Gina -> RE: kakšne zadolžitve za 6 letnika (6.1.2008 16:40:51)
|
moji so pri 6. letih imeli zadolžitve in to se mi zdi edina zdrava stvar na tem svetu. Nezdravo je, da otroku nič ni treba storiti za skupnost, no, vsaj za moj okus, če ne ničesar ne cenijo. - pripravili so si stvari za naslednji dan za obleči - naš fant že od tedaj vsak dan odnaša smeti v smetnjak pred vrati - svojo sobo po moje pospravljajo še od prej kot od 6. leta, edino posesam in pomijem ponavadi jaz, včasih jo pa tudi sami, samo redko, ker jim je to zelo zoprno - dostikrat sta zlagala posodo ven iz stroja že tedaj, samo ne ravno vsak dan, sigurno pa cca 2-3x na teden -zložila sta svoja oblačila v svojo omaro - pospravila sta za kosilom - pripravlja pa mizo za kosilo naš ta mali pogosto (3 leta) - pometla sta tudi dostikrat pri teh letih, so čisto primerna leta za naučit se tega - sama sta pogrela mleko za čokolino ali kakav ali kornflekse v mikrovalovki - sama sta začela hoditi v trgovino občasno, se mi zdi da fant pri 7. letih, bejba pa pri 6. , ker ji je bilo to fajn, pa ni bilo kake ekstra hude ceste vmes - mi je ravno v petek rekla ena učenka, sicer pri sedmih letih, da vsak dan kopalnico pomije, kar je tudi primerno opravilo, ker vsak dan sproti se ne nabere toliko svinjarije, da bi bilo to težavno opravilo - mojim je to zoprno, zato delam to sama PO moje je fajn, da si sam otrok izbere izmed množice opravil, katero mu je bolj prijetno za delat. Da ima veselje zraven ali da mu ni prav zoprno.
|
|
|
|