|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakanje in jokanje
15.5.2006 9:53:04   
jmmm
Našuser posted image  vedno ob napenjanju joka, zakaj je tako hudo narediti kakec, ki ni trd. Kako je bilo pri vas, stari smo 6 tednov.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakanje in jokanje
16.5.2006 8:54:48   
Anonimen
Pozdravljena.
Pri nas se je tako začelo.Že kot čisto majhen dojenček je imel težave pri iztrebljanju.Vedno je jokal in se napenjal,pa smo mu pomagali tako,da smo ga razvili in prijela ga je za gležnje in upognila nogice v kolenih ter pritiskala nogice oziroma kolenčka k trebuščku,da mu je pomagala,da se je lažje pokakal.Naj pa ti povem,da težave še z lepa niso minile.Sedaj bo kmalu star tri leta in težave so še tu.Zanj je kakanje boleče in zato noče kakat,raje zadržuje,pa na kahlico noče niti na školko,enostavno v pleničko in to stoje.
Ne vem pa koliko časa bo še trajala taka situacija,kot sem pobrala informacije,so otroci tudi do petega leta imeli take težave.
Prav pred kratkim smo se pogovarjale o tem.
http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=913419

< Sporočilo je popravil neva6 -- 16.5.2006 8:56:34 >

(odgovor članu jmmm)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakanje in jokanje
16.5.2006 8:59:20   
renan
Nas ni jokal vedno, je pa veckrat. Tudi, ko je rabil prdnit. To je pac se zelo malo obcutljivo crevesje in verjetno boli, ko gre kakec ali zrak po njem. Nasemu je pomagalo, da se ga nosila na rokah z s trebuhom navzdol.
LP, Renan

(odgovor članu jmmm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakanje in jokanje
16.5.2006 9:27:54   
cmokec
Poznamo. Nebi te rada strašila, ampak pri nas se je problem stopnjeval. Bolj ko je bila velika, bolj je zadrževala. Kakala je v stoje, obvezno v plenico, tresla se je od bolečine, bela v glavo kot zid in potna po čelu. Naredili smo vse, kar smo lahko, pa ni pomagalo, ker se je ona zavestno odločila, da noče kakat, ker to boli. Seveda je bilo potem vsak dan huje. Vse skupaj se je popravilo okoli 4 leta samo po sebi. Očitno mora otrok malo zrasti, da dojame kaj mu govoriš in da ti zaupa, da mu želiš pomagati, da ne bo bolelo.. Da kora kakat, .....

Pri tej starosti lahko daš malo laktoze v sokec ali čaj. Deluje odvajalno.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakanje in jokanje
16.5.2006 9:44:12   
Anonimen
Evo cmokec ti si najbolj razložila.Čisto enako je pri našemu.Mi smo na recept dobili Portalak.Že dva meseca po tri žlice na dan.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakanje in jokanje
16.5.2006 11:25:07   
mami-meri
Pozdravljene!

Meni so razlozili, da dojencki ob kakanju jokajo tudi zato, ker zadnjicno odprtino tiscijo skupaj kot bi hoteli zadrzevati blato obenem pa pritiskajo in sedaj si sebe predstavljajte kako prtiskate in ce je rektum zaprt tudi mehko blato ne bo slo oziroma zelo tezko. Ja nasi malcki so zelo nebogljeni in veckrat jim lahko pomagamo samo tako da jih crkljamo in ljubkujemo ter damo vedeti da jih imamo neskoncno radi.

Marusa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?