kako po porodniški (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

katrina -> kako po porodniški (24.11.2006 17:54:36)

Pozdravljene punce,ve mi boste sigurno znale razloziti situcijo...cez cca.1 mesec mi potece porodniska in odhajam nazaj v sluzbo...pred parimi dnevi sem bila pri direktorju in sva se pogovarjala o moji vrnitvi...moram napisati da ni bil prevec srecen glede tega...zeli da delam od februarja naprej po 4 ure ker je moje delo ki sem ga opravljala ze razporejeno med ostale sodelavce...dobesedno mi je z tem zelel povedati da me v bistvu sploh vec ne potrebuje ampak ker vem da me ne more kar odpustit mi je ponudil 4 urni delovni cas v kar pa se abslutno ne strinjam saj je problem da mi financno ne bi slo skozi mesec...pogodbo imam ze 7 let za nedolocen cas...sedaj pa vidim da sem niče in vsa leta predanosti sluzbi so se pozabili...zanima me namrec ce me lahko da kar na 4 urni delavnik brez moje volje....

Hvala

jade1 -> RE: kako po porodniški (24.11.2006 18:10:50)

Ne more te prisiliti, da delaš po 4 ure, če tega sama ne želiš. Z delodajalci pa je večinoma tako, dokler si non stop v službi in na razpolago je vse v redu, ko greš enkrat na bolniško ali na porodniško pa te pozabijo.

N _ B -> RE: kako po porodniški (24.11.2006 18:26:29)

Delodajalec te ne more prisiliti v skrajšan delovnik.

Tebi so sicer ponudili vsaj to. Meni so ob vrnitvi ponudili take pogoje dela, za katere so vedeli, da jih ne bom mogla sprejeti (nestalen delovnik, deljen delovnik s tem, da je bilo delovno mesto cca uro in pol vožnje oddaljeno od doma). Ozadje vsega tega: zaradi majhnega otroka sem bila naenkrat nezanesljiva delovna sila. Potem so mi šli "toliko na roke", da sem dobila odpoved iz poslovnega razloga in šla na zavod ter 6 mesecev prejemala nadomestilo. V podjetju sem bila zaposlena 7 let. Odkrito povedano sem jim hvaležna. Zakaj?  Čeprav nam je bilo finančno težko, je čas, ki sem ga preživela s takrat enoletnim otrokom nenadomestljiv.

TONČI. -> RE: kako po porodniški (24.11.2006 21:52:12)

Lahko zahteva da delaš samo po 4 ure. Ampak plača more biti pa za 8 ur. Ne more te dati kar tebi nič, meni nič na 4 urni delavnik. Pa naj razporedi delo drugače. In ne popusti. Ker npr. do otrokovega 3 leta imaš plačano zavarovanje in pokoj. in ostle zadeveza 8 ur. Potem bi imela pa plačano le polovično dobo.

Anonimen -> RE: kako po porodniški (25.11.2006 23:35:36)

Jap, babe imajo prav. Lahko ti dodeli 4-urni delavnik ali celo drugo (nižje) delovno mesto, vendar moraš imeti enako (ali boljšo) plačo kakor prej. Lahko te tudi premesti v drug kraj, ampak mora vse plačati. Finančne (socialne) razmere se ti ne smejo poslabšati.

Ne popusti, če dejansko hočeš tistih 8 ur.

katrina -> RE: kako po porodniški (25.11.2006 23:50:17)

ja za znoret ne vem kaj me sploh se caka...absolutno mi zeli placo znizati za pol manj kar mi je tudi rekel in se sklicuje na to da se je v tem eltu ko me ni bilo promet firme mocno zmajsal in da me na osnovi tega zeli dati na 4 urni delovnik....kje na netu je tak zakon ki mu ga lahko pred nos vrzem?

Hvala babe...

Katrina

Anonimen -> RE: kako po porodniški (25.11.2006 23:52:05)

Kar Zakon o delovnih razmerjih bo dovolj... očitno on upa, da ga ti ne poznaš... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

In tudi treba ti ni, da mu ga vržeš pred nos... kar povej mu, da se boš s tem strinjala takrat, ko se bosta strinjala sindikat in inšpekcija... pa da potem vidiš... boš še povišico dobila... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]