Poka -> RE: kako otroku razložiti.. (22.9.2006 10:40:05)
|
Po mojem se nimaš kaj obremenjevat s tem, ker bo otrok to sčasoma sam spoznal. Midve z mamo sva se skoraj takoj, ko se je ločila od očeta, preselili k njenemu novemu partnerju in njegovim staršem. sploh ne vem, kdaj sva živeli sami, menda en teden. Stara sem bila manj kot dve leti. In ti povem, da imam ta dva moja neprava babico in dedka rajši od vseh na svetu, čeprav nismo v krvnem sorodstvu. Ko je bil dedek v bolnici, sem samo jaz od njegovih vnukov hodila na obisk, pa smo mislili, da bo umrl. Ima tri prave vnuke. In je rekel potožil babici, da sem samo jaz od vnukov hodila na obisk in ko ga je opomnila, da nisem vnukinja (v pozitivnem smislu), je zelo na glas poudaril, da seveda da sem. In mu je šlo na jok. In zdaj ko ne živim več doma, me babica večkrat pokliče kot moja mama, s katero si pa nisva v najboljših odnosih. Moja prava babica in dedek me nista pa poklicala nikoli v življenju, smo se pa skregali, ko me je teta (od očetovga brata žena) povabila za božič in sem spala pri njej ins estričnah (pravih), ker sta rekla, da spim pri tujcih. In od takrat nimam več stikov. Imam pa z nadomestno babico in dedkom stike vsak teden.
|
|
|
|