|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   korak do bebice
26.4.2005 22:04:16   
delfinček
punce,mi poveste svoje mnenje ali izkušnjo?čakam na odg.s konzilija in sem neučakana.:zmeden:zanima me,če je pri meni vse o.k.,men. redne,na UZ je bilo videti,da O je bila...,partner pa ima slab spermiogram,zato greva v postopek IVF-ICSI.:metulj:povejte mi prosim,kakšne priprave bom imela oz.kakšne tablete bom morala piti,ali si bom morala neke inekcije dajat?:ups:ali nič od tega?v glavnem povejte mi vse:bravo:vem da bom še vse izvedla ampak zeeelooo me firbec daje.:zmeden2:kaj hodi sploh katera h DR.ZORNU?nič ne preberem o njemu,ni menda tako slab?:zmeden2:lep pozdravček od delfinčka z:morje::rozica::rozica:v glavnem,kaj me še čaka pred samim postopkom?po postopku vem,da nas vse čaka lepo malo bitje:duda:srečno
Neposredna povezava do sporočila: 1
   korak do bebice
26.4.2005 22:25:00   
aljča
Ojla!

Kam hodiš v lj ali Mb?
Od kdaj si na čakalni listi?Kdaj imaš prvi postopek?
Zelo sem firbčna ker sem tudi sama pred IVF postopkom.Po vsej verjetnosti že sedaj v juniju.
Čao Alja:metulj::metulj:

(odgovor članu delfinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   korak do bebice
27.4.2005 9:18:49   
*KAJA*
Pozdravljena!:rozica:
Tudi jaz sem skoraj že začela z IVF postopkom,pa je prišlo do spremembe.Hodim k Dr.Zornu.Za mene je on ful dober zdravnik in sem zadovoljna.Pri meni se drugače odvija vse skupaj.IVF naj bi imela zaradi zlepljenih jajcevodov (na koncu).Ko sem bila nazadnje pri njemu pa mi je svetoval ponovno laparoskopijo in mi lepo razložil,da se da stvar rešit (dosti možnosti).Upam,da boš tudi ti zadovoljna z njim.:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 3
   korak do bebice
27.4.2005 19:20:14   
delfinček
:)čao!Jaz hodim v LJ.!13.4.2005naju je klicala sestra od najinega G.in rekla:vse izvide bomo oddali na konzilij,po pošti vse dobite,počakajte 1-2na odgovor.samo to vem in nič drugega(postopek ivf-icsi).probajte mi vi odgovorit,ali sem na čakalni listi,ali šele bom.kako se temu zdaj reče?kdaj bom imela 1 postopek bom najbrž zvedla po pošti,ali kako?:zmeden2:punce,vi sigurno veste...:bravo:,dejte mi malo razvozlat ta moja vprašanja,prosim:ups::rozica:lep pozdravček:morje:

Neposredna povezava do sporočila: 4
   korak do bebice
28.4.2005 10:07:06   
hepi74
Živjo delfinček!

Tudi midva sva pri dr. Zornu in januarja sva bila na prvem, žal neuspešnem IVF postopku. Pri nama je problem slab spermiogram – premalo gibljivih spermijev. Prvič, ko se podajaš na to »pot« je polno neznank in takrat panično iščeš vsako informacijo, ki bi ti lahko pomagala. Jaz sem veliko izvedela na formu neplodnosti na www.med.over.net. Če se ne motim, sem tudi tvoje ime tam zasledila.

