Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 12:32:03
|
|
|
|
isobel
|
Trenutno smo v petem ciklusu poskušanja in prvi mesec, ko vsak drugi dan. Prej sva bila pač aktivna po navdihu in v času plodnih dni malo bolj zavzeta, ta mesec pa sva na komando in se vse skupaj sprevrača v pravo nočno moro. Pri sexu sploh več ne uživava, ampak je vse skupaj postalo neka rutina in dolžnost. Prišlo je celo tako daleč, da ima moj težave z erekcijo. Tudi spontanost je šla po gobe, saj oba že vnaprej veva, kdaj bova, romantika je pa izvenela. Tako zelo sem nesrečna, da sem se že odločila, da naslednji ciklus tega ne bom ponovila. Res ne vem, kako vam to uspeva.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 12:36:40
|
|
|
|
water lily
|
Že kar nekaj časa(let) sploh ne spremljava kdaj seksava. Niti približno. Al pa kdaj so pl.dnevi in to... Sej ma da se ti zmeša da par let to delaš.... Nisva mašini. Jaz ti predlagam da se odklopi od tega, ker drugač se ti zna na psiho vsest(očitno se vama je že). Sej bo
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.1.2010 12:38:00
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 13:03:47
|
|
|
|
FLOWR12
|
Poznam to . Tudi MI2 sva morala tako na komando - vsak drugi dan, ker sem imela klomifen. Hvala Bogu je ratalo že prvi mesec "matranja", sicer ne vem kako bi bilo.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 13:10:26
|
|
|
|
Hanuši
|
Nehajta. Vse skupaj se vama bo zagabilo. Zaradi stresa je pa možnost, da se tudi prijelo ne bo nič. Pustita vse skupaj in počakajta, da se vama spet spontano zalušta, mogoče si lahko pomagaš z ovulacijskim koledarčkom, pa še to tako, da partner sploh ne bo vedel. Ko bodo tisti dnevi bodi ti prva za akcijo. Midva sva delala po tem in se je prijelo v prvo. www.roditeljportal.com/kalendar-ovulacije.aspx -
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 13:15:09
|
|
|
|
divans1
|
Točno tako! Sexajta spontano, kadar vama bo res pasalo, na silo oz. komando pa brez veze se matrat, ker se itak ne bo prijelo, pa še mine te počasi vse skupaj.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 13:45:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Imam tri otroke in nimam nekih problemov okoli zanositve. Prva dva sva dobila nenačrtovano, pri tretjem sva načrtovala in sem bila sigurna, da bo prvi mesec takoj plus. In ga ni bilo in sem začela gledat na plodne dneve in zopet nič. Tretji mesec sem postala že čisto obsedena z načrtovanjem, plodnimi dnevi, seksanjem vsak drugi dan in me je moj malce postavil na tla. Enostavno ni imel več želje po seksu, saj se je počutil kot razplodni zajec. Tedaj sem pa sama pri sebi rekla dovolj je, če bo še en otrok bo vredu, če ga pa ne bo, pa tudi dobro. In se nisem čisto z ničemer obremenjevala. Ko bi mogla dobit in je ni bilo, sem še malce počakala, saj nisem imela nobenih znakov za nosečnost, prejšnje mesece pa sem občutila od slabosti, do želje po določeni hrani, neprestanega lulanja. S tem, da sem delala teste že pred menstruacijo. Končno sem se spravila k temu, da naredim test. Takrat pa me je stiskalo pri srcu, ko sem čakala, da se pokaže plusek. In se je. Pri meni je bila čista psiha. Probaj malce bolj na izi sve vzet in se ne preveč obremenjevat. Mogoče ti bo pa tako uspelo.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 13:53:39
|
|
|
|
shyshy
|
Čau Midva na dva ali na tri dni, včasih pa tudi na 4. Ker pa tudi mene malce priganjajo težave zaradi katerih bi mogla čimprej zanosit sva se pogovorila o tem, kaj bi naju najbolj vznemirjalo da bi raje sexala bolj pogosto in da nama nebi bilo vse skupaj kot ena rutina in nuja... Tako da moram rečt da sva se še bolj zbližala pri sexu... Tako da sedaj res tudi na 2 ali 3 dni z veseljem sexam, ker vem da bom nadvse uživala
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 15:18:15
|
|
|
|
mamamajča
|
To je najslabše, kar sta lahko naredila. Jaz si tudi že dolgo želim dojenčka pa ne rata, ampak enostavno sva to odmislila, in kadar nama je in predvsem, da v tem uživava. Ker če se pa trudiš zgolj zato, da bi zanosila, boš pa res dobila odpor do vsega skupaj. Odpor do seksa, kmalu do partnerja, potem pa veš, kam to vodi. Veliko sreče.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 15:53:49
|
|
|
|
isobel
|
V bistvu sva poskusila s to dvodnevno metodo zato, ker se do sedaj še nič ni prijelo in je marsikatera omenjala, da je sexala na vsaka dva dni in se je prijelo. Po drugi strani tudi ginekologi svetujejo, da sexanje na vsak drug dan zagotovi pozitiven rezultat. In slišati ni bilo tako težko. Ampak več kot očitno je, da to ni za naju. Se pa sprašujem, kdo bi sploh želel spočeti otroka v takem vzdušju ....
