Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 12:51:31
|
|
|
|
baguSka
|
Sej mas navodila na vreckah napisane...
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 12:53:44
|
|
|
|
štrumfek
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Sej mas navodila na vreckah napisane... točno tako. Na vsaki barvi ki jo kupiš so gor tud navodila
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:01:10
|
|
|
|
Naja31
|
Ok. Tud vrečk nisem še imela v roki. Jajca pa se prej skuhajo, a ne?
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:07:34
|
|
|
|
štrumfek
|
najprej jih skuhaš ja
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:08:59
|
|
|
|
majch
|
-jajca skuhaš, pustiš v vroči vodi -barvo z vročo vodo in kisom, po navodilih, napolniš jogurtove lončke do polovice -vroča jajca daš v barvo -pustiš nekaj časa - več ko čakaš, temnejša je barva -vzameš ven in osušiš -za lepši lesk suha jajca podrgneš z margarino/oljem/špehom
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:10:16
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ok. Tud vrečk nisem še imela v roki. Jajca pa se prej skuhajo, a ne? a se ti norca delaš
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:11:21
|
|
|
|
čebelica01
|
Čas je za barvanje jajčk - nekaj idej da bodo bolj naravni in užitni - naravne barve!! Lepe praznike Rožnati/lila/roza pirhi: z vložene rdeče pese odlijemo tekočino, jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajca Lahko pa vzamemo pol kilski paket zamrznjenih malin, jih odmrznemo, prilijemo malo vode, zmiksamo, precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode) Rdeči pirhi: teran jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa Skoraj črni pirhi: jajca kuhamo v gostem ruskem čaju jajca kuhamo v pravem čaju Oranžni/pomarančni pirhi: v vroči vodi raztopimo nekaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike Rumeni pirhi: v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca za rumena pa žafranika ali kurkuma v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov Zeleni pirhi: v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrad(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideset minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju Rjavi pirhi: rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave) jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave Vijolčni pirhi: za vijolična jajca je dobro rdeče zelje v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza Sivi pirhi: jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:11:57
|
|
|
|
majch
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ok. Tud vrečk nisem še imela v roki. Jajca pa se prej skuhajo, a ne? a se ti norca delaš čuj, pa to je krščanska fora...niso vsi za te štose. Mal tolerance, čbelca
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:12:25
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
pirhe bos tezko barvala. jajca bo slo lazje
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:14:16
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pirhe bos tezko barvala. jajca bo slo lazje miška - tale je pa huda majch - a si vidla miško ona je hujša kot jaz
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:15:44
|
|
|
|
majch
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pirhe bos tezko barvala. jajca bo slo lazje miška - tale je pa huda majch - a si vidla miško ona je hujša kot jaz joj, sam res , mogoče je pa v tem fora, pa smo vse pogrnile na celi črti, naja se pa reži
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:17:33
|
|
|
|
čebelica01
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pirhe bos tezko barvala. jajca bo slo lazje miška - tale je pa huda majch - a si vidla miško ona je hujša kot jaz joj, sam res , mogoče je pa v tem fora, pa smo vse pogrnile na celi črti, naja se pa reži ja čisto možno na pirh lahko samo še kako slikico prlimaš
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:18:59
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ok. Tud vrečk nisem še imela v roki. Jajca pa se prej skuhajo, a ne? a se ti norca delaš Sej mogoce je RES prvoaprilska.... ampak eni pa vem da jajc se niso strihali in nimajo pojma kako se to izvaja.
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 13:19:16
|
|
|
|
štrumfek
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* pirhe bos tezko barvala. jajca bo slo lazje bemu, maš prav
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:03:58
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ok. Tud vrečk nisem še imela v roki. Jajca pa se prej skuhajo, a ne? a se ti norca delaš Zakaj bi se pa norca delala?
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:05:14
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Zakaj bi se pa norca delala? Vem, da se ne delaš, ampak zgleda pa res tako.
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:05:58
|
|
|
|
Naja31
|
Ne, nič se ne režim. Zelo resno vprašanje je bilo. Pač, do zdaj nisem tega nikoli počela. A bi morala? Letos pa starejši sin skoz o veliki noči govori, pa sem mu mislila veselje narediti.
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:06:43
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Zakaj bi se pa norca delala? Vem, da se ne delaš, ampak zgleda pa res tako. Saj verjetno je težko verjet, da pri mojih 33 letih še nisem jajc barvala, a ne?
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:07:14
|
|
|
|
čebelica01
|
nič pozabi je že šlo . ti kar lepo vrečke nabavi , v jogurtove lončke natoči vročo vodo in stresi barvo premešaj in nato notri jajčka , lahko jih odlagaš kar nazaj v škatlo za jajčka . sem mislila , da nas malo hecaš
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:07:19
|
|
|
|
majch
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ne, nič se ne režim. Zelo resno vprašanje je bilo. Pač, do zdaj nisem tega nikoli počela. A bi morala? Letos pa starejši sin skoz o veliki noči govori, pa sem mu mislila veselje narediti. ni panike, sej pravim, niso vsi za jajca in te štose. Drugače pa res ni velike filozofije v tem, tako da kar veselo, pa naj vam lepi ratajo.
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:07:23
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: majch -jajca skuhaš, pustiš v vroči vodi -barvo z vročo vodo in kisom, po navodilih, napolniš jogurtove lončke do polovice -vroča jajca daš v barvo -pustiš nekaj časa - več ko čakaš, temnejša je barva -vzameš ven in osušiš -za lepši lesk suha jajca podrgneš z margarino/oljem/špehom zakaj pa kis?
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:08:17
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelica01 nič pozabi je že šlo . ti kar lepo vrečke nabavi , v jogurtove lončke natoči vročo vodo in stresi barvo premešaj in nato notri jajčka , lahko jih odlagaš kar nazaj v škatlo za jajčka . sem mislila , da nas malo hecaš Ne, saj se ne hecam skoz . Hvala.
|
|
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:10:47
|
|
|
|
čebelica01
|
jaz nič kisa ne dam in nič ne kompliciram pa so zmeraj juhu jajčka , sicer pa več ne pridem naa vrsto jih kar tamaledva sama barvata
|
|
RE: kako se sploh barvajo pirhi? 1.4.2010 14:13:40
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Saj verjetno je težko verjet, da pri mojih 33 letih še nisem jajc barvala, a ne? Najprej sem pomislila, pismo doktorat ima, pa ne zna pirhov narest! Ampak sem se potem spomnila, da si enkrat rekla, da nikoli ne barvaš jajc. Se mi zdi, da si bila ti, verjetno v kakšni od famoznih verskih debat.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?