|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako je pri vas
23.9.2009 22:18:16   
Spark
v vaših službah? Koliko kaj pritiskajo in izkoriščajo in se zgovarjajo na recesijo?

Pri nas pa sem v velikem podjetju težijo, da moramo ekstra veliko tržiti. In danes nam je šefinja rekla, da če ne bo rezultatov se zna zgoditi da nas kdo drugi nadomesti.
Meni je že full slabo zaradi vsega tega presinga, službenega stresa, itd. Imam občutek, da sem zadnje čase ena taka živčna razvalina, in potem še vse kar delam, delam narobe. Sploh se nekako ne znam skup vzeti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako je pri vas
23.9.2009 22:22:46   
water lily
Že pol leta nam odbijajo plače, čeprav naš oddelek do sedaj ni delal izgube(firma pa itak da je), teženje itak nonstop, dela nič....smo pa lani poslušali da je recesija samo v glavahuser posted image
Letelo jih je že kar nekaj. Pa zihr jih še kar nekaj bo. Čičam in čakam.....

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako je pri vas
23.9.2009 22:36:34   
gita10
Pri nas se finančno pozna ( padec promet nekje za 30 %) glede na lansko leto. Vendar sta bili po moje zadnji dve leti tako uspešni, da jih je sploh nemogoče doseči. In po moje je bolj realno stanje to kar je sedaj. Toda kaj ko lastniki non stop pritiskajo nas - jaz sem zaposlena 15 let - nikoli nisem imela niti dneva bolniške, niti sem pokoristila dopust- ker sem res uživala v službi , vendar kar se pa sedaj z lastniki dogaja je pa nemogoče. Tako so se lepo navadili na tisti promet, da je sedaj kar teško z njimi shajat in z njihovim presingom. Vsi so se v tisti gospodarski rast še malo zadolžili - ker je seveda šlo dobro in so več vlagali namesto, da bi malo šparali.
Tako,da sem bila prvič prejšni teden dva dni doma samo v postelji - prvič v življenju sem koristila dopust za to da sem spala, ker se mi enostavno ni dalo iti na sestanek.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 8:32:31   
mika
pRI NAS, vsaj v mojem oddelku ni direktnega presinga, ampak je v pressing v komerciali. Ne dobijo nobenega dela in če ga oni niso sposobni pridobit, sem potem jaz brez dela in spet ne vem kako bo z mojo pogodbo. Podaljšali so mi jo za manj kot  mesec dni, poteče pa mi naslednji teden.

Pa vem, da tega ne delajo nalašč ali da bi me kdorkoli zaj.. v glavo, ampak enostavno ni novih večjih projektov. Pri nas ne gre za bajne zaslužke in da bi direktor ne vem kaj zahteval....gre samo za preživetje. Imamo ogromno za nas mrtvega kapitala, ker pa nihče ne kupuje, je pač tako kot je. Napaka je bila, da so preveč vlagali v lastne investicije, ker nihče ni pričakoval, da bo prišlo do recesije.

Sem se sprijaznila z nastalo situacijo in se ne sekiram več, ker bi me drugače pobralo.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 8:35:53   
donat
pri nas tudi govorijo moramo varčevati, čim več prometa narediti,... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image takšni so pritiski da me kar začne glava boleti. user posted image V trenutni moji službi je tako da samo čakam kdaj mi bodo rekli da nisem več zaposlena pri njih.user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:05:08   
ALWAYS LARA
js bom rekla samo ah ja!

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:12:45   
ZARA
Nič pritiskov, nič teženja, nič izkoriščanja (vsaj ne da bi vedela).

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:17:18   
srki
Teženje pri kakšnih drugih stvareh, no, edino na materialu-pisarniškem se špara.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:23:43   
Kerensa*
Jaz sem sicer do 1. avgusta doma (prostovoljno brezposelna), ampak prej sem pa 7 let opravljala isto delo in ne morem reči, da se je meni osebno recesija kaj poznala. Skregani smo bili že prej na žive in mrtve (ko je bilo nujno, smo se samo tolerirali in nič drugega), vendar je bila plača redna in točna. Edino to je res, da je zadnje leto niso povišali niti za cent. So pa začuda letos prvič dali regres in vsako leto je bila Božičnica oz. Novoletni dodatek, kakor so oni temu rekli. Število strank se je sicer nekoliko zmanjšalo in tudi zneski računov teh strank so bili nekoliko manjši, vendar je bil zaslužek še vedno krepko nad minimalcem (za nas, zaposlene, seveda), pa tudi šefi so očitno še vedno dovolj pokasirali, da so se spustili v nove investicije za izobljšanje poslovanja (nakup avtomobilov, navigacij itd.).
V moževi firmi je pa drugače. Recesija se jim niti malo ne pozna. Dela imajo enako, plače so še vedno zelo spodobne, točne in redne, vključno z dodatki, tudi ugodnosti so.
Nope, pri nas se recesija v službi ne pozna. Res jo je veliko več v glavah, povzeto iz medijev.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:47:06   
hrchy
Osebno se mi ne pozna... dela imam veliko, pri strankah se recesija ne pozna, bozicnice itak ne dobivamo, placa pricakujem, da bo zrasla, ko bo cas za to, + bonus in regres. Ne vem pa, koliko se matrajo pri nas v prodaji... mislim, da je truda nekako toliko kot prej...

