Pikapolonica_ -> RE: katero od treh (10.2.2009 8:47:12)
|
Moje mnenje je, da s temi skovankami in khm precej nam tujimi imeni naredite otroku več slabega kot dobrega. Imam občutek, da bo čez par let v prvem razredu en kup Taijev, Tajev, Maijev, Majev in podobnih trojev. Z imeni kot so Din ali Dino, pa bodo otroci še vedno odstopali v drugo smer, v smislu kakšno ime je to, ali je pasjo, v glavnem jaz v tem ne vidim nič pozitivnega. Ker redkokateri otrok ima doma starše, ki bo otroku rekel, poglej, sine/hči, vsak človek je osebnost zase in tudi Din je lepo ime, če se je njegova mamica/oči zanj tako odločila in ga naredi posebnega. Ljudje bodo govorili - Din, kakšno ime je Din? Kot ovčar Dino itd itd. Ne ime mi ni všeč, svojemu otroku ne bi dala niti eno od zgoraj naštetih imen. Poznamo tudi bolj internacionalna muslimanska imena in verjamem, da se bodo bolje prilagodile slovenskemu okolju. Le malo pobrskat je potrebno. Sama sem za dvojezicne, zivece v drugih drzavah itd, mnenja, da naj bi dali otroku cimbolj internacionalno ime, da ne dela hujsih problemov z izgovorjavo nikjer.
|
|
|
|