Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 21:36:36
|
|
|
|
taška30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26 ali se sploh to da krotiti? Joj, ne vem, ker sem jaz nenormalno neljubosumen tip človeka. Bi rekla, da se da, da pač takrat ko misliš siknit v zvezi s tem, stisni zobe in pejd v drugo sobo. Samo to je po mojem isto kot če nekadilec prepričuje kadilca, da je nehat čist lahko, samo odločit se moraš v glavi. Tko da, ne vem... malo več samozavesti (tvoje) bi verjetno tudi pomagalo. Samo kolikor jaz poznam ljubosumnih ljudi, se še nihče ni 'poboljšal', enostavno taki so, ne morejo iz svoje kože, mogoče se malo unesejo z leti....upam, da ti kdo kaj bolj spodbudnega napiše.
< Sporočilo je popravil taška30 -- 6.7.2008 21:43:43 >
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 22:28:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Čisto na kratko: mirno sedi v kot in počakaj, da napad mine. Sicer bo tvoj dragi, če ima količkaj samospoštovanja, slej ko prej šel drugam. Pa ne zaradi tiste druge ženeke (kaj je na njej takega, da te spravlja v ljubosumje? V čem je boljša od tebe - po tvoje?), temveč zaradi tebe, zaradi občutka podrejenosti, nespoštovanja in osebne nesvobode. Vmes, ko boš sedela v kotu, dvakrat globoko vdihni in razmisli, od kje izhaja tvoje ljubosumje. Pa to ni tvoj dragi ali potencialna konkurenca, boš morala kar malo po svoji notranjosti povrtat . In se naučiti imet rada, taka kot si.
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 22:30:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Čisto na kratko: mirno sedi v kot in počakaj, da napad mine. Sicer bo tvoj dragi, če ima količkaj samospoštovanja, slej ko prej šel drugam. Pa ne zaradi tiste druge ženeke (kaj je na njej takega, da te spravlja v ljubosumje? V čem je boljša od tebe - po tvoje?), temveč zaradi tebe, zaradi občutka podrejenosti, nespoštovanja in osebne nesvobode. Vmes, ko boš sedela v kotu, dvakrat globoko vdihni in razmisli, od kje izhaja tvoje ljubosumje. Pa to ni tvoj dragi ali potencialna konkurenca, boš morala kar malo po svoji notranjosti povrtat . In se naučiti imet rada, taka kot si. Tako nekako. Ankica, res si bila kratka .
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 22:31:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Haha, mič, čudeži se še dogajajo. Se opravičujem za smetenje.
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 22:32:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Tko da, ne vem... malo več samozavesti (tvoje) bi verjetno tudi pomagalo. Tudi s tem se strinjam. Ljubosumni postanemo, ko se cutimo ogrozeni. Ogrozenost zna biti posledica pomanjkanja samozavesti. Naredi nekaj za sebe. Za zacetek pojdi na en sprehod okrog jezera, da si vsaj maloooooo razsiris obzorja.
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 22:33:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Haha, mič, čudeži se še dogajajo. Se opravičujem za smetenje. Tudi jaz. Ekola, Blejka26, vidis da se je mogoce spremeniti :).
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 23:07:03
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26 vem da je bilo ogromno napisanega o tem,toda kako naj se krotim..ljubosumna sem samo na eno žensko in mojmu nonstop najedam s tem..že sama sebi grem na živce,ko se nonstop obremenjujem s tem..toda kako narediti temu konec..kako se zadržati,da mu ne bi nonstop težila z njo..?najboljš da se dvakrat kresnem po glavi..vem da s temu vezo samo uničujem,a ne morem iz svoje kože..ali se sploh to da krotiti? Blejka, nisem dobro razumela, zakaj si sploh ljubosumna na to žensko. Se meče za tvojim ali je kaj drugega?
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 6.7.2008 23:15:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ljubosumni postanemo, ko se cutimo ogrozeni. Ogrozenost zna biti posledica pomanjkanja samozavesti. se strinjam. Vprašaj se zakaj si ljubosumna. Zakaj si ljubosumna nanjo? V čem je boljša kot ti? V čem ti predstavlja nevarnost?
