kakanje in jokanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jmmm -> kakanje in jokanje (15.5.2006 9:53:04)

Naš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vedno ob napenjanju joka, zakaj je tako hudo narediti kakec, ki ni trd. Kako je bilo pri vas, stari smo 6 tednov.

lp




Anonimen -> RE: kakanje in jokanje (16.5.2006 8:54:48)

Pozdravljena.
Pri nas se je tako začelo.Že kot čisto majhen dojenček je imel težave pri iztrebljanju.Vedno je jokal in se napenjal,pa smo mu pomagali tako,da smo ga razvili in prijela ga je za gležnje in upognila nogice v kolenih ter pritiskala nogice oziroma kolenčka k trebuščku,da mu je pomagala,da se je lažje pokakal.Naj pa ti povem,da težave še z lepa niso minile.Sedaj bo kmalu star tri leta in težave so še tu.Zanj je kakanje boleče in zato noče kakat,raje zadržuje,pa na kahlico noče niti na školko,enostavno v pleničko in to stoje.
Ne vem pa koliko časa bo še trajala taka situacija,kot sem pobrala informacije,so otroci tudi do petega leta imeli take težave.
Prav pred kratkim smo se pogovarjale o tem.
http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=913419




renan -> RE: kakanje in jokanje (16.5.2006 8:59:20)

Nas ni jokal vedno, je pa veckrat. Tudi, ko je rabil prdnit. To je pac se zelo malo obcutljivo crevesje in verjetno boli, ko gre kakec ali zrak po njem. Nasemu je pomagalo, da se ga nosila na rokah z s trebuhom navzdol.
LP, Renan




cmokec -> RE: kakanje in jokanje (16.5.2006 9:27:54)

Poznamo. Nebi te rada strašila, ampak pri nas se je problem stopnjeval. Bolj ko je bila velika, bolj je zadrževala. Kakala je v stoje, obvezno v plenico, tresla se je od bolečine, bela v glavo kot zid in potna po čelu. Naredili smo vse, kar smo lahko, pa ni pomagalo, ker se je ona zavestno odločila, da noče kakat, ker to boli. Seveda je bilo potem vsak dan huje. Vse skupaj se je popravilo okoli 4 leta samo po sebi. Očitno mora otrok malo zrasti, da dojame kaj mu govoriš in da ti zaupa, da mu želiš pomagati, da ne bo bolelo.. Da kora kakat, .....

Pri tej starosti lahko daš malo laktoze v sokec ali čaj. Deluje odvajalno.




Anonimen -> RE: kakanje in jokanje (16.5.2006 9:44:12)

Evo cmokec ti si najbolj razložila.Čisto enako je pri našemu.Mi smo na recept dobili Portalak.Že dva meseca po tri žlice na dan.




mami-meri -> RE: kakanje in jokanje (16.5.2006 11:25:07)

Pozdravljene!

Meni so razlozili, da dojencki ob kakanju jokajo tudi zato, ker zadnjicno odprtino tiscijo skupaj kot bi hoteli zadrzevati blato obenem pa pritiskajo in sedaj si sebe predstavljajte kako prtiskate in ce je rektum zaprt tudi mehko blato ne bo slo oziroma zelo tezko. Ja nasi malcki so zelo nebogljeni in veckrat jim lahko pomagamo samo tako da jih crkljamo in ljubkujemo ter damo vedeti da jih imamo neskoncno radi.

Marusa




Stran: [1]