Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 13:50:38
|
|
|
|
lara žana
|
spoštovane, čeprav sem v 31 tednu druge nosečnosti me kljub temu skrbi kako bo ko se bo začel porod. Namreč pri prvem, sem dobila doma popadke, po eni noči svojih popadkov,ki sem jih preživela v bolnici... se je potem le začelo dogajati. Zanima me kaj storiti, če ti doma odteče voda? koliko časa je lahko dojenček še v bušiju? Ker v strokovni literaturi piše,da če ti odteče voda, da se moraš takoj uleči in počakati na rešilca... zanima me, če imate izkušnje, a vas niso partnerji peljali v bolnico, pa čeprav vam je odtekla voda?a je to ful nevarno za otroka? hvala lara žana
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 13:54:47
|
|
|
|
2.2.
|
ja meni je odtekla voda doma, samo ne velik, ...v bistvu nisem niti vedela kaj se dogaja ker je še bilo cel mesec do poroda. in možek me je peljal v poro. in jaz takoj v porodno in rodila takoj v 10min. si pa ne predstavljam kaj če bi rodila v avtu mojega bi pobralo. no on se pa niti utegnil ni preobleč, da bi bil z mano pri porodu
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:23:28
|
|
|
|
bskrle
|
pokličeš rešilca. Voda redko steče v kosu, ponavadi kaplja
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:27:39
|
|
|
|
hokejistka
|
Meni je doma počasi odtekala voda- par kaplic, pa spet malo več, pa spet čisto malo. Ni se mi čisto ulila, ampak je ob vsakem popadku počasi odtekala. Mene je v P peljal mož in sem šla sama iz 3 nad. peš do avtomobila in tudi v P sem se potem lepo peš sprehajala. Povedat moram pa to, da sem jaz vedela, da je že spuščen globoko spodaj in da ne more priti do izpada pokovine. Bila sem namreč na pregledu v P in mi je babca povedala, da lahko komot sama hodim, če mi odteče voda in da ne rabim klicat rešilca. ČE ne bi bila spuščena, bi sigurno klicala rešilca, sama bi se pa ulegla in počakala. LP
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:33:26
|
|
|
|
Eillish
|
Nam so v materinski šoli rekli, da se lahko odpeljemo z avtom v porodnišnico, dobro pa je, če porodnica leži na zadnji klopi na boku in da ne hodi po stopnicah in se ne tušira (da ne pride do infekcije).
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:37:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo imeli ravno v ponedeljek to debato v materinski šoli. No in babica nam je rekla, da če bi nam voda odtekala tako po malo, bolj po kapljicah, da nas lahko v porodnišnico pripeljejo z osebnim avtomobilom. Če se pa voda nenadoma vsuje ven v veliki količini, je pa nujno se uležat in počakat na rešilca.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:40:37
|
|
|
|
*tajda*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Eillish Nam so v materinski šoli rekli, da se lahko odpeljemo z avtom v porodnišnico, dobro pa je, če porodnica leži na zadnji klopi na boku in da ne hodi po stopnicah in se ne tušira (da ne pride do infekcije). Tudi nam je bilo tako rečeno.Meni je voda oddtekla v kosu,se pravi da se mi je fuul vlilo.Sem bila pa že v porodnišnici in so rekli da se lahko sprehajam.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:44:48
|
|
|
|
glen
|
Jaz sem se še na hitro stuširala in sva z možem šla(me je on peljal). Iz prtličja bolnice do 2 nadst. me je peljal z vozičkom polnim brisač,ker je meni na obroke ornk voda otekala. Nisem hotela da bi morala pol kakšna čistilka za mano po celi bolnici čistit
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:49:28
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Jaz sem se preoblekla v široko kiklo, si za "gate" zatlačila nekaj brisač in jih še nekaj vzela sabo, potem pa na levi bok na zadnjo klop v avtu in gremo rodit
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 14:51:07
|
|
|
|
Splet.Ka
|
No, ležeč položaj je menda priporočljiv zato, ker otroček lahko začne, če stojimo, pritiskati na popkovino in bi zato lahko bil dotok najpomembnejših snovi moten oziroma prekinjen.