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 12.1.2010 21:58:13
|
|
|
|
kajajaka
|
kako nama sfolga? Nama brez problema... včasih tudi vsak dan... ampak vse je spontano, zato ker si tega želiva in ne zato, ker morava... Sprostita se in naredita kak dan planirane pavze, pa se vama bo mešalo, tako bosta spet navdušena da bi... Samo spontano, pa ne štet. Eni vsak dan, eno enkrat tedensko, važno, da je zaradi užitka, ne zaradi načrta... no, pa naj te potolažim. Tudi nama je uspelo šele v četrtem ciklusu, pa sva zelo redno...
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 13.1.2010 10:23:36
|
|
|
|
lidik
|
no naj se jaz pristavim svoje mnenje o tem....tudi midva ko sva zacela načrtovati da bi pa dela na bebici sem bila jaz čisto obsedena in sem prebrala in prelistala vse kar se je dalo na temo kako najlažje in najprej zanositi...in seveda med ostalimi tudi to, da je treba na dva dni....dva meseca sva pridno prakticirala to - in ti povem, da je vedno prišla in z njo seveda veliko razočaranje, ker kaj sva delala narobe, da tudi tokrat ni bilo...in potem se je moj odločil, da zdaj je pa konec, zdaj pa bova takrat ko bova oba za to, in ne takrat ko bodo ali ko ne bodo plodni dnevi, ker če nama je namenjen nama ga bo že uspelo narediti......in ti povem, da od takrat je pri nama sex takšen kot je bil na začetku veze....strasten, željen, in sedaj nama velikokrat naredi da se ponovi vsak dan, ne pa samo vsak drug dan....kaj bo pa rezultat tega bomo pa kmalu videli ....
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 13.1.2010 11:53:00
|
|
|
|
phelps
|
Mi2 sva sicer šele v 2. krogu ampak nama tudi predstavlja problem. In je prišlo tako daleč, da mu zadnje 2x sploh ni prišlo. Se bojim, da ga bo ful zamorilo . Pred tem ni bilo NIKOLI problemov - sicer sva sexala bolj kampanjsko, ampak je bilo takrat tako kot je treba. In me je ful strah kaj to pomeni - spustila sva cel plodni teden .
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 13.1.2010 12:23:15
|
|
|
|
suziflo
|
ojoj tudi ve tako seksate:((((( Kriza je res, ko veš zakaj seksaš, samo da čimprej ugledaš plus. romanita, nežnosti, vzburjenje.... kaj je to že??? Treba bo tudi pri naju naredit en velik korak nazaj in se prepustit toku. Ko se bo tamali odločil, da naju bo razveselil.. boma pač tako dolgo čakala. Res pa je da če si otroka zelo želiš si nestrpen. Kontracepcije ne jemljem več kako leto, mesnstruacija se še mi ni uredila, seksama skoraj vsak dan, kot da sma mašine. Sedaj poskušama ker imam plodne dneve.... bomo vidli če bo kaj.. imam pa itak pregled 22.1. pri ginekologinji pa se bom tam pozanimala za kakšne preiskave..
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 13.1.2010 13:29:37
|
|
|
|
ellie
|
To sva midva s prejšnjim partnerjem počela....točno na 2 dni sam seks je itak bil katastrofa, posledično sem jaz imela čisto izsušeno nožnico...tak da je bilo kar boleče vse skupaj. Ratalo pa tud ni nič. Ampak je že moralo tako bit...sva potem šla narazen. S tem partnerjem zdaj pa sva samo iz užitka...res da nisva načrtovala....sva imela v planu komaj čez nekaj mesecev. In je prišla mal zmešnjava s plodnimi dnevi...in se je zgodilo...čisto nepričakovano. In dolgo sploh nisem vedela, da sem noseča. Tak da...večina, ki jih samo zaradi ...rabi dosti več časa, da se prime. Sej pravijo...otrok nastane iz ljubezni...in tak more tud seks bit. Vem pa, da je težko ne mislit na to...sem sama dala to skos.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 13.1.2010 20:46:13
|
|
|
|
phelps
|
Oila! Danes sem prišla domov in sva tako kot je treba . Se je kar iskrilo . In sem se odločila. Nič več vsak drugi dan ampak takrat ko bo pasalo. Naj sex ostane sex. Tako kot je že ena rekla, naj bo dete rojeno iz ljubezni.
