|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako otroku razložiti..
20.9.2006 14:08:14   
Anonimen
pri nam je situacija takšna: od mojega user posted image  mami, je žal že nekaj let nazaj, umrla. Njegov oče ima sedaj že nekaj časa novo partnerico. Jaz user posted image  mame nisem poznala, zato imam "tanovo" za svojo taščo..

sem pa danes čist tko razmišljala, kako bom enkrat otroku razložila, da tisto ni njegova prava babica-čeprav jo bo seveda tako klical.. kako naj mu razložim, da ima pravzaprav po moževi strani sedaj 2 babice.. pa tud pri katerih letih je to primerno oz. bo otrok razumel??

čist tko me zanima.. še nimam otrok, vendar sem ravno gledala slike od user posted image  ko je bil še user posted image .. in mi je to pač padlo na pamet..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako otroku razložiti..
20.9.2006 14:09:27   
Anonimen
Jaz we s problemi ubadam takrat, ko do njih pride.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2006 14:12:30   
gamini
Se popolnoma strinjam z Al binouser posted image user posted image user posted image , vse ob svojem času...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2006 14:17:30   
Anonimen

to itak.. sej ne delam problemov.. sam vprašala sem se, kako bom to razložila.. pa so me pač zanimala vaša mnenja..

(odgovor članu gamini)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2006 14:28:35   
Naja31
Ja, mu poveš tako kot je. Ko dovolj star bo že razumel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2006 14:31:07   
Anonimen
Pri nas je čisto ista situacija, le da moževo mačeho zaenkrat kličemo po imenu. Če jo bo kdaj hčerka hotela klicat babica, naj jo (čeprav dvomim, da bi se moji v.d. tašči to zdelo fajn, ker je še precej mladauser posted image ).  
Kako razložit? Ne vem, se s tem vprašanjem sploh nisem ukvarjala. Verjetno kar tako, mimogrede, v pogovoru. Itak npr. gremo na grob, kjer je pokopana moževa mama, pa bo punčka to videla, gledamo slike, obujamo spomine,... Predvidevam, da bo sama pokapirala situacijo ali bo pa vprašala, če jo bo zanimalo. Se mi zdi pošteno, da otrok spozna tudi pravo babico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2006 14:42:27   
nejcko
Tudi pri nas je enaka situacija in se jaz nič kaj dosti ne ukvarjam s tem oz. ne kompliciram. Moževo babico kličemo babi (+ime). Ko smo bili na grobu moževe mame in je mali začel spraševati, kdo je tukaj pokopan, smo mu razložili, da tukaj leži babi (+ime). Malo je začudeno pogledal, kaj dosti več pa ni spraševal, razen kako je umrla.
Ko bo pa želel vedeti kaj več o tem, mu bomo pa povedali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2006 14:51:00   
srki
Rekla bi mu tako, kot je: da je prava babica v nebesih in da si je dedek poiskal novo "babico".

Menim pa, da bo pri vseh možnih variantah itak še 100 podprašanj in tistih večnih zakaj, tako da ko bo prišel njegov čas, bo že razumel.  

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2006 14:53:46   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

SE strinjam, pa seveda je odvisno od starosti otroka, saj v vsakem starostnem obdobju otroku različno razložiš, da razume.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2006 14:57:20   
viv_
Pri nas sta po moževi strani starša ločena, pa vsak posebej na novo poročena. Pa ne kompliciramo, tašča1 (mama) je babi + ime, tašča2 (od očeta žena) je babi+ime, mojo mami pa kliče aja, to je začela sama od sebe.

Tako, da ima pač 3 babice in se sploh ne obremenjujemo s tem... Pa še vse tri so fajn user posted image , babice v pravem pomenu besede!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2006 15:46:30   
Shuka
Ja zakaj bi pa otroku, ko ga boš imela morala povedati, da ta tanova, ko boš imela otroka bo z očetove strani edina babica ni njegova prava babica? Čemu mesti otroka po nepotrebnem? To se mu pove ko je zrel in ko razume take stvari.

No vsaj jaz bi tako naredila.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2006 20:02:27   
copka
pri mojih kolegih je isto. Otroka sta se rodila, ko prave babice ni bilo vec. Vendar novo partnerico vsi klicejo po imenu, ceprav sta sedaj porocena, in bi lahko bila babica, ker se tako tudi obnasa do teh otrok. Vendar pa jo bosta verjetno (po moje) otroka klicala po imenu, ker tako slisita tudi starse (dedi Š. in B.) in bratranca,ki je pravo babico poznal za kratek cas.

jaz sem tudi brez oceta, no mami si (seuser posted image ) ni nasla partnerja, pa se s tem sploh ne obremenjujem. user posted image
Jaz sem od sestricne nono klicala: nona P., ker mi sploh ni potegnilo, da bi jo klicala samo po imenu.

