|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kožica na lulčku
13.12.2007 12:19:24   
Nia30
Pozdravljene!

Z našim triletnikom smo bili danes na sistematskem in smo dobili napotnico za urologa ker mu kožica na lulčku skoraj nič ne gre nazaj user posted image . Vnetij nima, lula tudi normalno. Zdaj me pa zanima kako je s to kožico pri nas - a takoj obrežejo in to čisto al obstaja tudi kaka metoda, da samo prerežejo? Malo sem brskala na internetu še po nemških in angleških straneh in dobila tako različne informacije, da sem čist user posted image Ponekod piše, da kožice sploh ne smeš vlačit in da če otrok nima težav je čas do pubertete, da se to poštima, drugod piše, da pri treh letih bi naj šla nazaj, pol biše o več variantah operacij,....user posted image

Kake so vaše izkušnje? Saj termin pri urologu imava šele čez 2 meseca sam bi se rada že zdaj pripravla.

Hvala za odgovore in lepe praznike.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kožica na lulčku
13.12.2007 12:24:14   
nuala
Uh, jaz bi vprašala za mnenje še enega pediatra.
Moj tastarejši ima s tem tudi probleme. Ampak je zdravnica rekla pri 3 letih, da dajmo še počakat, da bo lahko samo boljše. In gre res na boljše, veliko bolj gibljiva je sedaj ( pri 5 letih ); bomo videli, kaj bo rekla sedaj na pregledu.
Če nima težav, jaz nebi operirala, sploh ne pri tako majhnem otroku ( bi vseeno počakala, da je star 6, 7 da vsaj razume, kaj se bo z njim zgodilo.
Drugače pa, jaz ga vedno zvečer kopam. Pa velikokrat dam v vodo malo olja. In potem on sam malo proba, če je že kaj bolje ( ampak bog ne daj kaj na silo vlečt ) in malo potrenira.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2007 12:51:13   
Nia30
No, evo, se popolnoma strinjam s tabo. Tud jaz sem takega mnenja, sam če nimaš izkušenj, ne veš kaj prav oz. boljše. Me je pa malo strah, ker ja ta urolog, pri katerem sva naročena, od kolegice sinu pri letu in pol na silo kožico dol potegnouser posted image . Bomo vidli. Pred kakršnimkoli posegom bom šla prej še po drugo mnenje.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2007 12:53:04   
eya
A ni ena varianta, da malo dobiva neke hormone, pa da gre potem raje kožica nazajuser posted image  Se mi zdi, da je Tanč na MONu enkrat nekaj pisala o tem.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2007 12:55:39   
Samrela
Mojemu sinu (4 leta) tudi ne gre nazaj. Kapica glavice je zunaj, to je pa tudi vse. Zaenkrat nas niso poslali še nikamor oz. je pediatrinja rekla, da ni nič narobe.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2007 13:09:55   
Lenny
Naš pediater zagovarja teorijo, da v primeru, ko otrok nima težav, čaka vsaj do šole. In ti povem, da je zdaj po 5. letu že precejšnja razlika in mogoče se bomo izmazali brez posega. Drugače je, če gre za vnetja.

(odgovor članu Samrela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2007 13:13:19   
Nia30
Hvala punce, ste me potolažle.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2007 13:16:10   
EMIRA1
POZDRAVLJENA!
TAKOLE BOM REKLA:POSEG-OBREZOVANJE JE RES NEKOLIKO BOLEČ,VENDAR JE TAKO ZA MALEGA KOT KASNEJE ZA VELIKEGA FANTA OZ. MOŠKEGA,VELIKO BOLJ HIGIENIČNO IN TUDI ZDRAVO.SAJ JE DOKAZANO,DA JE VELIKO MANJ UROINFEKTOV,DA NE GOVORIMO TUDI VELIKO MANJ RAKA MATERNIČNEGA VRATU PRI ŽENAH TEH MOŠKIH.
ZARES PRIPOROČAM ZADEVO-KLINIČNO DOKAZANO NE SAMO PRI NAS,TUDI V VSEH DRUGIH DRŽAVAH.
LEP POZDRAV user posted image

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2007 14:31:08   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: EMIRA1

