Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 10:32:05
|
|
|
|
tintin
|
tretji, po možnosti iz lekarne. Sicer pa tudi navaden živosrebrni (zihr trotl) 1. ni zelo uporaben, kaj če dojenček ne mara dude? 2. lanaform...čista katastrofa, sem ga vrgla v smeti. Otrok je imel 39, kazal je pa 32!?!?!
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 10:36:48
|
|
|
|
zmajaz
|
Jaz ti svetujem ušesni termometer Braun Thermoscan - je res malo dražji (se mi zdi, da je stal tam nekje med 60 in 70 evrov takrat), ampak je res dober - kupili smo ga po rojstvu , imamo ga že dobro leto in se je izkazal kot zelo zanesljiv. Pred nakupom sem pa tudi prebrala precej forumov in neodvisnih raziskav (predvsem tujih) in sem prišla do zaključka, da naj bi bil tale Braunov eden najbolj zanesljivih ušesnih termometrov. Drugače pa ja - klasični živosrebrni so definitivno natančni, tu ni debate, samo jaz si ne predstavljam, kako naj z njim merim temp. majhnemu otroku, zato je ušesni zame zakon. Je pa
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 1.4.2009 10:37:47 >
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 10:40:42
|
|
|
|
vandame
|
sej jz jima zej merim, če je treba z navadnim sam to moraš pr mojima dvema skor klovna špilat da jima lahko držiš pod pazduho. tamal ne sam taveč je pa tko živahna da ji ga komi držiš pod pazduho tistih 7 min. pa je mela 38,5 vročinre ampak to nis nič vedel da ma vročino je skakala pa norela kot da ji ni nič. kje pa lahko kupim tega Braunovega
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 10:41:24
|
|
|
|
andrejkam
|
Mi imamo ušesnega od omrona, ki naj bi bil dober, pa niti dvakrat ne pokaže isto, sploh mu ne zaupam. Zato smo kupili še navadnega živosrebrnega (kmalu jih ne bodo prodajali več!), a res traja, preden izmeri, je pa ziher. No, zdaj pa uporabljamo elektronskega za pod pazduho, je hiter in natančen. Kolikor se spomnim so imeli tudi v porodnišnici take.
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 11:13:20
|
|
|
|
zmajaz
|
Jaz sem ga naročila prek spleta (http://www.aperio.si/artikel/158874/Usesni-termometer-Braun-IRT-4520-ThermoScan) - model 4520, je pa še model 4020, ki je nekih 6 evrov cenejši, drugače pa mislim, da bi ga v lekarni tudi morali imeti, pa v kakem merkurju, big bangu ... Andrejkam - jaz vedno merim vsaj po 2x zapored in pa v obeh ušesih, ker običajno ni v obeh ušesih ista temperatura, mi je pa v istem ušesu pri več zaporednih meritvah Braun do zdaj večinoma pokazal isto, ali pa za 0,1 stopinje razlike, zelo zelo redko se mi je zgodilo, da je bilo odstopanje 0,2 stopinje, več pa do zdaj še nikoli ni bilo - pa še do te razlike pride samo, če termometra ne vstaviš pravilno.
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 11:31:00
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejkam Mi imamo ušesnega od omrona, ki naj bi bil dober, pa niti dvakrat ne pokaže isto, sploh mu ne zaupam. Zato smo kupili še navadnega živosrebrnega (kmalu jih ne bodo prodajali več!), a res traja, preden izmeri, je pa ziher. No, zdaj pa uporabljamo elektronskega za pod pazduho, je hiter in natančen. Kolikor se spomnim so imeli tudi v porodnišnici take. Tudi mi smo skoraj doktorirali iz teh termometrov. Imeli smo dudo (povsem neuporabno, ker jo je pljuvala ven), elektronski termometer, Omron ušesni (mimogrede, ga prodajam ) in klasični na živo srebro. Dokler je bila naša Nika dojenček, smo merili večinoma v ritki kombinirano - elektronski + klasični. Malo kasneje smo prešli na ušesnega, vendar nisem bila povsem zadovoljna s točnostjo meritve, zato smo spet prešli nazaj na elektronskega oz. steklenega. Resume: jaz bi kupila elektronskega in klasičnega.
