Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: katero od treh 9.2.2009 23:41:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal nobeno.
|
|
|
|
RE: katero od treh 9.2.2009 23:57:48
|
|
|
|
rija
|
absolutno nobeno kr neki..... kaj pa so to sploh za ena imena uh....ja, a ni en razbojnik v risanki Nodi Din?
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 6:23:58
|
|
|
|
CatJa
|
Nobeno.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 6:51:54
|
|
|
|
design
|
V Sloveniji poleg Slonencev živijo še drugi narodi kateri svojim otrokom dajo netipična slovenska imena. verjetno če bi katera od vas živela v Ameriki ali recimo Turčiji ne bi dala ime Addison ali Mohamed ampak bi dala slovensko ime. Vse kar odstopa od slovenskega očitno vam ni všeč, verjetno sem na napačnem forumu.
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 7:22:28
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: design V Sloveniji poleg Slonencev živijo še drugi narodi kateri svojim otrokom dajo netipična slovenska imena. Potem pa najbolje, da poveš, da si ti ena od njih, te bomo bolj razumele, takaj bi otroku dala taka imena. Iz kje pa potem ta imena izhajajo? Torej meni v tem oziru potem najlepše zveni Daris. Ali pa Din. A Dino pa ne bi mogel biti?
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 8:11:44
|
|
|
|
Dudica1
|
uf,nobeno
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 8:31:10
|
|
|
|
nuala
|
Ne glede na to, od kod izviras je prav da das otroku ime, ki bo prilagojeno okolju, kjer sedaj zivis ( torej v Sloveniji ). Verjemi, sama zivim v Grciji in otroku ne bi dala ime Jost, Aljaz, Andraz ( no, se sumnikov nimam ), ceprav so mi vsec. Izberi kaksno klasicno, nevtralno ime, pa ne bodo mislile, da kupujes psa. Ce ze sedaj to predvidevajo, si lahko mislis, kako bo otroku s takim imenom? In ravno to si zelela, ane? Nekako ime iz vasega podrocja, ki bo sprejeto v Sloveniji.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 8:46:44
|
|
|
|
ttamariskaa
|
Se strinjam z Nuala, prilagoditi se je treba okolju. Jaz sem za čisto slovenska imena, sam danes je toliko tujih imen že poslovenjenih, da lahko izbiraš med njimi. Ali pa uporabi internacionalna imena. Mene ful moti da ljudje dajejo človeška imena živalim, zato je izbira res težka ( meni je lepo ime Sara a je moja soseda dala to ime svoji psici torej avtomatsko odpade ). Pri imenih js ful gledam, da se ne rima na kakšno slabšalnico in da se iz njega ne izpelje kaj čudnega. Od tvojih imen je še najboljše Daris ( pri Arman dobim takoj izpeljavo Armani, Din pa je iz risanke, pa še negativno vlogo ima in vsi otroci ga poznajo kot zlobneža. Sory )
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 8:47:12
|
|
|
|
Pikapolonica_
|
Moje mnenje je, da s temi skovankami in khm precej nam tujimi imeni naredite otroku več slabega kot dobrega. Imam občutek, da bo čez par let v prvem razredu en kup Taijev, Tajev, Maijev, Majev in podobnih trojev. Z imeni kot so Din ali Dino, pa bodo otroci še vedno odstopali v drugo smer, v smislu kakšno ime je to, ali je pasjo, v glavnem jaz v tem ne vidim nič pozitivnega. Ker redkokateri otrok ima doma starše, ki bo otroku rekel, poglej, sine/hči, vsak človek je osebnost zase in tudi Din je lepo ime, če se je njegova mamica/oči zanj tako odločila in ga naredi posebnega. Ljudje bodo govorili - Din, kakšno ime je Din? Kot ovčar Dino itd itd. Ne ime mi ni všeč, svojemu otroku ne bi dala niti eno od zgoraj naštetih imen. Poznamo tudi bolj internacionalna muslimanska imena in verjamem, da se bodo bolje prilagodile slovenskemu okolju. Le malo pobrskat je potrebno. Sama sem za dvojezicne, zivece v drugih drzavah itd, mnenja, da naj bi dali otroku cimbolj internacionalno ime, da ne dela hujsih problemov z izgovorjavo nikjer.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:22:06
