|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:12:43   
teja28
Zanima me, kdaj so se vaši malčki odvadili plenic? MOj je star 22 mesecev, pa kahla ne pride v poštev...razen, ko se dela, da je avto user posted image  Če ga daš brez pleničke gor, takoj vstane in kahlo zabriše stran. Kdaj lula in kaka ve, ker pokaže...samo to takrat, ko je že vse naredil user posted image  Pa če jaz rečem, da grem lulat, takoj odleti v kopalnico in pokaže WC...torej očitno vsaj malce razume, kako se tem stvarem streže. Kdaj bo pa on sedel na školjki? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:17:23   
zmajaz
Našo smo ravno začeli odvajati ravno pri 22 mesecih. Isto za kahlo ni hotela niti slišati, zato smo kupili nastavek za WC in hodi lepo tja. Prve dni smo se pač non-stop preoblačili, potem je začela govoriti, da bo lulala, ampak ko je že teklo, 10. dan je pa prvič pravočasno povedala in zadržala, potem so pa zadeve zelo hitro napredovale. Po nekaj dneh se ji nesreče že skoraj niso več dogajale. Zdaj je od začetka odvajanja že enih 5 tednov in nesreče so zelo zelo redke - če pa že, ji pa (mogoče 1x-2x ne teden) čisto majčkeno uide, ravno toliko da so spodnjice mokre. Za ponoči ji sicer še damo plenico, ampak je večinoma zjutraj suha, pa tudi parkrat je že sredi noči poklicala, da bi šla lulat, tako da bomo tudi za ponoči kmalu vzeli plenico.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:17:35   
Katy78
Hm, po moje ima še kar nekaj časa za to.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:18:39   
mateyka
naša je skoraj identična kahlična dvojčica tvojemu, zdaj je bila stara 2 leti in 4  mesece. mislim, da se bo to zgodilo čez noč pri takih otrocih (plenička dol in to). ko bodo sposobni zadržat in ko bodo hoteli lulat v wc ali kahlico. nič prej.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:20:31   
Anonimen
moja dva sta bila pri 20 mesecih suha cez dan, pri dveh - dveh pa pol letih prb pa cez noc   ....seveda je kdaj se vedno luzica nastala.imeli pa smo to sreco, da smo jih odvajali spomladi/poleti

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 1.12.2009 18:21:15 >

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:46:01   
K_a_t_i
Pri 26m (na morju - v 2h dneh je skapiral vse) - za spanje pa jih pri 2h letih in 9 mesecih še vedno ima.

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 18:55:39   
miapia
Ravno včeraj sem brala, da se ta kako naj rečem, zavesti sistem zadrževanja urina oz. zmožnost zadržati urin razvije nekje med 2 in 3 letom. Za kakanje pa ne vem. Mi smo pa tudi še premajhni za kahlice.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 19:29:45   
lukec
Naš je bil ponoči prej suh kot podnevi. Ponoči sem mu suho plenico redno vsako jutro brez izjeme menjala pri 2 letih, čez dan je bil suh pri 2 letih in 5 mesecih. Se pa strinjam, de je odvisno tudi od letnega časa, ker je poleti lažje odvajati, ker ga lahko pustiš v hlačkah, tudi zunaj. Po mojih izkušnjah so poletni otroci malo prej suhi kot zimski.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 19:46:35   
sazi
Pri treh letih in 4ih mesecih je od plenic ves čas preklopil na nič plenic. Polulal se je potem smo še 3x. Kakal je pa na stranišče nekje od 2,5 let dlje - brez izjeme.

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kdaj konec plenic?
1.12.2009 19:55:16   
ZARA
Zara je bila stara 3 leta in pol. Sem parkrat probala, pa ji ni šlo najbolje, potem sem pa pustila času čas. Zanimivo je, da sem ji vzela potem plenico isti dan tudi ponoči in se nikoli več ni polulala.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
1.12.2009 22:25:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 1:24:42   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Ravno včeraj sem brala, da se ta kako naj rečem, zavesti sistem zadrževanja urina oz. zmožnost zadržati urin razvije nekje med 2 in 3 letom. Za kakanje pa ne vem. Mi smo pa tudi še premajhni za kahlice.


