|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako najhitreje v vrtec?
31.8.2011 8:01:35   
biga
Doslej sem zjutraj peljala v vrtec le štiriletnega sina, v ponedeljek se nama pridruži 1,5 letna hči. Kako najti dober sistem, da bomo čim hitreje zrihtani? Zdaj me možzbudi deset do šestih, jaz se uredim do deset čez šest, zbudim sina, ki je še čisto zaspan, čeprav hodi spat ob osmih, najpozneje ob pol devetih. Zato ga je težko predramit, da se vstane. Greva v kopalnico, sem zraven, da se polula (ker on se kar ne bi), umijeva obraz in se greva v dnevno obleči. Sam se ne bo, mu pomagam z majico (rokavi), vsekakor sem zraven, če ne, bi mečkal pol ure. Skoz ga pa itak ne moreš priganjat, ker je še slabše. Včasih se še strma, da ne bi česa oblekel in se spet zavleče čas. Končno se usedeva za mizo okol 6.25 in pojeva zajtrk, ki ga nama pred odhodom v službo pripravi mož. Sledi umivanje zobk okoli 7.40 in nato odhod. Zdaj pa ne vem, kako naredit, da bi nekako ob isti uri odšli od doma vsi trije. Dokler bom previjala in oblačila punčko, bo sin gotovo posedal zraven in se ne bo čisto sam oblekel. Kako naj ga spodbudim? Sem že splanirala, da se bom zdaj vstajala prej, skupaj z možem, tako da bom ob šestih oba zbudila. Naprej pa še ne vem, kako bi bilo najbolj učinkovito. Kako pa drugi to izpeljete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako najhitreje v vrtec?
31.8.2011 8:10:48   
Anonimen
Kaj pa če bi mož pomagal pri oblačenju?

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
31.8.2011 8:13:13   
Zala01

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Doslej sem zjutraj peljala v vrtec le štiriletnega sina, v ponedeljek se nama pridruži 1,5 letna hči. Kako najti dober sistem, da bomo čim hitreje zrihtani? Zdaj me možzbudi deset do šestih, jaz se uredim do deset čez šest, zbudim sina, ki je še čisto zaspan, čeprav hodi spat ob osmih, najpozneje ob pol devetih. Zato ga je težko predramit, da se vstane. Greva v kopalnico, sem zraven, da se polula (ker on se kar ne bi), umijeva obraz in se greva v dnevno obleči. Sam se ne bo, mu pomagam z majico (rokavi), vsekakor sem zraven, če ne, bi mečkal pol ure. Skoz ga pa itak ne moreš priganjat, ker je še slabše. Včasih se še strma, da ne bi česa oblekel in se spet zavleče čas. Končno se usedeva za mizo okol 6.25 in pojeva zajtrk, ki ga nama pred odhodom v službo pripravi mož. Sledi umivanje zobk okoli 7.40 in nato odhod. Zdaj pa ne vem, kako naredit, da bi nekako ob isti uri odšli od doma vsi trije. Dokler bom previjala in oblačila punčko, bo sin gotovo posedal zraven in se ne bo čisto sam oblekel. Kako naj ga spodbudim? Sem že splanirala, da se bom zdaj vstajala prej, skupaj z možem, tako da bom ob šestih oba zbudila. Naprej pa še ne vem, kako bi bilo najbolj učinkovito. Kako pa drugi to izpeljete?

biga, ne vem, če si se pri tipkanju zmotila. Samo od 6.25 do 7.40 je za moje pojme vse preveč porabljenega časa za zajtrk. No, če je tako, je tukaj tisti čas, ko lahko zrihtaš drugega otroka. Meni se ne zdi, da ste tolk na tesnem s časom. Jaz npr. moram oba otroka zrihtat do 6.30, ko je zadnji čas za odhod od doma.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.8.2011 8:19:24   
3jeMi
porabite več kot 1,5 ure, da se odpravite od doma? user posted image

ali je nujno, da dete (glede na to, da ima v vrtcu okoli 8h zajtrk) tudi doma je zajtrk? kaj bo, ko bo še hčerka začela s svojimi forami?

