|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kateri meseczačnem z GH
25.1.2008 19:40:14   
Laubica
Prosim povejte kdaj ste začele-jaz sem prvega sina začela z 6 meseci,zdaj pa vedno več berem o tem da že z 4. meseci-kaj je zdaj pravuser posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kateri meseczačnem z GH
25.1.2008 19:40:47   
StBarbara
6.mes user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2008 21:40:53   
alesha
Jaz sem svoji začela dajat GH pri 5,5 mesecih.
Se mi zdi, da je pri 4 mesecih še prezgodaj.

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2008 22:02:20   
Naja30
Če dojiš, čim dalj časa samo doji.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 23:34:39   
Petraa
ko je otrok pripravljen.se ne gleda po mesecih

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2008 9:21:28   
mateyka
ko je otrok pripravljen.se ne gleda po mesecih

res je user posted image

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2008 11:00:17   
jaša2
jaz sem ji pri 4M začela dajat sokece, potem sem pa čez čas probalakako žličko kašice, da vidim, kak bo prenašala, al bo kaka alergija, a bo sploh jedla... pa je ful rada jedla, nič ni blo narobe, tak da sem ji postopoma začela dajat za kosilo sadne in zelenjavne kašice.
resda večina reče, da se začne šele pri 6M, drugi pa prej, je pa res od otroka odvisno.

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2008 11:03:52   
tinči25
jaz sem mu dala pri 4 mesecih pa je jedu ko veliki... in sedaj mu nič ne manjka, je pa res da vsak gleda drugače.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2008 11:12:23   
Lunc_a
Če bo otroku kaj pustilo posledice se ne bo kazalo takoj.Rajši kasneje kot pa prej

(odgovor članu tinči25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2008 11:28:35   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: StBarbara

6.mes user posted image

Se podpišem.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2008 15:14:19   
ThinkPink
Odvisno od vsakega dojenčka. Lahko probaš po 4m, če bo user posted image  pokazal interes nadajuješ, če ne pa počakaš do 6m. Jaz sem začela pri 4m in mi ni žal. Na dan poje še vedno en obrok GH, stara pa je 5,5m. Ostalo pa je dojena. Po 6m pa bom počasi začela uvajati tudi kosilo, torej 2 obroka, saj sedaj ima le sadno malico.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2008 18:28:04   
katis
Mi smo bili polno dojeni do dopolnjenega 1.M potem pa izključno na Novalacu (mlekarna v stečaju) in mi je P svetovala, da naj začnemo po 4.m kar uvajat GH. Baje da je tako pri malčkih na nadomstkih bolje. In naš je takrat res v bistvu sam začel zahtevat, ker mu kar nič več ni bilo dovolj. Sma en teden uvajala rižolino milupa po flaški, da se navadi občutka gostejše hrane, nato pa počasi korenček itd. Vsako živilo najmanj tri dni. In zaenkrat vse OK, z 6.M smo štartali piščančka in je tud ful OK.
Zdaj jemo dopoldan sadni obrok, za kosilo mesno zelenjavni in včasih še za večerjo. Seveda pa zraven uvajamo čaj, pa mleka dobi kolikor hoče.

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2008 19:45:59   
Zivjo
KATIS, mene pa zanima koliko mleka in koliko čaja pa popije na dan.
Mi smo tud s 4. meseci začel. Smo tudi od 1. meseca na adaptiranem mleku. Je bil fant ful zainteresiran za hrano in je ni nič z jezičkom vn potiskov. Pa zelo rad je vse povrsti od zelenjava, sadja, žitnih kašic,...

Drugače pa vsaka tako in tako naredi posvoje, neglede kaj piše na forumu in kaj svetujejo pediatri, saj tudi oni niso istega mnenja. Jaz sem vse sorte prebrala in vparšala za nasvet, vendar sem na koncu poslušala svoj občutek in mislim, da se ženske še zmeraj lahko na njega zanesemo. 