Odvisno, kaj bereš!
Se čudim vsem strokovnjakom, ki tako zagovarjajo, da preden so stari 2 leti, naj ne bi obremenjeval otroka. Potem pa pri treh letih naj bi pa otrok vse razumel! Prej lahko lula vsakih 5 minut, potem naj pa v tednu, dveh razume??? Prej bi rekla, da je razumen čas mesec, pa naj bo otrok star leto ali pa tri. Tudi prej so otroci precej dojemljivi, tudi za lulanje in kakanje. Zagotovo pa rabijo nekaj treninga, da lahko nekoliko dlje zadržijo urin. Če mu ponudiš kahlico prej, potem pač traja dlje, če kasneje, pa mogoče samo par dni.
Za kakanje pa tud mal odvisno, kako kaka, vendar ne vem če rabi otrok dlje kot za urin, saj se kaka manj pogosto.

Je pa res, da nekateri otroci imajo čas 5 minut sedet na kahlici (taka je bila moja starejša), drugi 5 sekund (moja mlajša). Jaz sem obema približno enako zgodaj začela ponujat kahlico (pri prvi malo po občutku, ker je vedno lulala pri previjanju, pri drugi, ker je starejša težila, da dam še malo, ni lulala ob previjanju), pa sta obe v približno mesecu do dveh skapirale, da se da potrudit, pa lulaš?!? Kakanje je starajša 90% obvladala v dveh mesecih, Mlajša pa prehitro kaka, ne uspe zadržat - to pa še čakamo. Plenico sem ukinila prvi pri približno 20m.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 7:21:24   
Anonimen
jaz bi rekla....ne sekirajte se. ko bo otrok pripravljen, bo. prej nima pomena.
pa itak ni nihce ostal v plenickah!user posted image

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 11:12:02   
Angel_Tian
Do tačas, da se bodo odselili, bodo brez plenic user posted image

Naš bo počasi star 3,5 let. Podnevi smo brez plenice, pa še vseeno kdaj pa kdaj uide, ko se v igri preveč zamotimo in mali prepozno pove, da ga lulat. Kakat je že zelo zgodaj začel samo v školko - ni hotel met kakca v plenici.
Ponoči pa ima še vedno plenico, ker zelo zelo redko kdaj nič ne priteče ven. Vzrok je po moje v tem, da ponoči tudi precej pije (živimo v mansardnem stanovanju in nas suh zrak "ubija", vsi pijemo ponoči).

Ne zdi se mi smiselno obremenjevat s tem, da nekje piše ali je kdo rekel, da bi že zdavnaj mogu bit brez plenic. Ko bo, bo!



_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 11:13:58   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

Kdaj bo pa on sedel na školjki? user posted image


ko bo pripravljen user posted image


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 17:46:28   
Čili 1
Naša je pri enemu letu dobila kahlo od babice in jo od takrat seveda s pridom uporablja. Vanjo kakajo in lulajo vse njene igračke. Recimo gor posadi medvedka in mu govori: lu lu lu...

Sicer pa sama od približno enega leta dalje pove kdaj lula in kaka (ne čist vedno), vendar je takrat prepozno, da bi jo uspeli dati na kahlo ali WC. Čez dan večkrat pokaže proti WC- ju in si potem skoraj vse sama prštima. Dvigne tisti nastavek za na WC školjko, ji ga pomagam dat gor, se slečemo, jo dam sedet in ona potem vzame nekaj WC papirja in se obriše, ga vrže v školjko. Vse zrihta, sam polula se ne not. Pa sej še ni panike (zdej je stara 15 mesecev). Jst je nič ne silim. Če pa pokaže interes, jo pa seveda dam na stranišče. Kahlo pa pomoje nikol ne bo resno vzela, glede na to, da se z njo igra.

Lp, Čili

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kdaj konec plenic?
2.12.2009 23:15:21   
Anais Nin

Sem želela citirati Zaro, pa sistem ne dopušča.

Pri nas je bilo takole, da so me pri prvem strašno živcirali, da se mora otrok pri 2 letih znebiti plenic. In smo ga začeli uvajati in odvajati - čakalo me je pol leta pranja pokakanih hlačk, ker tamali sploh še ni bil zrel. Nekje v podzavesti sem to vedela, pa sem popustila. Potem pa, kot bi odrezal, konec močenja v plenico,

Zdaj imam še eno punčko, stara je 2 leti in bom počakala, na njen znak, niti slučajno ne bom prehitevala :)

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
3.12.2009 9:30:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anais Nin)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kdaj konec plenic?
3.12.2009 15:18:42   
livia
Naša je pri 26 mesecih.

