|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu
10.10.2008 15:37:31   
Anonimen
pozdravljene,

sicer sem rodila zdravega fantka že pred enim letom, vendar me kar naprej muči izkušnja z reševalno službo v LJ. Namreč odtekla mi je voda v 34 tednu, ker živimo v 4. nadstropju v bloku brez dvigala in sva hodila v šolo za starše je mož poklical rešilca. Reševalna služba se je sicer odzvala hitro in prišli so v roku 10 min vendar me NISO odnesli (kot učijo v šoli za starše), ampak so nama posmehljivo dejali-kaj sta mislila da vas bomo nesli; kdo vam je to povedal? In nato sem morala odtelovaditi 64 stopnic kar sama! Torej vztrajajte da vas odnesejo, ker je to njihova dolžnost, ve pa se boste izognile morebitnim komplikacijam pri porodu ali še huje poškodbi otroka.
lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko pokličete rešilca ob prezgodnjem porodu
10.10.2008 20:33:08   
blaža
Meni je tudi voda odtekla doma in stanujemo 50km oddaljeni od porodnišnice. Smo se pač odpravli ob štirih zjutraj v porodnišnico, zunaj je snežilo in spotoma smo še oddali starejšega pri mojih starših . Med tem ko je mož parkiral avto sem še denar dvignila na bankomatu, da sem plačala možu spremstvo in pol sva šla peš v tretje nadstropje  na oddelek v porodnišnici. user posted image .

Po moje če ti odteče voda, še ni take panike, da bi se otrok poškodoval.  Tudi, če prehodiš stopnice iz četrtega nadstropja. Lahko pa zelo pospeši porod.
Lahko bi pa rodila doma, če bi pri nas čakala rešilca. Ko smo ga klicali za ta starejšega sina, se ni nihče oglasil, tako, da sem pol policijo poklicala, da so se oni z njimi povezali. Ma mislite, da je kdo prišel?! samo po telefonu so nam dali navodila in pol smo ga morali sami peljat do zdravnika sredi noči.

Pa še to nisem dobro razumela. Ma kaj si spet noseča in te skrbi, da se zgodba ponovi? Če nisi noseča, bi pa ja po enem letu predelala v sebi to zgodbo. če je še nisi, ti želim, da jo kmalu in predvsem ti želim veliko veselja z otročkom! Pas brez zamere!

< Sporočilo je popravil blaža -- 10.10.2008 20:35:18 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2008 20:44:46   
Anonimen
V MŠ šoli učijo, da nikakor ne smeš hoditi v primeru, da ti odteče plodovnica. To pa zato, ker med odtekom vse plodovnice lahko pride do zdrsa popkovnice. Popkovnica se lahko ujame med otročkovo glavico in mamo. V takem primeru je potem najbolje leči in počakati na pomoč leže. Lahko se zgodi, da bi med hojo otročkova glavica tako ukleščeno popkovnico stisnila in s tem prekinila dovod kisika do otročka.  Če pa ležiš, otročkova teža manj pritiska na plodovnico in je zato manj možnosti za zastoj pretoka v plodovnici. Torej, ali se je pametno sprehajati ali ne, je očitno prepuščeno vsaki posamezno, kadar te reševalci ne želijo prenesti. Vsekakor bi se po takem ravnanju sama pritožila reševalni službi in tudi vem, da se v zdravstvu najbolj bojimo očitkov zaradi nestrokovnosti. 

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
10.10.2008 20:53:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2008 22:39:37   
glen
Meni je tudi odtekla voda in sva se z možem sama odpeljala do porodnišnice8od doma oddaljena 10 min).
Ampak anonimni je voda odtekla v 34 ted.in za moje pojme so se reševalci v njenem primeru neresno odzvali.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2008 22:49:40   
azarmitra
Jutri bo natanko eno leto, ko se je tudi meni zgodil prezgodnji porod. In ravno tako kot tebi, mi je odtekla voda in ker so nas v MŠ učili, da se v tem primeru pokliče reševalce, sva s partnerjem to tudi naredila. Moja izkušnja z njimi je več kot odlična. user posted image Reševalec ni nič kompliciral, vprašal me je le koliko je še do roka in partnerju naročil naj prinese en stol. Nato sta me posedla na stol in  me na njem odnesla po stopnicah do reševalnega vozila (živimo v hiši in pač ni dvigala). In tud slišati ni hotel da bi sama šla, jaz sem se pa prav smešno počutila, ker sta me tak previdno nosila, mene pa ni nič bolelo, sam voda je kapljala user posted image  Uglavnem pri nas imamo dobre izkušnje z reševalci, je pa res, da z ljubljanskimi reševalci še nisem imela izkušenj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2008 22:50:25   
taška30
Mah, tole je vse skupaj malo čudno s to vodo.user posted image
Meni je pri 1.porodu doma začela odtekat voda in ko sva se (s svojim avtom) pripeljala do porodnišnice, so me TAKOJ dali ležat zaradi tega (že v sprejemni), ležečo so me tudi peljali v porodni blok, tam pa hop na noge in sem naslednje dve uri hodila okrog (klistiranje, tuš, čakanje na frej porodno). Za sabo sem kar lužice puščala, ker je še vedno teklo od mene (voda), pa so sestre le brisale po tleh za mano, nobena me pa ni nagnala ležat. Mislim, kr neki...user posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2008 22:52:30   
Anonimen
Ampak anonimni je voda odtekla v 34 ted.in za moje pojme so se reševalci v njenem primeru neresno odzvali.

Ja, to je so se vedno rizicni tedni.
Zal mi je za tako izkusnjo; upam, da se je vse dobro koncalo.

(odgovor članu glen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2008 13:16:17   
Naja30
Glede na vse prebrano gre tudi tukaj ponekod pač za malomarnost. Eni se ne ozirajo na to, da je odtekla voda, eni pa pazijo na to. Grozno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2008 21:29:09   
Leela
Vse skupaj je res čudno. Meni je odtekla voda, sva šla v porodnišnico, tam pa so me pustili čakati v sprejemni. Me niso nič drugače obravnavali, kot če bi imela samo popadke.user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2008 22:14:52   
J.L.
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Vse skupaj je res čudno. Meni je odtekla voda, sva šla v porodnišnico, tam pa so me pustili čakati v sprejemni. Me niso nič drugače obravnavali, kot če bi imela samo popadke.user posted image

pri meni isto. user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2008 22:46:14   
Anonimen
Predvsem je razlika med tem kdaj ti odteče voda - v katerem tednu. Če ti na koncu, potem je otrokova glava že nizko in ni toliko možnosti, da ti zdrsne popkovnica in ostane vkleščena. 

(odgovor članu J.L.)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2008 16:51:44   
laziana
ma ja sej se ne sekiram, itak je šlo vse lepo, ampak mi grejo na živce reševalci, ker se tako vzvišeno obnašajo (na dogodek sem se spomnila ker je kolegica noseča in je ravno povedala moj primer v šoli za starše, pa so sestre kar v luft skočile, češ da bi me mogli nujno nest...). Sploh pa ko si prvič noseč, negotov, pa ti nepričakovano odteče voda...ravno ne potrebuješ še enga mulca da se s stebe norca dela:-)

pozdravček

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?