|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako s tako taščo?
10.8.2010 14:47:11   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: vasabo

Ko smo že pri taščah pa morda še moja zgodba. Z možem stanujeva pri njegovem stricu, to je bratu od njegove mame. Ker je brat sam in nima družine, mu mamam od mojega pospravlja, kuha, skratka ga streže od spredaj in zadaj. Ok, to ne bi bil moj problem, če ne bi bila trikrat na dan pri njemu in tako jo tudi jaz gledam vsak dan najmanj trikrat. kaj pametnega tko nima za povedat in človek si želi tudi malo miru. Sobota popoldan prideta oba s tastom, nedeljo popoldan prav tako, enostavno se mi ne gre ven iz hiše a kaj ko moram zaradi otroka, saj hčerka ne mora biti zaprta v hiši. Z možem se neprestano kregava, ker sam ga prosila, naj ji na lep način reče, da imamo tudi mi radi malo miru,ampak on se ne želi kregati. Tudi jaz sem ji že rekla če se ji ne zdi da ima ona dom nekje drugje,  pa je rekla da sem nesramna in da nimam razumevanja. In kako rešiti situacijo?

Vsaj en dan bi si želela da je ne bi videla, saj je vendar doma na drugem koncu mesta ne pri svojem bratu.

Ljuba vasabo....vsaka stvar ima svojo ceno.....in če stanujeta pri moževem stricu ne moreš pričakovati, da pa se bo tam zdaj s tvojim prihodom vse spremenilo in bo potekalo tako, kot si ti želiš......

Kako rešiti situacijo? Ja, več načinov je.....

1. Pustiš stanje tako kot je in trpijo tvoji živci.....ker pač ne moreš gledati tašče na svojem oz. stričevem dvorišču.....

2. Se z možem odselita.....trpijo finance, živci manj.....verjetno pa tudi živci, ker vsaka selitev predstavlja določen stres in finančno odrekanje, kar se spet odraža na živcih.....

3. Stricu začneš kuhati, prati in pucati ti....pa ti tašče ne bo treba več gledati vsak dan trikrat.......

(odgovor članu vasabo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.8.2010 14:50:20   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

picola1 sej tu ni vprasanje, kdo je kriv za najin odnos.

m_o_i, jst pa menim, da je to bistvo problemov. Ko ugotoviš, da imaš nekje TUDI ti problem in ne samo tašča (za kreg sta pač vedno potrebna dva, ane-in iz tvojega pisanja je razvidno, da tudi ti nimaš vse razčiščeno pri sebi-sicer pa kdo ima, zato ne vzet tega preveč osebno). Smo imele ravno zadnjič z dvemi prijateljicami en dolg pogovor o tem (obe imata neznanske težave s tačami) in na koncu sta obe prišle do zaključka in spoznanja, da sta preveč posesivni do svojih otrok, ljubosumni na svojo taščo (se bojita, da jima bo tašča prevzela vlogo mame-se pravi, da nimata dovolj zaupanja v to, da sta dobri mami) in imata probleme s postavljanjem meja in s svojo samopodobo. Torej ni problem samo v taščah. In definitivno ni problem v situacijah in dogodkih, ampak v občutkih, ki jih doživljamo...in te je treba razrešit. za začetek.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.8.2010 15:26:13   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

m_o_i, jst pa menim, da je to bistvo problemov. Ko ugotoviš, da imaš nekje TUDI ti problem in ne samo tašča (za kreg sta pač vedno potrebna dva, ane-in iz tvojega pisanja je razvidno, da tudi ti nimaš vse razčiščeno pri sebi-sicer pa kdo ima, zato ne vzet tega preveč osebno). Smo imele ravno zadnjič z dvemi prijateljicami en dolg pogovor o tem (obe imata neznanske težave s tačami) in na koncu sta obe prišle do zaključka in spoznanja, da sta preveč posesivni do svojih otrok, ljubosumni na svojo taščo (se bojita, da jima bo tašča prevzela vlogo mame-se pravi, da nimata dovolj zaupanja v to, da sta dobri mami) in imata probleme s postavljanjem meja in s svojo samopodobo. Torej ni problem samo v taščah. In definitivno ni problem v situacijah in dogodkih, ampak v občutkih, ki jih doživljamo...in te je treba razrešit. za začetek.

Tako je.....v tem tiči srž  "naših problemov" s taščami.......

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.8.2010 16:05:36   
m_o_i
ja, cist mozno, da je tak-kje...
pri nas problema ni bilo NOBENEGA, dokler ni prisel otrok(ne tascinuser posted image , ampak najin) avesuser posted image
relaciji sin-mama in jaz-moj dragi sta bili b.p.

in, ja, jaz imam tu samo ta problem, da zelim in ZAHTEVAM bit mama otroku jaz, moj mu bo ati, babi pa naj ostane babi in ne vzgojiteljica, strokovnjakinja za prehrano/spalne navade/potrebe/....(vnesi vse, kar ti pade na pamet) in nenazadnje varnost v prometu(saj si prebrala vse odgovore v tej temi,ane?!)