POZDRAVLJENA!
POSEG-OBREZOVANJE JE RES NEKOLIKO BOLEČ,

ko boš sprobala, kako je otroka pod narkozo operirati, pa povej svoje mnenje o nekoliko bolečem posegu. raka na maternici povzroča virus, higiena je pa odvisna od umivanja

sta dve možnosti ali je kožica preozka ali je samo prilepljena na glavico. v prvem primeru operirajo, ampak kasneje. V drugem primeru je treba počakati, da lulček 'dozori' in se potem samo odlepi in je tipi topi. namakanje v vodi najbrž pomaga, vlečenje pa ne, če mu ne ugaja.

urolog bo pa podal svoje mnenje in ti povedal razloge za in proti. odločiš se lahko še vedno sama.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu EMIRA1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2007 16:06:18   
Petraa
Če otrok nima težav POTEM NE

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.12.2007 16:43:48   
eya

POZDRAVLJENA!
TAKOLE BOM REKLA:POSEG-OBREZOVANJE JE RES NEKOLIKO BOLEČ,VENDAR JE TAKO ZA MALEGA KOT KASNEJE ZA VELIKEGA FANTA OZ. MOŠKEGA,VELIKO BOLJ HIGIENIČNO IN TUDI ZDRAVO.SAJ JE DOKAZANO,DA JE VELIKO MANJ UROINFEKTOV,DA NE GOVORIMO TUDI VELIKO MANJ RAKA MATERNIČNEGA VRATU PRI ŽENAH TEH MOŠKIH.
ZARES PRIPOROČAM ZADEVO-KLINIČNO DOKAZANO NE SAMO PRI NAS,TUDI V VSEH DRUGIH DRŽAVAH.

Kakšno zvezo ima obrezana kožica na lulčku z materničnim vratomuser posted image

Obrezovanje zaradi higiene se mi pa tudi zdi mimo, samo umivat se je treba znat.

(odgovor članu EMIRA1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.12.2007 17:00:10   
*sanela*
Sestrična je svojega fantka peljala v Izolo in tam so mu na silo potegnili kožico dol user posted image ! Bogi je še teden dni jokal ko se je polulal. To se mu je ponavljalo. Niso ga hoteli obrezati. Njej je bilo zadosti tega da se tako muči in ga je odpeljala v bosno in tam so ga v bolnici obrezali.

Nažalost je resnica taka: ko se enkrat začnejo problemi s kožico se redko popravi. Otrok se samo muči s tem nategom kožice. Se mi zdi da je najbolje ga obrezat.

Moj je že kot dojenček (3m) imel probleme. Je imel zelo veliko kožice in zaradi tega se mu je večkrat unel lulček. Srečna sem, da sem ga obrezala.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
13.12.2007 22:12:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2007 8:30:15   
*sanela*
Res nerazumem v čem je taka rač če se kožica odraže. A veste sploh kako grdo zgleda če se samo prereže?
Odločitev je vaša!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2007 10:24:39   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Uh, jaz bi vprašala za mnenje še enega pediatra.
Moj tastarejši ima s tem tudi probleme. Ampak je zdravnica rekla pri 3 letih, da dajmo še počakat, da bo lahko samo boljše. In gre res na boljše, veliko bolj gibljiva je sedaj ( pri 5 letih ); bomo videli, kaj bo rekla sedaj na pregledu.
Če nima težav, jaz nebi operirala, sploh ne pri tako majhnem otroku ( bi vseeno počakala, da je star 6, 7 da vsaj razume, kaj se bo z njim zgodilo.
Drugače pa, jaz ga vedno zvečer kopam. Pa velikokrat dam v vodo malo olja. In potem on sam malo proba, če je že kaj bolje ( ampak bog ne daj kaj na silo vlečt ) in malo potrenira.

sama sem pred kratkim spraševala enako...in po vseh tehtanjih sem se odločila,da ga bom pustila do šole...itak sam probava, kapica glavice je itak zunaj, mislim,da bo šlo...težav nima, vnetij nima vse je ok...torej rajš mal počakam,da gre po naravni poti nazaj,kot pa da bi neki operirali...

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
14.12.2007 12:50:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu *sanela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2007 13:18:30   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: *sanela*

Res nerazumem v čem je taka rač če se kožica odraže. A veste sploh kako grdo zgleda če se samo prereže?
Odločitev je vaša!

Sanela, kot je meni mami rekla se ni nič videlo, ker so prerezali znotraj in ne zunaj, prerezali so samo tisto vez ki je priraščala lulčka in kožico skupaj in nič več. Torej ne vem od kje je tebi ideja da je to grdo vidit.

