|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:04:41   
Viki-2
kako dajete spat dojenčka in 4 letnico -zelo ljubosumnoBTW. Pri nas taveliko oči, dojenčka pa jaz, ker dojim, itak pa zaspi pozneje kot ona. Oziroma kakor kdaj. Še nima reda. Ona pa seveda vsak večer joka, da naj grem z njo . in Potem kombiniramo. Včasih rata, včasih mali začne jokati in potem je vse narobe. Kako to rešujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:10:48   
Gordana-3
mi imamo razliko le dve leti, sedaj sta stari skoraj štiri in skoraj dve. kar hitro smo prešli na ta ritem, da hodimo spat me tri skupaj. in sicer to izgleda tako, da prvič v kopalnici zrihtam ta malo, jo nesem v spalnico, dobi flaško, prižgemo tv na baby tv channel in ona v miru pije svoj mlekec in gleda risanke. ta večja ta čas morda še je večerjo, ali se igra v svoji sobici, potem zrihtam še njo, prebereva v njeni sobi eno pravljico, zrihtam še sebe na pol, gremo v spalnico, pogledamo še eno risanko vsi skupaj, ugasnemo lučko, ta mala zleze v svojo posteljko in čez kakšnih 15 minut obe že spita.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:42:18   
nuala
Ko je bil tamali rojen, je bil tavečji star 2 leti.
Kar hitro ( po kakšnih 3 mesecih ) smo delali tako:
Tavelikega sem slekla in dala v banjo kopat. Tamalega sem potem slekla v kopalnici in ga umila ali skopala ob velikemu bratcu. Tavečji se je tačas igral in kopal v banji.
Potem sem tamalega oblekla in položila na dekico, kasneje v stolček. Obrisala in oblekla tavečjega. Mu umila zobe. Ju nesla na kavč, kjer sta dobila vsak flašo mleka. Potem sem ju odpravila v sobo in ju dala v posteljo, tavelikemu povedala pravljico. Ko je tavelik zaspal, sem vzela malega iz sobe, če še ni bil zaspan ali je jokal.
Nikoli ni bilo kakšnih večjih težav s to rutino ( čeprav je bil tavečji ljubosumen ), pa tudi večinoma nisem imela nikogar, da bi mi kaj pomagal.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:44:05   
Anonimen
ponavad je ati zrihtal tamalo - nisem dojila. jaz pa tavelko. če smo ble same, smo pa včasih vse tri zasopala na tavelki pojstli :) ko v sendviču sem bla, eno na eni strani drugo na drugi :)

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:46:50   
Gordana-3
mi smo v takšnem sendviču še vedno, čeprav ta mala ponavadi zleze v svojo posteljko. posebno fajn je, ko mož ponoči dela in laura spi na njegovem mestu in ne dobivam nobenih brc v rebra user posted image
ko sta bili pa manjši, smo delali točno tako, kot je napisala nuala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 10:50:40   
Anonimen
Pri nas je tako, da gre starejša sama spat. Po lumpiju se gre umit zobke in obleče pižamo, potem pa gre ko gre... O uri, ko v bistvu zaspi raje ne govorim, ker se bo verjetno usul cel plaz...  Navdno potem v svoji sobi še dolgo riše ali pa se igra, ko se ji zazdi, da bi šla spat, si "naštima" pravljico ali pesmice, se pokrije in zaspi. Včasih sem kar user posted image , ko mi prej zaspi, ne da bi se šla k njej malček pocrkljat.

Malo  navadno skušam dati spat okoli 9. ure, zaspi pa user posted image user posted image , kakor kdaj. Včasih takoj, včasih pa po uri ali dveh.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 11:09:05   
lex
najprej zrihtam ta malo (8mesecev), se ta pocarta še z atije, da zrihtam ta večjega (3 leta), potem Aleks še pogleda kako risanko vmes spije kakav v flaši, med tem alina zspi pri meni v dnevni s flašo v ustih. Jo dam v njeno posteljo in grem umit aleksu zobe (ne velja noben drug), potem pa mi da lubčka in more it ati z njim. Mi smo še kar fajn rešili za zdaj, kaj bo pa pri ta tretjem bomo pa videli. upam, da nam uspe rešit fajn ritem.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 11:34:22   
Petraa
ko še starejši ni spal sam-si mogel zraven njega ležat,sem najprej z guganjem in hojo dojenčka uspavala- potem smo pa vsi 3 šli skupaj ležat,no zdaj pa starejši gre sam spat,tako da ga samo pokrijem,dam lubčka in grem ven iz sobe.čez cca pol urce gre pa še najmlajši spat

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 12:01:07   
Blejka26
moja prva je stara 2leti druga pa 3mesece..Prvo dam spat okrog osmih,tamalo pa takrat dam tašči da jo popazi.Ko prva zaspi grem po tamalo in nato uspavam še njo.Če ne bi bilo tašče pol pa ne vem kako bi šlo

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 12:03:50   
Petraa
Blejka bi šlo verjemiuser posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 12:10:36   
Gordana-3
joj, blejka, seveda da bi šlo. me smo večinoma same, ko mož popoldan dela in nimam tašče ali mame blizu, ki je 130 km daleč, da bi mi kdo pomagal. se navadiš in potem ta večerni obred postane že rutina. zelo hitro sem ju tudi kopat začela skupaj, takoj, ko je ta mala sama sedela. ampak ko pride moja mami, ali pa ko gremo me tri k njej, takrat pa je to zame kot male počitnice. in to bo že danes popoldan, pa vse do nedeljeuser posted image JUPIIII in user posted image  za mojo mami.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
24.1.2008 12:34:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 13:34:09   
viv_
Pri nas je takole:

Ta velika je stara 4, ta mala je stara 1.

