|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 12:26:46   
TomTaylor
Ma, sem dobila lonec in štedilnik na razpolago, tko da bom skuhala sama, ampak zdej mi težavo dela količina mesa - a bo 3 kg bočnika za golaž dovolj za 20-25 ljudi???

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 12:40:55   
uškinamama
hM, nisem kuharica, ampak njena hči user posted image . Recimo, računaš 10-15 dag mesa na osebo. Jaz bi recimo dala vsaj 3,5 kg mesa , ker vem, da jih je v naši druži kar nekaj , ki jejo meso in ne golaž user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 12:47:36   
srki
Jest bi tud dala več mesa, še 3,5 kg se mi zdi premalo. Ne vem no, za toliko še nisem kuhala, ampak zdi se mi premalo. Pejt na kulinariko vprašat, tam boš ziher zvedla iz prve roke.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 12:55:38   
Aja32
Jaz bi dala ene 5 kg... 

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 12:57:29   
zvesta
15 dek na osebo....

_____________________________

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 13:29:52   
kalbo
Pa jest v golaž ne dajem bočnika, ampak stegno oziroma pleče, ker nikoli nisem maral žvarovne. Stegno oziroma pleče se pa lepo skuha in se kar topi v ustih.

Da napolnem 13 litrski kotel, dam 6 kil mesa in 6 kil čebule, pol do celo buteljko kabarne suvinjona in ene tavelike pelate. Liter golaža je pa nekje za tri do štiri osebe.

Če rabiš še kak nasvet, pa kar na dan z besedo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.8.2010 13:33:51 >

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
26.8.2010 14:39:43   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa jest v golaž ne dajem bočnika, ampak stegno oziroma pleče, ker nikoli nisem maral žvarovne. Stegno oziroma pleče se pa lepo skuha in se kar topi v ustih.

Da napolnem 13 litrski kotel, dam 6 kil mesa in 6 kil čebule, pol do celo buteljko kabarne suvinjona in ene tavelike pelate. Liter golaža je pa nekje za tri do štiri osebe.

Če rabiš še kak nasvet, pa kar na dan z besedo.


"žvarovno" jz porežem stran kolikor se jo pač da porezat, nekaj mi je pa všeč da jo je, ker da golažu en tak poseben žmoht. Pleče mi je pa v golažu všeč, kadar ga skuham recimo 1 kratno porcijo za kosilo, ker če pleče cmariš in greješ cel dan na ognju, razpade, bočnik pa ne. Golaž iz bočnika je ponavadi naslednji dan še boljši, tisti iz pleča je pa naslednji dan že skoraj pešta (Jz pa rabim golaža za 2 dni). Za takoj pojest je pa "plečni golaž" za prste polizat, to se pa definitivno strinjamuser posted image .

Kalbo, na kolikšnem ognju (ali nad žerjavicouser posted image ) in koliko časa pa potem kuhaš, če sem prav razumela, da kuhaš na ognjišču? Moram pa upoštevat, da se bo bočnik kuhal vsaj še 1x dalj ane?


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 11:43:04   
kalbo
Ja, to imaš prav, glede naslednjega dne, za bočnik ne vem, ker vedno kuham iz pleč ali pa stegna. Za naslednji dan je, za v skrinjo pa ni, to je pa res.

Kuham litoželeznem kotlu spodaj imam pa plinski gorilnik, privid skoraj do ničle, tko da čist počas vre. Ene 6-8 ur pa kuham. Res pa je da čmarim čebulo dve uri z nekaj začimbami in soljo, šele potem pride meso, pol se to en čas kuha, pol se začne začne pa čarat. Pelati pridejo not pa kako urco pred koncem. Še finese on golaž je tu.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 13:02:47   
TomTaylor
hvala, ga že kuham in sicer kar na indukciji v loncu nad 3-emi kuhališčiuser posted image . Nisem ga upala v kotel nad ogenj dat, bemtiš, da mi ne bi šel v maloro cel golaž...
Čebulo (+sol) pa tut jz mrcvarim toliko časa, da se popolnoma razpusti..Edin začimbe mi pa mal težave delajo za tako količino, ampak ni panike, bom že...Tnx



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 13:06:36   
srki
Hm, glede ognja in kotla....mi smo enkrat tud ostali tako brez golaža, ker so se ketnce od kotla strgale....pol sem šla pa kar domovuser posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 13:28:47   
kalbo
Glede začimb in količine ne skrbi. Večja kot je količina, bolj lahko "iščeš" pravi okus.

