|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako s tako taščo?
5.8.2010 20:30:04   
ksenjicka
najprej vam hvala za odgovore za prejšnje vprašanje
naj vam kar povem, da bova šla čim prej na svoje ko se ponudi priložnost oziroma v podnajem.

Sedaj bi pa rada prebrala še vaše odgovore na to vprašanje
Zadeva je pač taka, da če kaj ni po tašćino, se ženska ne bo pogovarjala, lahko tudi po nekaj dni skupaj. Ne bo povadala vzroka kaj ji ni všeč, ampak bo enostavno tiho in me bo ignorirala kot da me ni, lahko tudi po nekaj dni skupaj. Boli, ker me takrat niti ne pogleda v oči, takrat se počutim, kot da ne obstajam, to zelo boli.
Kajti sama sem navajena na to, da če nam kaj ni všeč si povemo, ne da se držimo in da je molk pri hiši in slaba volja.
Drugače je krasna ženska, vem pa jaz tudi zase, da nisem slaba. Moti me negativno vzdušje in ne vem kako ravnati.

Kaj naj storim,, oziroma kako naj se vedem, ko bova tam na obisku?  Sedaj enostavno ne vem kako naj se vedem, razen obveznega vikanja seveda.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako s tako taščo?
5.8.2010 20:32:04   
Najaa
Če te ignorira, pač ne greš na obisk. Kaj naj pa naj delala tam,. če se ženska ne pogovarja s tabo?user posted image

(odgovor članu ksenjicka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2010 20:33:58   
m_o_i
iz prve roke: ko bos na obisku, bos zavijala z ocmi, ker bo ohala in ahala, kak so otroci ze veliki, kak ni cudno, da se jocejo, ce pa je ne poznajo vec in v tem stilu dalje...
pogovarjali se bosta pa o vremenu user posted image

sem ti ze v prejsnjem postu napisala been there-done that...edina sreca je ta, da se mi lahko zacne mudit domov/na kavo s kolegico/ v trgovino ISTO SEKUNDO, ko se mi je ne da vec poslusatuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2010 20:34:42   
ksenjicka
bom mogla it zato, ker bi rada videla vnuka

drugače pa mi ni ta it

zato prosim za nasvete, kako takrat ko bom morala biti neizogibno pri njej, čeprav nerada

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2010 20:35:46   
m_o_i
eh, najaauser posted image  mal politiš pa mors bituser posted image  vezda ji ne naredim tega veselja, da me ni nikol vec blizu user posted image  
je pa res, da moras oz. moram bit prave volje za tako hinavscino zganjat... in uzivam, ko jo gledam, kak ne ve, kaj bi rekla, kam bi pogledala, kaj bi se ponudla - ko zaljubljena najstnica je takrat user posted image

ksenjicka ti bos sla do nje, da bo vidla vnuka. vsedi se za mizo al na sedezno in pusti, da ona "vodi" pogovor; verjemi, da ne bo dolgo tihouser posted image  potem se pa ze razvije pogovor-do takrat, ko se ti zacne mudit...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 5.8.2010 20:37:42 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2010 20:37:45   
Najaa
Eh ja, sam meni se tega ne da. Nisem tak tip, da bi uživala v tej njeni "agoniji" ko ne ve, kam bi gledala in to. Se pol jaz še bolj nelagodno počutim. Ma takih ljudi ne rabiš v življenju, zato se jim izogneš. Vsaj jaz se jim.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2010 20:40:03   
m_o_i
vidis, sva ze dve, ki nimata energije za tovrstne peezdarije user posted image
v tascinem primeru sem jaz naredila izjemo samo zato, ker je njen vnuk in verjamem, da si ga zeli videt...
drugace pa res veeeelik ovinek okol takih ljudi!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2010 21:15:11   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

eh, najaauser posted image  mal politiš pa mors bituser posted image  vezda ji ne naredim tega veselja, da me ni nikol vec blizu user posted image  
je pa res, da moras oz. moram bit prave volje za tako hinavscino zganjat... in uzivam, ko jo gledam, kak ne ve, kaj bi rekla, kam bi pogledala, kaj bi se ponudla - ko zaljubljena najstnica je takrat user posted image

Hm...in za vajin slab odnos je definitivno kriva samo ona, kajne?

