|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj v vrtec?
20.7.2010 13:05:04   
Matejusska
Hčerka je trenutno v varstvu pri tašči, v vrtec pa jo nameravamo dati okoli 3. leta. Zdaj me pa zanima, kaj bi naredile ve:

1. jo dale v vrtec s septembrom 2012 (konec leta bo potem stara 4 leta)
2. jo dale v vrtec npr. spomladi 2012 (ko bo stara malo več kot 3 leta)
3. kakšen drug predlog?

Meni je najboljša 2. varianta, ne vem zakaj, se mi zdi, da je skoraj s 4. leti že malo pozno, kar se tiče vrtčevske socializacije, ne vem, mogoče se motim? Me pa pri tej varianti skrbi to, da bodo potem čez par mesecev poletne počitnice, ko bom več ali manj doma in se bojim, da ni dobro, da bo npr. po 3-4 mesecih vrtca spet daljše obdobje (ca. mesec in pol) doma in da bi lahko imeli potem težave ko bo spet treba v vrtec. Sicer trenutno hčerka v varstvu ne komplicira, gre rada k tašči, v bistvu ni nikoli jokala, tudi ko se je prvič pazila, ni jokala, tako da morda pa potem tudi v vrtcu ne bo težav, če bo po 3-4 mesecih mesec in pol z mano doma?

Mogoče kompliciram, mogoče pa tudi ne, tako da bo vsak nasvet dobrodošel.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj v vrtec?
20.7.2010 13:08:26   
Nika v službi
1. Letos septembra, če je možnost
2. Ob prvi priložnosti oz. spomladi, kot sama razmišljaš.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.7.2010 13:14:11   
petea
Najprej preveri, kakšne so kaj napovedi za želen vrtec, da bo sploh prišla noter.
Lahko se ti zgodi, da je sedaj prosto, čez leto dni pa boš morala čakati na prosto mesto več mesecev.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.7.2010 13:25:40   
Najaa
Predvsem, ko boste dobili prosto mesto. user posted image
Drugače pa bi jaz dala s septembrom.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.7.2010 13:33:29   
vija vaja
Čim prej! Js tut do tretjega leta nebi čakala!

Neposredna povezava do sporočila: 5
20.7.2010 13:36:22   
lananai
Septembra 2011. Mi jo bomo dali letos septembra, ko bo imela dobro leto.

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.7.2010 13:57:52   
petruska
Čimprej.
Mislim, da je za otroka boljše, če je med otroci v vrtcu (tašča lahko vskoči v primeru bolezni).

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.7.2010 14:02:27   
ZARA
Meni osebno je okrog 3 leta idealno, če imaš do takrat možnost varstva doma. Sploh glede bolezni in teh sranj. 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.7.2010 14:02:53   
barni
Jaz bi jo dala letos septembra. Takoj ko je pač možno.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.7.2010 14:06:07   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: lananai
Septembra 2011.

Po mojem ti je tudi to najboljša varianta - takrat bi bila potem torej stara malo manj kot 3 leta.
Med letom je namreč skoraj povsod praktično nemogoče dobiti vrtec. Pri skoraj 4 letih je pa že tudi skoraj malo pozno, če jo daš septembra 2012.
Naša 2,5-letnica recimo že komaj čaka, da gre v vrtec. Dobili smo ga s septembrom, ko bo stara 2 leti in 8 mesecev, kar se mi zdi idealno. Ta malo bo pa pač šel s 16 meseci, vendar je to kljub vsemu dosti boljše kot z 11-imi, ker je vendarle že dosti večji in samostojnejši.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.7.2010 14:08:44 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.7.2010 14:09:24   
Matejusska
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Meni osebno je okrog 3 leta idealno, če imaš do takrat možnost varstva doma. Sploh glede bolezni in teh sranj. 

Ja, saj zato jo bomo imeli do 3. leta doma.

Verjetno bomo kar probali na pomlad, ko bo stara malo več kot 3 leta, če bomo dobili, če pa ne bomo dobili, pa potem pač septembra, ko bo imela malo manj kot 4. leta.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.7.2010 14:58:41   
kristinaj
jaz sem naše dala lani septembra, tavelika je imela skoraj 2,5 leti, mali pa 11m in ti svetujem, da jo dej čimprej