Lansko leto oktobra je sestra dr. Zorna oddala vse papirje na konzilij. Odgovor sva dobila v presenetljivo hitrem času – v 3 tednih. V obvestilu, ki ga prejmeš od konzilija piše kdaj – kateri mesec moraš poklicati, da se naročiš na postopek. Poklicati moraš prvi dan M. Nato te naročijo 22. dan ciklusa. Ta dan prideš v staro porodnišnico in urediš vse formalnosti, prejmeš pa tudi zdravila (injekcije), ki jih začneš uporabljati drugi dan naslednje M. To velja v primeru, ko imaš predpisan kratek postopek. Obstajata namreč dva postopka – eden je kratki, drugi pa dolgi postopek. Razlika med njima je v dnevu, ko začneš z injekcijami (pri dolgem postopku 22. dan ciklusa, pri kratkem pa 2. dan ciklusa). Jaz ti bom opisala kratkega. Torej od 2. dne sem dobivala injekcije Gonala (oz. mi jih je dajal mož, lahko pa greš vsak dan v bližnji zdravstveni dom ali pa kar v staro porodnišnico). 7. dan sem šla na prvi UZ kjer izmerijo velikost foliklov. Takrat te glede na velikost foliklov naročijo na naslednji UZ. Le-tega sem imela potem še 9., 10 in 11. dan. Ko so folikli dovolj veliki (od 18 – 20 mm) se odločijo za STOP injekcijo. Jaz sem jo dobila 11. dan. Drugi dan po STOP-u je punkcija (pri meni 13. dan) in peti dan po punkciji transfer (pri meni 18. dan). 15. dan po transferju pa prideš na odvzem krvi, da se potrdi nosečnost. To velja seveda v primeru, da prej ne dobiš M. Jaz sem jo žal dobila 12. dan.

Glede dr. Zorna pa menim, da je strokovnjak na svojem področju, vendar informacij ne zna ravno posredovati. Pri njemu me moti to, da skoraj nič sam od sebe ne pove, ampak moraš stalno drezati vanj. Sestra Marina je pa katastrofa. Pri njej pa je bolje, da si tiho in nič ne vprašaš. In potem se sprašujejo zakaj toliko visimo na internetu.

Upam, da sem ti uspela na kratko prikazati sliko poteka postopka. Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj.

Lp, hepi

Neposredna povezava do sporočila: 5
   korak do bebice
28.4.2005 11:21:41   
delfinček
:rozica:lepo si mi opisala,hvala!kdaj pa gresta v drugi postopek?veš kaj me še zanima?to,da je sestra MARINA klicala naju po tel. in rekla,da bojo izvidi oddani na konzilij...zanima me:mi dva nisva do tu nič podpisala,ali bi morala?naj pokličeva?ali oni oddajo konz.brez podpisov?nebi rada čakala na odgovor po pošti,a pošte ne bo od nikoder...:zmeden2:Upam,da si me razumela.Hvala za odgovor!:sloncek:Pozdravček:morje:

Neposredna povezava do sporočila: 6
   korak do bebice
28.4.2005 11:58:01   
hepi74
Papirje odda sestra in midva nisva nič podpisala. Mislim, da ni potrebe, da tja pokličeš saj so papirji sigurno šli naprej. Sedaj moraš samo počakati, da dobiš obvestilo na katerem bo pisalo kdaj moraš poklicati. Verjetno boš dobila obvestilo nekje v drugi polovici maja. Če boš imela srečo, bo na obvestilu pisalo, da pokliči junija. Če pa ne junija, pa sigurno septembra. Julija in avgusta so namreč dopusti.

Midva bi rada šla v naslednji postopek še pred dopusti. Včeraj sem dobila M in bi se morala prijaviti, vendar sem danes izvedela, da ta teden ne delajo:zmeden2:. Ni pa rečeno, da me bodo pred dopusti sprejeli, ker je baje ful gužva. Dr. Zorn je rekel, da naj grem na postopek pred dopusti, vendar on ne ve kakšna je dejanska situacija pri naročanju.

Želim ti, saj veš kaj - en velik +.

Lp, hepi

Neposredna povezava do sporočila: 7
   korak do bebice
28.4.2005 13:45:44   
delfinček
čao!:sloncek:ma sem vesela veš,da si mi na vse tako lepo odgovorila.:bravo:želim vama veliko sreče.:sloncek::morje:sanja

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?