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 10:02:14
|
|
|
|
daissy
|
Ja tudi pri nama tole na dva dni sploh ni dober recept.....praktično nemogoče. Nimava niti potrebe niti energije se tako pogosto prepuščati sexu. Imava že 2 otroka, službe, obveznosti, krožki, prihajamo domov šele pozno poldne...vsi utrujeni in res pol ne moreš na silo....samo zato, da bi kao zanosila. Potem se ti res vse skupaj zagnusi....tako da sva tudi mi2 zdaj v zadnjem ciklusu nekajkrat sexala ampak v tistih kao plodnih dneh, pa nisva, pač ni zneslo, ni blo pravega filinga....in tako sem ravno danes zopet dobila menstro. A sem jo pričakovala. Pri prvih dveh otročkih je pač kr ratalo takoj...zdaj v trejte pa se nekaj štrika....in malce me tut firbec daje, kdaj imam sploh ovulacijo, zato opazujem sluz, probala sem že z tistimi ovulacijskimi lističi, a nisem dobila pravih rezultatov, čeprav po teh menstrualnih koledarčih, izračunih naj bi bila v ovulaciji , testi pa tega niso pokazali. Menstruacijo imam na 32 dni zadnje 3 mesece dokaj redno...no skratka bo ko bo. Nočem in ne smem se obremenjevat, ker pol sigurno ne bo uspelo. Razmišljam da bi nardila recimo 10 dan po m. hormonske teste krvi, ki naj bi podali podatek, v katerem delu ciklusa se nahaj, vendar s tem nimam nikakršnih izkušenj, pa me zanima, če je katera od vas naredila te teste oz. kakšne izkušnje imate. Firbec mi ne da miru...zdaj vas razumem vse, ki se po dolge mesece, leta trudite, da bi vam uspelo zanositi....meni je že zdej bedno, ko nama ni takoj uspelo.... Lep dan!
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 12:19:12
|
|
|
|
shyshy
|
Pri nama je bila težava v tem, da je mene vedno tako zelo bolelo (endometrioza). Ampak halo, brez sexa pa tudi nisem mogla zanosit. In potem je eno z drugim in premlevanje kaj se da narest prineslo to, da vsakič ko se spraviva sexat uživam na polno. Točno to, nežnost, romantika, vzburjenje, strast!!! Pa res tak sex, do katerega po mojem nebi imela težav... Niti ne računam a sem v plodnih, koliko je do menstruacije, nič... kadar se mi zdi da bi jo mogla že dobit si mal prekalkuliram... tudi menstrualni koledar sem nehala beležit... niti si ne pišem kdaj sem mela zadnjo m... Če bo po naravni bo, drugače mi bodo pa pomagali v ambulanti za neplodnost. Zdej mi je res vseen
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 12:28:44
|
|
|
|
shyshy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča To je najslabše, kar sta lahko naredila. Jaz si tudi že dolgo želim dojenčka pa ne rata, ampak enostavno sva to odmislila, in kadar nama je in predvsem, da v tem uživava. Ker če se pa trudiš zgolj zato, da bi zanosila, boš pa res dobila odpor do vsega skupaj. Odpor do seksa, kmalu do partnerja, potem pa veš, kam to vodi. Veliko sreče. Mamamajča, a ti si zame rekla da je bila moja rešitev najslabša za naju? Za naju je ta rešitev najboljša možna, čeprav se komu morda ne sliši... mogoče ne zanosim, ampak vem da to ni zaradi psihe in planiranja kdaj moram sexat.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 12:43:54
|
|
|
|
isobel
|
IZVIRNO SPOROČILO: shyshy Niti ne računam a sem v plodnih, koliko je do menstruacije, nič... kadar se mi zdi da bi jo mogla že dobit si mal prekalkuliram... tudi menstrualni koledar sem nehala beležit... niti si ne pišem kdaj sem mela zadnjo m... Priporočam, da si zabeležiš dan zadnje M, ker na podlagi tega ginekologinja izračuna približno starost ploda in predviden datum poroda. Drugače so pa lahko težave, saj se starost ploda lahko natančno določi le v prvih tednih nosečnosti, ko se vsi plodki razvijajo z enako hitrostjo, potem pa je to praktično več nemogoče. Moja sestra si ni beležila in so ji določili dva datuma predvidenega poroda, enega v novembru in enega v decembru, rodila je pa nekje na sredini in z otročkom ni bilo vse v redu. So mislili, da je pač zanosila (imela ovulacijo) kasneje, dejansko pa se je plod nepravilno razvijal. Premajhna porodna teža in prenošenost ploda.
