|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kam s prvim otrokom med porodom?
9.1.2011 19:48:10   
PC Baby
Bliža se datum mojega drugega poroda, tare me pa vprašanje kam s prvim otrokom, ko dobim popadke? Rada bi (če se bo le dalo), da bi bil mož zraven, nimava pa čisto nobenega sorodnika (ali soseda, ali primernega sodelavca), ki bi ga lahko tačas pričuval. Že prevoz v porodnišnico bo problem, če se bo zgodilo ponoči. Ali naj malčka kar zbudimo pa gas? Klicala sva že preko 20 varušk, ampak nobena noče prit v stilu "nujno rabimo varstvo čez max. pol ure" in pa seveda samo za enkrat. Vse bi se dogovarjale za toliko in toliko ur dnevno - daljše obdobje, kar pa mi ne rabimo.

A ima kdo kakšno idejo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kam s prvim otrokom med porodom?
9.1.2011 19:59:32   
Gina
Prijateljica? Sezam?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2011 19:59:58   
jakaracman
Ja, a nimaš nobene prijateljice, ki bi pritekla čuvatuser posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2011 20:12:51   
hubi
Ali pa družinskih prijateljev, da otroka odložita?

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2011 20:29:59   
ajtak
PC Baby, prav smiliš se mi! Jaz imam tasta in taščo par kilometrčkov stran in vem, da bosta takoj pršla če jih pokličemo pa se vseeno sekiram...
Res upam, da najdeš nekoga, v najslabšem primeru pa verjetno res zbudit otroka pa te tvoj in mali peljeta v porodnišnico, potem pa pač tvoj sina čuva... Vem da si tega ne želiš a če ne bo druge variante...
Držim pesti!!

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2011 20:30:44   
K_a_t_i
Mi smo bili v podobni situaciji - in smo se zmenili s starši najboljše Žigove prijateljice iz vrtca, da ga oni vzamejo k sebi. Imeli smo še 2 back up-a - starši najboljšega prijatelja iz vrtca (stanujejo v sosednjem vhodu - ti bi bili, če bi se zgodilo ponoči), zadnji 2 opciji pa sta bili, da gremo vsi gasa do porodnišnice in tam ostanem sama, ali pa v najslabšem primeru, da grem do porodnišnice s taksijem/ rešilcem (odvisno, če bi mi odtekla voda). Pa še eni iz bloka so se ponudili, da ga počuvajo, če bo sila. Izšlo se je super - zaradi problemov z žolčem, so mi porod sprožili (torej se je to dogajalo čez dan - popoldne), očka je sina peljal k njegovi prijateljici, prišel v porodnišnico, bil z mano do 10h zvečer, tavelik je pa prespal pri prijateljici o čemer še danes govori (po skoraj 8h mesecih). Smo mu pa pred tem večkrat zavrtili risanko o Frančku v kateri Medved dobi sestrico - in tisto noč, ko mamica rodi, gre Medved na nočni obisk k Frančku. Tako je bil pripravljen in je razumel zakaj je na "nočnem obisku".
Sem se tudi ful bala, da me bo pogrešal (obiski prvorojencev namreč niso bili dovoljeni) pa je vse skupaj prenesel bolj pogumno kot jaz user posted image . Je pa bil takrat star 3 leta in 3 mesece.

Srečno!

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2011 21:26:41   
PC Baby
Na žalost vse prijateljice, ki bi počuvale, živijo predaleč stran, tiste, ki so bližje pa nimajo otrok in "ne upajo" (?!).
Sosedje, s katerimi se poznamo so ali nad 80, ali pa samski mladi moški (študentje) :)

V vrtcu se še ne poznamo toliko, da bi lahko koga vprašala, ampak bom vsaj vzgojiteljico vprašala, če koga pozna...