|
|
|
|
puncica
|
nobeno
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:23:02
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: design V Sloveniji poleg Slonencev živijo še drugi narodi kateri svojim otrokom dajo netipična slovenska imena. verjetno če bi katera od vas živela v Ameriki ali recimo Turčiji ne bi dala ime Addison ali Mohamed ampak bi dala slovensko ime. Vse kar odstopa od slovenskega očitno vam ni všeč, verjetno sem na napačnem forumu. Pa kaj hudiča ti hočeš mnenje al trobljenje v tvoj rog. Če nam imena niso všeč nam pač niso, pa dej otroku tako ime ki je folku všeč pa narodnost gor ali dol
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:26:20
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: nuala Ne glede na to, od kod izviras je prav da das otroku ime, ki bo prilagojeno okolju, kjer sedaj zivis ( torej v Sloveniji ). Verjemi, sama zivim v Grciji in otroku ne bi dala ime Jost, Aljaz, Andraz ( no, se sumnikov nimam ), ceprav so mi vsec. Izberi kaksno klasicno, nevtralno ime, pa ne bodo mislile, da kupujes psa. Ce ze sedaj to predvidevajo, si lahko mislis, kako bo otroku s takim imenom? In ravno to si zelela, ane? Nekako ime iz vasega podrocja, ki bo sprejeto v Sloveniji. Ja, s tem se pa popolnoma strinjam, ima nuala čisto prav.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:28:03
|
|
|
|
klaja
|
Nobeno ime mi ni všeč
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:30:33
|
|
|
|
naja17
|
O joj, ene res nimate meje... Mimogrede, marsikateri pes ima ime Kaja, Špela, Brina, Daša itd.... Jaz poznam dva luštkana fantka z imeni DIN in DARIS, Arman mi ni všeč. Daris mi je bolj no, čeprav je ena pisateljica Daris, ampak sej je kar nekaj teh imen, ki jih dajejo obema spoloma....
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:34:09
|
|
|
|
angel_rebelde
|
Daris se mi bolj dopade. Otroku daj taksno ime, kakrsno je vama vsec, ne glede na okolico, kaj si misli o tem.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:39:05
|
|
|
|
kayica24
|
Zakaj sploh sprašuješ kakšna imena so drugim všeč? če pa eni znajo samo pljuvat.. A ne bi bilo dovolj da odgovorite z : nobeno mi ni všeč???? Jaz na tvojem mestu ne bi ničesar spraševala in bi dala ime,kakršnega sva s partnerjem izbrala,oz.se nama zdi najljubše,..
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:51:06
|
|
|
|
danijela in taja
|
sori groza
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 9:54:15
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kayica24 Zakaj sploh sprašuješ kakšna imena so drugim všeč? če pa eni znajo samo pljuvat.. A ne bi bilo dovolj da odgovorite z : nobeno mi ni všeč???? Jaz na tvojem mestu ne bi ničesar spraševala in bi dala ime,kakršnega sva s partnerjem izbrala,oz.se nama zdi najljubše,.. men se zdi pa čudno zakaj punca pol sploh sprašuje če ne sprejme mnenja poglej par odgovorov je blo nobeno ni mi všeč,... in smo bli v njenem naslednjem postu MI čudni ker nam tale imena niso všeč, ne vem al bi mogl ploskat pa skakat v luft al kaj. Jaz sem dala otroku ime tako kot je men in možu pasal, pa se nisem ozirala na okolico in niti pisala sto in eno temo kako je folku ime všeč.
