|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšne zadolžitve za 6 letnika
6.1.2008 10:19:47   
karamela
Doma imam skoraj 6 letnika. Pa bi rada začela z nekimi zadolžitvami, katere bi imel, da se navadi na nek red, saj letos začne obiskovati 1 razred, pa tudi nasploh.

Imajo vaši 6 letniki kakšno zadolžitev- nevem vsako soboto posesajo svojo sobo...., ali kaj podobnega. Kaj priporočate?

Moj namen ni oztroka omejevat v igiri, vendar vseeno bi želela, se na nek način počasi uvesti v nek ritem, v neko dolžnost vsakodnevno...

Hvala za vaše nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšne zadolžitve za 6 letnika
6.1.2008 10:23:23   
malecka
ja naj pomaga pri preoblačenju postelje, da obnese umazano posteljnino. Če imate mucke ali papigo da vsak dan po šoli zamenja vodo. Začni počasi, sploh če do zdaj ni imel obveznosti.user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2008 10:24:56   
Anonimen
Imajo vaši 6 letniki kakšno zadolžitev- nevem vsako soboto posesajo svojo sobo...., ali kaj podobnega. Kaj priporočate?

Sesanje komot. To že Mičica počne, ki je precej mlajša; ampak ona iz lastnega veselja...user posted image . S ta pravim sesalcem, ne z igračo :).

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2008 10:25:23   
Marogica
Mi imamo doma 6,5 letnika. Neki takšnih zadolžitev gospodinjstvu ni imel in še nima, ker se mi to zdi enostavno prezgodaj. Vse kar mora narediti, je to, da si pospravi sobo, kar pomeni pospraviti igrače v sobi(ostalo pospravim jaz) in da ko poje, svoj krožnik/skodelico nese od mize  na kuhinjski pult, pa če nam zmanjka mleka, ki je hranjeno v kleti, ga pošljem ponj.

Sesa občasno-torej, ko vidi mene, ga včasih "piči", da bi pomagal, največ za kakšnih 5 min, ostalega pa ne dela in ga tudi ne silim

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2008 10:30:55   
karamela
V bistvu čistu brez navad ni, je priden če se mu da. Rada bi pa recimo tedensko ali pa dnevno (kakšno majhno zadolžitev) od katere ne bi odstopala.

A bi zahtevala  preveč, če vsako soboto sam pospravi svojo sobo, pobriše prah, posesa.... Ko zložim oprano perilo njegovo, da si sam pospravi v omaro...

Se mi zdi da je malo len za te stvari.... in rabi malo motivacije

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2008 10:34:16   
karamela
Mič RR , tudi on je ko je bil manjši star 3 leta komaj čakal, da sem sesala in bil takoj zraven in želel sesat.

Marogica, si me spomnila, da eno zadolžitev pa v bistvu že ima. Ko nam zmanjka mleka, gre v shrambo in prinese mleko.user posted image  Kar 2  litra, da bo za dlje.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2008 10:36:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karamela

Mič RR , tudi on je ko je bil manjši star 3 leta komaj čakal, da sem sesala in bil takoj zraven in želel sesat.

Torej naj zdaj skoristimo, dokler ima še voljo.....user posted image .

Lahko tudi smeti odnese, če niso ob nevarni cesti.

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2008 10:37:02   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: karamela

A bi zahtevala  preveč, če vsako soboto sam pospravi svojo sobo, pobriše prah, posesa.... Ko zložim oprano perilo njegovo, da si sam pospravi v omaro...

Madona, tega še jaz tedensko ne delam...user posted image  Karamela, meni se to zdi preveč...kaj pa vemuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2008 10:57:39   
bumerang
Meni pa se ne zdi preveč. Meni se kvečjemu zdi prepozno. Kako naj sicer dobi delovne navade? user posted image
Šestletni otrok bi moral vsak dan imeti vsaj 10 minut zadolžitev, ki bi bile vsakodnevne, enake in samo njegove. V smislu, da bi se moral sam nanje spomniti in jih opraviti. Najbolje je napisati en plakat v katerem je označeno kdo kdaj kaj dela.
Zadolžitev, primernih za šestletnika, pa je veliko, povezane naj bodo z dobrobitjo vse družine. Svoje lastne, osebne bi pa itak moral opravljati že zdavnaj.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2008 10:59:50   
Pauline
Mi imamo navado, da vsako soboto skupaj čistimo. Ne pospravlja samo svojo sobo, temveč gremo skozi stanovanje skupaj. Opravlja neka lahka opavila in se počuti ful koristnega. Vsakodnevno pa pripravi mizo pred kosilom, pa pomaga jo tudi pospraviti, pri rihtanju perila nogavice zloži skupaj - svojih stvari pa ne pospravlja v omaro, ker se bojim, da bi jih bilo potem potrebno še enkrat polikatuser posted image . A ja, star pa je 5 let.
Moj nasvet: začni počasi, da ne bo imel občutka, da ga kaznuješ.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2008 11:12:03   
karamela
Naj povem, da osebne dolžnosti opravlja, pospravi za sabo obleke, se sam stušira (včasih malo pomgam)  pospravi posteljo, sam vsak večer umije zobe, v tem ni problem je ful priden, po umivanju zob pije samo vodo .....

Hotela sem samo za kakšne večje ne osebne v smislu pomaganja pri gospodinjstvu..... pa da ne bi pretiravala in preobremenjevala otročka..

Hvala za odgovore.

Vsako soboto bo sam pospravil svojo sobo je moja odločitev.  ne bo mu vzelo več kot 10 minut, pa še kaj se bo našlo....

