Kerensa* -> RE: kako je pri vas (24.9.2009 13:23:43)
|
Jaz sem sicer do 1. avgusta doma (prostovoljno brezposelna), ampak prej sem pa 7 let opravljala isto delo in ne morem reči, da se je meni osebno recesija kaj poznala. Skregani smo bili že prej na žive in mrtve (ko je bilo nujno, smo se samo tolerirali in nič drugega), vendar je bila plača redna in točna. Edino to je res, da je zadnje leto niso povišali niti za cent. So pa začuda letos prvič dali regres in vsako leto je bila Božičnica oz. Novoletni dodatek, kakor so oni temu rekli. Število strank se je sicer nekoliko zmanjšalo in tudi zneski računov teh strank so bili nekoliko manjši, vendar je bil zaslužek še vedno krepko nad minimalcem (za nas, zaposlene, seveda), pa tudi šefi so očitno še vedno dovolj pokasirali, da so se spustili v nove investicije za izobljšanje poslovanja (nakup avtomobilov, navigacij itd.). V moževi firmi je pa drugače. Recesija se jim niti malo ne pozna. Dela imajo enako, plače so še vedno zelo spodobne, točne in redne, vključno z dodatki, tudi ugodnosti so. Nope, pri nas se recesija v službi ne pozna. Res jo je veliko več v glavah, povzeto iz medijev.
|
|
|
|