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2010 21:20:27   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjicka

bom mogla it zato, ker bi rada videla vnuka

Jst osebno bi bila iskrena...Rekla bi, da se ne počutim v redu, ker me ignorira in da ji bom pripeljala vnuka ter da ga bom tam pustila nekaj časa. Potem pridem nazaj. Če ti to ni sprejemljivo, potem pač prižgi tv in glej tv, ona pa naj se ukvarja z vnukom. V vsakem primeru pa ji povej, da te to moti in da ti je neprijetno. Vsakič jo tudi vprašaj, če je kaj narobe, da se ne pogovarja s teboj in da bi se rada pogovorila. Če se ne želi, njen problem. Če tudi tega ne zmoreš, jo ignoriraj tudi ti, v glavi pa razčisti, da ima ona probleme in ne ti in da ti v bistvu nima bit kaj neprijetno koneckoncev...
Lej...spremenila je ne boš, torej moraš ti spremenit sebe in svoje reakcije, če se nočeš več počutit neprijetno. Samo izbrat moraš tisto, kar ti bo prineslo olajšanje...pač eno izmed zgornjih možnosti, lahko pa najdeš kakšno svojo, ki ti je blizu.

Pa srečno.user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 5.8.2010 21:21:26 >

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2010 22:26:43   
Vijoličarka
Prva stvar: pogovori se s partnerjem. Določita strategijo. Če se bo mama mulila, ko boste prišli na obisk, boste lepo rekli: 'Aha, mama, danes pa nisi razpoložena družbo, bomo pa drugič prišli, ko boš bolje razpoložena. Na svidenje'. Z najbolj sladkim in prijaznim tonon. In če boš prišla sama, pa se bo mulila, bi naredila enako. Mislim, taksistu se normalno reče dober dan in nasvidenje, a snahi, ki pripelje vnuka pa niti besede?

Tvoj partner je tisti, ki mora v red spraviti svojo mamo, če je pa ne bo, pa se ti že na pragu obrni vsakič, ko bo imela svoje dneve. In ko ne bo imela svojih dni, ji razloži, da boš vedno to storila, ker te drugače preveč srce boli, ko je ona taka.

Če živiš v isti hiši, je to težko izvedljivo. A če prideš samo na obisk, pa obiskani ne govori s tabo, pa lahko.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2010 23:28:35   
zvezdica_1
vijoličarka
ja, samo nekateri tega pač niso sposobni storiti. ker so navajeni tega od alega dalje... sicer se zavedajo, da t ni normalno, ampak ker so tega navajeni, se ne razburjajo in sprejemajo mater tako, kot je.
samo to še ni razlog, da jo moraš tako stanje tolerirat in prenašat ti, ker bi ona rada videla svojega vnuka. vsak ma svoje anvade, bonton pa pri nobenih ne bi smel izostati

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.8.2010 9:10:49   
hubi
Zakaj ji moraš hodit kazat vnuka? Pa ona se ne pogovarja s tabo? Pa saj si odrasla oseba, mama, povej ji, da naj se skulira, potem pa prideš. Lahko pa ona požre ponos, pa naj pride vnuka gledat. Ste pač v kompletu.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.8.2010 10:32:22   
barni
Po mojem se boš morala navaditi dati takrat sovje občutke in misli na off. Malo si prijazna v večjem delu časa obiska pa jo preprosto tudi ti ignoriraš. Saj verjetno pripelješ otroka na obisk k njej zato, da se z njim takrat ukvarja ona?

Torej, naj se ukvarja z njim, ti pa takrat preberi kak časopis ali malo meditiraj. Pogovarjaj se pač kolikor je nujno. Moja tašča je sicer zlata ženska, samo ima svoje fore zaradi katerih nikoli ne bova na isti valovni dolžini. V toliko letih sem se že navadila, da jo preprosto odklopim, ker se mi tistih njenih samogovorov ne da poslušati. Na začetku sem še bila fina in vljudna in sem se delala kao da me ful zanima, samo to se kar ne neha, zato je bilo najbolje, da sem ji postopoma dala vedeti, da me to ne zanima in se enostavno čez čas o tem sploh nisem pogovarjala. Včasih sem dodala kak vljuden komentar in to je to.