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2008 11:30:41   
malecka
moja najstarejša, je že rano dobila naloge, ki jih je opravljala vsak dan. Pospravit posteljo, odnest smeti, odnest ajmarček na gnoj, ... in z časom smo ji naloge večali, tako da sedaj pri 12 letih ima 10 konstantnih del, ki jih mora narediti vsak dan. Če pada sneg ali pa sije sonceuser posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2008 11:41:50   
Anonimen
Moj v bistvu nima nič posebnega, tako da me večkrat prosi, da mi kaj pomaga.user posted image  To se meni po eni strani tudi zdi v redu, da je ves srečen, če mi npr, lahko pomaga preobleči posteljo ali zložiti in odnesti perilo.
Ja, bo pa treba tudi s tem počasi začeti, se strinjam. Mislim, da bomo mi začeli s postiljanjem postelje. To bi pa res že lahkko naredil.
Aja, krožnik pa večinoma odnese z mize na pult, ja, to pa ja. Pa včasih pospravi svojo sobo in to u nulo. Ampak to kadar se sam spomni,. No, ali pa če sem jaz huda, ni pa to neka stalna zadolžitev.

Jaz  mojega preveč šparam, priznam.

(odgovor članu malecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2008 13:17:02   
Anonimen
Vprašaj ga, kaj rad počne, kaj se mu zdi zanimivo, in potem naj bodo to njegove zadolžitve.

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2008 15:56:02   
frutka_
Če pospravi za seboj pa kdaj pomete se mi ne zdi nič pretirano težkega. Enako, da mizo postavi za kosilo ali jo pobriše. Mizo pripravi že moj 3-letnik.
Prav tako lahko pospravi tudi svojo posteljo.
Ne vem, meni se zdi logično da pomaga pri kakšnih stvareh.Ne rečem da mu daš zdaj celi kup opravil ampak kakšna manjša, pomožna dela pa lahko pomaga opraviti.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.1.2008 16:11:19   
san
nič ni premajhen, čisto dovolj je že star, da pomaga doma pri gospodinjskih opravilih. npr. odnese smeti, pripravi in pospravi mizo, pomete, pospravi svojo sobo, pospravi za seboj umazana oblačila, sam zloži oprane stvari v omaro...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.1.2008 16:40:51   
Gina
moji so pri 6. letih imeli zadolžitve in to se mi zdi edina zdrava stvar na tem svetu. Nezdravo je, da otroku nič ni treba storiti za skupnost, no, vsaj za moj okus, če ne ničesar ne cenijo.
- pripravili so si stvari za naslednji dan za obleči
- naš fant že od tedaj vsak dan odnaša smeti v smetnjak pred vrati
- svojo sobo po moje pospravljajo še od prej kot od 6. leta, edino posesam in pomijem ponavadi jaz, včasih jo pa tudi sami, samo redko, ker jim je to zelo zoprno
- dostikrat sta zlagala posodo ven iz stroja že tedaj, samo ne ravno vsak dan, sigurno pa cca 2-3x na teden
-zložila sta svoja oblačila v svojo omaro
- pospravila sta za kosilom
- pripravlja pa mizo za kosilo naš ta mali pogosto (3 leta)
- pometla sta tudi dostikrat pri teh letih, so čisto primerna leta za naučit se tega
- sama sta pogrela mleko za čokolino ali kakav ali kornflekse v mikrovalovki
- sama sta začela hoditi v trgovino občasno, se mi zdi da fant pri 7. letih, bejba pa pri 6. , ker ji je bilo to fajn, pa ni bilo kake ekstra hude ceste vmes
- mi je ravno v petek rekla ena učenka, sicer pri sedmih letih, da vsak dan kopalnico pomije, kar je tudi primerno opravilo, ker vsak dan sproti se ne nabere toliko svinjarije, da bi bilo to težavno opravilo - mojim je to zoprno, zato delam to sama

PO moje je fajn, da si sam otrok izbere izmed množice opravil, katero mu je bolj prijetno za delat. Da ima veselje zraven ali da mu ni prav zoprno.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2008 7:33:16   
Lenny
Pet in pol-letnik ima zadolžitve. Sesanje sobe po potrebi je njegovo delo, odnašanje smeti tudi (seveda odnese le tiste dnevne, ki niso pretežke), za sabo pospravi svoja oblačila (no, večino teh), pomaga pri pripravljanju mize in pri pospravljanju, kar pogosto namesto mene nahrani malega minija, čez vikend pomaga v kuhinji (pranje solate, rezanje zelenjave, ...).
Zdi se mi kar pametno, da je otrok vključen v domača opravila. Tako ve, da hrana ne prikoraka sama na mizo, da perilo ne skače samo v pralni stroj in iz njega v omaro, da se tepih ne čisti samodejno, ..... Ob tem ni za zanemarit tudi to, da to počnemo skupaj, se pogovarjamo, zapojemo kakšno, večkrat se pri delo bolj zamoti, kot z igračami. Vsekakor pa je to boljše, kot da bi sedel pred televizijo ali računalnikom. Povrhu vsega je na svoje delo prav ponosen. Upoštevam pa Ginin nasvet, da otrok za pomoč v gospodinjstvu ni pametno dodatno nagrajevati.

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.1.2008 15:03:50   
piščanc
pri nas ima 7-letnica (1. razred) redne zadolžitve samo kar se tiče nje. se pravi osebna higiena, obleke, igrače, njena soba, šola, pospravljanje za sabo. če pa želi lahko pomaga pri skupnem gospodinjstvu meni ali možu pri zlaganju perila, nogavice že obvlada, dajanje v in iz stroja, rihtanju zajca in rib, čevlje in copate zglanca in pospravi. je pa zelo pridna, ker želi sodelovati in se marsikaj tik tak nauči.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.