Drugače me pa zanima še, ali lahko rešilca pokličem tudi če imam popadke, ali samo če mi voda odteče?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2011 21:42:02   
ronja
Midva sva jo peljala k babici. Ko se nama je mudilo naprej, ji ni bilo jasno, zakaj vendar tako hiti lubi oddajat tamalo, bova ja prišla malo not... No, ji je razložil, da danes pa res ne in še tako sem glih komaj prišla pravi čas v p. (od trenutka, ko sem stopila pred vrata p. do trenutka, ko sem držala Lejlo v rokah, je minilo 10 min. - ampak naj vas to ne zavede, sem rojevala že cel dan, samo doma - pa taprve nisem hotela budit, zato smo šli tako pozno).

Sicer pa: verjetno ne bo tako nujno, da bi morala bit v pol ure tam - rojevaš vsaj 2-3 ure, če je porod izredno hiter in tako bo imela varuška čas, da se primaje do vaju. Sicer se mi zdi najbolj fajn, če bi našla kakšno prijateljico, prijatelja, soseda,... nekoga, ki ga otrok že pozna.

Če res nimaš nikogar, ki bi mu lahko otroka zaupala, potem začni delat na stikih s prijatelji/sorodniki, ker to ni fajn občutek - lahko se vama kaj zgodi - in kdo bo potem imel otroka?  Fajn je vedet, da bo nekdo v vsakem primeru poskrbel zanj...

Sicer pa če bi se nam zgodilo, da bi rojevala nekje, kjer ne bi imela res nikogar, bi seveda vzela otroka s seboj v p. (kaj pa čem drugega?) in tam zelo prijazno prosila kako med. sestro, če lahko počuva za tistih 10 min, ko je iztis in je krvavo in neprimerno za malega otroka. Do takrat bi bila pa z mano oba, pa magari bi čakala na hodnikuuser posted image . Itak sem šla v p. čisto na koncu, da bi sva bili čim dlje skup, ker sem vedela, da bova potem 3 dni narazen. Isto bi naredila - tistih 10 min bo pa že nekdo tam tako usmiljen, vsaj upam... Ker po pravici povedano, bi rajši rodila brez babice kot brez lubija (dokler je vse ok in normalen porod - če se zakomplicira, rabim zdravnike, jasno)...

V takem primeru bi verjetno tudi marsikatera vzg. prišla, saj ni to vsak dan ampak 1x v življenju. Mislim, da lahko v vsakem primeru kličeš rešilca, če nimaš svojega prevoza (in če te mož ne more peljat, potem je to to).

Jaz ti želim, da rodiš dopoldne in  bo lahko mož zraven, mala pa v vrtcu:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2011 21:52:51   
piko12
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Na žalost vse prijateljice, ki bi počuvale, živijo predaleč stran, tiste, ki so bližje pa nimajo otrok in "ne upajo" (?!).
Sosedje, s katerimi se poznamo so ali nad 80, ali pa samski mladi moški (študentje) :)

V vrtcu se še ne poznamo toliko, da bi lahko koga vprašala, ampak bom vsaj vzgojiteljico vprašala, če koga pozna...

Drugače me pa zanima še, ali lahko rešilca pokličem tudi če imam popadke, ali samo če mi voda odteče?

Off topic- a nimaš planiranega CR- zadnjič sem ti hotla na uni temi o pripravi na cr odgovorit, pa me je 2x ven vrglo pa sem nehala.;)

Drugače pa to ni glih zavidljiva situacija, ampak a so prijateljice 100km stran oz res tako daleč, da za to enkratno priložnost res ne more nobena uletet? Kaj pa kaka sovozičkarica, druga mamica iz okolice, tistih par ur bi že šlo najbrž? Drugače pa jaz sem imela planiran CR in je moja mlajša sestra vzela dopust in imela ustvarjalno doplodne.;)

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2011 22:01:27   
Anonimen

To je bilo tudi v mojem planu user posted image , poleg parih številk taxijev.

Na koncu se je vse izšlo čisto mimo planov - in najbolje kar se da. Upam, da se tudi tebi poklopi rodit, ko bo prvi otrok v vrtcu. Če se bo zavleklo pa prosi vzgojiteljico, da ga počuva doadatno user posted image .