Če je bila slabe volje in se je držala, pa mi je bilo včasih tudi hudo. Zdaj nič več. Kukr ji paše. Mene se to ne tiče in se ne obremenjujem s tem. Se mi zdi, da si včasih prav želi, da bi jo vprašala, kaj je narobe, pa je ne. Ker me resnično več ne zanima. To pride menda z leti.

Pa se drugač menda čist ok razumemo.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.8.2010 13:03:45   
m_o_i
picola1 sej tu ni vprasanje, kdo je kriv za najin odnos. lahko bi pisala romane, kak je do tega prislo, pa jih ne bom - barni/jina situacija je nekak podobna moji... pa se tole dejstvo: moja tasca je vzgojila svoja dva in se dve puncki od svoje hcere-definitivno jaz pri svojem prvem otroku NIMAM POJMA o nicemer, kar se otroka tice. eeee, vidis, tule pa jaz zakljucim user posted image

kdo je pa dolzan poslusat cele dneve o njenih (namisljenih) boleznih?! zenska je po svoje napol mrtva, ampak ko je treba bit pameten okol otrok je pa ko mladostnica! zadnjic me je npr. prepricevala, da je jajcka v avu narobe zmontirana(ker gleda otrok nazaj)user posted image  moj ji je povedal, da je jajcka namontirana tak, kot pise v navodilih(sej se tut njemu ne da z njo vec ukvarjat), jaz pa sem ji (vsaj poskusala) razlozla, zakaj jajcke gledajo nazaj (opisala primer trka in kak je otrok bolj varen, ce ima nekaj zadaj in naslonjalo sedeza spredaj-da ga ne vrze ven).
pa da ne bo kdo mislu, da je karkoli obveljalo! ne, njena hcera je imela jajcko obrnjeno naprej oz. da je otrok gledal v smer voznjeuser posted image user posted image user posted image (to isto jajcko!) in je ZIHER tak prav. ker pa mi temu nasprotujemo, se je zgodil nategnen nos in konec pogovora...

ja ane...mi je treba tole prenasat in se igrat njeno prijateljico!? jaz VEM, da neuser posted image
in to je samo ena epizoda iz nasih druzenj...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.8.2010 14:49:18   
legenda_m
jst ji sploh ne bi nč razlagala. dala bi kratek odgovor in amen. tako kot tvoj. razlago prepusti svojemu če se mu da.... recmo v rimeru lupince: mi smo jo montirali tako in tako bo finito

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2010 15:17:28   
m_o_i
legenda_m ce preberes moj prejsnji post oz. odgovor v tej temi, potem bos vidla, da se jaz sploh ne ukvarjam prevec z gospo in njenimi umotvori user posted image  tole okol lupinice je samo Re (kolkr sem pac dolzna karkoli razlagat) picoli na njeno vprasanje, kolko je kdo kriv za stanje kot jeuser posted image

pa se ena ziva resnica - dokler ni otrok, se da tudi s takimi ljudmi nekak shajat; vsaj jaz sem! ko so pa tu se otroci/vnuki-nje se pa zacnejo nove zgodbe pisat...

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.8.2010 16:17:50   
kakteja
Ni ti treba biti pri tašč, če tega ne želiš, saj s tem zanikaš sebe in si samo škodiš. Korektno od tebe bi bilo, da ji poveš, da se ne počutiš dobro ko tako ravna in da boš nalednjič ko se to zgodi odšla domov. Naj se sama odloči kaj ji je bolj pomembno. To moraš potem tudi uresničiti in upaj, da bo enkrat dovolj. Vso srečo ti želim :)).

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.8.2010 16:31:51   
mamamajča
Jaz mam pa to srečo, da mam dve taščiuser posted image Kaj mi ni fajn?

Eno je mama mojega dragega, drugo je pa očetova nova žena. In vsak ma po svoji strani spet novo družino in tu nastane cela zmešnjava.

Pri nas gre tako daleč, da nastene situacija- če gremo k x, nas v y družini po strani gledajo. Če gremo pa k y, se pa x.i z nami ne pogovarjajo več. Kaj naj pol človek naredi.

