|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kožica na lulčku
18.12.2007 21:44:16   
lenčica
joj se čudno počutim. Moj šestletni sin je bil lani decembra operiran zaradi fimoze. Že ko je bil dojenček smo se trudili , da bi kožico povlekli, a ni in  ni šlo. No lani sva dobila napotnico, sva se šla pokazat urologu-kirurgu na Jesenice. On je samo pogledal, rekel da se samo od sebe ne bo uredilo in določil datum operacije. Sinu se je videl sirček pod kožico, težav z lulanjem ni imel, vnetij tudi ne. Operacijo smo prestali- zame zelo stresno, ker so mu eno uro prekmalu dali sirup, ki ga zasanja, ki pa deluje po 10 minutah. Otrok mi je postal popolnoma zblojen, iz ust se je penil,govoril blesarije(mami jaz sem pijan, mami men se vse vrti), roke, noge ga niso držale- skratka pred seboj sem imela šestletnega narkomana. Nihče mi ni pomagal jaz pa v šestem mesecu nosečnosti lovila 20 kg otroka! Po posegu ga dolgo niso prepeljali na oddelek (malica) in sem bla čist panična kje je. Potem se je še težko prebudil in ... Okrevanje je bilo boleče,a ker je potrpežljiv je šlo. Z mamico, ki je bila na istem sva bili začudeni ko sva pogledali najina otroka tam spodaj. Obe sva si pedstavljali, da ne bo popolnoma obrezan. Obe sva se sekirali in imeli zadržke kako bo najin sin v življenju se soočal s to svojo drugačnostjo. Danes je sin brez predsodkov, jaz pa si očitam, da sem prekmalu pustila operacijo in da mu bo mogoče ko odraste hudo ko bo padla kakšna žaljivka(saj veste "šiptar",...)!?

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.12.2007 9:00:55   
Pobalami
lenčica ne se preveč sekirat. Kar je treba je treba. Otrok se zaradi tega ne bo počutil čisto nič drugače. Moj brat je bil na tem posegu pri treh letih in niti enkrat nisem slišala karkoli slabega, očitajočega, kakršnokoli slabo izkušnjo na ta račun. user posted image

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.12.2007 13:08:43   
tinatona
Moj je tudi imel malo priraščeno, pa jaz sploh nisem opazila. Ko pa je bil pred kratkim operiran na modih (se mu je testis okrog obrnil) so mu še lulija poštimal. Pa mu kožice niso stran odrezali, ampak samo tam kjer se je še skup držalo.

LP Tina

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.12.2007 15:58:13   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: lenčica

Danes je sin brez predsodkov, jaz pa si očitam, da sem prekmalu pustila operacijo in da mu bo mogoče ko odraste hudo ko bo padla kakšna žaljivka(saj veste "šiptar",...)!?

Sej niso obrezani samo Šiptari; kaj pa židje ali amerikanci. Sej nebo nag hodil po ulici in se razkazoval.
Mislim, da bo njegov lulček lih tako v funkciji, kot tisti ki ima kožico.
Res nerazumem zakaj bi se fant počutil manj vreden če je obrezan. Važno je, da vse funkcionira kot je treba user posted image !

(odgovor članu lenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.12.2007 20:48:21   
Skabi
Moj sin je tudi imel fimozo. Pri dveh letih je dobil hudo vnetje in mislim, da tako vnetje boli veliko bolj kot operacija. Kamlu po tem je šel na OP, ki ni bila nič hudega. tudi jaz sem bila noseča (kot ena višje)
Res je pred operacijo dobil sirup, po katerem ej bil kao pijan, samo to sem pripisala učinku tega pomirjevala (tudi an odrasle pomirjevala podobno vplivajo - vsaj name). Boljše, da se je tako čudno obnašal, kot pa da bi jokal , ko bi ga peljali v Op brez mene.
Kožice mu niso čisto odrezali, ampak samo prerezali, tako da se nič ne vidi.
Ko je prišel nazaj, je nekaj časa jokal (dokler ni bil čisto buden), potem pa je bil čisto OK. Še enkaj dni smo mu dajali gor obkladke in ga imeli brez pleničke in se je vse lepo zacelilo.

Mialim, da je za otroka boljše, da gre na OP pred puberteto - pubertetniki atko strogo ocenjujejo svoje telo, da bi prav gotovo težko sprejeli tak "popravek".

Pa higienski razlogi so zelo pomembni - moški s preozko kožico ne morejo dobro umiti glavice in se tam nabira vse od urinskih kapljic naprej.
Moj mož je šel na OP zardi fimoze takoj, ko je G rekla, da imam jaz zaradi tega pogosta vnetja nožnice in da je pravi čudež, da sem lahko zanosila.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.4.2008 13:33:02   
BojanBojan
Matr kaj mene to jezi.
Ne vem od kje pediatrom ta nora ideja...sej gremo a Afriko madona.

Zakaj je tako čudno da je kožica na otrokovem lulčku zalimana...
Jaz se še dobro spomnim ko sem imel kožico še v puberteti na enem mestu "prilimano"...

Sedaj pa bi kar trglal stran, obrezoval in ne vem kaj še vse...očitno precej razširjena praksa..ker je tudi ženi pediatrinja rekla naj mož potegno kožico dol, sicer jo bo naslednjič ona...jaz bi njen...nategnil sramnice do kolen...pa bi videla kako je luštno če se nekdo igra.

saj lahko poizkusite sami...otroku ne prija če mu kožico vlečete dlje kot gre...torej...kar na živo čez glavico...strgat...bumbarji

Ne vem kam se mudi...če otrok nima težav...ne bi pa jih smel imet če starši skrbijo za higieno in ne štokajo ves čas po njegovem lulku...ne vem zakaj se je terba s tem sploh ukvarjat...glavica je na ta način zavarovana...

Muslimani pa judje pa kdor še če nej se pa obrezuje...sicer pa oglejte si kakšen video na youtube npr. pa boste vidli kako to zgleda...še čudno da si kdo ne spomni da bi še deklicam malo porezali stran...da bo manj kandide...jebela svet...

Skratka mame bodite toliko pametne in predvsem naj pri tem sodelujejo tudi očetje...če vas k temu ne sili vira potem imejte toliko pameti in lastne hrbtenice da pediatri ne bodo z vašim otrokom delali ravno tega kar jih pač po trenutnih praksah pade na pamet.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.5.2008 9:08:33   
honey
Midva sva tudi imela ta teden sistematskega pri 3 letih. Sicer pri našemu gre kožica na lulčku dol, samo ne čisto. In ko ga je pogledala, je rekla, da je še čas, da do 5. letega da se mu odlima. Naročila mi je, da naj, ko se kopa, mali sam kožico "vleče" (očitno pozna fantke, ker naš non-stop svojega lulija nateguje user posted image ) in da jo bo po vsej verjetnosti sam odlimal. Tako da ne vem, poišči še eno mnenje.

(odgovor članu BojanBojan)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.