Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kuhan pršut med nosečnostjo 6.9.2014 17:29:58
|
|
|
|
Felicita
|
Ja, lahko.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: kuhan pršut med nosečnostjo 6.9.2014 19:40:51
|
|
|
|
mateyka
|
če kuhaš itak vse pobiješ?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.9.2014 13:19:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kuhan pršut med nosečnostjo 14.9.2014 14:00:45
|
|
|
|
meeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: CHRISTIN JS VSE JEM, nevem pa kaj ma veze toxa z kuhanim pršutom? Sem nova na forumu in v začetku nosečnosti in zato toliko stvari ne vem, in zato ker ne vem, vprašam. Zato pa je forum, kajne? Tako da prosim ne z vprašanji kaj ima toxa veze s kuhanim pršutom, sem samo vprašala če ga lahko jem ker je pač meso . Če bi vedela a ima veze ali ne s toxo, nebi tega spraševala na forumu.
|
|
|
|
RE: kuhan pršut med nosečnostjo 14.9.2014 14:07:53
|
|
|
|
RH82
|
Odsvetuje se surovo meso in suhe mesnine, predvsem zaradi večjih količin soli in možnosti okužbe z listerio. Kuhan pršut je pa kuhan, zato je čisto primeren. Jaz si suhe mesnine občasno privoščim na pici, drugače jih pa že tako bolj malo jem, čeprav mi meso vedno diši. Sem pa nekajkrat jedla šunko v kupljenem sendviču, ker ni bilo druge izbire za hitro malico na poti. Toksoplazmozo se lahko dobi preko slabo umitega sadja in zelenjave, zato je na prvem mestu, da se sadje in zelenjava dobro opere. Pri hrani je predvsem važno, da ješ čimbolj zdravo (izogibanje velikim količinam sladkorja) in zmerno. Veliko informacij se najde na spletu, predvsem pa je važno, da se ne je surovega in da se določene stvari dobro skuha (npr. jajca).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.9.2014 12:11:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kuhan pršut med nosečnostjo 18.9.2014 15:09:32
|
|
|
|
meeja
|
Hvala vsem za odgovore :-) Christin, ni panike :-) Kaj ko te testirajo za toxo, in bi jo že probolela, kaj potem lahko jem? Meni namreč zmanjkuje odej kaj naj jem, sploh ker sem vedno veliko taksnih in drugačnih salam jedla :-)
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?