In v čem je taka reč, mogoče v tem da nekateri starši, ne želimo preveč posegati v otrokovo intimo, kar spolovilo defenitivno je. Jaz obrezovanje lulčka primerjam z obrezovanjem deklet-klitorisa. V končni fazi je v muslimanskem svetu oboje enakega pomena-odraščanje. Mogoče od tukaj moja blokada v glavi.

Nisi me razumela. Ne gre tukaj za nekaj kar bi naredila ker tako določa islam ampak za to da preprečim, da se otrok muči. Gledam na to tako: ko bo v puberteti mu bo težje in takrat bo doživel traumo če bo moral na poseg.
Kar se tiče obrezivanja žensk tega v islamu ni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2007 15:59:07   
Lona76
Se mi zdi, da naj vsak naredi, kot mu paše.
Moj sin je tudi moral k urologu pri treh letih in sedmih mesecih. Urolog me je vprašal če hočem da ga obreže. In sem rekla da če ni potrebe potem ne, ker tudi jaz nisem pristaš narkoze pri majhnih otrocih, če ni potrebe. Je pa sinu na silo dol potegnil kožico in revček je full jokal, jaz pa z njim. Naslednji dan je bilo že ok. Sicer sedaj pusti da mu kožico potegnemo samo ko je v banji in iz tega dela ne vem kaj vse ampak počasi bo že. Je pa odvisno od urologa in od pediatra kaj bodo naredili.
Drugače pa če samo zarežejo ni nič grdo, ker so morali tudi mojemu možu in se nikjer nič ne vidi.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2007 16:15:45   
Nia30
Hvala, sem vesela, da vas je večina podobnega mnenja kot jaz. Šla bova k urologu, da pove svoje mnenje. Glede na to, da nima težav, bova še počakala in videla kaj bo. Drugače ja pri njem tako, da kožica ne gre čisto nič nazaj, vidi se le drobna luknjica.

Lp in vese praznike

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
14.12.2007 19:36:03   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Nia30)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2007 20:35:23   
Nia30
Sem vprašala še na MON na pediatriji in odgovor je, da je taka mala luknjica premalo in bo verjetno potreben poseg user posted image user posted image user posted image Kaj naj zdaj, se trudim in do februarja vlačim kožico nazaj in upam, da se bo kaj odleplo user posted image Najbolj me skrbi narkoza, drugič pa ne želim, da se ga obreže. Se mi zdi, da je to njegova stvar, o kateri bi se moral sam odločit. 

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.12.2007 22:47:03   
piščanc
ne jokat. naš je imel luknjico samo za lulat, kožica ni šla nikamor, ena pediatrinja je čisto zgrožena vlekla dol in seveda malo natrgala. naša pediatrinja pa je rekla samo čakat. in res čez nekaj časa so se za kožico (pod glavico) nabrali ostanki urina (kot skuta). in ti so počasi (cca.3 mesece)spodrinili prilepljeno kožico stran od glavice z notranje strani. od takrat je vse OK. če tvoj sin nima vnetij in problemov (vlečenje kožice dol spodbuja vnetja, ker kožo raniš) naj počakajo. in tudi če z roko potegne kožico dol je še vedno bolje, kot dejanska operacija, verjemi. boli pa oboje.

mesec dni nazaj je bil Žiga operiran za kilo in upam, da nikoli več ne vidimo kliničnega centra ali narkoze. pa ni bilo nič pretirano groznega, ampak to je preveč za tako majhne otročke

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.12.2007 12:14:11   
African queen
IZVIRNO SPOROČILO: eya

POZDRAVLJENA!

Kakšno zvezo ima obrezana kožica na lulčku z materničnim vratomuser posted image

Obrezovanje zaradi higiene se mi pa tudi zdi mimo, samo umivat se je treba znat.

Ima veze.Veliko manj možnosti je,da dobiš raka na materičnem vratu,če je mož obrezan.To je dokazano.Pa še marsikaj drugega.user posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
18.12.2007 9:12:49   
Pobalami
V ameriki prakticirajo obrezovanje zaradi higiene.

Tudi mi imamo probleme.Ko tole berem mi je res čudno zakaj  ne dajo lokalno anastezijo, ko vlečejo kožico dol?

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.12.2007 16:25:01   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: faca

V ameriki prakticirajo obrezovanje zaradi higiene.

Tudi mi imamo probleme.Ko tole berem mi je res čudno zakaj  ne dajo lokalno anastezijo, ko vlečejo kožico dol?

Tudi jaz sem pomislila isto! Bogi otroci, to mora ful boleti!

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.