glede na to, da je fant star že štiri leta je pač čas, da se navadi, da se mora sam pripravit, lulat (pač ne stoj poleg, ga pa od zunaj sprašuj, če se je že polulal, slej al prej mu boš prišla vrh glave in ga ne bo potrebno več opozarjat), umit (če kakšen del obraza spusti tudi ne bo nič narobe), oblečt (če bodo hlače ali majica okol obrnjene tudi nič hudega)... ko boš rihtala hčerko, naj se on poleg oblači, par dni bo potreboval pomoč, potem bo že sam... mislim, da mu moraš dat šanso, da postane "velik fant"...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.8.2011 8:29:38   
tintin
mi vstajamo ob 5.35, oblečem oba malčka (16 m in 3,5 let), si umijem zobe, namažem s kremo, si uredim frizuro - to traja do 5.50. potem pojemo zajtrk, jaz se oblečem in spijem kavo, od doma odidem med 6.05 in 6.10. Potem jima mož še umije zobke, se on obleče....malčka vmes gledata risanko in gredo od doma kakih 20 min za mano. Basically pa porabimo za vsa opravila 35 min, samo jaz pač hodim v službo prej kot gredo do vrtca oni. Aja, vrtec imamo praktično pred nosom (20 korakov). Si pa vsak večer pripravim oblačila za oba malčka, mož pa vmes ko ju oblačim pripravi zajtrk.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.8.2011 8:30:39   
tintin
aja, ta velik se pri nas obleče sam - samo majco mal pomagam.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2011 8:48:13   
Najaa
Mi se zrihtamo v pol ure-40 minut. Pa še to, kadar mož zbuja hčerki, ko ju jaz, gre vse bolj hitro, pri meni nema še 5 minut. user posted image
Ko vstanemo, najprej lulanje, umivanje zob in obraza, medtem jaz pripravim za oblečt, pol se oblečeta kar še največ časa traja, jaz rihtam vmes sebe. Na srečo se oblečeta že skoraj sami, vsaj 4-letnica se, tamali je pa treba še kej pomagat. Zajtrkujeta v vrtcu tak da spijeta sam vodo ali sok, čaj, če smo pa res zgodnji pa dobita vsaka pol žemlje, pa še to pojesta v avtu.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2011 9:07:58   
tasa.m
Jaz najprej sama sebe zrihtam, si skuham kavo..., vmes grem parkrat hčerko predramit (stara je 2,7 let) in na koncu še njo zbudim, včasih takoj vstane, včasih rabi še vsaj 10 min. Kaj bo oblekla si pa že zvečer prištimave, ker je zberčna kot user posted image  potem še lulat, zobke umit.., popije mogoče še mal soka in to je to. V vrtec prideve okoli sedmih (zajtrkuje pa v vrtcu ob osmih). Tako da rabive 20-30 min z vključno z vožnjo do vrtca (brez mojih priprav).

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2011 9:08:48   
Katy78
Hm, tole pri vama pa res dolgo traja... Jaz sem danes vstala 7.15, se umila, oblekla, počesala, mali je potem vstal ob 7.30, ca. 10 minut sva se še crkljala in pogovarjala v postelji, potem sva oba zajtrkovala, potem umivanje in oblačenje, 8.10 sva bila že v avtu.Sicer jaz ponavadi vstanem okoli 7.00, ampak danes sem malo potegnila. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 31.8.2011 9:10:22 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2011 9:21:38   
Nika v službi
Ves misterij je v zajtrku. Predvidevam, da ga pripelješ v vrtec na zajtrk okoli 8:00, torej ni prav nobene potrebe, da bi vstajal skoraj 2 uri pred uro dejanskega odhoda. Če imate običajno odhod od doma okoli 7:45, potem je povsem dovolj, da vstane pol ure prej (umivanje, oblačenje).

Naša je hodila v vrtec okoli 8:15 - 8:20, vstala je običajno okoli 7:45 - 7:50 (včasih tudi8:00) in je bilo povsem dovolj časa za jutranje opravke. Do vrtca imamo mi 5 min z avtom, ne vem, koliko imaš ti, ampak sklepam, da pot do vrtca ni prav dolga.

Če bo otrok vstajal kasneje, bo tudi manj zaspan in bolj pripravljen na sodelovanje in samostojno oblačenje.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2011 9:22:15   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: biga

No, mogoče bi takole speljala:
1. verzija: Najprej vstaneš ti in se do konca urediš. Nato zbudiš sina in urediš z njim vse v kopalnici, mu pomagaš, da se obleče. Nato sin poje zajtrk z atijem, ti pa ta čas zrihtaš hčerko. Nato se skupaj odpravite. Tu bi ti izpustila zajtrk user posted image .

