ajdaN -> RE: kako dajete spat 2? (24.1.2008 15:17:28)
|
Prvi mesec je bila pomoč in sem najprej rihtala ta velikega, potem ta malo. Če je bil ati doma, je večjega porihtal on. Od prvega meseca naprej, jih rihtam/va skupaj. Oba v banjo, stuširat (od začetka sem malo "splaknila" v škafu, zdaj je v fliperju), tamalega v posteljo s flašo mleka, tačas sem dojila tamalo, če smo bili sami, potem sem tamalo odnesla v spalnico, tamal je zaspal sam. Od 4. meseca naprej sta skupaj v sobi, zvečer oba pojesta in zaspita. Mali včasih še malo debatira, če tamalo mučijo zobki malo joka, ampak se nobeden ne vznemirja zaradi drugega. Od začetka me je bilo groza kako bom spedenala oba, ampak ker smo bili ene 4x na teden sami, sem se morala navadit. Po kakem tednu, dveh je bilo vse skupaj rutina. Res pa da je mali navajen brez problema zaspat sam in ni nikoli poznal druge opcije. Ko se gre zvečer spat, ni šanse da pride ven iz sobe, izjemoma sem ga vzela v naročje. Tudi pri tamali delam enako in oba zaspita brez problema, če ne takoj pa čez en čas. Če moraš dat oba sama spat, jih nekak porihtaš, saj nimaš izbire. Je pa bistveno težje če je starejši navajen na urno, dveurno proceduro. Jaz si ne predstavljam zvečer ob otroku ležat eno uro, da izvoli zaspat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Včasih imam cel dan sama oba, pedenam, previjam, futram, crkljam... Zvečer po osmi je je pa čas zame oz. za naju.
|
|
|
|