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 8:51:52
|
|
|
|
Blejka26
|
ne bi rada izpostavljala cele zgodbe,ker se verjetno ta ženska sprehaja po rr-ju..samo rada bi končala svojo ljubosumnost,ker se zavedam da je on z mano in da ima z mano dva otroka..jaz pa težim za brez veze..je pa res kot je ena naisala-težko je kadilca odvaditi kajenje...res ko me bo napad spet prijel,bom šla proč od njega ali skrila tel.
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 11:05:52
|
|
|
|
arabela*
|
Jaz ti svetujem,da najprej "počistiš" pri sebi.Veliko truda bo treba vložit. Jaz sem bila na istem.Včasih me je tako razjedalo,da si več nisem znala pomagat.Ampak veš kaj ti povem.Da negativna misel prikliče negativno stvar.In drži kot pribito.Jaz sem najino vezo skoraj uničila zaradi nezaupanja.Pač sem veliko let živela v prepričanju,da so vsi moški hinavci,pa nevredni zaupanja.Mogoče sem tud veliko sodila po sebi,ker še nisem imela razčiščeno,kaj bi sploh rada. Moram sedaj rečt da sem že kar lep čas,morda kakšni dve leti "prerojena".Sa da,vendar moraš veliko delat na sebi.Posveti se najprej sebi,najdi mir,mogoče probaj s kakšno meditacijo,knjigami.Vglavnem,zavedaj se,da ti osebno za svoj obstoj ne potrebuješ drugih ljudi.Res se sliši banalno,vendar je čisto res.Meni osebno se zdi,da ko se enkrat človek pozdravi te pretirane posesivnosti do sočloveka,da mu je dost lažje.Svet postane lepši,lažji,bolj preprost,poln ljubezni.Kajti tako bom rekla.Kdor vara itak vara sam sebe
< Sporočilo je popravil Saraya -- 7.7.2008 11:07:50 >
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 11:12:16
|
|
|
|
~Biba~
|
Znanka je s takim dejanjem, spodila svojega fanta v naročje druge. Ali je bilo, le vprašanje časa, kdaj se bo znašel pri drugi; tudi brez najedanja in ljubosumja?
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 13:17:06
|
|
|
|
ronja
|
Glede na to, kar si napisala v temi o nudistični plaži, bi rekla, da tvoje ljubosumje izhaja iz nesamozavesti in iz tega, da ne ceniš dovolj svojega telesa. Mogoče ni tako kot od Pamele, ampak sem prepričana, da ga on ne bi zamenjal, ker bi s tem dobil še drugo glavo zraven . Tak da mogoče se ti bo zdel blesav nasvet, ampak jaz bi ti predlagala, da se vpišeš na kake orientalske plese ali tečaj senuzalnega plesa ali magari kak drugi šport, ki ga imaš rada, ker šport ti res da pozitiven odnos do telesa (ker vidiš, kaj vse je sposobno naredit in si ponosna nanj, pa čeprav ni čisto popolnih oblik - sicer pa: baje je okrogla najbolj popolna oblika ) Če ravno ne pretiravaš s kakim fitnesom, kjer so včasih malo obsedeni s telesi . To, pa da začneš v en zvezčič pisat vse mogoče načine, na katere ti on pokaže, da si mu všeč - ko boš imela črno na belem, boš mogoče bolj prepričana...
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 13:44:46
|
|
|
|
Pikec
|
Blejka jeseni se na karate vpiš... rataš gibčen k kača, postava rata nenavadno skladna, pa še na gobec znaš strokovno dat... Skratka večplastno pripomore k dvigu samozavesti... telesno, psihično, vse skratka... In če se kasnej izkaže, da je ljubosumje utemeljeno....obvladaš prijeme za
|
|
|
|
RE: kako krotiti ljubosumje.. 7.7.2008 15:42:37
|
|
|
|
Teya*D.
|
Težko je...sem sama mela s tem probleme in še tudi kdaj imam . No, jaz se preprosto umaknem, vdihnem globoko, vgriznem v jezik in grem nekam drugam kjer mojega ni. Ko me napad mine pa pridem nazaj. Je pa vprašanje, zakaj mu jo mečeš pod nos? Sta kaj imela?
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......