ronja -> RE: kam s prvim otrokom med porodom? (9.1.2011 21:42:02)
|
Midva sva jo peljala k babici. Ko se nama je mudilo naprej, ji ni bilo jasno, zakaj vendar tako hiti lubi oddajat tamalo, bova ja prišla malo not... No, ji je razložil, da danes pa res ne in še tako sem glih komaj prišla pravi čas v p. (od trenutka, ko sem stopila pred vrata p. do trenutka, ko sem držala Lejlo v rokah, je minilo 10 min. - ampak naj vas to ne zavede, sem rojevala že cel dan, samo doma - pa taprve nisem hotela budit, zato smo šli tako pozno). Sicer pa: verjetno ne bo tako nujno, da bi morala bit v pol ure tam - rojevaš vsaj 2-3 ure, če je porod izredno hiter in tako bo imela varuška čas, da se primaje do vaju. Sicer se mi zdi najbolj fajn, če bi našla kakšno prijateljico, prijatelja, soseda,... nekoga, ki ga otrok že pozna. Če res nimaš nikogar, ki bi mu lahko otroka zaupala, potem začni delat na stikih s prijatelji/sorodniki, ker to ni fajn občutek - lahko se vama kaj zgodi - in kdo bo potem imel otroka? Fajn je vedet, da bo nekdo v vsakem primeru poskrbel zanj... Sicer pa če bi se nam zgodilo, da bi rojevala nekje, kjer ne bi imela res nikogar, bi seveda vzela otroka s seboj v p. (kaj pa čem drugega?) in tam zelo prijazno prosila kako med. sestro, če lahko počuva za tistih 10 min, ko je iztis in je krvavo in neprimerno za malega otroka. Do takrat bi bila pa z mano oba, pa magari bi čakala na hodniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Itak sem šla v p. čisto na koncu, da bi sva bili čim dlje skup, ker sem vedela, da bova potem 3 dni narazen. Isto bi naredila - tistih 10 min bo pa že nekdo tam tako usmiljen, vsaj upam... Ker po pravici povedano, bi rajši rodila brez babice kot brez lubija (dokler je vse ok in normalen porod - če se zakomplicira, rabim zdravnike, jasno)... V takem primeru bi verjetno tudi marsikatera vzg. prišla, saj ni to vsak dan ampak 1x v življenju. Mislim, da lahko v vsakem primeru kličeš rešilca, če nimaš svojega prevoza (in če te mož ne more peljat, potem je to to). Jaz ti želim, da rodiš dopoldne in bo lahko mož zraven, mala pa v vrtcu:)
|
|
|
|