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2011 22:08:32   
PC Baby
IZVIRNO SPOROČILO: piko12

Off topic- a nimaš planiranega CR- zadnjič sem ti hotla na uni temi o pripravi na cr odgovorit, pa me je 2x ven vrglo pa sem nehala.;)

Ja, imam, ampak na PDP, mi je pa G rekla, da je tamala toliko velka, da se bo ziher rodila vsaj 10 dni prej. Isto je blo pri ta prvem in se je res rodil 12 dni pred PDP.

Glede sorodnikov pa ni problem to, da ne bi imela stikov z njimi - jih prav nimava. Oz. imava žive še neke daljne v tujini.

Drugače pa hvala za spodbudne besede, bom še iskala opcije na vse strani.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2011 23:11:30   
jajula

Klicala sva že preko 20 varušk, ampak nobena noče prit v stilu "nujno rabimo varstvo čez max. pol ure" in pa seveda samo za enkrat. Vse bi se dogovarjale za toliko in toliko ur dnevno - daljše obdobje, kar pa mi ne rabimo.

verjetno se varški ne splača vozit za par evrov oz. običajno urno postavko, kaj pa če bi ponudili malo več denarja? sicer pa se malo porodov začne tako hitro dogajati da je samo pol ure časa.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.1.2011 6:34:03   
naja17

Ku** pa take prjatlce madona user posted image Če bi bila bližje, bi ti z veseljem priskočila na pomoč (jaz imam v takem primeru na voljo vse)...

Pa daj vprašej kakega tega soseda študenta? Študenti rabijo denar, vidva pa varstvo user posted image ... Če bo keri za, ga prej še na kavo povabita in se malo spoznate...

Morda pa bi lahko vzgojiteljica priskočila na pomoč? Upam, da vama bo znala pomagat user posted image ...

Srečno!

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2011 8:13:45   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: jajula
Klicala sva že preko 20 varušk, ampak nobena noče prit v stilu "nujno rabimo varstvo čez max. pol ure" in pa seveda samo za enkrat. Vse bi se dogovarjale za toliko in toliko ur dnevno - daljše obdobje, kar pa mi ne rabimo.

verjetno se varški ne splača vozit za par evrov oz. običajno urno postavko, kaj pa če bi ponudili malo več denarja? sicer pa se malo porodov začne tako hitro dogajati da je samo pol ure časa.

ja, to bi znala bit dobra ideja. npr. da daš 50-70€ za čuvanje tamalega (odvisno od dolžine čuvanja) - za kogarkoli se že odločiš. mi bi bili v podobni situaciji, če bi bila jaz noseča - sem kdaj pa kdaj že razmišljala kako bi to bilo izvedljivo, ker če bomo kdaj noseči, bomo verjetno v Stockholmu, in če bo to tako, tam nimamo (še) nekih frendov, sorodniki so pa večinoma po drugih mestih, tako da.. - bom tudi jaz takrat morala doktorirat iz te teme user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 10.1.2011 8:14:41 >

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2011 17:09:28   
nusi
pokliči na sezam, jaz sem včasih pri njih delala, gotovo se boš lahko kaj zmenila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.1.2011 11:16:24   
nina42
Jaz bom najbrž naredila seznam od treh do petih prijateljev, sodelavcev, ki bi bili pripravljeni vskočit, je pa problematično, ker ponavadi ravno takrat ko nekoga nujno rabiš nihče nima časa... vsaj meni se je že to parkrat zgodilo, ponudit se že zna vsak, potem je pa druga zgodba...
no porod je sicer res nujen in verjetno bi že kdo prišel, ampak mislim, da se ne gre samo za to, da otroka pač nekje pustiš, ampak da ga daš nekomu, za katerega si 100% da ne bo tamalemu v taki kočljivi situaciji kaj neumnega rekel... za otroka je to definitivno stresna situacija, verjetno sprašuje kaj se dogaja z mamico itd. in je res pomembno, da mu kak pametnjakovič ne pripomni kake bose...
Sem pa jaz tudi že razmišljala, da v nujnem primeru greva s tamalo z rešilcem, pa se potem z mojim dobimo v porodnišnici in prijateljico ali varuško tudi kar tja pokličem... bomo vidleli kaj nas še čaka user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?