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 11:47:42
|
|
|
|
andrejkam
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Andrejkam - jaz vedno merim vsaj po 2x zapored in pa v obeh ušesih, ker običajno ni v obeh ušesih ista temperatura, mi je pa v istem ušesu pri več zaporednih meritvah Braun do zdaj večinoma pokazal isto, ali pa za 0,1 stopinje razlike, zelo zelo redko se mi je zgodilo, da je bilo odstopanje 0,2 stopinje, več pa do zdaj še nikoli ni bilo - pa še do te razlike pride samo, če termometra ne vstaviš pravilno. Meni je omronov pokazal tudi do 2 stopinji razlike pa sem vstavila pravilno, ker ne zapiska in izmeri, dokler ni pravilno vstavljen. Tako da sem revežu merila tudi po 3x v vsakem ušesu in mu je bilo še bolj tečno, kot če bi mu pod pazduho v 10 sekundah. Očitno je braunov res boljši, ampak jaz sem še vedno za navadne, pa še cenejši so
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 13:47:22
|
|
|
|
tinaaja
|
Edino in samo 10s digitalni termometer iz lekarne in merjenje pod pazduho se nam je izkazalo za pravilno. lanaform - katastrofa. Duda termometer - ne zaupam... hmm braunov usesni - slisi se zanimivo, ampak 10s digitalni za 7€ nam suepr sluzi. Res pa zmeraj zmerim pod obema pazduhama, ker sem cist prevec skepticna od kar smo uporabljali lanaformovega Po njegovih meritvah sem jaz ocitno mrtva, ko merim na celu
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 14:00:16
|
|
|
|
Lunca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Jaz ti svetujem ušesni termometer Braun Thermoscan - je res malo dražji (se mi zdi, da je stal tam nekje med 60 in 70 evrov takrat), ampak je res dober se podpišem mi smo imeli tudi tistega brezkontaktnega in je čista katatrofa - nam je na 3 delih čela pokazal 3 različne temperature
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 15:04:33
|
|
|
|
suzy85
|
jst sm kupla ušesnega v BC, pa mi je namesto 38,7 kazal 37,4! od takrat uporabljam navadnega digitalnega in merim pod pazduho
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 15:05:27
|
|
|
|
Petr_a
|
Tudi mi imamo digitalnega za 7 evrov in nam vedno točno kaže
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 15:07:04
|
|
|
|
vandame
|
najlepša vam havla za nasvete. vrjetno da bom kr tega iz lekarne. sm tud kupla v milerju tega digitalnega za pod pazduho pa mi je zmer pokazal da mam temperaturo 34.5 tko da temu čist nič ne vrjamem
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 1.4.2009 21:18:34
|
|
|
|
Pikica76
|
Ne kupuj v lekarni, ker je tam najdražje. Svetujem Braunovega ker ga uporabljajo tudi v bolnicah. Mi ga imamo in super dela. Ne vem pa kako ostali merite temperaturo ponoči, ko otrok spi in to pod pazduho, a potem slečete bodi, ker ko sem jaz to delal sem ga vedno zbudila, z ušesnim je pa to precej izi.
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 2.4.2009 11:40:11
|
|
|
|
mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejkam Mi imamo ušesnega od omrona, ki naj bi bil dober, pa niti dvakrat ne pokaže isto, sploh mu ne zaupam. Zato smo kupili še navadnega živosrebrnega (kmalu jih ne bodo prodajali več!), a res traja, preden izmeri, je pa ziher. No, zdaj pa uporabljamo elektronskega za pod pazduho, je hiter in natančen. Kolikor se spomnim so imeli tudi v porodnišnici take. Mi imamo tudi ušesnega od omrona, ampak mi čisto v redu kaže. Največkrat pokaže kar isto temp. v obeh ušesih oz. odstopa največ za 0,2stopinje, kar se mi zdi čisto normalno.
|
|
|
|
RE: kateri je boljši oz. s katerimi imate izk... 2.4.2009 12:49:36
|
|
|
|
maktub
|
jaz sem sprobala že čisto vse in mi noben ni prav delal tako da sem se kr fajn razkurla poslala fanta v lekarno in kupla kr čisto navadnega na živo srebro in je edini ki mi kaže prav in mu zaupam..:)... vsi ostali so kazali enkrat tako drugič tako.... bahhh
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
tjašabonicefaJaz mislim da vzamejo vse,,sorry probavam kako se vklučithaloooooo (
72%)
ne vem (
28%)
Število vseh glasov: 151Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!