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 10:18:57
|
|
|
|
Nea
|
Definitivno Daris! Tudi mi smo na seznamu imen za fantka imeli ime Dino. Nama je z možem obema bilo zelo všeč, ampak ker živimo v Nemčiji in je tukaj Dino znan kot Dinosaur, sva se imenu nažalost odpovedala. Izbira imen v družini, ki ne živi v Sloveniji in kje starša prihajata iz različnih narodov ni glih lahka zadeva, ampak tega se večina ljudi v Sloveniji sploh ne zaveda. Zato taki komentarji. Pa srečno! Nea
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 10:20:41
|
|
|
|
naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica men se zdi pa čudno zakaj punca pol sploh sprašuje če ne sprejme mnenja poglej par odgovorov je blo nobeno ni mi všeč,... in smo bli v njenem naslednjem postu MI čudni ker nam tale imena niso všeč, ne vem al bi mogl ploskat pa skakat v luft al kaj. Jaz sem dala otroku ime tako kot je men in možu pasal, pa se nisem ozirala na okolico in niti pisala sto in eno temo kako je folku ime všeč. A ni to forum z imeni in bodoče mamice pač sprašujejo za mnenje? Če bi meni nekdo odgovoril z "ni mi všeč", bi to sprejela. Normalno je, da vsem vsako ime ni všeč, sej ne more človek pričakovat, da bo dobila 100% pozitivene odgovore, prcaže v smislu za katero pasmo, pa tudi jaz ne bi lih sprejela... Logika je, da se na koncu vsak sam odloči, nekatere pač vprašajo za mnenja, ampak nekatere pa resnično nimajo meje z odgovori, sori....
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 10:30:12
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja17 IZVIRNO SPOROČILO: puncica men se zdi pa čudno zakaj punca pol sploh sprašuje če ne sprejme mnenja poglej par odgovorov je blo nobeno ni mi všeč,... in smo bli v njenem naslednjem postu MI čudni ker nam tale imena niso všeč, ne vem al bi mogl ploskat pa skakat v luft al kaj. Jaz sem dala otroku ime tako kot je men in možu pasal, pa se nisem ozirala na okolico in niti pisala sto in eno temo kako je folku ime všeč. A ni to forum z imeni in bodoče mamice pač sprašujejo za mnenje? Če bi meni nekdo odgovoril z "ni mi všeč", bi to sprejela. Normalno je, da vsem vsako ime ni všeč, sej ne more človek pričakovat, da bo dobila 100% pozitivene odgovore, prcaže v smislu za katero pasmo, pa tudi jaz ne bi lih sprejela... Logika je, da se na koncu vsak sam odloči, nekatere pač vprašajo za mnenja, ampak nekatere pa resnično nimajo meje z odgovori, sori.... ok, tole tud men ni všeč primerjanja s živalskimi imeni, ampak punca je po parih odgovorih napisala da smo me čudne pejt brat nazaj pa boš vidla, pa ji noben ni nič takega napisal, tole me pa razkur. Mi je pa itak tale podforum debiln ampak tega ne smem rečt
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 10:36:57
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Moje mnenje je, da s temi skovankami in khm precej nam tujimi imeni naredite otroku več slabega kot dobrega. Imam občutek, da bo čez par let v prvem razredu en kup Taijev, Tajev, Maijev, Majev in podobnih trojev. Z imeni kot so Din ali Dino, pa bodo otroci še vedno odstopali v drugo smer, v smislu kakšno ime je to, ali je pasjo, v glavnem jaz v tem ne vidim nič pozitivnega. V oddaji Preverjeno, je bil prispevek kakšni 2 leti nazaj, ko so otroke v OŠ spraševali, če se jim današnja moderna imena zdijo nenavadna. Nobenemu od teh otrok se niso zdela, ker so jih vajeni. zdijo se samo nam staršem. Tako da design, tvoj otrok ne bo izstopal, nič bolj od drugih. Drugače so men bolj všeč slovenska tradicionalna imena. Jaz tudi nimam vsakdanjega imena, sploh za moja osnovno šolska leta ni bilo, pa me ni nihče zafrkaval. še danes moje ime teško izgovorijo tisti, s katerimi se poznam kratek čas .
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 10:40:20
|
|
|
|
lananai
|
Nobeno mi ni všeč. Če pa bi morala nujno izbirati med temi, bi izbrala Daris.
|
|
|
|
RE: katero od treh 10.2.2009 11:52:41
|
|
|
|
Belika
|
Meni osebno ni nobeno ime všeč. (Pa mi je marsikatero "neslovensko" ime lepo). Našteta so mi pač res hecna. In ker ne mislim edina tako, bi bodoči mamici samo predlagala naj pomisli kako bo ko bo šel otrok v šolo... otroci znajo biti zlobni...
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?