Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 15:16:43
|
|
|
|
leo**tia
|
a je že katera zbijala vročino s krompirjem??moja kolegica to dela,celo noč jim ostavi na rokah in stopalih nariban krompir..in pravi da se vročina ni več ponovila...
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 17:32:00
|
|
|
|
sazi
|
Kakšen mesec nazaj je sin kar hudo zbolel. Izvidi krvi so pokazali na bakterijsko okužbo in to kar močno. Je dobil AB, pa je imel še naprej zelo visoko vročino (čez 40). Po treh dneh so preiskave ponovili - okužbe ni bilo več, torej je SB opravil svoje delo, vročina pa še vedno huda. Je imel istočasno še eno virozo. Po 6ih dneh mu je vročina padla. Vročino zbijamo s paracetamolom (svečkami ali Calpolom), kombiniramo z Voltarenom, če pa prehitro naraste, smo se pa tudi v banji že večkrta ohlajali (daš otroka v vodo s tako T, kot jo ima (torej povišano), potem pa počasi dovajaš hladno vodo.
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 17:46:15
|
|
|
|
leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: sazi Kakšen mesec nazaj je sin kar hudo zbolel. Izvidi krvi so pokazali na bakterijsko okužbo in to kar močno. Je dobil AB, pa je imel še naprej zelo visoko vročino (čez 40). Po treh dneh so preiskave ponovili - okužbe ni bilo več, torej je SB opravil svoje delo, vročina pa še vedno huda. Je imel istočasno še eno virozo. Po 6ih dneh mu je vročina padla. Vročino zbijamo s paracetamolom (svečkami ali Calpolom), kombiniramo z Voltarenom, če pa prehitro naraste, smo se pa tudi v banji že večkrta ohlajali (daš otroka v vodo s tako T, kot jo ima (torej povišano), potem pa počasi dovajaš hladno vodo. njej niso jemali kri...samo je povedala da je grlo malo rdeče...zdaj ima 37.5...........prej sem ji dala pred 3ure daleron za otroke.....jutri gremo itak nazaj...zahtevala bom pregled krvi....a je normalno da ima noge ledene??roke ne tak zelo,ampak noge..ima 2zokne obute,pa vseeno...............
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 17:50:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 17:53:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 17:59:30
|
|
|
|
leo**tia
|
ja vem da je neodgovorno,samo je rekla da je grlo rdeče in dala sumamed...kar koli bi bilo bakterijskega mi moglo že abprijet,ali???ne vem,no.jutri gremo nazaj..oblečena je v hlače,nogavice in kratko majčko,in spodnjice............ponoči se pokrila sama.tako da je redno zakuhala na 39 ampak ni ponoči ndobila nič za zbijanje
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 18:04:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 18:08:32
|
|
|
|
leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia sumamed...kar koli bi bilo bakterijskega mi moglo že abprijet,ali??? po mojih izkusnjah - ja. upam da bo vse ok....in da je sam malo večji prehlad vse skupaj,ne vem pa zakaj je napisala AB,,,jutri me bo slišala...nismo nikoli imeli viroze z vročino zato mi je vse nov..tavečji 6let je imel vročino le 1 ko je imel rota virus.mala pa še nikoli,nit pri vnetem grlu..........pred 4tedne enaka diag-vneto grlo in dobila ospen...ki pa ni pomagal.....ampak ni imela vročine,sedaj ima.z nosa ji lije ko s škafa,zdaj prozorno,prej rumeno,pa okice ji solzijo ...apetit se je vrnil,pa tud pitje,ampak ko vročina pride do 38noče nič...........