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.9.2006 21:16:07   
Gina
To je po moje odvisno od človeka, ki je v.d. babice ali dedka.

Moja mačeha nima nobenega interesa biti babica ali igrat jo, čeprav je sicer čisto ok oseba in lepo skrbi za mojega očeta, ki je že zelo bolan. Vendar...če se malo premalo z njo ukvarjamo ni prav, če pa bi otroke preveč približali pa spet ni prav. Kdo bi vedel, kako ravnat? Jaz sem zgubljena tukaj. Ne znam ji pomagat, da bi bila srečna.

Nasprotno pa mama od mojega partnerja ravno tako ni biološka babica mojima prvima otrokoma, pa bi rada, da jo vsi kličejo babica. Jih ima tudi zelo rada in jih obravnava vse tri enako. Meni se to zdi ful lepo. Je pa žal ne vidijo veliko, ker je res malo daleč.

Pri vas pa naredite točno tako, kot vam ustreza, pa je čisto vseeno, ali kdo koga kliče babi ali ne. Zato ne bo tista v grobu nič prizadeta. Če privoščiš otroku dobro, mu privoščiš tako dobro babico, da jo bo z veseljem klical babi. In hvala bogu, če jo je dobil.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2006 21:27:54   
Anonimen
Meni je pa najhuje, pa ne tako zelo hudo, bolj smešno hudo, to, ko so v vseh teh otroških knjigah mačehe tako hudobne, da brcajo in sploh tepejo pastorke in pastorje, jim ne dajo za jest, jih podijo od hiše, potem pa se izkaže, da so povrhu še čarovnice.
Midva zdaj ravno vsak večer podobne zgodbe prebirava in se vedno ob tem, ko kaj takega preberem, malo nasmehnem in povem, da je tako samo v pravljici. Kaj pa vem, kaj bo življenje še prineslo. Pa povej zdaj otroku, da babi v bistvu očkova prava mamica, ampak mačeha.user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
20.9.2006 21:35:15   
kepa*
Ja, Splišni, ampak naša v.d. babice po moževi strani je pa kar taka hudobna, kot so mačehe v pravljcah. Mi kar lasje vstanejo pokonci, ko jo zagledam. Sicer sem ji jaz največji trn v peti, ker se ne pustim komandirat. In nikakor ne bi dovolila, da jo sinko kliče babica, ker to ni. Babica je mrtva, njo bo pa klical po imenu. No, če sem male zlobna, morda bosta s tastom takrat že narazen, ker imata pogoste prepire. In vsi bi bili srečni!

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.9.2006 21:37:24   
Anonimen
Kepa, potem pa ti pač te pravljice lahko bereš smrtno resna, brez nasmeha.user posted image

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.9.2006 10:40:05   
Poka
Po mojem se nimaš kaj obremenjevat s tem, ker bo otrok to sčasoma sam spoznal. Midve z mamo sva se skoraj takoj, ko se je ločila od očeta, preselili k njenemu novemu partnerju in njegovim staršem. sploh ne vem, kdaj sva živeli sami, menda en teden. Stara sem bila manj kot dve leti. In ti povem, da imam ta dva moja neprava babico in dedka rajši od vseh na svetu, čeprav nismo v krvnem sorodstvu. Ko je bil dedek v bolnici, sem samo jaz od njegovih vnukov hodila na obisk, pa smo mislili, da bo umrl. Ima tri prave vnuke. In je rekel potožil babici, da sem samo jaz od vnukov hodila na obisk in ko ga je opomnila, da nisem vnukinja (v pozitivnem smislu), je zelo na glas poudaril, da seveda da sem. In mu je šlo na jok. In zdaj ko ne živim več doma, me babica večkrat pokliče kot moja mama, s katero si pa nisva v najboljših odnosih. Moja prava babica in dedek me nista pa poklicala nikoli v življenju, smo se pa skregali, ko me je teta (od očetovga brata žena) povabila za božič in sem spala pri njej ins estričnah (pravih), ker sta rekla, da spim pri tujcih. In od takrat nimam več stikov. Imam pa z nadomestno babico in dedkom stike vsak teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.9.2006 13:48:24   
Anonimen
Otrok bo svoje babice klical in jih obravnaval točno na tak način, ki ga boste izbrali vi.

Naša ima tudi dva dedka pa pet babic (ker tudi prababice kliče babi), pa še nikoli ni bilo nobene zmešnjave in se tudi nikoli ni noben od nas ukvarjal z vprašanjem, kako naj to speljemo.

Pa če tašče ne maraš, jo gotovo tudi otrok ne bo. Če imaš rad svojo babico, jo bo vzljubil tudi otrok. Tako da je prav porazno, kako jih znamo zastrupljat s svojimi odnosi.

(odgovor članu Poka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?