Sparamo tudi ne v podjetju, vsaj ne pretirano (ok, mogoce vec sestankov izvedemo prek telekonferenc namesto osebno, kar zahteva potovanja z letali, ampak je itak vseeno)

Kljub temu pa mislim, da bo podjetje doseglo manjso rast kot prejsnja leta.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 13:55:25   
LoCa
ah ne, smo javna inštitucija, in že  z začetkom krize sta pršla 2 nova dohtarja samo na našo organizacijsko enoto, seveda za nedoločen čas. in še bojo pršli......dela je pa....tolko kot vedno, oz. zdej vsaj je user posted image , no, eni pa ga nikoli niso imeli in ga tudi zdej nimajo. vodilnim pa paše da imajo ničete pod sabo, ker imajo s tem večji nadzor.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 14:01:55   
Anonimen
Neposredno se ne pozna, prometa je vsak mesec več, pozna pa se posredno.
Npr. podizvajaci so še lani zahtevali višja plačila, zdaj so tiho in zadovoljni ob prvi ponodbi, samo da še sodelujemo z njimi, veliko jih prihaja kar direkt vprašat, če bi hoteli sodelovat z njimi ali pošiljajo prošnje po mailu, pritisk s strani oglaševalcev, programerjev, optimizatorjev spl. strani je ogromen, polovico mailov zasedejo raznorazne ponudbe,...
Se je tudi že zgodilo, da so stranke odpovedale nakup, ker so izgubile službo ali so jim zmanjšali plače.


(odgovor članu hrchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 14:02:33   
water lily
Ne kernesa ni v glavah.....gradbeništvo je v k***, posledično tudi vsi, ki delujemo v povezavi z gradbeniki. Javna naročila so skenslal. Niti enega razpisa zunaj....
Ni v glavi. Dejstvo je da ni dela.Še tisto delo k je, pa plačil ni in ni.
Določene stroke so ga fajn naj****


< Sporočilo je popravil water lily -- 24.9.2009 14:03:33 >

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 14:14:44   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Ne kernesa ni v glavah.....gradbeništvo je v k***, posledično tudi vsi, ki delujemo v povezavi z gradbeniki. Javna naročila so skenslal. Niti enega razpisa zunaj....
Ni v glavi. Dejstvo je da ni dela.Še tisto delo k je, pa plačil ni in ni.
Določene stroke so ga fajn naj****

Predvsem s slednjim stavkom se pa zelo strinjam. Tega ne morem zanikati, saj poznam nekaj ljudi v določenih strokah (tudi v naši, vendar na drugem delovnem mestu), ki jih je "recesija" zelo usekala po žepu. Po drugi strani pa... Imam kolegico, ki je na Harvardu doštudirala pravo (in še študira dalje) in z družino živi v Bostonu. Ameriko je "recesija" najbolj usekala in ta kolegica je ta pojav zelo dobro definirala.

"Niti ni tolikšne razlike v višini premoženja, temveč je razlika v dojemanju premoženja."



(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 18:43:34   
čaki
mi s 1. septembrom delamo 36 urni del., prevoz so nam znižali, plače, in drug teden še delamo, pol smo pa 3 tedne doma. kakšna bo plače??? obup. že zdaj imamo komi 600 !! nevem ni mi jasno, več al man so že vsi iz krize, mi pa v krizo

< Sporočilo je popravil čaki -- 24.9.2009 18:44:52 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako je pri vas
24.9.2009 23:00:44   
takotako
Manj nabavljanja robe, več prometa. Pa govorijo nam da smo v recesiji in da je prodaja slaba. Punce delajo v delavnici vsak dan kkašnih večjih odstopanj-mi pa teh  artiklov redko kdaj dobimo... Taka je pri nas recesija.

Se pa res najbrž pozna tistim podjetjem ki so imeli veliko kel od javni naročil-to se je najblj znižalo, vsaj zdi se mi.

(odgovor članu čaki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?