Šimfanja med enimi in drugimi ne prenesem in ne dovolim, da moj otrok to posluša. Pa sem naredla celo štalo že takoj s tem, ko sem "prosila, " naj se pač pred mojim sinom ta druge babice ne pljuva.

Nimam pa rada ne ene pa ne druge, ker jih celo leto ni k nam. Na prste lahko preštejem, kolk krat je bla kera pri nas. važno je, da se 1x na leto pride, ko ma tamali rojstni dan, pa se mu privleče darilo za 200eur. Pol pa eno leto spet od nobenga nič....

Eh.....user posted image user posted image user posted image

Moji nas pa majo ful radi in mi njih, in se vsaj na vsaka dva vikenda vidimo in ostalih ne rabimo splohuser posted image

(odgovor članu kakteja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.8.2010 18:32:19   
Anonimen

Kajti sama sem navajena na to, da če nam kaj ni všeč si povemo, ne da se držimo in da je molk pri hiši in slaba volja.

Ne vem, kje je problem user posted image .

Če si navajena, da poveš, povej tudi njej.
Enkrat bo ignorirala...drugič...tretjič ji bo mogoče že malo kapnilo. Mislim, ti imaš to navado, da govoriš in ne vem, zakaj bi se morala prilagajti nekomu, ki je ignorant? Res mi ni jasno.

Neposredna povezava do sporočila: 19
6.8.2010 21:57:47   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

pa se ena ziva resnica - dokler ni otrok, se da tudi s takimi ljudmi nekak shajat; vsaj jaz sem! ko so pa tu se otroci/vnuki-nje se pa zacnejo nove zgodbe pisat...

Se strinjam zelo.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.8.2010 21:35:47   
mebesa
Se opravičujem, ker bom tu podala svojo zadnjo izkušnjo z mojo taščo. ignorirava se tri tedne. zakaj? k nam prihaja na obisk načeloma enkrat tedensko, včasih večkrat. že v začetku smo se dogovorili, da ne nosi ničesar s seboj za otroke, ker imamo vsega preveč. ko pa gredo otroci k njdej, pa ima sama red in se ne vtikam. to je vglavnem nekaj časa upoštevala, nato pa je začela vsak teden nositi čokoladice (jih imamo res že celo polico, jih ne uspemo pojesti, pa jih razdajam drugim,...), pa štrudel, pa plenice,... pa sproti govori, koliko je vse drago, pa ima nizko pokojnino. Pa sproti ji z možem govoriva, ne nosit. ona pa naju zabije s 'tiši!'. Ja, tak je njen način komuniciranja. Midva jo poslušama, se pogovarjama prijazno z njo, ona pa nas po domače 'zabiva'. In seveda se je starejša punčka, stara tri leta navadila, da ko pride ta babi na obisk, da prinese čokolado. Ker nisva uspela tega zaustaviti, sva požirala in raje bila tiho. Zdaj pa k bistvu. Pred tremi tedni je ravno tako prišla na obisk in ni nič prineslauser posted image , hčerka jo je vprašala, če je prinesla čokolado, ji je povedala, da ne, jaz sem bila tiho in sem kuhala kosilo. potem sem šla v dnevno k njej in jo je hčerka spet vprašala, a si prinesla čokolado. v tem mi je tašča rekla, vidiš, kako me sprašuje, ker nisem nič prinesla. in v tistem sem ji rekla, saj si jo ti tako naučila, če zmeri nosiš čokolade. jaz bi rada, da te bo imela rada tako kot si in ne zaradi materiala, ki ga prineseš. in to je bila pika na i. še en čas je bila z nami, meni se ni zdelo nič narobe, kar sem ji rekla, čez deset minut je odšla objokana iz hiše. sama sem jo še normalno pozdravile, ona tudi je odzdravila. mož mi je povedal, da je jokala. takoj sem šla na mobi jo poklicat, da se pogovoriva, imela je zaseden. čez čas sem jo spet poklicala, a po petih klicih mi je prekinila. povedala sem možu, da se ne javi, on pa mi je šele rekel, kaj jo kličem, saj sem ji samo prav povedala. sama sem nekonfliktna in vse odnose imam rešene, tudi tu sem želela spet jo poklicat, a mi mož ni dovolil, češ da naj ne misli, da bo na tak način izsiljevala in delala z njim (sinom), kot je s pokojnim možem. No, tako je ostalo, da ni ne duha ne sluha od nje in ne od mene. Kaj boste na to rekle/i?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.8.2010 23:08:31   
Vijoličarka
Hm, mebesa, jaz bi rekla, da poslušaj svojega moža.