2. verzija: Vidva z možem prva vstaneta in se uredita do konca. Vstati bi morala že recimo ob pol šestih. Potem vsak zbudi enega otroka in ju porihta. Ostalo bi vam še nekaj časa za zajtrk, če ga ne želite izpustiti in ste tako navajeni.

Vsekakor pa že zdaj poskušaj sinu dopovedati, da bo odslej z vami hodila še hčerka in da se bo moral navaditi malo več samostojnosti pri oblačenju, ker bo treba zrihtati tudi njo. Če zajtrk ni tako zelo nujen, ga magar preskočite (če bosta otroka jedla potem v vrtcu). Ti pa si tudi potem lahko kaj na poti v službo kupiš ali pa si dan prej pripraviš in vzameš s sabo.

Prvo kar je, moraš vstati bolj zgodaj. Oz. oba z možem.

Pri nas je tako, da jaz vstanem ob 6.40, se uredim do konca, zbudim hčerko, jo zrihtam in smo ob 6.20 že v avtu. Zajtrka ne jemo, ker ga ima potem v vrtcu, jaz pa v službi pojem kakšno štručko, jabolko, jogurt...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2011 9:23:26   
Petka09
Aja, zdej sem šele vidla, da porabite od pol sedmih pa do 7.40 za zajtrk?? user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
31.8.2011 9:23:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
31.8.2011 9:28:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2011 9:29:10   
petea
biga,
mogoče bi si morala vzeti za zgled Petko09; vstane ob 6.40, ob 6.20 pa so že na odhodu ... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.8.2011 9:44:38   
pikatara
Pri nas porabimo eno uro s tem, da še pospravljam vmes. Ob 6 imam uro, vstanem pa 6.15, 5.30 če grem še tečt. Prvo zrihtam sebe, mož pelje kužka ven in skuha kavo in naredi zajtrk. Prvo oblečem princesko, s tem da še par minut porabiva, da si sama izbere kaj bo oblekla, nato pa še malega. Njega moram dostikrat zbudit in ga v spanju rihtat. za vsakega porabim maksimalno 10 min. Če hočeta jest, jima dava zajtrk na mizo in sama pojesta. Kavo in zajtrk pa kar stoje med opravili pojem. Zjuraj obvezno še pomivalca spraznim, pa kakšne cunje zložim. Otroka sta stara pa 2,5 let. 7.15 gremo od doma, ker imamo 3 km do vrtca, pa še 10 do službe. V vrtcu smo pa tudi v parih minutah gotovi.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.8.2011 11:06:38   
ronja
Mojidve na srečo nimata problemov z vstajanjem in na srečo tudi meni ni treba bit ful zgodaj v službi, tako da lahko vse dokaj v miru izpeljemo.

Ampak kar sem ugotovila, je, da rabita zjutraj malo cartanja (tudi drugače, ampak ko se zbudita, pa sploh). To že od nekdaj. Ne moreš ju kar zbudit in pričakovat, da bosta sodelovali, ker ne bosta. Enostavno se rabita porkljat. Ni treba dolgo, je pa treba vsaj malo. In potem sodelujeta. Probaj, če bo delalo. Vzami si 5 minut za to, da se samo stiskate, mogoče preberete kako zelo kratko pravljico, se malo pomuckate, lahko še v postelji, lahko potem na tleh, samo da je to vsak dan, da ve, kdaj pride - pri nas kar takoj, še predno vstanemo. Tako dobi otroček svoj kos pozornosti in potem se rajši sam zrihta - vsaj mojidve sta taki...

POtem pa mu zaupaj, da se bo sam oblekel. Prvih nekajkrat se gotovo ne bo, vendar če boš rihtala tamalo, ne boš mogla oblačit še njega. Povej mu, da je že veeeelik fant in da si ful ponosna nanj, da se zna sam oblečt. Tekmujta, kdo bo prej. Spomni se raznoraznih for, ki mu veliko pomenijo in ga pohvali vsakič, ko se sam zrihta. Tudi če malo traja. glavno, da se sam. potem mu bo prišlo v kri in bo to vedno hitreje. Pri 4ih letih res ne rabijo ne vem kaj pomoči - za kako zoprno zadrgo ali mali gumbek, to je pa tudi vse.

