|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj GH?
12.7.2007 11:39:34   
kaya2007
Opazila sem, da eni uvajajo GH pri 4 mesecih, drugi pri 5ih ali pri 6ih...Na podlagi česa se odločiš kdaj začneš, so kakšna pravila ali čisto po svojem občutku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj GH?
12.7.2007 11:42:16   
Maxica
Mal opazuj svojega otroka, kdaj se ti zdi pripravljen. Ali se ti začne ponoči pogosteje zbujat, ker ga mleko več ne nasiti, ali že samostojno sedi, kaže zanimanje za hrano itd. Jaz sem oba dojila, pri 5,5 sem začela s poskušanjem goste hrane, je pa pri obeh trajalo kar kakšen mesec za zamenjavo celotnega obroka.
Je pa odvisno tudi, ali je otrok dojen ali je na adaptiranem mleku. Po mojih izkušnjah sodeč, so nedojeni otroci prej pripravljeni na gosto hrano in jo lažje in hitreje sprejmejo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.7.2007 12:03:36   
sazi
Tudi jaz mislim, da je zelo odvisno od otroka.
Nekateri že pri nekaj mesecih z velikimi očmi gledajo ostale, kako jejo in se jim cedijo sline - in ponavadi potem tudi, ko se jim začne uvajat GH lepo in radi jejo. Moj sinko ni kazal nobenega interesa do hrane - sploh ga ni zanimalo, kaj dajemo v usta. Sem se trudila z GH, pa nič. Šele pri 10ih mesecih je bil pripravljen kaj pojesti.

Je pa pomembno, če je otrok potencialen alergik, da se z uvajanjem začne kasneje in počasneje.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2007 12:23:38   
2 Sraki
Ja res se odločiš po občutku. Jaz sem želela začeti uvajati pri 6. mesecih. Pa se je user posted image  začel zbujati ponoči tudi že na eno uro in sem bila kot user posted image . Zato sem začela z GH z 4. meseci in enim tednom. Res pa je da traja predno zares zamenja obrok z GH. Pri nas je trajalo ene 3 tedne, da ga tudi navadna hrana nasiti oz. da jo toliko poje, da zadostuje za nekaj časa.

Morda je fino samo lepo res počasi začeti in ne prehitro z navajanjem na nove okuse. Mi smo hoteli malo pohiteti, da bi prej bolje spal, pa je potem na koncu dneva ene dva krat zvečer bruhal, ker želodček še ni bil sposoben predelati takšne hrane oz. take količine.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2007 12:50:02   
živa
Jaz sem se priporočil pediatrov in patronažnih sester držala kot pijanec plota user posted image  in sem GH začela uvajati pri dopolnjenih 6 mesecih. Takrat mi je mali še visel čez trip-trap, ker sploh še ni samostojno sedel, je pa z užitkom jedel hrano po žlički. Do 8. meseca sem potem počasi uvajala nove okuse, nisem pa se posebno trudila/vznemirjala z uvajanjem celotnega obroka, malega sem vedno še potem dojila, včasih sem ga samo dojila in mu sploh nisem dala GH (npr. če je bil že čas za spanje, sva bila na sprehodu, za tolažbo ipd.). Potem smo pa šli na morje in sem ugotovila, da je moj otrok lačen, če ga pretežno dojim, tako da sem mu bolj dosledno začela dajati obroke GH. Ko sem šla v službo, ga čez dan nisem več dojila, niti za crkljanje ne.

Je pa res zelo lepo jedel hrano po žlički, rad je imel vse, pri enem letu je torto že sam jedel z žličko (ok, je še pacal okrog, ampak znal je tudi nesti hrano v usta). Danes se mi zdi, da sem za uvajanje izbrala pravi čas. Pa tudi spanje ponoči se zaradi uvajanja GH pri nas ni nič spremenilo.

Lp,

živa 

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2007 17:03:47   
kaya2007
A potem ni treba čakat da samostojno sedi? Če ne sedi, imaš user posted image  v naročju in ga nahraniš ali kako? Se mi zdi malo štorasto user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2007 18:42:16   
Katrin
Tudi jaz sem začeka z uvajanjem GH šele po dopolnjenem 6.mesecu, prej je bila user posted image  polno dojena. Proces uvajanja je itak počasen in potrebno je veliko potrpljenja, zato sem jaz mnenja, da ni potrebno prehitevati dogodkov.

Srečno!

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2007 21:57:50   
Brbs
Naš mali bo kmalu star 4 mesece in se mi zdi, da ga GH še čisto nič ne zanima. Z veseljem pograbi zizo in je po dojenju prav zadovoljen. Tudi mleka imam dovolj, ga ven teče, če ne dojim par ur (recimo ponoči), so prsi fajn trde.

Ampak vseeno pa se mali zadnje čase ponoči hitreje in pogosteje zbuja (tudi do 3,4krat na noč). Takrat ga vedno nahranim in včasih tako žloka, da se mu zaleti vmes, sploh ne uspe dihat, saj ponavadi mleko teče v curku, vsaj kako minuto, dve. Po hranjenju vedno zadovoljen zaspi, da kar mrmra zraven.user posted image

Tako da mi ni jasno, zakaj se bolj pogosto zbuja? Morda zaradi vročih noči? Ker kot sem rekla - zdi se mi, da ga gosta hrana niti malo ne zanima. Ali pač - je že čas? Kaj mislite? Rada bi pa začela s 6imi meseci, čeprav še nisem nikjer zasledila, zakaj je 6 mesecev tista magična meja, samo jo marsikdo priporoča....

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2007 8:28:05   
kristi
Kozdravček, očitno je še ena v dilemi me je bilo že strah ,da sem edina.Mi imamo enake težavice stem ,da mi smo na umetnem mleku in pošteno razmišljam o uvajanju GH.Ampak kako začeti?Res, da smo bili nedonošeni in so rekli ,da bo vse mal težje toda naš bučko je pravi snedec, ki bi sam jedel in jedel.Kako se uvaja GH.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Prvi copatki/čeveljčki
Miška2006

Katere copatke oz. čeveljčke ste dali vašemu otročku, ko se je začel postavljati na nogice?

Tipsie Toes (5%)

Jinwood (2%)

Starchild (1%)

Pediped (8%)

Ciciban (61%)

Drugo...KATERE? (22%)

Število vseh glasov: 303

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!