|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako najhitreje v vrtec?
1.9.2011 14:12:07   
Star_a
da povem naš jutranji običaj. Vstanem se ob pol sedmih,najprej sebe uredim( cca 15 min). Potem zbudim otroka,jima dam risanke in na kavč oblačila.Onadva se sproti oblačita in gledata. Ko se oblečeta gresta pojest zajtrk,umijeta zobe  in potem v vrtec. V vrtec gremo okrog pol osmih

oba imata 2 zajtrka( škodi ne,torej ne vidim problema zakaj ne bi)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.9.2011 15:22:25   
ronja
Sam zajtrk nič ne škodi, škodi oz. vsaj neprijetno pa je lahko hitenje in kreganje, ker se je treba zato zbudit še pol ure prej in bi mogoče otrok rajši zjutraj potegnil še tistih 20 min in jedel v vrtcu (če ni lačen, ko se zbudi - so različni, mojidve bi takoj jedli, eni rabijo čas, da se predramijo).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
1.9.2011 18:56:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
1.9.2011 21:31:23   
rozilu
Avtorici teme sigurno ne bom pomagala, ampak sem sama pobrala kako pametno idejo za jutranje urejanje. Do zdaj smo imeli malo drugačno rutino, ker mala ni hodila v vrtec, ko sem bila v službi, ampak jo je čuvala moja mama.

Naš glavni problem je v tem, da se moja zbudi PRED mano, za razliko od večine vaših. Tako kot pri ronji nekako... tako da žal nimam tistih dragocenih 15 min, da bi se uredila in pojedla zajtrk.... in potem vse skupaj traaaja. Vidim kaka je razlika, ko npr. včasih potegne s spancem in jo pol zbudim, ko sem že zrihtana, takrat sva tik-tak, drugače pa ne. Pa še to glede zajtrka: jaz ga vedno jem doma - tako ga tudi njej ponudim včasih je, včasih ne. Tako bom nadaljevala - ne glede na tistega v vrtcu. Itak pa sem danes zvedla, da imajo šele ob 8.45 "malico", če je pa kak otrok prej lačen pa kak prigrizek.

Na srečo je večinoma vseeno koliko po 8h pridem v službo... samo je pa treba pol potegnit.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
3.9.2011 17:30:22   
petea
Se strinjam z Ronjo - zakaj bi budila otroka, ki zjutraj očitno bolj potrebuje nekaj dodatnih minut spanja kot pa zajtrk pred zajtrkom. V vrtcu se otroci dovolj najedo, da (praviloma) ne potrebujejo predhodnega obroka.

S tem, ko pa se otroku vsako jutro zagreni dan z njemu neljubim prehitrim vstajanjem, pa se mu zagotovo navada jutranjega hitrejšega vstajanja za to, da bo zajtrkoval, skoraj zagotovo ne bo tako prikupila, da jo bo kasneje v življenju ohranjal. Meni osebno je malica v osnovni šoli praviloma predstavljala zajtrk; ker zjutraj nisem jedla, me to običajno ni motilo, in še sedaj redko jem pred 9. uro zjutraj. In to mi ustreza; podobno kot Ronjo je tudi meni prisilni zajtrk bil vedno zelo mučen.

Otrok zna poslušati svoje telo, starši se mu moramo prilagoditi in ga (v mejah normale) upoštevati, kar je seveda težko, ko je njegova rutina drugačna od naše.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 30
3.9.2011 19:00:55   
pelin
Hja pač vsak se trudi po svoje...meni je neprimerljivo to, kar imate nekatere dano, da spravljate otroke od doma ob pomoči partnerja in to, če si za vse sam...Pri nas je že bilo skoraj vedno tako, da sem bila pri tem opravilu ponavadi solist, ker je pač mož moral prej v službo...Ker zjutraj brez jutranje kave nekako ne morem vžgati motorjauser posted image sem si ponavadi zaradi ljubega miru nastavila uro vsaj pol ure prej...Potem sem pokofetkala v miru,pripravila za otroka čaj in kakšen piškot ali drugo pecivo, se uredila do konca (razen jakne in čevljev), ter šele nato zbudila otroka. Narazen sta dobri dve leti in je bilo v začetku z njima kar dosti dela...cunje za oba sem vedno pripravljala prejšnji večer, tako da se je ta večja pri dveh letih že lahko med tem časom ko sem previjala in preoblačila tamalega,  pridno v večji meri že oblekla.Ko se maleg posadila v stolček k čaju in piškotkom, sem pokorigirala še ta večjo in jo napotila v kopalnico. Med tem časom ko sta otroka pojedla tale mini zajtrk, sem jaz velikokrat še stlačila kakšne cunje v stroj ali sušilec, vzela kakšno meso iz zmrzovalnika za popoldansko kosilo,zložila posodo iz pomivalca ali vanj...Skratka...v roku ene ure po tistem ko sta maladva prilezla iz mižal, smo bili ponavadi že v vrtcu. Seveda ni šlo vedno tako gladko..največkrat se je zaštrikalo, če smo šli zvečer prepozno spat, če smo ponoči bolj slabo spali, če smo slučajno zaspali in se je mudilo, ali pa če je bil doma tudi mož. Takrat je bila cela katastrofa. Cel že ustaljeni ritem nas treh se je takrat nehote  postavil na glavo in nemalokrat smo šli slabe volje vsak v svoj konec...najhujše obdobje je bilo zame neko zimo, ko sta bila otroka v različnih vrteških enotah, sama pa sem delala v tretji. Že samo slačenje in oblačenje otrok tisto zimo in skakanje iz avta in v avto vsako jutro trikrat mi je požrlo nemalo živcev...včasih se mi je tako mudilo v službo, da sem kar nekajkrat pozabila vzeti iz strehe  avta mojo torbico ( ko sem ven dvigovala tamalega sem jo odložila gor) in se čez mesto peljala z njo na vrhu. user posted image Eh, pa smo tudi to dali skozi...
Meni je v bistvu največ pomenilo to, da smo imeli zjutraj dovolj časa...jaz za svoje potrebe in otroka, da sta se konkretno zbudila...če je bilo tako, je bilo vse lažje...