Pri nas se že tamala precej sama zrihta (2,5 let) - vsega ne, nekaj pa: spodnje hlačke, hlače, čevlji, nogavičke (ja, jih je treba velikokrat še obrnit, da je peta zadaj, ampak meni je glavno, da nekaj naredi sama, tudi če ni čisto prav in tudi če je več dela potem to popravit kot da jo celo sama oblečem - ker to gotovo je - ampak fora je v tem, da se čimprej navadita čimveč sama). In včasih to res traja, ampak ker zgodaj vstajata in morata bit v vrtcu do 8:30, si to lahko privoščim.
Zdaj se pa že hitreje zrihtata, Ronja (4 leta) se že čisto sama, Lejla pa tudi precej. Pri nas traja vse skup od tega, da vstanemo (če sta le voljni bit v postelji pri nama do pol osmih, kar je zeloooo redkouser posted image ) pa do takrat, da sta že v vrtcu največ 1 uro - to je s hojo v vrtec vključno. S tem, da se še pocrkljamo, kar traja kakih 10-15 min navadno. če moramo bit prej tam, smo tudi v pol ure fertig, pri tem, da ju v tem primeru že prej "pripravim" - zvečer povem, da bomo zjutraj morali pohitet in zjutraj tudi povem, da ju danes pa prosim za sodelovanje, da bomo hitro v vrtcu, ker moramo bit zaradi... (navedem razlog). Je pa poleti to ful lažje.

rutina: naredi jutranji ritual - kakorkoli vam paše, samo da je eno smiselno zaporedje. Pri nas se najprej pocartamo v postelji, potem gremo lulat, si umijemo roke in obraz, zobke in se preoblečemo, pospravimo pižamice v posteljo, vzamemo igračke za v vrtec, se obujemo in oblečemo do konca (za ven), če je mraz. In to je to.

"ne morem" - probaj začet razmišljat drugače - da "ne morem" ni mišljen kot: "Mami, ti me obleči, ti mi pomagaj", ampak kot "Mami, pokaži mi, kako naj se sam oblečem, ker še ne znam". In potem parkrat zelo potrpežljivo razložiš otroku, kako se zadevo obleče, kako lahko sam ugotovi, katera stran hlač je sprednja in katera zadnja, 1000x mu poveš, kateri čevelj je desni in kateri levi,...

zajtrk: pri nas smo ga počasi ukinili. Dokler sta se zbujali pred 6to, je blo do 8:30 res malo dolga in smo seveda doma jedli zajtrk, zdaj pa niti ni treba več, ker se mi zdi, da 1 uro pa komot počakata. Dostikrat sicer jesta pred vrtcem kako malenkost - košček kruha ali kako sadje ali jogurt, jima pa ne delam več celega zajtrka.

perfekcionizem: je po moje smrt za navajanje na samostojnost. Otroci bojo naredili milijon napak - ampak te niso niti pod razno tako strašne kot pa popolnost;). Tako da - če si narobe obleče majco, ga pohvali, ad se je oblekel in potem popravita - pa razloži mu, da je muca narisana spredaj in bo naslednijč pogledal.

prostor za obleke, ki jih bo imel v vrtec. Zelo praktičen je za nas zabojček, ki je na polički, ki jo Ronja doseže - notri ima svoje obleke, ki jih trenutno nosi - torej če so hlače še ok, jih zvečer tja pospravi in dopolniva z ostalim, kar manjka. Spodnje hlačke in nogavičke si itak sama vzame (me ne moti, če ne pašejo k hlačam, včasih ji povem, kaj gre lepo skupaj, ne težim pa s tem vsak dan in ne silim, če si želi druge nogavice ali majico, recimo). Tako da Ronji lahko samo rečem: obleči se, potem mi ona pride, da v zabojčku ni več majčke, rečem, naj vzame svežo in to je to. Seveda pa to ni prišlo naenkrat in samo od sebe. Ampak zdaj je ravnokar 4 stara in se sama zrihta.

Do januarja upam, da se bo tudi Lejla skoraj čisto sama zrihtala (zaenkrat si sama obleče spodnje hlače, hlače, nogavice, majco je pa navadno treba še pomagat, pa obuje se sama, seveda, vetrovko smo morali spomladi pa še pomagat - zdaj je že nekaj časa ni imela goruser posted image ). Stara bo pa jan. 3 leta in se mi zdi to čisto dovolj...