Vse skupaj je čista otročarija. In če se ženska zaradi tega kisa, muli in izsliljuje, pa naj.

Normalen človek bi si želel, da se ga nekdo razveseli, ker mu je všeč njegova družba, ne pa ker mu je nekaj prinesel. Čisto prav si ji povedala. Normalna babica bi morala biti vesela, da si snaha želi, da bi jo mali resnično ljubili, ne pa gledali samo na koristi. Kot snaha si ji napravila poklon.

Ne vem, kaj zdaj njo daje. To, da je vnukinja v resnici nima rada, da jo zanima samo čokolada ali to, da ji ti ne pustiš kupovati vnukinjine naklonjenosti s čokolado. Ali jo daje to, da ni taglavna, da ni več mlada, da ni ona tista, ki ima glavno besedo in vse pod kontrolo - bohve.

Mož to očitno dobro pozna, ti pa nimaš izkušenj kako je, če te kdo čustveno izsiljuje. Kajti točno to počne. Hoče, da bi se ti počutila krivo, da bi se mučila, ker na tak način ona 'vzgaja' ljudi. Poslušaj moža in se ne sekiraj. Če se je izolirala, potem je to čisto njena izbira.

Žal se najdejo ljudje, s katerimi se enostavno ne da razumeti, pa če se raztrgaš. In tašče so zelo pogosto med njimi. user posted image   Naučiti se je treba to sprejeti.

Ne misli na to, se bo že prikazala, ko bo hotela. In najbolje je, da 'nesporazuma' sploh ne omeniš. Ko bo videla, da tudi tebe ne more takole vzgajati, se bo mogoče vnesla.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.8.2010 9:39:30   
mebesa
Vijoličarka, kot bi poznala to našo situacijo, lepo si napisala in hvala, ker razumeš bistvo. Vse dobro ti želim.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.8.2010 13:39:17   
Taddy78

Drugače je krasna ženska, vem pa jaz tudi zase, da nisem slaba. Moti me negativno vzdušje in ne vem kako ravnati.

Malo dvoumno vse skupaj, pa vseeno. Ne razumem zakaj te lahko to moti. Jaz bi bila prav vesela, da se moja tašča vsaj 1 dan ne bi pogovarjala z mano, da bi imela malo tišine. Zgleda, da si res vedno želimo ravno to, kar nimamo.

In kaj zdaj če se brez razloga ne pogovarja s tabo? Pa menda ja imaš kaj bolj pametnega za delat, kot pa se ubadat z njenimi mugami.?

Neposredna povezava do sporočila: 24
10.8.2010 14:33:14   
vasabo
Ko smo že pri taščah pa morda še moja zgodba. Z možem stanujeva pri njegovem stricu, to je bratu od njegove mame. Ker je brat sam in nima družine, mu mamam od mojega pospravlja, kuha, skratka ga streže od spredaj in zadaj. Ok, to ne bi bil moj problem, če ne bi bila trikrat na dan pri njemu in tako jo tudi jaz gledam vsak dan najmanj trikrat. kaj pametnega tko nima za povedat in človek si želi tudi malo miru. Sobota popoldan prideta oba s tastom, nedeljo popoldan prav tako, enostavno se mi ne gre ven iz hiše a kaj ko moram zaradi otroka, saj hčerka ne mora biti zaprta v hiši. Z možem se neprestano kregava, ker sam ga prosila, naj ji na lep način reče, da imamo tudi mi radi malo miru,ampak on se ne želi kregati. Tudi jaz sem ji že rekla če se ji ne zdi da ima ona dom nekje drugje,  pa je rekla da sem nesramna in da nimam razumevanja. In kako rešiti situacijo?

Vsaj en dan bi si želela da je ne bi videla, saj je vendar doma na drugem koncu mesta ne pri svojem bratu.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?