitro v enem kosu(naenkrat-zelo redko) ponavadi pa to traja kar nekaj časa, Ko bo čas zato, ga sigurno ne boš spregledala, ker je to res velika gmota sluzi, ki je večinoma tenmo rdeče, rjave barve, tudi temno rumen. Ko ti bo odtekala voda(če ti bo) pa ne skrbi boš tudi za to vedela, tudi če bo šlo po kapljicah, ker to teče skoz.Ko se mehur enkrat predre(pa čeprav samo malo) po malem skoz teče in ko se npr. vsedeš ali vstaneš steče malo več. Ni pa to v obliki sluzi, kot je napisala ena(pardon ,ampak pozabila sem nick), ampak je to prozorna tekočina-voda, brez vonja.
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 16.11.2004 21:29:07
|
|
|
|
mala račka
|
Jaz imam pdp precej kasneje(25.12.), ampak mi tudi trebuh na čase zelo pogosto otrdeva. Malček se giblje precej nežno, ampak dokler se redno oglaša, sem zaenkrat še brez skrbi. Tudi mene je to otrdevanje skrbelo, ampak menda to ni prav nič nevarno - nevarno je le pred 34 tednom, ko otroček še ni pripravljen, ker to pač naznanja bližajoči porod. Tako sem prebrala 8) Sicer pa se tudi jaz sprašujem, kako bom vedla, da se je začelo - pa mi vse mamice zatrjujejo, da ko pride, zagotovo veš :zmeden2: sem pa ravno v enem članku včeraj prebrala, da se pred porodom poveča količina izcedka, tako da je to normalno. Bomo kmalu brez trebuščkov in z dojenčki :)- Jaz že odštevam - še 6 tednov :duda: :duda: :duda:
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 8:40:18
|
|
|
|
mika
|
tudi jaz že odštevam 4t in 5 dni. Poroda me je strah, se pa veselim :duda:. Tudi mene so zaskrbele rahle bolečine kot pri M, ki jih čutim približno 4 dni. K moji G pa nisem šla, ker :duda: pridno telovadi. Na pregledu sem bila 11.11. in sem g vprašala, če bi že rodila ali bi s :duda: blo kaj komplikacij, pa je rekla da ne , ker ima enih 2600g in da je to idealna porodna teža. Se pravi, da se je ŽE ZAČELO. A ve mogoče katera koliko pred porodm se začnejo ti znaki? Verjetno različno. Ja pa spola še kar ne vemo. Mogoče se bo pokazal naslednji četrtek. Očitno bo vse skupaj presenečenje, tako koT je bila nosečnost, bo verjetno tudi spol. Moja mama je rekla, da sem preveč firbčna in se zato noče pokazat. PUNCE, DRŽTE SE ŠE TEH NEKAJ TEDNOV, POL PA BOMO DRŽALE SVOJE ZLATE :duda: V NAROČJU. KOOOOOMAJ ČAKAM!!!! LP, MIKA :sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 9:50:59
|
|
|
|
Taj
|
Ja, ja:)-, zadeva=:duda: je vse bližje...in vse te spremembe pašejo zraven....tudi mene (rok 16.12.) so že presenetili popadki, pa izcedka je malo več kot doslej, gibi so pa konkretni in tam doli že kar boleči, ker je mali precej velik in močan:sloncek:! Hrbet me tudi malo matra, pa hitreje sem utrujena, če se česa preveč strastno lotim. Sedenje mi povzroča pa mal mravljinčaste noge.In komaj, res komaj že čakam, da malo razbremenim boke in se uležem lahko še kako drugače kot na boke, ki so že čist preč od vsega hudga:(. Poroda me je malo strah (ker če bo mali s to hitrostjo rasel, bo imel ob roku 4kg in ne vem, kako bo prišel ven, ker sem bolj ozka...), malega :duda: hlačka se pa že strašansko veselim, da ga pozdravim in polubčkam na tem smešnem planetu!:love: Držte se vesele mamice:nosecka:! :rozica:
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 10:57:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Hitro bo prišel naš mesec december. Mene je po eni strani kar malo strah po drugi pa komaj čakam. Trebuh mi otrdeva ponavadi zvečer pred TV; izcedka je malo več kot prej. Glede križa- zaenkrat še brez bolečin. :duda: je zvečer zelo živ in pridno telovadi, ko pa se uležem na desni bok se pa kaj hitro umiri, tako da spim brez težav vso noč. Imate potovalko za porodnišnico že pripravljeno? jaz jo še nimam- sicer pa je do PDP še kar nekaj časa (24.12.) Pozdravček in pobožajte svoje bušije, ker jih kmalu ne bo več. Nina
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 11:20:40
|
|
|
|
mala račka
|
Tudi jaz komaj čakam, nekega velikega straha pa še nimam - porod kar nekako odmislim, kot da se to mene ne tiče :)- potovalko imam pa že pripravljeno - to pa samo zato, ker sem si kupila nov nahrbtniček, s katerim bova z malčkom hodila na 'popotovanja', pa sem ga mogla takoj uporabit hi, hi - se mi je tok fajn zdelo ...:love:
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 14:15:08
|
|
|
|
sebtan
|
:))) pozdravljene decemberke.jaz imam rok 2.12 in se podpisujem pod vse te tegobe, ki nas vse sedajna koncu pestijo:))pa kaj, sej to paše zraven, ane? meni trebušček sicer še ne otrdeva, morda včasih preden grem lulat al ko se preveč zaležem, sicer pa imam kar povečan izcedek prozorno-rumen in tudi gibi niso več to kar so bili enkrat...moja mala je preva zaspanka, prav jo moram vsako tolko malo ˝požokat˝, da jo začutim.sicer je plod zelo velik in če bo šlo tako naprej se bomo tudi mi rodili z 4kg!!!ajajaj, ni važno, samo da je zdrava, ane? pa ful kolca, uboga požeruškica...jah pa tako pač je, naj ji bo čimlepše in naj nam čimprej mine... papa pa srečno vsem
|
|
|
|
lažni popadki, izcedek, decembrke 17.11.2004 17:01:09
|
|
|
|
BONI*
|
Hojla decemberke! Jaz imam rok 17.12., pa ne bi imela nič proti, če bi rodila kakšen dan prej. Pa sej ne, da je tako hudo, samo nestrpna sem že zelo in komaj čakam, da bom lahko končno stisnila k sebi tisto malo štručko. Za :duda: imam že vse pripravljeno, pa tudi potovalka za v porodnišnico že čaka. Malo je tudi mene strah poroda, vendar vsak dan manj, saj sem vsak dan bolj psihično pripravljena na to. Tudi počutim se kar dobro. Seveda tudi mene matra to, da se hitreje utrudim, hitreje me začne boleti hrbet (če dalj časa stojim na mestu), kar naprej me lulat tišči ker se je moj :duda: zasidral točno na moj mehur in še vedno me občasno peče zgaga:(. Trebuh pa mi tudi občasno otrdi, predvsem če sem dalj časa na nogah oz. ko dolgo hodim. Moj :duda: pa kljub manj prostora še vedno kar močno sune.Včasih je prav boleče. Gibov je čez dan krepko čez 10. Nič pa ne vem, koliko je sedaj velik in koliko tehta, ker mi tega moja G nikoli ne pove:(. Vedno samo posluša srčka, preveri lego (je z glavico navzdol) in z šivilskim metrom zmeri velikost moje maternice. Upam, da je dovolj velik in se lepo redi in da je samo bolj živahen in bolj močen, ker še tako močno suva:zmeden2: Izcedka imam tudi jaz sedaj nekoliko več, vendar je ta še vedno bele barve. No in tako tudi jaz že štejem sitno in komaj že čakam na veseli december. Lp, Boni
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajalZaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?