|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krčki krčki krčki
7.3.2008 10:05:13   
eila
Moja 6 t stara punčka ima non stop krčke. Malo se podojimo, pa jo kmalu začne zvijat in potem to traja kako uro. Če imam srečo nato zaspi za kako uro in spet na novo. Do sedaj je bilo vsaj ponoči mirno, sedaj pa tudi to ni sigurno.

Dajem sicer kapljice BIMBI gas, ma so bolj blažev žegen. Zalo težko je vzdržat tak tempo. Še zlasti ker potem premalo poje, ker jo tako hitro zvije. Poskusila sem že tudi koroške kapljice - še slabše.
V omari imam sab simplex, vendar še upam, da ne bo treba tudi to poskusit. Ali so tudi vaše otročke krčki zvijali preko celega dne... pravijo, da naj bi bili zvečer, pri moji pa ni urnika.. se mi prav smili punčka, tako drobcea pa mora že trpeti...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krčki krčki krčki
7.3.2008 10:12:50   
Netopirčy81
Naša user posted image  ima / je imela krče proti večeru, skoraj ob isti uri. Mi nismo dajali nobenih kapljic. Pomagalo je, da smo jo položili na trebušček (na rokah) in jo tam božali. Zadnje čase ji pa dajem za pit po žlički še komarčkov čaj - pri nas to k sreči zadostuje. Stara bo pa 2 m.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu eila)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2008 10:13:24   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: eila
Še zlasti ker potem premalo poje, ker jo tako hitro zvije...............

Kaj pa če se ne naje dovolj in zato joče, ker je lačnauser posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu eila)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2008 10:25:29   
mojca83
Mi smo tudi imeli krče po vsakem dojenju, poslusili mo tudi z avstrijskimi kapljicami Babynos. Se mi zdi da so kar pomagale. Zadnje 3 dni pa nima nobenega krča,sem ugotovila da jo mučijo če jaz pijem kravje mleko. Se držim že 3 dan in je ok. Stara je pa 1m. Poskusi  malo gledat kaj poješ pa počasi izloči kaj pa mogoče vidiš če je krivo to.user posted image
Upam da čimprej mine.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2008 10:27:02   
loncica
Probaj še sab simplex, nam sicer niso pomagale. A se krčki začnejo med dojenjem in zato noče jesti naprej?

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2008 10:29:17   
benika
poslusili mo tudi z avstrijskimi kapljicami Babynos.

Pri nas te kapljice delajo čudežeuser posted image

(odgovor članu mojca83)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2008 10:29:51   
nana.dd
Tudi mi smo imeli do 4 meseca katastrofo....non-stop..Skušala sem vse živo, kapljice gas bimbi, avstrijske, sab simplex...nič, po avstrijskih je bilo še huje in takrat smo ga tudi peljali P ker je bilo najhuje. Potem sem naročila gel iz celjskih lekarn, ga masirala po trebuščku in je pomagalo. Just kozmetika ima tudi sivkino kremo, ki je prijateljici pomagala..Kot sem že rekla nam je pomagal gel celjskih lekarn in kupila sem sirup iz galenskega laboratorija ljubljanain in je ful pomagalo. Ta sirup je res super in smo ga uporabljali še kasneje, ko je imel manjše krče pri uvajanju goste hrane...Ga priporočam, je pa res, da je sigurno kje kakšna mamica, ki ji ta sirup ni pomagal. No upam, da se boste rešili teh krčev kmalu...Aja pa pomagalo je tudi, da ko je imel krče in ko smo ga nosili, smo mu pokrčili noge in je bilo vse malo lažje.

(odgovor članu eila)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2008 10:37:32   
kmarija
Naša že skoraj 5mesečnica je imela (oz ima) krčke. Probal skoraj vse kapljice, kakšenga dolgotrajnejšega učinka ni bilo. Sem pa izločila iz prehrane mleko in mlečne izdelke pa moram priznat, da je dosti boljše user posted image
Poskusi za 1 teden iz prehrane izločit vse ml. izdelke. Jaz si edino instant kapučin s sojinim mlekom privoščim user posted image  (morš deklaracije brat k je mleko v čokoladah user posted image , kapučinčkihuser posted image ...)