|
|
[Brisano sporočilo] 1.10.2008 15:07:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 15:08:09
|
|
|
|
april09
|
Predvsem je vazno, v katerem tednu ti odtece voda. Ce je pred 37 tednov, lahko bebica se ni spucena v medenicni kanal in takrat se je najboljs ulezt in klicat resilce, da se slicajno se zgodi izpad popkovine. Ce je proti koncu, potem naceloma ni take panike.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 16:42:55
|
|
|
|
t5t6
|
Meni je 1. odtekla voda, ko sem spala, vse na enkrat ful, sem mislila, da sem se polulala, ker v spanju sploh nisem dojemala, čeprav je bil točno na dan poroda. Preoblekla sem se, šla po stopnicah v avto, s sabo smo vzeli še par brisač, ker to je kar teklo in teklo, v porodnišnici pa me je mož peljal z vozičkom do oddelka. Takrat sploh nisem vedela, da nebi smela hodit in da, bi mogla poklicat rešilca, še zdaj ne vem če to drži? Z otrokom je bilo vse super, rodila pa sem po treh urah z umetnimi.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 17:44:19
|
|
|
|
gbranka
|
meni je voda odtekla pri prvem otroku. tega je že skoraj devet let. Raje ne govorim kaj vse sem počela, pa ne bi smela. Odtekla mi je zjutraj ob šesti uri (6 dni pred rokom). kar na enkrat se je ulilo. Potem sem se še tuširala, brila, pometala po stanovanju, mogoče tudi pomila, se ne spomnim več, potem sem se oblekla, dala med noge brisačo in se z možem odpeljala v porodnišnico. seveda sede, kako pak. Me potjo mi je otrdeval trebuh in vsakič je priteklo še malo vode. Šele takrt sem ugotovila da so to popadki. Bolečin ni bilo, kljub temu, da so bili popadkii na 5 minut. Nikar se zgledovat po meni. v porodnišnici sem šla do sprejemne - seveda peš, povedla, da mi je odtekla voda, pa sem kljub temu dolgo čakala v čakalnici, kot druge nosečke. Ko so me pregledali so me napotili na klistir, britje,... Potem so me pustili na hodniku zelo dolgo, da sem se "spucala". potem se je končno nekdo spomnil, da bi blo pa mogoče le dobro če grem v porodno. In sem šla. Peš, kako pa. Pa ni blo blizu. ko pa sem prišla v porodno pa me je še lulat pritisnilo in sem morala vso pot spet prehodit. Takrat sem bla stara kakih 22 let in sem bila tiho. Bil je moj prvi otrok, bila sem mlada,... Toda sedaj pri tretjem, pa ne vem če bi bilo tako. Priporoča se ležanje in čimmanj gibanja. Tudi prevoz v porodnišnico naj bi bil leže. Jaz sem kršila vsa pravila. In hvalabogu se je vse lepo izteklo. Sedaj imam 8,5 letnega sina. Raje ne pomislim, kako sem ogrožala njegovo zdravje, če ne celo življenje.
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 1.10.2008 22:36:19
|
|
|
|
polona5
|
Je že res, da se priporoča ležanje, ko ti odteče voda in čim manj gibanja. Ko pa te ginekolog pregleda in vidi koliko si odprta oz. kateri je otrokov vodilni del, potem ti da nadaljna navodila. Če so ti rekli, da pojdi peš, verjetno s tem nisi ogrožala otroka, sicer bi te peljali. V večini primerov, ko odteče plodovna voda, se takoj pred izhod postavi otrokova glavica in tako onemogoča izpad popkovnice ali otroške rokice. V takem primeru zdravniki svetujejo hojo, da se pojavijo popadki in se pospeši porod (to poteka v porodnišnici). Če pa je otok v medenični vstavi ali prečni legi - to pa je že druga pesem. Lp
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 2.10.2008 7:20:22
|
|
|
|
kekec in mojca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka No, ležeč položaj je menda priporočljiv zato, ker otroček lahko začne, če stojimo, pritiskati na popkovino in bi zato lahko bil dotok najpomembnejših snovi moten oziroma prekinjen. To se je zgodilo meni, zato sem na koncu imela urgentni CR. Svojih popadkov še nisem imela.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 2.10.2008 8:28:43
|
|
|
|
maja24
|
A kaj storit ponavad se hitro odpraviš v P,če ti je vsa voda odtekla.
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 3.10.2008 12:49:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanima me kaj storiti, če ti doma odteče voda? greš ven da ti oddteče vzunaj.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 3.10.2008 15:14:20
|
|
|
|
kaya2007
|
jaz sem si dala čiste brisače med noge, usedla v avto 8dala sedež bolj vodoravno) in šla v porodnišnico (in niti ne v najbližjo, oddaljeno cca. dobro uro)-peljal je seveda mož.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 3.10.2008 15:34:52
|
|
|
|
ssevin
|
Kaj kaj storiti? Meni je odtekla voda, sem se šla v bano pobrit, vložke med noge in rodit.
|
|
|
|
RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? 3.10.2008 19:21:02
|
|
|
|
Kaštrun
|
meni je odtekla voda, ko sem vstala iz stranišča. je samo počilo in se je ulilo. pobasala sva vse kar sva imela pripravljeno, med noge sem dala brisačo, na sedež avtomobila vrečko in smo šli. mi je bilo všeč, ker mi ni bilo treba premišljevat a je to popadek, al naj grem zdaj v P, al naj še mal počakam. upam, da bo tokrat tudi tako. ko bo "odteklo" bomo šli
|
| Stran: [1] |
Katero ime?qloqKatero ime paše zraven za punčko?Amadej in Aneja (
41%)
Amadej in Amadeja (
7%)
Amadej in Alina (
31%)
Amadej in Adrijana (
9%)
ali drugo ime ( kakšno) (
12%)
Število vseh glasov: 130Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!