gbranka -> RE: kaj storiti če ti doma odteče voda? (1.10.2008 17:44:19)
|
meni je voda odtekla pri prvem otroku. tega je že skoraj devet let. Raje ne govorim kaj vse sem počela, pa ne bi smela. Odtekla mi je zjutraj ob šesti uri (6 dni pred rokom). kar na enkrat se je ulilo. Potem sem se še tuširala, brila, pometala po stanovanju, mogoče tudi pomila, se ne spomnim več, potem sem se oblekla, dala med noge brisačo in se z možem odpeljala v porodnišnico. seveda sede, kako pak. Me potjo mi je otrdeval trebuh in vsakič je priteklo še malo vode. Šele takrt sem ugotovila da so to popadki. Bolečin ni bilo, kljub temu, da so bili popadkii na 5 minut. Nikar se zgledovat po meni. v porodnišnici sem šla do sprejemne - seveda peš, povedla, da mi je odtekla voda, pa sem kljub temu dolgo čakala v čakalnici, kot druge nosečke. Ko so me pregledali so me napotili na klistir, britje,... Potem so me pustili na hodniku zelo dolgo, da sem se "spucala". potem se je končno nekdo spomnil, da bi blo pa mogoče le dobro če grem v porodno. In sem šla. Peš, kako pa. Pa ni blo blizu. ko pa sem prišla v porodno pa me je še lulat pritisnilo in sem morala vso pot spet prehodit. Takrat sem bla stara kakih 22 let in sem bila tiho. Bil je moj prvi otrok, bila sem mlada,... Toda sedaj pri tretjem, pa ne vem če bi bilo tako. Priporoča se ležanje in čimmanj gibanja. Tudi prevoz v porodnišnico naj bi bil leže. Jaz sem kršila vsa pravila. In hvalabogu se je vse lepo izteklo. Sedaj imam 8,5 letnega sina. Raje ne pomislim, kako sem ogrožala njegovo zdravje, če ne celo življenje.
|
|
|
|