< Sporočilo je popravil pelin -- 3.9.2011 19:03:34 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.9.2011 19:45:02   
Alfabeta
No, tudi jaz sama zjutraj uredim otroka (7,5 in 3,5). Tavelik se sedaj seveda že vse sam, tamala pa rabi malo pomoči. Sicer je pa že od kar imamo malo tako, da vstajamo ob 5.55, se najprej v kopalnici uredim jaz, potem pa med oblačenjem prebujam še otroka. Ko sem jaz ready to go, preverim tavelikega, tamalo pa hitro lulat, umijem, pomagam oblečt in gremo. Brez zajtrka, ker ga imata v vrtcu in šoli 8.15. Tako da smo zrihtani vsi v 25-30 minutah.

Tudi jaz mislim, da precej izgubiš pri zajtrku in le ni nujno potrebno, da ga preskočiš. Jaz tudi kavo spijem šele v službi. Ko sem pa pred službo jedla, sem pa še 10 minut prej vstajala, ampak mi ne gre več...Vstajanje namreč user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.9.2011 1:20:17   
ronja
Pri nas je že bilo skoraj vedno tako, da sem bila pri tem opravilu ponavadi solist, ker je pač mož moral prej v službo...

Pri nas je tudi tako. Ampak mi ne pade na pamet vstajat prej kot je nujno treba - torej prej ko začnejo lest po meniuser posted image . Potem ko enkrat vstanem, pa ne rabim kave, več mi pomeni 5 min spanjauser posted image .

Podpis pod peteo. Mislim, da je včasih težko razumet, da tvojemu otroku paše nekaj drugega kot tebi - in misliš, da delaš nekaj za njegovo dobro, pa ni vedno tako. Moji punci bi takoj, ko vstaneta, jedli. Noben od naju ni tak, midva se morava najprej dobro zbudit. Še zdaj me oče vsakič, ko smo pri njemu, takoj ko prilezem iz postelje, "napade" z vprašanjem, kaj bom jedla... Čeprav mu vsakič razlagam, da takoj ko vstanem, ne morem jest in da rabim malo, da se sestavim. no, zdaj sem našla način, da se takoj zaprem v kopalnico in tam odmeditiram svoj čas in potem ko pridem ven, se lahko pogovarjam o zajtrkuuser posted image .
Mislim, da otroku ne privzgojimo neke navade, če ne poslušamo njegovih potreb - če silimo svoje, ker je to kao prav, bo to počel, dokler bo moral, potem pa če se bo le dalo, nehal. Zato je včasih smiselno premislit, kaj je res nujno, kaj je pa bolj kaprica, ker je pač nam tako všeč. Midva kot rečeno, ne bi jedla takoj, ko vstaneva. Malidve pa bi. In zato (med vikendom, počitnicami...) dobita za jest, ko vstaneta oz. zdaj ju počasi navajava, da tudi malo počakata, da se midva zrihtava prej. Ampak se mi zdi ok, da se prilagodimo, da pa ne siliva svojega načina, ker zanju ni nujno pravi. Zame pa njun ni. Na morju sta punci jedli dva zajtrka - enega sami in potem še enega z nama. Vendar smo na morju lahko tudi korigirali čas kosila - česar v vrtcu ne morejo...

Problem dveh zajtrkov, ki sta zelo blizu skupaj, je dostikrat tudi ta, da potem otrok zajtrka v vrtcu ne poje dosti oz. skoraj nič - in potem je pa res lačen do kosila... Vsaj tako sem razumela vzg. v vrtcu, ko so nas prosile, da povemo, če je otrok že jedel doma, da bojo vedele, zakaj kdaj kateri nič ne poje za zajtrk.

Torej, če sin plane po zajtrku, mu ga vsekakor daj - ampak če se pa z njim sili, bi pa verjetno rajši spal tačas in tebi bi bilo lažje, ker bi imela več časa in možu, ker mu ne bi bilo treba štimat. Še vedno ti pa ostanejo vse ostale točke - 4 letnik se res lahko že sam zrihta.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.