Torej:
- če se da, preskoči zajtrk - tako ga boš lahko kasneje zbudila, bo bolj naspan in bolj pripravljen na sodelovanje in ker ne bo tako zgodaj vstal, tudi ne bo lačen do zajtrka v vrtcu
- predno karkoli zahtevaš od njega, se vsaj 5 min samo cartajta
- uvedi rutino: kaj se kdaj naredi: najprej lulat, umit rokice in obraz, potem ali preoblečt ali umit zobke (mi rajši najprej umijemo zobke, da ni obleka za v vrtec od paste;)... itd...
- povej mu, da je velik fant in ga tudi obravnavaj tako - ok, spodbujat ga je treba in včasih imajo dan, ko jim je res treba 100x rečt, ampak ne mu skoz za ritjo stat - tako nima možnosti, da bi ti dokazal, da to ni potrebno, predvsem pa nima motivacije, da bi to naredil
- ne pomagaj mu vsakič, ko se mu ne da, spodbudi ga, da se nauči sam
- kar naredi, je dobro - tudi če ni po tvojih standardih - saj lahko kaj popraviš, včasih je pa fajn tudi pogledat čez prste, majo veliiiiiko veselja, da so nekaj sami - pa čeprav hecno zgleda;)
- organizacija: pripravita obleke za v vrtec prejšnji dan nekam, kjer jih sam doseže in naj jih on pomaga zbirat (ti pač korigiraš glede  na vreme, ne pa težit preveč s tem, katero majico - tako jo bo rajši dal sam gor - pri Lejli ful pali to, da si sama zbere cotke in če se potem noče oblečt, rečem, da potem pa ne bo mela tistega, kar si je izbrala)
- triki: tekmovanje, kdo bo prej oblečen (ti ali sestrica ali on), pohvala, ko se lepo zrihta, spajderman (ali karkoli pač majo fantki na majcah, nimam (še) pojmauser posted image ), ki bo žalosten, če ga ne obleče, itd...

Upam, da ti kaj pomaga!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.8.2011 11:19:27   
biga
hvala za odgovore, seveda sem se zmotila v času. zajtrk jemo od cca. 6.25 do 6.40. Mož mi pri oblačenju ne bo mogel pomagati, ker gre od doma ob 5.50, začne ob šestih. Tako da pripravi zajtrk, gre, jaz pa sina zbudim, no zdaj bom še hčerko.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
31.8.2011 11:43:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
31.8.2011 11:46:31   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: petea

biga,
mogoče bi si morala vzeti za zgled Petko09; vstane ob 6.40, ob 6.20 pa so že na odhodu ... user posted image

user posted image user posted image . Samo res user posted image . Pa tudi sicer, ko kam gremo, smo v trenutku spakirani in v avtu. Se hitro porihtam, tamalo preoblečem (če treba), v torbo zmečem kakšno rezervno majčko ali spodnje hlačke, kak sok, banano... In že šibamo user posted image .

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.8.2011 14:03:18   
K_a_t_i
user posted image Tok časa porabite za v vrtec? Men bi se odtrgalo...
Pri nas je zbujanje 7:15 (jaz sem do takrat že naštimana), ob 7:35 najkasneje vsi sedimo v avtu. Ta velik (4,5) se zrihta sam, kadar je za to motiviran, če ni, mu pač pomagamo. Tamal, ki je star 15m, je pa itak v 5ih minutah gotov. Če imava z očkom oba čas, se lotiva vsak enega, če ne pač traja 5 minutk dlje. Zajtrka ne jemo doma in kot so že zgoraj napisale - če pelješ mulce v vrtec pol ure pred zajtrkom, za to tudi ni nobene potrebe.
Je pa bistvena razlika, če otroka zbudiš ob 7 ali pa 7:15. Vsaka minuta spanja se jim pozna - vsaj mojim. Če bi jih zbudila ob 6h, zato, da bi štartali čez 2 uri, se jima zrola.

Aja - mulce se začne priganjati šele, ko se res mudi. Ga ni hujšega kot to, da ga ful teraš, da se zrihta, potem pa revež še 10 minut sedi in čaka, kdaj bo mami gotova. Naslednjič se bo tudi on vlekel kot megla.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.9.2011 11:07:06   
petea
biga,
samo meni pri tvojem pisanju nikakor ni jasno, kje je tvoja punčka tačas, ko ti pelješ sina v vrtec.
A jo sedaj pustiš spat samo doma ali kako? Če ti jo pa kdo čuva, pa to osebo prosi, da ti v bodoče pomaga pri jutranjih pripravah.

