|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšen stolček za hranjenje?
23.5.2006 12:44:40   
cuma
Pozdravljene!

Potrebujem vaš nasvet oz. izkušnje!
Odločam se za nakup stolčka za hranjenje in razmišljam o stolčku prima pappa od peg perego.
Kakšne stolčke imate vi in kaj mi priporočate?

Lep dan vam želim,
cuma
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšen stolček za hranjenje?
23.5.2006 12:52:48   
Seven*
Lesenega. Primernejsi za ciscenje in boljsi za razvoj otroka.

Gospa sem.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2006 12:53:57   
Eviii
jst sm že pred časom nabavla stolček rebeka, ki je bil v akciji v bc-ju. sicer ga še nismo uporabli, ker je dejan še premajhen, tko da ti svojih izkušenj glih ne morem podat... sm pa slišala dobra mnenja o peg pero stolčkih.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2006 12:55:28   
Bonnie_RR
Jaz sem pred kratkim kupila ta stolček in sem ful zadovoljna. Meni je fajn, ker se da fajn regulirat naslon in premikat sem in tja. Skratka super stolček!

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2006 13:17:32   
Seven*
Najbolje se je pa obnesel plasticni stolcek iz IKEA-e za 15 evrov.

Gospa sem.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2006 13:19:19   
Nea
Hojla!

Podoben stolček imamo že skoraj dve leti in smo z njim super zadovoljni user posted image . Položaj sedeža je nastavljiv naprej-nazaj, sedež se lahko dviguje in spušča, enostaven je za čistit.
Jaz ga dam v  kad, ga stuširam user posted image in spet izgleda kot nov.
Priporočam!

Lp,
Nea

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2006 13:22:55   
Anonimen
Mi imamo tistega iz Ikeje za 15eur. Nimam pripomb. Če je mala Mič lačna je, če ni, verjetno tudi v tistem za 150 eur ne bi....

Osebno se mi zdi nepotrebno kupovati drag stol samo zato, ker so na njem ropotuljice, zvonci in ne vem kakšni dodatki še.

Za razliko v ceni raje kupim kvalitetne igrače, primerne starosti otroka, ki že sedi v takem stolu.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2006 13:23:21   
cuma
Seven, veš kaj me zanima? Pri teh lesenih stolčkih imam občutek, da so tako zelo neudobni... a so primerni za dojenčka, ki še ne zna 100% samostojno sedet?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2006 13:30:53   
Seven*
Cuma. Zelo so neudobni. Hoces slisat resnico? Pravzaprav noben od teh fancy oblazinjenih stolckov ni bogvekaj primeren. Sploh ce otrok se ne sedi. Kaj pa vem.. Povem ti pac stalisce fizioterapevtov. V takem stolcku mu je blazno udobno, zato ne bo uporabljal misic. V lesenem se bo pa moral malo pomantrat. Jakoba smo dali v TripTrap pri 6 mesecih. Kaksen mesec je se lezel sem in tja, smo ga malo zalozili, potem je bilo pa ok. Meni osebno se zdi blazno skoda dnarja za razne PP. Se preden sem imela Emo sem bila proti njim, sploh ker mi Jakob pljuva hrano cez celo kuhinjo. Si ne predstavljam, da bi morala vsak dan pobrisati vse tiste majhne delcke plastike. Premalo ravnih povrsin.. Pa glomazen se mi zdi, prevec prostora zavzame. Da bom pa jaz 5x na dan stolcek zlozila in ga pospravila.. Ne hvala. Rabim taksnega, ki ga lahko postavim k mizi, in bo celo deloval kot lep kos pohistva, ne pa kot glomazen kos plastike.. Itak vsi slej kot prej presaltajo pri cca 2 letih na triptrapu podobne stole.. Sicer pa, vsak po svoje..

Gospa sem.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2006 13:41:29   
Bonnie_RR
seven... Kakšne mišice pa naj bi dojenček uporabljal pri hranjenju? Kaj naj bi zraven telovadil? Tudi odrasel človek rad udobno sedi pri jedi, a ni tako?
Ne vem no... Meni se zdi, da tistih par minut v (oblazinjenem) stolčku pa res ne more škodovati razvoju otroka.

Si pa ne predstavljam, da bi Nika dala pri 4 mesecih v lesen stolčekuser posted image
Pa da se ne bomo narobe razumeli... Jaz imam doma že tudi ta lesenega, vendar ga kmalu še ne bom dala noter, ampak ko bo malo večji.

No, sicer pa res vsak po svoje...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2006 13:44:18   
cuma
user posted image  Hm. Verjamem in se strinjam Seven.
Slišala sem podobno za ležalnike ipd. mehke stolčke...
Les je tudi meni bistveno lepši od plastike...
Trip trap se reče? Najbrž jih ima BC ...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
23.5.2006 15:17:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
23.5.2006 16:05:43   
A-N-J-A
Mi mamo Chicco mama(ala PP)In mi je ful žal da sem ga kupla.Je noro nepraktičen za umivat.Drugače bp.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.5.2006 19:29:46   
pravljica
mi imamo še zaenkrat PP prima papa (ker smo ga dobili že pri taveliki)...od 4. do cca. 7. meseca je idealen (naš pri 6. še ni sedel v trip trapu - se je kar nekam postrani prekucnil in dol zlezel)...od takrat naprej, ko lepo samostojno sedi, pa je super leseni trip trap stolček (mi ga imamo pri obeh babicah)...PP je preogromen, zasede mi celo kuhinjo (ki na žalost ni velika) in samo sem in tja ga potiskamo...po vsakem obroku se mi ga tudi ne da tuširat in bezat umazanijo iz vsake luknjice (teh je kar precej), potem pa takoj izgleda, kot da še sploh ni bil nikoli umit user posted image  ...pri lesenem se samo na hitro pobriše, postavi pa se ga lepo k mizi in ne zasede prostora...uporaben je tudi precej let (naša bi ga še zdaj pri 8. letih rada imela user posted image  )

yeah, thats me ;)

