Gina
|
Jaz pa mislim, da ti te osebe nisi sprejela take, kot je. Da jo hočeš spremeniti. Veš, ona nima problema, ti ga imaš, ti moraš spremeniti svoj pogled na svet, kar se nje tiče. Njo moraš gledati drugače. Najprej se ti mora zdeti hecna, namesto grozna. Sprejet jo moraš v tem smislu. Hecna ti mora biti, ker tako hrepeni po pozornosti ali čemerkoli že, to ti veš, kaj je z njo, jaz ne. Potem se jo moraš nehati bati. Vpašaj se, kaj je najhujša stvar, ki se ti lahko zgodi, ko jo srečaš? Da ti nekaj reče? Kaj pa so besede? Zgolj vibriranje zraka. Besede te ne morejo prizadeti, prizadane te tisto, kar si pod njimi prevajaš. Torej prizadaneš sama sebe. Zakaj pa si tako občutljiva, da ti besede od nekoga toliko pomenijo? A veš, v bistvu te ponižati ne more nihče. Če ona počne bedarije, jo ljudje lahko vidijo kot ok ali kot bedasto. To nekaj pove o njihovem okusu, ne pa o tebi. Ne glede na to, kaj ona reče, je vse samo izraz okusa. In če v najslabšem primeru na nekoga vpliva, potem s takim človekom, ki je pod vplivom drugih, itak nimaš kaj počet, torej je boljše, da si spoznala njegovo naravo, a ne. V resnici se ti ni treba tepsti za ljubezen od nikogar. Ti moraš biti srečna sama s sabo. In brigati te mora, kaj si o tebi mislijo ali kaj rečejo drugi. In jaz ne vidim problema v nekem super egu, pa četudi je nemogoč, ampak prej v tvojem minus egu, ta pa ni ok - zate mislim. Ta ti dela težave, ne tisti prvi, ki ni tvoj. Tisti hip, ko ti bo vseeno, kaj zine tista ženska, boš ozdravljena. Vseeno ti pa bo takrat, ko boš verjela, da si ti fajn in da delaš fajn in da je vse s tabo ok in fajn, četudi ti bo nekdo grde reči govoril o tebi. Ne smeš verjet besedam, to je rešitev vseh tegob. Ne sme ti biti važno, kdo te ima rad in kdo ne. Tista ženska se ti mora zdeti hecna, zabavat se moraš ob njej, vzeti jo moraš kot igro, ne kot zmaja. In že vnaprej se moraš pripravit, kaj ji boš rekla. Za čisto vsako reč, ki jo boš rekla, si moraš zaploskat, pa četudi bo še tako majhna. In za čisto nobeno reč, ki jo boš rekla, ne smeš sama sebe žret, da si rekla kaj narobe, ali da si naredila premalo. Pa kaj ti sploh dela ta osebe? A veš, ljudje si tako različne reči predstavljamo pod istimi pojmi.
|