hepi74 -> korak do bebice (28.4.2005 10:07:06)
|
Živjo delfinček! Tudi midva sva pri dr. Zornu in januarja sva bila na prvem, žal neuspešnem IVF postopku. Pri nama je problem slab spermiogram – premalo gibljivih spermijev. Prvič, ko se podajaš na to »pot« je polno neznank in takrat panično iščeš vsako informacijo, ki bi ti lahko pomagala. Jaz sem veliko izvedela na formu neplodnosti na www.med.over.net. Če se ne motim, sem tudi tvoje ime tam zasledila. Lansko leto oktobra je sestra dr. Zorna oddala vse papirje na konzilij. Odgovor sva dobila v presenetljivo hitrem času – v 3 tednih. V obvestilu, ki ga prejmeš od konzilija piše kdaj – kateri mesec moraš poklicati, da se naročiš na postopek. Poklicati moraš prvi dan M. Nato te naročijo 22. dan ciklusa. Ta dan prideš v staro porodnišnico in urediš vse formalnosti, prejmeš pa tudi zdravila (injekcije), ki jih začneš uporabljati drugi dan naslednje M. To velja v primeru, ko imaš predpisan kratek postopek. Obstajata namreč dva postopka – eden je kratki, drugi pa dolgi postopek. Razlika med njima je v dnevu, ko začneš z injekcijami (pri dolgem postopku 22. dan ciklusa, pri kratkem pa 2. dan ciklusa). Jaz ti bom opisala kratkega. Torej od 2. dne sem dobivala injekcije Gonala (oz. mi jih je dajal mož, lahko pa greš vsak dan v bližnji zdravstveni dom ali pa kar v staro porodnišnico). 7. dan sem šla na prvi UZ kjer izmerijo velikost foliklov. Takrat te glede na velikost foliklov naročijo na naslednji UZ. Le-tega sem imela potem še 9., 10 in 11. dan. Ko so folikli dovolj veliki (od 18 – 20 mm) se odločijo za STOP injekcijo. Jaz sem jo dobila 11. dan. Drugi dan po STOP-u je punkcija (pri meni 13. dan) in peti dan po punkciji transfer (pri meni 18. dan). 15. dan po transferju pa prideš na odvzem krvi, da se potrdi nosečnost. To velja seveda v primeru, da prej ne dobiš M. Jaz sem jo žal dobila 12. dan. Glede dr. Zorna pa menim, da je strokovnjak na svojem področju, vendar informacij ne zna ravno posredovati. Pri njemu me moti to, da skoraj nič sam od sebe ne pove, ampak moraš stalno drezati vanj. Sestra Marina je pa katastrofa. Pri njej pa je bolje, da si tiho in nič ne vprašaš. In potem se sprašujejo zakaj toliko visimo na internetu. Upam, da sem ti uspela na kratko prikazati sliko poteka postopka. Če te pa še kaj zanima, pa kar vprašaj. Lp, hepi
|
|
|
|