Sicer pa kaj dosti več od soli, česna, majarona, kumine, sladke in ostre paprike in zelenega popra nikoli ne dajem v golaž.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 13:58:38   
srki
Kako pa golaž zgostiteuser posted image ?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:01:13   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Kako pa golaž zgostiteuser posted image ?


jst dam ful cebule. ampak res fuuuul.....skor pol pol. pol kuhas. zgostis lahko z naribanim krompirjem, moko (samo tukaj moras po se fajn prekuhat vse), drobtinami,  zmesas 1rumenjak in 1 zlico kisle smetane...


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:03:45   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

hM, nisem kuharica, ampak njena hči user posted image . Recimo, računaš 10-15 dag mesa na osebo. Jaz bi recimo dala vsaj 3,5 kg mesa , ker vem, da jih je v naši druži kar nekaj , ki jejo meso in ne golaž user posted image


mi2 se fajn poklapava... on obozuje meso, jst pa omakouser posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:05:38   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Kako pa golaž zgostiteuser posted image ?


IZVIRNO SPOROČILO: srki

Kako pa golaž zgostite ?


ga sploh ni treba če daš pravo razmerje  meso:čebula (1:1 je po mojih izkušnjah najboljša kombinacija)  in samo po potrebi prilivaš
Če se pa slučajno zgodi, da rata preredek pa ene pol ure pred koncem kuhanja naribaš notri krompir. Moka po mojem mnenju ne gre v golaž, čeprav je mene moja mami učila ravno z moko. Pa sem pač svojeglav otrok



_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:10:30   
*miska.mcc*
moka je tudi pri meni na zadnje.
jst pol se tko naredim. ce se cebula ne razkuha. poberem meso ven in vse zmixam s palicnim mesalnikom.

samo po na vadi mi ni treba gostit, ker dam res ogromno cebule. pol pa zraven zmiksam še vso zivo zelenjavo, ki jo najdem v hladilniku: krencek, kolerabo, petersilj, cesen, vse kar najdem v glavnem. in pride tega veliko vec kot mesa.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:11:50   
*miska.mcc*
aja , tud papriko in 1 cel paradajz obveznouser posted image

_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:46:46   
srki
SAj zato sprašujem, ker pri nas se je vedno z moko gostilo, zadnje čase pa tud tisga Fanta za golaž kupimo, tisto je sicer bolj za okus, malo tudi zgosti. Za krompir sem slišala, sam po mojem je res to, da daš pravo razmerje meso-čebula.

Če je preveč čebule, pa kar mal na sladko potegne, a ne?

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:47:44   
srki
Od začimb je pri nas samo lovor, sol, poper in paprika-mleta.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 14:49:41   
TomTaylor
jz dam pa še malo kumine in majarona.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 17:25:37   
kalbo
Ma kakšna moka....user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 17:57:06   
Jessy
Nič ne zgoščujem. Pri meni je gosto od čebule! Če čebulo dovolj dolgo kuhaš, bo razpadla na prafaktorje. Golaž se itak kuha NAJMANJ 3 ure, se pravi, da vse kar je več je bolje kot 3 ure in v tem času čebula gre narazen.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
27.8.2010 18:12:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
27.8.2010 20:55:25   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ma kakšna moka....user posted image


Ja saj, zato pa sprašujem. Naše mame so vedno dajale moko za zgostit. Sicer mi ni golaž nič slabši, al sem pa tako navajena. Stara šola, kaj čemuser posted image

Tensta se pa tudi pri nas celo dopoldne, eni ga po hirem postopku ščmarijo, sam to ni pol golaž, vsaj zame ne.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kuharice - golaž za 25 ljudi
28.8.2010 16:15:22   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

TT - bos sporocila, kako je uspelo?


lahko rečem, da je bil zame tole najboljši golaž kar sem jih kdaj skuhala - očitno je res nekaj na tem, da je golaž najboljši, če se ga kuha masovno. Meso mehko kot puterček, a še vedno v kosih (ni razpadlo), omaka ravno prav gosta, ... Pa če ga je moja babica pohvalila, pol ziher ni slab.
Naslednjič se bom opugumila še za golaž v kotlu.user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Druga nosečnost
пеперутка16

Koliko časa po prvi nosečnosti in carskem rezu delati na drugi nosečnosti?

6 mesecev je zadostna doba. (8%)

Približno 9 mesecev kasneje. (8%)

Najmanj eno leto. (38%)

Več kot eno leto. (46%)


Število vseh glasov: 13

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!