moja samopodoba je izdelana do te mere, da se pocutim(in tudi dokazujem), da sem pri svojih skoraj 35ih sposobna rodit in vzgojit otroka. tascina samopodoba je na psu, ker ocitno popravlja napake iz svojega casa materinstva na prihodnjih rodovih (njeni otroci so hodli sami k zobozdravniku, otroci njene hcere grejo edino in samo, ce gre ona zraven, moji bojo hodli z mano al pa atijem)

in ce je njena hcera sprejela to, da je taista babi pri njej pon-pet VSAK teden (tam ima svojo sobo!!ne govorimo o dnevnih obiskih in popoldanskih kavicah, lepo prosim!ona te dneve zivi tam)-je meni prav. mi je cist vseeno, ce njen moz (tast) sprejema tako zivljenje; JAZ ji tega, da bo 5/7ski del nasega zivljenja ona, ne bom DOVOLILA.
se manj pa ji bom (al pa komurkoli drugemu) dovolila, da mi mrtvo hladno posredno in neposredno ocita nesposobnost.

in ja...dol mi visi, ce nikoli vec ne spregovori niti besede z mano

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.8.2010 16:20:00   
mebesa
m_o_i,
jst te pa popolnoma razumem, najlepše je bit sam svoj gospodar, saj smo vendar sami odrasli, pri 35. velikokrat se izkaže, da majo babice in dediji slabo samopodobo in bi neki popravljali za nazaj. takrat so imemi imet pamet, ne zdaj, da se mešajo v življenje drugih. jaz bi na tvojem mestu bila odločna in dosledna glede kontaktov s taščo. žal je pri tebi to problem, ker živite skupaj s stricem, ma če bi se dogfovorili, da ti za vse poskrbiš, bi mogoče bila rešitev. ampak še njej povedat, koliko naj hodi blizu! in potem bodi dosledna in to jo bo 'neslo'. no, tako je mojo taščo za eno brezvezno stvar, otročarijo (si lahko prebereš v zgornjem postu), ampak, z možem sva dosledna, in da ti povem, kakšen mir imavauser posted image user posted image user posted image . naj si pa misli, da jo bom prosila, naj se vrne. jst nikoli!in mož tudi ne. uživaj in bodi trdnih, razumnih živcev, včasih 'drugi' potrebujejo čustveno izsiljevanje, kar je največji teror. ne se dat!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.8.2010 16:24:25   
m_o_i
mebesa nekaj si zamesalauser posted image  jaz/midva ne ziviva pri stricu; midva sva odseljena od tasce user posted image
tja hodim samo se na nedeljsak kosila, na katera smo povabljeni...da bi sla kdaj popoldan vozickat proti tisti hisi mi pa na konc pameti ne padeuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.8.2010 16:49:10   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

ja, cist mozno, da je tak-kje...
pri nas problema ni bilo NOBENEGA, dokler ni prisel otrok(ne tascinuser posted image , ampak najin) avesuser posted image
relaciji sin-mama in jaz-moj dragi sta bili b.p.

in, ja, jaz imam tu samo ta problem, da zelim in ZAHTEVAM bit mama otroku jaz, moj mu bo ati, babi pa naj ostane babi in ne vzgojiteljica, strokovnjakinja za prehrano/spalne navade/potrebe/....(vnesi vse, kar ti pade na pamet) in nenazadnje varnost v prometu(saj si prebrala vse odgovore v tej temi,ane?!)

moja samopodoba je izdelana do te mere, da se pocutim(in tudi dokazujem), da sem pri svojih skoraj 35ih sposobna rodit in vzgojit otroka. tascina samopodoba je na psu, ker ocitno popravlja napake iz svojega casa materinstva na prihodnjih rodovih (njeni otroci so hodli sami k zobozdravniku, otroci njene hcere grejo edino in samo, ce gre ona zraven, moji bojo hodli z mano al pa atijem)

in ce je njena hcera sprejela to, da je taista babi pri njej pon-pet VSAK teden (tam ima svojo sobo!!ne govorimo o dnevnih obiskih in popoldanskih kavicah, lepo prosim!ona te dneve zivi tam)-je meni prav. mi je cist vseeno, ce njen moz (tast) sprejema tako zivljenje; JAZ ji tega, da bo 5/7ski del nasega zivljenja ona, ne bom DOVOLILA.
se manj pa ji bom (al pa komurkoli drugemu) dovolila, da mi mrtvo hladno posredno in neposredno ocita nesposobnost.

in ja...dol mi visi, ce nikoli vec ne spregovori niti besede z mano

Pa bodi mama in ne zahtevaj tega......ne vem zakaj bi morala zahtevati to, kar ti že po naravi pripada.....in če se sama dobro počutiš kot mama, te tudi taki brezvezni taščini nasveti kot je varnost v avtu oz. pravilna postavitev sedeža ne morejo zmesti in spraviti iz tira......

Pa saj normalno je, da ženske stare 60 let kaj pripomnijo.....običajno so zelo vesele svojih vnučkov.....in čisto normalno je, da drugače razmišljajo kot me in da nam povedo kako svojo izkušnjo iz svojih časov, ki pa je verjetno drugačna od izkušnje novodobnega rokovanja z otrokom......

Pač jaz se držim načela, da je tašča vzgojila moškega, ki mene ljubi.....je njegova mati.....ki je obstajala že pred mano......in ne pričakujem, da se je bo moj mož odrekel zaradi mene.....oz. jo bo videval samo takrat, ko bom jaz to hotela, ker jaz tako zahtevam......in ne pričakujem, da bo kot kip stala v bližini mojega otroka, ker le jaz vem, kar je dobro zanj, v stilu da je ona pa itak za časom in so njene izjave neumne, ker se ne skladajo z mojimi......večkrat kaki taki smešni izjavi celo pritrdim, naredim pa itak po svoje......

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.8.2010 17:10:22   
mebesa
m_o_i, oprosti res sem zamešala, prehitro in površno brala, pišem dr. ko nora in za sprostitev skočim na RR, lp, pa brez zamere.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?