sicer pa ne bi vedela plusov in minusov zakaj prej in zakaj kasneje, vem le to, da mali gre lepo v vrtec, kar teče v skupino taveliko morem pa nest pa 100 ljubčkov preden grem itd.. edino ta je razlika drugače pa oba zelo rada gresta.. sicer zdej poleti je malo krize, ker sta polno odsotna zaradi morja...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2010 14:59:49   
kristinaj
kar se tiče bolezni in teh sranj povem še to, da je bil mali bistveno manj bolan kot tavelika.. v celem letu 2x antibiotik in ene 3 virozce... ta velika pa v 4m 6x na antibiotiku + ene par virozic...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.7.2010 16:07:35   
ribica.
otroku čist nič ne fali kar se socializacije tiče, če ga daš šele pri 4 letih. Tako da tega se nikar ne boj. Naj te nihče ne prepriča nasprotno, če sama vidiš da nimate problemov. Sploh pa če si z njenim bivanjem v trenutnem varstvu zadovoljna.Vsekakor se moraš ti odločit, ne pa samo zato ker ti vsi govorijo, da jo daj čimprej. Praviš da je prilagodljiva, torej če jo vpišeš septembra, preden bo 4, bo čist ok, takrat je tudi nekako bolj uraden začetek, pa kakšno predavanje na to temo ima vrtec organizirano pa to.
Moja hči je šla v vrtec tisti september, ko je dopolnila 4 leta, pa nismo imeli nobenega problema. Sin je bil zdaj maja 4, pa gre prvič v vrtec septembra. Pri 4 letih so ravno toliko veliki da se brez nekega joka vklopijo v drugo okolje, mojemu je bilo čist domače ko sva bila na dnevu odprtih vrat vrtca. Sem zelo mirna, ker vem, da moj otrok ne bo doživljal nekih travm, ker mora v vrtec.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.7.2010 21:35:44   
ledenaa

In ravno tako bo otrok zbolel.Ker če ni prebolel,ne more biti tudi imun

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2010 7:48:52   
ZARA
Pri nas ta teorija ne zdrži. V treh letih je bila bolna bore malo, ledenaa. Škrlatinka, norice, in še nekaj teh petih in šestih bolezni. Res malo.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.7.2010 9:45:58   
barni
Zelo odvisno od otroka. Eni zbolijo večkrat eni manjkrat. TEga ne moreš vedeti.

Je pa res, da če je otrok starejši lažje preboli nekatere bolezni kot dojenček. Samo to ne pomeni, da ne zboli.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.7.2010 10:04:12   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Zelo odvisno od otroka. Eni zbolijo večkrat eni manjkrat. TEga ne moreš vedeti.

Je pa res, da če je otrok starejši lažje preboli nekatere bolezni kot dojenček. Samo to ne pomeni, da ne zboli.

Prav zaradi tega ga bomo dali mi v v vrtec okoli 3. leta oz. takrat bo že skoraj 3,5 star. Torej, če imaš možnost, jo daj spomladi, ko bo stara 3.

Tudi jaz vem, da bo otroške bolezni slej kot prej moral preboleti, ampak je razlika, ali zboli 3 leta ali 1 leto star otrok.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.7.2010 23:17:38   
tejči28
Jaz bom mojega dala v vrtec drugo leto,ko bo dopolnil 3 leta.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.7.2010 8:01:27   
mateyka

se strinjam. mi bomo naredili tako.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.7.2010 16:21:52   
annie
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

otroku čist nič ne fali kar se socializacije tiče, če ga daš šele pri 4 letih. Tako da tega se nikar ne boj. Naj te nihče ne prepriča nasprotno, če sama vidiš da nimate problemov. Sploh pa če si z njenim bivanjem v trenutnem varstvu zadovoljna.Vsekakor se moraš ti odločit, ne pa samo zato ker ti vsi govorijo, da jo daj čimprej. Praviš da je prilagodljiva, torej če jo vpišeš septembra, preden bo 4, bo čist ok, takrat je tudi nekako bolj uraden začetek, pa kakšno predavanje na to temo ima vrtec organizirano pa to.

Se podpišem pod tole...

Moj bo drugo leto septembra šel v vrtec in bo takrat star 4 leta. Je občasno tudi v varstvu pri tašči. Trenutno sem na porodniškem dopustu pa je še z mano doma. Kar se pa socializacije tiče, pa je tukaj okrog polno vrstnikov s katerimi se skupaj igrajo...moje osebno mnenje je, da v vrtec čim bolj pozno, če je le možno. Glede bolezni pa je res, da ni nujno, da bo zato, če gre otrok starejši v vrtec manj bolan, ampak tako kot so že nekatere napisale, bo bolezen lažje prebolel, kot pa če je manjši...user posted image

< Sporočilo je popravil annie -- 26.7.2010 16:23:40 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.7.2010 16:55:17   
Hanuši
Mi smo dali ta starejšo z 2 leti in 11 meseci. Res, da je verjetno uvajanje malo težje, ker je ves čas jokala, da hoče k babi Anči, a po 10 dneh se je stanje normaliziralo. Kar se bolezni tiče, je fasala vse.

Se mi pa zdi, da je fajn, če gre otrok v vrtec takrat, ko je že malo samostojen, se pravi zna govorit, se oblačit in jest. No seveda, če ni druge, pač mora z 11 meseci.

Tudi malega razbojnika bomo dali s tremi in pol. Sploh ne razmišljam, da bi ga dala prej.

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.7.2010 22:54:42   
zinkazi
V kolikor imate možnost varstva je za mlajše otroke boljše varstvo doma. Okrog tretjega leta, pa otroci že iščejo družbo drugih otrok za igro. Takrat je tudi čas, da ga pričnete vozit v skrajšane oblike varstva, če je to mogoče. V kolikor pa otrok še dodatno išče družbo drugih otrok, ga v varsvu pustite dlje. So pa tudi tukaj razlike pri otrocih.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?