|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako po porodniški
24.11.2006 17:54:36   
katrina
Pozdravljene punce,ve mi boste sigurno znale razloziti situcijo...cez cca.1 mesec mi potece porodniska in odhajam nazaj v sluzbo...pred parimi dnevi sem bila pri direktorju in sva se pogovarjala o moji vrnitvi...moram napisati da ni bil prevec srecen glede tega...zeli da delam od februarja naprej po 4 ure ker je moje delo ki sem ga opravljala ze razporejeno med ostale sodelavce...dobesedno mi je z tem zelel povedati da me v bistvu sploh vec ne potrebuje ampak ker vem da me ne more kar odpustit mi je ponudil 4 urni delovni cas v kar pa se abslutno ne strinjam saj je problem da mi financno ne bi slo skozi mesec...pogodbo imam ze 7 let za nedolocen cas...sedaj pa vidim da sem niče in vsa leta predanosti sluzbi so se pozabili...zanima me namrec ce me lahko da kar na 4 urni delavnik brez moje volje....

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako po porodniški
24.11.2006 18:10:50   
jade1
Ne more te prisiliti, da delaš po 4 ure, če tega sama ne želiš. Z delodajalci pa je večinoma tako, dokler si non stop v službi in na razpolago je vse v redu, ko greš enkrat na bolniško ali na porodniško pa te pozabijo.

(odgovor članu katrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2006 18:26:29   
N _ B
Delodajalec te ne more prisiliti v skrajšan delovnik.

Tebi so sicer ponudili vsaj to. Meni so ob vrnitvi ponudili take pogoje dela, za katere so vedeli, da jih ne bom mogla sprejeti (nestalen delovnik, deljen delovnik s tem, da je bilo delovno mesto cca uro in pol vožnje oddaljeno od doma). Ozadje vsega tega: zaradi majhnega otroka sem bila naenkrat nezanesljiva delovna sila. Potem so mi šli "toliko na roke", da sem dobila odpoved iz poslovnega razloga in šla na zavod ter 6 mesecev prejemala nadomestilo. V podjetju sem bila zaposlena 7 let. Odkrito povedano sem jim hvaležna. Zakaj?  Čeprav nam je bilo finančno težko, je čas, ki sem ga preživela s takrat enoletnim otrokom nenadomestljiv.

< Sporočilo je popravil N & B -- 24.11.2006 18:27:14 >

(odgovor članu katrina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2006 21:52:12   
TONČI.
Lahko zahteva da delaš samo po 4 ure. Ampak plača more biti pa za 8 ur. Ne more te dati kar tebi nič, meni nič na 4 urni delavnik. Pa naj razporedi delo drugače. In ne popusti. Ker npr. do otrokovega 3 leta imaš plačano zavarovanje in pokoj. in ostle zadeveza 8 ur. Potem bi imela pa plačano le polovično dobo.

(odgovor članu katrina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2006 23:35:36   
Anonimen
Jap, babe imajo prav. Lahko ti dodeli 4-urni delavnik ali celo drugo (nižje) delovno mesto, vendar moraš imeti enako (ali boljšo) plačo kakor prej. Lahko te tudi premesti v drug kraj, ampak mora vse plačati. Finančne (socialne) razmere se ti ne smejo poslabšati.

Ne popusti, če dejansko hočeš tistih 8 ur.

(odgovor članu TONČI.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2006 23:50:17   
katrina
ja za znoret ne vem kaj me sploh se caka...absolutno mi zeli placo znizati za pol manj kar mi je tudi rekel in se sklicuje na to da se je v tem eltu ko me ni bilo promet firme mocno zmajsal in da me na osnovi tega zeli dati na 4 urni delovnik....kje na netu je tak zakon ki mu ga lahko pred nos vrzem?

Hvala babe...

Katrina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2006 23:52:05   
Anonimen
Kar Zakon o delovnih razmerjih bo dovolj... očitno on upa, da ga ti ne poznaš... user posted image

In tudi treba ti ni, da mu ga vržeš pred nos... kar povej mu, da se boš s tem strinjala takrat, ko se bosta strinjala sindikat in inšpekcija... pa da potem vidiš... boš še povišico dobila... user posted image

(odgovor članu katrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?