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:11:29
|
|
|
|
leo**tia
|
zdaj ima spet 39,1.......dobila je calpol,zdaj se kopa........opazila sem pod prsmi samo z ene strani par pik,male so zgledajo kot mozoljčki z vodo..ampak čist mali
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 20:21:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 20:25:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:31:07
|
|
|
|
sazi
|
pred 4tedne enaka diag-vneto grlo in dobila ospen...ki pa ni pomagal.....ampak ni imela vročine,sedaj ima.z nosa ji lije ko s škafa,zdaj prozorno,prej rumeno,pa okice ji solzijo ...apetit se je vrnil,pa tud pitje,ampak ko vročina pride do 38noče nič........... Žalostno, da P da AB samo zaradi rdečega grla. Se spomnim, da sem tako jaz "gor zrasla" na AB . Naša P najprej vedno naredi bris grla, če je vneto in če je bris negativen, ima pa visoko vročino, zatečene bezgavke... naredi še krvno sliko. Zadnjič je bilo ravno tako. Bris negativen, kri pozitivna, vročina pa 6 dni čez 40 (no, smo jo zbijali, mapak je tako naraščala nazaj).
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:31:29
|
|
|
|
leo**tia
|
ja rumeno-zelen izcedek je...full ga je že ispihala.temp pa kar po kopanju zdaj vztraja na 38,6.......upam da calpol prime........al pa krompir na noge??kako naj naredim??narežem ga??pa na noge pa zokne čez???
< Sporočilo je popravil leo**tia -- 13.3.2011 20:32:39 >
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:36:46
|
|
|
|
Precious
|
otrok ima vročino . In? Je vročina mogoče kaj slabega?Če tvoj otrok ne bi imel vročine bi lahko umrl. Vročina je koristna ,sprejmi to
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2011 20:37:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:44:07
|
|
|
|
leo**tia
|
norice??ne vem nima jih od koga dobit.....zdaj so pike tud po rokah,ampak slabo vidne..pod prsmi jih je največ............ bomo videli kak bo jutri...................
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 20:46:55
|
|
|
|
Precious
|
Pikice so zaradi vročine
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 21:13:54
|
|
|
|
benika
|
Ali pa od 5. ali 6. bolezni. Leo**tia, jaz bi tud vročino fasala, če bi imela tako panično mamo kot si ti. Najprej sebe skuliraj in sama sebe prepričaj, da otrok ne bo umrl od vročine in da nima 100 bolezni, pa bo precej lažje
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 21:15:17
|
|
|
|
leo**tia
|
skrbi me da se nebi spet pljučnica skuhala...........temp še ni padla,no malce je na 38,5...kašelj suh,dražeč,,noge,roke vse mrzlo..naj počakamo do jutri?
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 21:18:38
|
|
|
|
Precious
|
ja,seveda da počakaj,ni ti treba na vrat na nos k dežurnemu. takšne mame delate iz svojih otrok ... da ne rečem kaj. Daj si malo preberi kar se tiče vročine itd. res, ne razumem takšni staršev,za vsak kakec bi še ponoči hodile k zdravniku. Skuliraj se,pa se boš boljše počutla in otrok tudi pa vzemi to kakor hočeš,zlonamerno ni napisano
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 21:45:39
|
|
|
|
leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious ja,seveda da počakaj,ni ti treba na vrat na nos k dežurnemu. takšne mame delate iz svojih otrok ... da ne rečem kaj. Daj si malo preberi kar se tiče vročine itd. res, ne razumem takšni staršev,za vsak kakec bi še ponoči hodile k zdravniku. Skuliraj se,pa se boš boljše počutla in otrok tudi pa vzemi to kakor hočeš,zlonamerno ni napisano vem ja,,,,,,ampak ne vem,čutim da nekaj ni vredu...diha samo s trebuškom,ne s celim prsnim košem,zato me začelo skrbeti
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 22:08:47
|
|
|
|
majana79
|
potem ji štej vdihe, če bo konstantno nad 40 (v eni minuti) pa da bo hropla ali kaj podobnega, magari najprej pokliči dežurnega
|
|
|
|
RE: kljub ab vročina še vztraja 13.3.2011 22:12:09
|
|
|
|
leo**tia
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 potem ji štej vdihe, če bo konstantno nad 40 (v eni minuti) pa da bo hropla ali kaj podobnega, magari najprej pokliči dežurnega nič ne hrope...diha neenakomerno.......kratke vdihe ima...tako je imela ko je s 9mesecev imela pljučnico
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?