Če otrok rabi zjutraj več spanja, pa mu jih pusti. Pač nismo vsi ljudje zjutraj polni energije, kot da bi nas kdo vklopil na gumb. Tudi zajtrk, preden se zbudimo in dejansko postanem lačni, nam je bolj mučenje kot pa dejanska potreba. Meni je dragocena vsaka minuta mojega jutranjega počasnega prebujanja. In ostali člani naše družine tudi raje še malo poležijo. A slej ko prej kljub temu vsi pridemo, kamor moramo. In to praviloma popolnoma oblečeni in z vsemi stvarmi, ki jih potrebujemo.
Otroci zajtrkujejo v vrtcu (po potrebi pa kaj malega v avtu, ko imajo 15 min časa za mirno jedenje), odrasla pa odvisno od dneva in obveznosti - doma, med vožnjo ali v službi.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.9.2011 13:13:31   
biga
petea, moja hči še spi, ko se s sinom rihtava. Tako da je dodaten problem, kadar se sin strma in začne kričati, seveda jo potem zbudi in s tem tudi moja starša, ki živita spodaj. Onadva sta zdaj pazila na hčerko 6 mesecev, zjutraj sta se zbujala, zdaj jih pa ne bom še s tem bremenila, da mi zjutraj pomagata. Dva otroka bom pa menda uštimala sama. Samo najhitrejši sistem moram najti. Kar pa zadeva zajtrk, ne gre za to, ali ga nujno potrebujeta pred odhodom (v vrtec prideta ob 7., zajtrk je ob 8.), ampak zato, da ju naučim, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, da bosta imela to navado tudi pred odhodom v šolo. Ker takrat pa ne bo zajtrk že ob 8., ampak pozneje, in bosta lačna. A ju ni bolje že zdaj navadit na zajtrkovanje? Mi pa ni glih, da bi jedla med vožnjo, mala sploh ne, ker se ji dostikrat zaleti.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.9.2011 13:22:00   
Anonimen
Ja pa saj imajo zajtrk v vrtcu ... torej ne spusti tega tako pomembnega obroka.

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.9.2011 14:04:18   
ronja
se strinjam, da je zajtrk pomemben, ampak dokler ga imajo v vrtcu, po moje nima smisla imet 2 zajtrkov. Kse sta navajena na zajtrkovanje - v vrtcu... Razen če bi res zgodaj vstajala sama od sebe in bila potem lačna (to smo tudi mi imeli, dokler sta mali tako salamensko zgodaj vstajali - ne da bi ju zbujali, pri nas gre zbujanje vedno v obratni smeri: otroci budijo staršeuser posted image ).

Je fajn, da imajo to navado, ampak se mi zdi, da če je otrok zjutraj zaspan in zajtrk itak dobi, potem nima smisla forsirat zaradi nečesa, kar naj bi mu prišlo prav čez par let. Ko bo v šoli, se bo pa verjetno ja sam zrihtal in malo hitreje pojedel, ne?
Če je lačen in si zajtrka želi in ti reče zanj, potem mu ga seveda daj, silit ga pa navsezgodaj ni treba, saj itak je v vrtcu. Če želiš vztrajat, ti samo povem, da je moja mama vztrajala na tistem jutranjem zajtrku, ki se je meni vedno v grlu zatikal, vsakič mi je bilo slabo, ker mi pač ne paše takoj, ko vstanem, jest. In seveda kadar sem le lahko, nisem jedla zajtrka, pa čeprav ga je ona forsirala in privzgajal te navade od pamtiveka (ker pač njej paše jest zajtrk).

Sicer pa: sem se spomnila danes in pogledala na uro: me smo danes rabile 20 minut, da smo se zrihtale - me se rihtamo hkrati, mi ne pade na pamet, da bi prej vztajala zato, da se najprej sama zrihtam - saj itak dovolj dolgo traja, da se oblečeta, da se tudi jaz komot vmes preoblečem in umijem. Sta se pa res obe bolj ali manj sami oblekli: Lejli sem morala edino eno nogavico obrnit. Tak da se da - vstanita skup, ti rihtaj sebe in tamalo, mali bo pa sebe.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.