Pa še vprašanje az administratorja:
Kako to, da to temo niste premaknili med Otroke, saj 22 mesecev star otrok ni več dojenček.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kdaj konec plenic?
3.12.2009 21:49:14   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian

Do tačas, da se bodo odselili, bodo brez plenic user posted image


Od moje znanke sin, ki ima 6,5 let, ima še vedno plenice ponoči. To se meni ne zdi normalno!! halo, otrok hodi že v 1. razred.
Je pa tako, da se teli mami res ne da truditi okrog tega in na mesto, da bi 3x zamenjala rjuhe, ko bo "nesreča", raje da kar plenico gor.
Škoduje predvsem otroku, saj on zgublja na samozavesti, ker ima še vedno plenice, sošolci pa ne.
Otrok nima nikakršnih težav z mehurjem in odvajanjem sicer. Če bi ped. to izvedela, bi verjetno rekla, da sta 2 varjanti:
1. da ima nekaj narobe s sečili
2. da je pod nekim psihičnim pritiskom...
poznate še kakšen tak primer? verjetno ne user posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kdaj konec plenic?
4.12.2009 10:10:30   
Urska09
Poli, a je treba res vsako izjemo ožigosat za nenormalno? Ja, poznam podoben primer. Sošolec mojega sina je imel zelo dolgo ponoči pleničko. Še ko so šli na nek tabor s šolo. Mislim, da je bil star 7 ali 8 let. Pa je bilo sicer z otrokom vse v najlepšem redu. Nobenih psihičnih motenj, doma ga niso zanemarjali, ni bil zlorabljen ali maltretiran. Očitno je rabil precej več časa kot ostali, da je bil ponoči suh. Pas tud sošolci ga niso zafrkavali zaradi tega. Danes je seveda brez plenic (star 11 let).

Ko je bil moj prvi otrok star 2-3 leta in sva se s P pogovarjali o tem je rekla, da otroka lahko NAUČIŠ lulati in kakati v kahlico ali stranišče samo čez dan. Ponoči ni šans. Se sa ne da naučit. Šele ko je pri otroku vzpostavljena povezava med možgani in sečevodom (al nekaj podobnega) je sam od sebe ponoči suh. To pa se zgodi pri različni starosti. Tudi šele pri 6-7 letih. To je posebej poudarila.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kdaj konec plenic?
4.12.2009 13:43:38   
poli*
Ne, še vedno se mi ne zdi normalno, pa brez zamereuser posted image

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kdaj konec plenic?
6.12.2009 0:52:22   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Poli, a je treba res vsako izjemo ožigosat za nenormalno? Ja, poznam podoben primer. Sošolec mojega sina je imel zelo dolgo ponoči pleničko. Še ko so šli na nek tabor s šolo. Mislim, da je bil star 7 ali 8 let. Pa je bilo sicer z otrokom vse v najlepšem redu. Nobenih psihičnih motenj, doma ga niso zanemarjali, ni bil zlorabljen ali maltretiran. Očitno je rabil precej več časa kot ostali, da je bil ponoči suh. Pas tud sošolci ga niso zafrkavali zaradi tega. Danes je seveda brez plenic (star 11 let).

Ko je bil moj prvi otrok star 2-3 leta in sva se s P pogovarjali o tem je rekla, da otroka lahko NAUČIŠ lulati in kakati v kahlico ali stranišče samo čez dan. Ponoči ni šans. Se sa ne da naučit. Šele ko je pri otroku vzpostavljena povezava med možgani in sečevodom (al nekaj podobnega) je sam od sebe ponoči suh. To pa se zgodi pri različni starosti. Tudi šele pri 6-7 letih. To je posebej poudarila.

Zakaj pa potem nekatere otroke zdravijo že pri 5. letih, če je normalno?

Zanima me tudi malo zato, ker sem sama zelo dolgo imela nočno plenico, četudi sem bila zdrava. Imam pa hčerko, ki je podnevi bez plenice od 20m, ponoči pa se pri 2 letih in treh mesecih polula približno 2x na mesec.


< Sporočilo je popravil nananaja -- 6.12.2009 0:53:40 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kdaj konec plenic?
6.12.2009 8:32:14   
mateyka
zrdavijo? kako to misliš- s čim in kako jih zdravijo?

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kdaj konec plenic?
6.12.2009 9:37:46   
ledenaa
urska kako ti veš da otroku ni bilo nič psihično??
ne veš in če je bilo z njim vse v redu,potem je šlo za psiho!!!!!!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




VELIKOST OTROKA OB ROJSTVU
MYBABYGROW

KAKO VELIK JE BIL VAŠ OTROK, KO SE JE RODIL?

50- (26%)

50 (9%)

51 (26%)

52 (10%)

53+ (28%)


Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!