Zvečer, malo čez 6 imamo skupno večerjo. Sledi umivanje. Če je kopanje, se kopata skupaj, če je tuširanje potem vsaka posebej. Ko zaključimo z umivanjem je faza "pižama". Obedve gresta v pižamo. Potem pa ta velika dobi risanke, tamalo skipamo v posteljo, ugasnemo luč. Ob 7:15 tamala spi.

S ta veliko potem pogledamo skupaj še kakšno risanko, odigramo kakšno družabno igrico, potem gre še ta velika v posteljo. Ob 20:30 je mir in spita obe.

Tako je že od dneva 1 naprej (edino umivanje je bilo na začetku vedno vsaka posebej).

Spita pa skupaj v sobi.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 15:17:28   
ajdaN
Prvi mesec je bila pomoč in sem najprej rihtala ta velikega, potem ta malo. Če je bil ati doma, je večjega porihtal on.

Od prvega meseca naprej, jih rihtam/va skupaj. Oba v banjo, stuširat (od začetka sem malo "splaknila" v škafu, zdaj je v fliperju), tamalega v posteljo s flašo mleka, tačas sem dojila tamalo, če smo bili sami, potem sem tamalo odnesla v spalnico, tamal je zaspal sam.

Od 4. meseca naprej sta skupaj v sobi, zvečer oba pojesta in zaspita. Mali včasih še malo debatira, če tamalo mučijo zobki malo joka, ampak se nobeden ne vznemirja zaradi drugega.

Od začetka me je bilo groza kako bom spedenala oba, ampak ker smo bili ene 4x na teden sami, sem se morala navadit. Po kakem tednu, dveh je bilo vse skupaj rutina.

Res pa da je mali navajen brez problema zaspat sam in ni nikoli poznal druge opcije. Ko se gre zvečer spat, ni šanse da pride ven iz sobe, izjemoma sem ga vzela v naročje. Tudi pri tamali delam enako in oba zaspita brez problema, če ne takoj pa čez en čas.

Če moraš dat oba sama spat, jih nekak porihtaš, saj nimaš izbire. Je pa bistveno težje če je starejši navajen na urno, dveurno proceduro. Jaz si ne predstavljam zvečer ob otroku ležat eno uro, da izvoli zaspatuser posted image . Včasih imam cel dan sama oba, pedenam, previjam, futram, crkljam... Zvečer po osmi je je pa čas zame oz. za naju.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 15:48:58   
karin412
Zdaj po 5 mesecih imamo tako; 2 letnica in 5 m star dojenček: ta večja zaspi sama v svoji posteljici, jo učila po metodi dr. Estvilla (knjiga, tist, ki joka, pa hodiš noter,dokler ne zaspi; zdaj v drugo je šlo lažje in je zakapirala že 2. dan). Sama je hodila spat že pred rojstvom, potem pa do zdaj ne, sem jo dajala jaz spat ali pa mož tako, da sva se ulegla poleg, samo je trajalo 1 uro, da je zaspala. Če si sama, je najbolje tako, da sama zaspi.
Ta mali mi zaspi v dnevni,ker zaspi istočasno in se še boljim, da bi jokal. Zaenkrat se hoče še 2-krat pododjit zvečer in potem v štorklji zaspi ali pa na kavču. Da trdno zaspi traja eno uro ali več, odvisno od tega kdaj se hoče podojit še na drugi joški.

Ma tudi jaz sem mislila, da je nemogoče dat oba spat, pa je enkrat prišla žena od tasta gor pazit, drugič pa sem bila primorana sama in je šlo. Hvala bogu, pa moj ne dela pogosto zvečer.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako dajete spat 2?
24.1.2008 16:22:40   
Suzy.
Jaz zdaj sicer ne dojim več ampak tudi ko sem ni bilo nič drugače.

Mož se igra s hčerko v dnevni sobi, ko dam jaz v sobi ta malemu za jest (zdaj flašo, prej sva se dojila). Ko mali zaspi pa gre spat še ona. Nikoli ni nobenih težav.

Daj malemu za jest in potem daj njo spat. Ne vem, v čem je težava. Mali tako ne bo lačen, pa ga bo že on ta čas imel.

(odgovor članu Viki-2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Varanje
josephine27

Je seks prek interneta z neznancem varanje?

da (85%)

ne (7%)

ne vem (8%)


Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!