Anonimen
|
Meni pa se je zgodila naslednja zgodba: S prijateljico sva imeli rok s 4-tedensko razliko. Ona prej, jaz kasneje. Zelo sem bila vesela, da bova skupaj nosečki in nato skupaj vozičkali. Pogovarjali sva se itak tudi o imenih. Povedala sem ji izbrana imena za oba spola. Ime za punčko ji je bil tudi všeč, ampak je bilo to takrat še zelo zgodaj in je rekla, da se ne želi več pogovarjati o imenih, ker sva obe noseči. En teden pred njenim rokom je imela slabo vest in mi je povedala, da ji je grozno, ker imata to ime zbrano, in jo skbri, da ne bova midva jezna nanjo. Pa še priznala je, da se pri tem imenu ne bi zaustavljala, če ga ne bi jaz omenila. Itak, da ji nisem rekla, ne dati tega imena. Za spol pa nista vedela. Ona je rodila in dala punčki ime ravno to, kar sva imela midva v izboru. Takrat sem bila res šokirana, ostala sva brez imena 4 tedne pred rokom. Potem pa govoriva in mi reče: joj sedaj sem ti pa ime ukradla... Naj še povem, da se isto pišemo in živimo v isti vasi. Otroka sošolca..... Kaj pravite na to situacijo? Rok imam čez 2 tedna. Imena pravega še vedno nimava izbranega. Imam pa še eno vprašanje za vas. V izboru imava sedaj eno ime, ki je zelo pogosto. Med drugimi je tako ime tudi otročku od bližnje sodelavke, ki se dobro razumeva. Njen otroček je sicer star že 7 let in se z otroki nikoli ne vidimo. Tako, da to ne bi bilo moteče. Tudi do tega imena nisem prišla zaradi nje. Zelo je všeč mojemu možu. Imam občutek oziroma vem, da sodelavki ne bi bilo všeč, da bi jaz tako poimenovala svojega otroka. Če bi imela še kakšno drugo imena seznamu, ki bi bilo nama obema res všeč, tega ne bi izbrala zaradi nje. Kaj bi ve naredile v tem primeru? Bi vseeno dale tako ime, ali bi imele raje mir v službi? A4
|