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 12:56:09
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: isobel Trenutno smo v petem ciklusu poskušanja in prvi mesec, ko vsak drugi dan. Prej sva bila pač aktivna po navdihu in v času plodnih dni malo bolj zavzeta, ta mesec pa sva na komando in se vse skupaj sprevrača v pravo nočno moro. Pri sexu sploh več ne uživava, ampak je vse skupaj postalo neka rutina in dolžnost. Prišlo je celo tako daleč, da ima moj težave z erekcijo. Tudi spontanost je šla po gobe, saj oba že vnaprej veva, kdaj bova, romantika je pa izvenela. Tako zelo sem nesrečna, da sem se že odločila, da naslednji ciklus tega ne bom ponovila. Res ne vem, kako vam to uspeva. mal sta skrenila... sej lepo da si zelita otrocka, ampak na komando!? ufff... lej, ko vama bo namenjeno, bo uspelo... vidva rajsi in zgolj sexajta iz uzitka in ljubezni!!! saj naj bi tud otrok bil plod ljubezni in ne komande!! .. mi2 delava na otroku zdej tretje leto oz sva v cetrtem... in sexava cist takrat ko nama pase in nic vec in nic manj... v casu ovulacije pac mal noge podrzis v luft in je to to! je pa res da imam jaz druge fizicne okvare na telesu, ki mi preprecujejo zanositev, ampak se ne dam! jaz se vedno verjamem v to, da bom otroka dobila po naravni poti!! sicer sva ze v postopku umetne oploditve, ampak vseeno se vedno nekak cutim, da bom tik pred zdajci zanosila brez pomoci umetnih postopkov...
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 13:00:22
|
|
|
|
baguSka
|
Priporočam, da si zabeležiš dan zadnje M, ker na podlagi tega ginekologinja izračuna približno starost ploda in predviden datum poroda. Drugače so pa lahko težave, saj se starost ploda lahko natančno določi le v prvih tednih nosečnosti, ko se vsi plodki razvijajo z enako hitrostjo, potem pa je to praktično več nemogoče. Moja sestra si ni beležila in so ji določili dva datuma predvidenega poroda, enega v novembru in enega v decembru, rodila je pa nekje na sredini in z otročkom ni bilo vse v redu. So mislili, da je pač zanosila (imela ovulacijo) kasneje, dejansko pa se je plod nepravilno razvijal. Premajhna porodna teža in prenošenost ploda. aha in kako potem vejo, ce imas neredne M!? in ne vejo niti kdaj mas O?? lej, ni nujno da se glih tko zgodi kot se je zgodil pr tvoji sestri... upam da je zdej z otrockom vse vredu... sicer pa me zanima kaj bi blo drugace, ce bi vedel dejansko kok je plod star? bi sla delat splav?
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 13:12:36
|
|
|
|
baguSka
|
Se pa sprašujem, kdo bi sploh želel spočeti otroka v takem vzdušju ....user posted image ja ce te mine, pol se seveda ne da... eni pa s tem nimajo tezav! super za njih!
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 14:32:20
|
|
|
|
shyshy
|
Hvala za opozorilo isobel... saj če rabim povedati zadnji dan m na kakem pregledu potem že nekako razmislim kdaj sem mela nazadnje, ampak ne belim si pa glave s tem... imam res redno m, tako da mi ni težko izračunati. Je pa res zoprno kar se je zgodilo tvoji sestri Tudi jaz poznam sicer eno punco, ki pa je točno povedala prvi dan zadnje m, pa tudi vedela je kdaj je imela ovulacijo, pa so ji vseeno težili da je že čez rok... in so ji umetno sprožili porod, potem pa po posteljici ugotovili, da sploh še ni bila zrela in da bi še komot počakali...
|
|
|
|
RE: kako zmorete vsak drug dan ... 14.1.2010 14:37:58
|
|
|
|
baguSka
|
[quote Tudi jaz poznam sicer eno punco, ki pa je točno povedala prvi dan zadnje m, pa tudi vedela je kdaj je imela ovulacijo, pa so ji vseeno težili da je že čez rok... in so ji umetno sprožili porod, potem pa po posteljici ugotovili, da sploh še ni bila zrela in da bi še komot počakali... [/quote] jst poznam vec takih ja.. ampak eni dohtarji pac vztrajajo pri tem, da so nezmotljivi...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
spol, nuhalna svetlinaAdminLep pozdrav!
Zanima me, koliko tocna je napoved spola pri nuhalni oz. kaksne izkusnje ima katera pri tem?
Se bolj me zanimajo izkusnje pri dr. Kudrovi.. (
84%)
. (
16%)
Število vseh glasov: 50Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!