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2006 20:16:24   
KODA
Prima Pappa user posted image user posted image .
Trpežen.Zdržal že dva otroka,pa še za kakšnega je dober.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.5.2006 20:22:46   
Anonimen
Ikea, 15eur user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2006 20:40:15   
Anonimen
Mi imamo Prima papa diner -user posted image user posted image edini stolček, ki ima gumico na koleščih, da ne počohamo črno belih ploščic v kuhinji. Super, super, super.

Ja koliko so pa na dan otroci v teh stolčkih, da bi škodovali razvojuuser posted image . Če bi bilo tako, potem jih verjetno ne bi smeli niti izdelovatiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.5.2006 22:22:19   
2ursae
Jaz se strinjem s Seven.
Mi imamo tudi trip-trap, je zakon. Ja, ne rečem, tile sodobni "foteljčki" so res udobni in ja, tudi mi radi sedimo udobno, samo je znano, da način našega sedenja škoduje hrbtenici. Edino zdravo je sedeti pokonci, mi se pa v svoje stole in fotelje zleknemo, ker pokonci sploh ne zdržimo.
Pri navadnem trip-trapu delajo hrbtne in trebišne mišice, ki držijo pokonci dojenčkov trup in zato tudi zravnano hrbtenico. 

Ne vem, pri nas traja en obrok od pol ure do uro, ker je mali tako firbčen, da se stalno vrti in steguje ročice po vsem in tudi malo že sam je ... kje pa, da bi bil notri le par minut. Tako da je dober stolček za njegov razvoj zelo pomemben.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.5.2006 9:40:18   
Seven*
Bonnie. Vem, se slisi malo trapasto. Razmisli kaksna je razlika, ce ti sedis v udobnem oblazinjenem sedezu, ali pa lesenem stolu. Pri lesu se moras bolj mantrat da sedis pokonci. Dokler pa otrok vsaj priblizno ne sedi, pa ga naj itak nebi dajali v neke stolcke. Do takrat ga lahko nahranis v lezalniku, ki ga najbrz imas. Svetovano pa je, da se taksne otroke hrani do sedenja kar v narocju. Pogosto je tako tudi najlazje.

Zakaj so razvojne motnje tako v porastu? Zaradi lezalnikov, mehkih vozickov, mehkih sedezev. Slisi se kruto, ampak ko so otroke imeli prakticno skoz na tleh, so se otroci dosti lepse razvijali.

Hranjenje pa ponavadi pri otrockih traja kar nekaj casa. In ce vemo, da porabimo se kaksnih 15 minut za pripravo hrane, potem lahko ugotovimo, da je otrok kaksne 2 uri dnevno v stolcku. To pa je kar nekaj casa..

Fizioterapevtko sem vprasala. Kaksen stol? Je rekla STOL. Naj bo v sediscu in hrbtiscu cimbolj podoben stolu za odraslega. Isto velja za vozicke. Trdo, trdo, trdo...

Oni stolcek iz Ikea-a za 15 evrov je grd kot hudic, ampak prakticen. Noge se lahko ven vzamejo in si ga komot peljes na morje. Pa cel sedalni del je ulit iz enega kosa. Nobenih robov. Mislim da bi se ga dalo oprati v pomivalnem stroju. Hmm.. Moram probat. user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.5.2006 11:32:29   
TVN
Čisto res je, kar pravi seven. Tudi nam so v RA rekli, da naj kupimo trip trap stolček oz. kaj podobnega, lesenega, "neudobnega". Žal je res, da je razvojnih motenj čedalje več, odkar imamo na voljo kup luksuza v obliki oblazinjenih stolčkov, ležalnikov, vozičkov in podobnih zadevščin.

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.5.2006 11:38:48   
Seven*
Tista, ki ne verjame poplavi otrok z razvojnimi motnjami, naj si ogleda temo na forumu Novorojencek, dojencek, cisto zgoraj z naslovom Razvoj in razvojna.

Gospa sem.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.5.2006 11:48:28   
TVN
Seven, na webu od Ikee sem našla stolček Antilop za dobrih 12 eur, pri čemer je trab dokupiti še mizico za dobra 2 eura, skupaj okoli 15 eur. A je to ta stolček, o katerem govorite?

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.5.2006 16:10:49   
Seven*
user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.5.2006 12:09:05   
cuma
Bila sem v BCju in se odločila za Trip Trap od firme Stokke.
Res je drag, ampak izgleda zelo stabilen in mislim da bo dolgo v uporabi. Da se ga namreč nastavit tako, da je primeren za večjega otrokauser posted image .

Me pa zanima, če ste, tiste ki ga imate, kupile tudi blazino?
Stol 33.000sit user posted image  Kvaliteta je pač draga.
Varovalo 6.000sit user posted image  No, ja.
Blazina 6.000sit user posted image  Tukaj pa že pretiravajo!Ema ima zaenkrat še oblazinjeno rito, hrbet bomo pa že podložili s čim cenejšim user posted image .

Pri babici na Štajerskem, pa bo dobila tistega za 15eurov iz Ikeeuser posted image !

Hvala punce za nasvete in izkušnje!
Lep dan,
Cuma&Ema

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
25.5.2006 18:12:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?