(odgovor članu nana.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2008 10:49:50   
mateyka
+ redno masirat trebušček user posted image

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.3.2008 10:50:45   
ULLA K
Ja, če izločiš vse kravje mleko iz svoje prehrane bi znalo biti boljše! Nam je pomagalo pri krčih in tudi veliko raje in dlje se je potem dojil... tudi mi smo imeli krče po vsakem podoju, ne samo zvečer, kar kaže na to, da je možno, da ga nekaj v tvoji prehrani moti...najpogisteje je to kravje mleko in jajca!
lp

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.3.2008 10:53:41   
Anonimen
Elila, krči izgledajo tako, da otrok vleče nogice k sebi, se joče na ves glas, tako da je v obraz ves zaripel. In toi traja in traja, po dve uri ali več skupaj.

A to pri vas tako izgleda? Ker nekako sem dobila vtis po zapisanem, da vaša dojenčica bolj jamra po malem, da jo nekaj črviči, nima tistih hudih krčev.

Poskusi še Plantex, to je res močan čaj proti krčem, dobi se v lekarnah, pakiran v malih vrečkah za 100 mll čaja. Ta je našim otrokom resnično pomagal.

(odgovor članu kmarija)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.3.2008 11:00:17   
norge
Mi imamo pa fanta (ki je zdaj star že dve leti in pol), ki je imel čisto enako krčke kot vaša pupika. Pojedla sva, nekaj minut in že se je začelo. Skozi cel dan , takoj po hranjenju. So bili prava nočna mora zame teli prvi meseci. Je pa trajalo, se mi zdi, tam nekje do drugea meseca. Smo pa tudi probali kapljice itd... pa ni čist nič pomagalo. Potem sem pa rekla, dosti te kemije in mu nisem dala ničesar več (tudi Ad3 ali D3 kapljic ni nikoli jemal - samo enkrat sem mu jih dala nekaj kapljic v čaj, ki ga je pil zelo počasi, pa sem mislia, da bo kar ...tko noro je jokal...) pol se je pa vse skupaj zelo hitro uredilo. Je bila pa groza, sploh, ce smo hoteli kam it...vožnja en sam jok..voziček sam jok, dokler ga ni zrak zmatral in je zaspal, potem sva pa lahko hodila in hodila zunaj...samo me je bila groza, da bi se zbudil, ker sem vedela, da bo strašno kričanje... Je blo zlo hudo, ampak je po dveh mesecih izzvenelo (takrat se je sicer zdelo kot da traja 100 let...
Smo ga pa mi zmeraj za spanje dali na trebušček, trepljali po ritki, on se je jokal in zvijal, potem pa počasi zaspal...Res se ti smili to malo bitjece, ki tako trpi...
Ampak verjemi, kmalu bo bolje. Drzim pesti, da cimprej!!!user posted image

(odgovor članu eila)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2008 12:49:18   
łiłi
ojla.tudi pri nas so bli krci po aptimil hrani,biv je tud zaprt ni mogel kakat.no pa smo presaltali na hipp hrano in moram rec da je ok.probal smo tud par vrst kaplic pa nic.zgleda da mu aptimil ni odgovarjal

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.3.2008 13:30:00   
jajula
mojca83 & benika,
koliko časa sta pa dajali babynos?

(odgovor članu norge)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.3.2008 20:59:38   
katarina1
pozdravljeni!
mi smo imeli na začetku kar veliko neprespanih noči in bolečih ušes zaradi krčev potem pa smo zamenjali mleko - namreč ne dojim - iz Aptamila na Novalac proti krčem (oznaka AC) in od takrat naš malček pridno panča celo noč.

< Sporočilo je popravil katarina1 -- 7.3.2008 21:00:48 >

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.3.2008 7:55:48   
miškot
Nam pomaga tudi samo Novalac AC, star je 7 mesecev in ker smo mislili, da je krče že prerasel smo poskusili z drugim mlekom -Milupa , pa so bili krči nazaj z nadzemeljsko hitrostjo. Po Plivit D3 in AD3 pa smo skoraj tekli na urgenco, ker je bilo tako hudo, da sem pomislila na vnetje slepiča. Tko, da mi je full smešno brat o tem,da krči trajajo samo pve tri mesece in, da so krči po AD3 mit. Če je tole mit, smo mi Mythbusters.

(odgovor članu katarina1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.3.2008 10:20:31   
Paštetka
jaz tudi mislim, da to niso krči, če pišeš, da se premalo naje. Saj krčev ne more dobiti Takoj po hranjenju. Kaj pa če nimaš zadosti mleka, pa potem ne more več vlečt? Probaj ga še dati na drugo dojko.

Mi nikoli pri noben otroku nismo imeli po AD3 kapljicah krče.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu miškot)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?