ronja
|
Moram priznat, da čeprav imata punci bolj nevsakdanji imeni, so bili odzivi v veliiiiki večini pozitivni - v bistvu se spomnim samo ene čistilke iz službe, da ji ni bilo všeč Ronjino ime, vsi ostali so bili pa navdušeni (sem bila presenečena, pričakovala sem, da niti lubiju ne bo všeč predlog). Ampak res, kamorkoli pridemo vsi rečejo, da kako lepo ime ima. Pa za Lejlo so nama nekateri kot veliko skrivnost povedali, da je arabsko (kot da ne bi vedela ), ampak tega nisem čutila kot negativno, bolj da so se hoteli pohvalit, da vejo . Vsem ostalim sta bili pa obe imeni všeč, celo vsem babicam in dedkom (ne moreš verjet, kako sva lahko to trofila! Imajo za vse stvari precej različne okuse;), v bistvu res vsem, čeprav sem pričakovala bolj zadržane ali skeptične odzive, sploh od bolj "tradicionalno" naravnanih, pa sta bili imeni res vsem všeč, prav fajn. Bi bil kar izziv najt še eno tako, da bi bilo res vsem "našim" všeč, pa da jih ne bi bilo kot listja in trave (kratka luštna imena kot je Jan, so krasna, samo toliko jih je, nama je bolj všeč, če je ime nekoliko bolj unikatno). Edino, kar se nama pri Ronji non stop dogaja, je to, da vsak, ki pozna še drugo Ronjo, ki hodi v isti vrtec in živi v bližini, nama to pove, da oni pa poznajo še eno Ronjo. Prav hecno, če bi ji bilo ime Maša ali Zara, nama nihče ne bi rekel, da pozna še 3 Maše ali pa še pet Zar, hehe. Vsakemu povem, da jih je v Sloveniji 25, tako da ni panike - se vsi čudijo, da jih je "toliko". Smo pa zadnjič v knjižnici srečali eno Iranko, ki se je čisto stopila, ko je slišala Lejlino ime . Jo je kar domotožje popadlo, pa čisto se je raznežila. Res v gl. pozitivno, čeprav nista najbolj navadni imeni. Edini negativni komentarji so bili na to, zakaj dva priimka. Razlog je preprost: ker sta od obeh . Otrokom se to zdi super argument, odraslim je treba pa navadno bolj objasnit: ker nisva poročena niti nimava tega namena. Mi je bilo pa hecno, ko so nekateri rekli, da bi izbirali ime za 2. otroka tako, da bi pasal k prvemu - pa saj ne bosta skoz skup hodila - saj sta dve čisto samostojni osebnosti!