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.1.2008 20:31:16   
jessy@
Riževe kosmiče sem ji pričela dajati pri 5 mesecih+dojenje, ostalo gosto hrano pa smo začeli po dopolnjenih 6 mesecih. Najprej korenček, krompir,... in nato še sadne kaše. Eni začnejo najprej s sadjem in šele nato z zelenjavo. Poslušaj otroka, otrok ti sam pove kdaj je pripravljen na GH.
lp

28.1.2007 se je rodila naša princeska Lia.

(odgovor članu Zivjo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2008 22:36:14   
bankc
IZVIRNO SPOROČILO: katis

Mi smo bili polno dojeni do dopolnjenega 1.M potem pa izključno na Novalacu (mlekarna v stečaju) in mi je P svetovala, da naj začnemo po 4.m kar uvajat GH. Baje da je tako pri malčkih na nadomstkih bolje. In naš je takrat res v bistvu sam začel zahtevat, ker mu kar nič več ni bilo dovolj. Sma en teden uvajala rižolino milupa po flaški, da se navadi občutka gostejše hrane, nato pa počasi korenček itd. Vsako živilo najmanj tri dni. In zaenkrat vse OK, z 6.M smo štartali piščančka in je tud ful OK.
Zdaj jemo dopoldan sadni obrok, za kosilo mesno zelenjavni in včasih še za večerjo. Seveda pa zraven uvajamo čaj, pa mleka dobi kolikor hoče.

Pri nas je bilo popolnoma enako.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.1.2008 15:42:07   
katis
IZVIRNO SPOROČILO: Zivjo

KATIS, mene pa zanima koliko mleka in koliko čaja pa popije na dan.
Mi smo tud s 4. meseci začel. Smo tudi od 1. meseca na adaptiranem mleku. Je bil fant ful zainteresiran za hrano in je ni nič z jezičkom vn potiskov. Pa zelo rad je vse povrsti od zelenjava, sadja, žitnih kašic,...

Drugače pa vsaka tako in tako naredi posvoje, neglede kaj piše na forumu in kaj svetujejo pediatri, saj tudi oni niso istega mnenja. Jaz sem vse sorte prebrala in vparšala za nasvet, vendar sem na koncu poslušala svoj občutek in mislim, da se ženske še zmeraj lahko na njega zanesemo. 

Ej, pr nas je tko - kak dan mu rata spit do 100ml čaja (sam ga moram mal sladkat, če ne ga sploh noče. Včasih opa kar ne bi. V takih primerih mu pol raj med obroki mal mleka dam. Sicer pa mi do poznega večera pa potem še mal ponoč ful mleka spijemo, tak da imamo trenutno poleg treh GH obrokov še cca 600-700 ml mleka. Včasih celo manj ali pa več.

Za čaj mamo pa kar bitkeuser posted image  Če je meso, ga malo pije med obrokom in po njem. Če imamo sadje, mu je izgleda dovolj sočno in kar ne bi nič. Za ostalo pa tako tako. Če je žejen bo spil 15-20 ml po obroku, sicer nič. Pa smo probali z različnimi cuclji in celo že z onim mehkim ustnikom za nepolvianje. ampak trenutno se nam še vseeno najboljše obnese aventov navaden s tremi luknjicami. Ko se bo pa navadil čaja kot takega, bo pa ustnik.

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Zivjo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.1.2008 15:49:08   
Anonimen
Uf, na to temo je bilo pa že toliko napisanega. Izvoli:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=355309&mpage=1&key=gosta%2Chrana%2Ckdaj&#355309

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=640029&mpage=1&key=gosta%2Chrana%2Ckdaj&#640029

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=794920&mpage=1&key=gosta%2Chrana%2Ckdaj&#804073

(odgovor članu katis)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.1.2008 16:39:39   
*tajda*
Meni je pa pediater svetoval ne glede na to da se ne doji da naj počakam do 6 meseca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ime
daisy87

Katero ime za deklico bi vi izbrali?

Mia (25%)

Ema (42%)

Tereza (6%)

Kaja (27%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!